Onbekend maakt onbemind: de Sextner Dolomieten (fotoverslag)

Kristof op 28 februari 2014· 18 reacties

null
Heerlijk wintersportgevoel

In onze tocht doorheen Zuid-Tirol kijken we niet enkel naar de grote jongens, maar willen we ook wat kleinere en minder bekende gebieden ontdekken. De Sextner Dolomieten in Alta Pusteria mag in die lijst zeker niet ontbreken, zo wist een trouwe Wintersporters bezoeker ons te tippen. En gelijk had hij! Onder het moto onbekend maakt onbemind ontdekten we vandaag een van de mooiste delen uit de Alpen. Te mooi om te laten wachten tot het gebiedsreview, dus daarom nu al een uitgebreid fotoverslag met enkele tips.

null
Start van de skidag onder een stralende zon en op strakke pistes

null
Need to say more?

Giro delle Cime
We startten onze tocht doorheen de Sextner Dolomieten op de flanken van Helm / Monte Elmo in het dorp Vierschach. Van hieruit kan je de zogenaamde Giro delle Cime volgen, een mooie tocht over 5 bergen, 30 skikilometers en ruim 10.000 hoogtemeters. Met een uitzonderlijk zicht op de Tre Cime, strakke pistes tussen de bomen en ongetrepte natuur is het een tocht die vooral skiers interessant zullen vinden. Voor snowboarders zijn er helaas te veel vlakke stukken om het aangenaam te houden.

null
Hier en daar wat kleine wolkjes, maar verder lekker zonnig…

null
Zelden zag ik zoveel sneeuw als hier: ruim 4 meter op het dak van deze chalet

null
Diezelfde chalet is amper nog terug te vinden onder de sneeuwmassa

null
Magisch tapijt vrijgemaakt voor de Giro della Cime

null
Ongerepte natuur tijdens de Giro della Cime, maar niets voor snowboarders…

null
Na een lange tocht tijd voor wat ‘verfrissing’

null
Het eindpunt van de Giro: Padola. Lege pistes in een uithoek van het gebied

null
Dieter vond het allemaal best

null
Genieten van de Sextner Dolomieten

null
Ready, set, go!

null
Even wat beelden van het prachtige landschap maken

null
Hoogseizoen???

null
De dalafdaling met op de achtergrond San Candido. Wederom lege piste…

null
De laatste zon van de dag, afsluiter van alweer een geweldige skidag!

Kristof

Plaats een reactie

Echt een aantal brochurefoto’s lijkt me!

Go with the snow!

Wouw! Schitterend!:o
Hoe is het mogelijk? Zo’n mooi gebied, zo veel sneeuw maar toch zo weinig mensen… Echt ongelooflijk! Jij boft!

# skidagen seizoen 2014-2015: 35 :D

geweldig om te zien :D

Is dit gebied makkelijk te bereiken vanuit val di Fassa?

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

uit val di fassa, nee! zomaar 2 uur rijden!
Op welke datum was dit??

27 februari @nils3

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Hulde voor je gebiedskeuze en verslag, je bent zojuist H. Brusselmans gepasseerd op de lijst van meest favoriete Belg…bij mij in ieder geval :-)

Gr,
Sonof

27 februari… das wel echt rustig!!! toen was het waarschijnlijk op kronplatz of val gardena een stuk drukker!!
toch maar eens over nadenken…

Haha @RoteHersentote, ja het gebied heeft ons enorm verrast. Ook nog wel een paar Nederlanders tegengekomen, maar ze waren op 1 hand te tellen. @nils3 we waren eerst naar de Kronplatz gereden maar daar stonden de parkings bomvol. Dat voorspelt vaak niet veel goeds. Vanuit Kronplatz is het een half uurtje naar Helm en Sexten. Vierschach wordt vanaf eind 2014 trouwens met een speciale trein verbonden met Kronplatz.

Ik ga de info op de site hier ook bijwerken want die is echt veel te beperkt. Het dorpje op de achtergrond van foto 1 is trouwens Moos. Mooiste zicht van de Dolomieten op Tre Cime van daar en steilste piste van Italië. Nu net thuis, paar dagen afkicken ;-)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Ook nog belangrijk, het dorpje Padola (zie fotos) heeft slechts 400 bedden voor toeristen wisten ze ons te vertellen. In het weekend komen er veel locals en Italianen naartoe, maar in de week is het verlaten. Onbegrijpelijk in feite, maar dat zal ooit nog wel veranderen. Pistes die daar liggen zijn echt su-per! Er geraken vanuit Sexten is voor snowboarders wel een drama daarentegen :p die nemen beter de bus.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Zag dat ze volgend seizoen een paar leuke nieuwe liften en pistes klaar willen hebben. Ben benieuwd, je weet het nooit met onze cappuccino en kunstsneeuw vrienden, kan zomaar langer gaan duren.

Kristof, kan je van Kreutzberg dan naar Padola skiën? Kijkend op Google Maps lijkt me dat nog niet echt een mogelijkheid, tenzij je over de weg gaat…
Als ze de geplande verbindingen maken, wordt het echt een mooi gebied zo te zien…

Gr,
Sonof

null

@nils3, normaal ging de skiverbinding van Helm naar Moos dit jaar al klaar zijn, maar de groenen hebben er last minute een stokje voor gestoken. Echt straf, want alles staat klaar (pistes en liften). Dat wordt dus voor de herfst 2014. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de verbinding van de Kreutzberg naar Padola een jaartje vertraging heeft opgelopen. @RoteHersentote, jawel die verbinding is dan wel mogelijk. Nu gaat dat ook, maar is het vrij vlak (vandaar niet goed voor snowboarders) en moet je terug met de bus.

Skimap in grote versie, de stippenlijnen zijn dus de twee uitbreidingen die het gebied echt nog veel gaan opleveren.

null

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Dank je, wel bizar dat het er al staat, maar niet gebruikt kan worden.
De ski-pas is overigens met 43.50 voor 1 dag wel behoorlijk prijzig…(225 voor 6 dagen)

Jep, da’s dan het nadeel van de Dolomiti Superski pass, veel gebieden maar een eenduidig prijsbeleid. Gezien van de kwaliteit van de pistes (preparatie, hellingsgraad, kalmte, nachtski inclusief in skipas, …) vonden we het wel gerechtvaardigd. Liever dit in alle kalmte dan de drukte van de Kronplatz voor dezelfde prijs :D

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Door de weeks in Padola heb je een privé skigebied, je weet niet wat je meemaakt. voor wat betreft het station bi vierschach, vorig jaar werd gemeld dat dit in december 2013 gereed zou zijn, zou me niet verbazen als het eind dit jaar nog niet gereed is. De trein vanaf kronplatz vv is, in tegenstelling tot vorig jaar, niet meer gratis op vertoon van je skipas

@ Kristof,
Kijk, dat zijn mooie berichten! Ik zag idd al krantenberichten over uitgestelde bouw enz. Volgend jaar wordt het dus weer een stukje interessanter.
Bedankt voor je reacties!

162 ben ik…

Ha Kristof,

Wanneer mogen we het videoverslag aanschouwen?
Lijkt me mooi om te zien.

Mvg
Sonof

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie