De bij wielrenners bekende Col d’Izoard is in de winters een echt wintersportparadijs zonder ook maar één lift. Op zich niet zo raar want het is een heerlijke plek. Fijne slee- en oefenheuvels voor kinderen en beginnende langlaufers en mooie loipes voor de meer gevorderde langlaufers. Daarnaast kun je er geweldig wandelen (naar de Refuge Napoleon waar ze geweldige taart en fondue hebben) en toerskiën. Soms is het, zo eind maart, wel eens spannend qua condities. Maar momenteel wordt de col nog bijna dagelijks geprepareerd en zijn de condities fenomonaal goed!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Mooi gefilmd, doet recht aan de prachtige omgeving 👌

Als je niet beter weet, zou je zeggen dat het januari is!
De enorme hoeveelheden sneeuw in (met name) de Franse Alpen zal sowieso wel een puntje gaan worden voor het vrijmaken van de passen. En aan het begin van het zomerseizoen zullen wandelaars zeker nog problemen hebben met sneeuw(velden) op paden. Om het nog maar niet te hebben over het vee van boeren dat nog niet naar buiten kan.

Zijn er ook skigebieden die hun seizoen nu gaan verlengen of is het over een paar weken mooi geweest en zien we skiliften stilhangen langs pistes waar nog 2 meter sneeuw ligt?

Beter één piste onder mijn ski's dan 10 op de webcam

@Snowy1970 Over verlenging van het skiseizoen kom ik snel terug!
Dat zeggende smelt de sneeuw, eenmal begin mei, altijd behoorlijk snel weg. Het hangt heel erg van het weertype af hoe snel het echt gaat. (Bewolkt, regenachtig en warm: heel snel. Onbewolkt, dan houdt sneeuw heel lang aan). Voor wandelaars kan het wel eens een heel moeilijk jaar worden… (gevaarlijk ook).

Click. Click. Peace

Prachtige beelden! Ik ben benieuwd naar je artikel over verlenging skiseizoen!

Juni 2013 was ook behoorlijk sneeuwrijk in de zuidalpen. Al weet ik daar de voorgeschiedenis niet meer van.

[mention=“132677”]. Voor wandelaars kan het wel eens een heel moeilijk jaar worden… (gevaarlijk ook).

Rogier op 27 mrt 2018 10:40

Ga normaal altijd begin juli wandelen , ga dit verlaten tot 3e week van Juli om zeker te spelen .

@evert Juli is nog ver. En hangt ook van de hoogte af. Maar ik denk dat vooral eind mei en juni problemen gaan geven voor wandelaars.

Click. Click. Peace

Klopt , heb echter toch al meegemaakt dat de mooiste bergpaadjes er begin juli te gevaarlijk bijlagen .
Dit was dan niet perse steeds hoog . (smal dal … grote brede lawinesporen , waterloop veranderd… )

zoals gezegd … het is nog ver , hopelijk geen maand lange bak regen in juli/juli zoals in 2005 , dan loopt alles daar weer onder water in het Lechtal .

*bericht bewerkt door evert op 27 mrt 2018 15:02

De afgelopen 3 tamme winters werden gevolgd door een koud en nat voorjaar. Vorig voorjaar hadden wij (in de Fr noordalpen) meer sneeuwval in het voorjaar dan in de hele winter én met een lagere sneeuwgrens. Als dat dit jaar weer het geval is, denk ik dat we bij het openen van de lift begin juli in Flaine, beter de ski’s kunnen pakken als de mountainbike…

Iedere zomer rij ik als bikegids een paar weken per seizoen de Tour du Mont Blanc. Een 6 daagse enduro tour met col passages van 2500m. Ik ben bang dat we tot begin juli beter op fatbikes kunnen gaan rijden, wat op zich ook wel een keer gaaf is!

Hier (Grand Massif) is al aangekondigd dat in het weekend van 21-22 april de liften nog draaien

@Arno5 Daar heb je zeker een punt, maar eenmaal eind mei, begin juni is het smelten echt niet meer tegen te houden en gaat het ongelofelijk hard…

Click. Click. Peace

Wordt er echt aan langlaufen gedaan op de col? Hoe geraken die daar? Of bedoel je op een lager gelegen deel waar de weg nog open is in de winter?

De weg naar boven toe is een langlaufloipe! Super gaaf!

Click. Click. Peace

De weg naar boven toe is een langlaufloipe! Super gaaf!

Rogier op 27 mrt 2018 18:44

En superzwaar 🙂

De weg naar boven toe is een langlaufloipe! Super gaaf!

Rogier op 27 mrt 2018 18:44

En superzwaar 🙂

roberthoogenboom op 28 mrt 2018 12:24

Maar dat is toch ook het idee van langlaufen? ;-)

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie