Terwijl het afgelopen weekend in de Alpen op veel plekken steeds hoger en hoger regende, hield een klein dal verscholen in de Franse Zuidalpen dapper stand. De Durance vallei bleef koel en de sneeuw bleef vallen tot zo’n 1500 meter. De hoogte waar de meeste skigebieden beginnen! Hier dus geen waterballet, maar geweldige poeder om het jaar mee af te sluiten en mee te beginnen. Tussen de dump van zaterdag en de dump van maandagavond was het hier gewoon mooi weer wat betekende dat mijn camera’s overuren draaiden.

Geweldige sneeuw in de off-piste hellingen van Pelvoux
Geweldige sneeuw in de off-piste hellingen van Pelvoux

Micro-klimaat

Een paar weken geleden heeft Roel uitgelegd hoe het kan dat sommige dalen koud blijven en er sneeuw kan vallen, terwijl de sneeuwgrens veel hoger is voorspeld. Je moet hier ook een klein beetje geluk hebben, en dat heb ik hier vaak… Dat betekende dus lagere sneeuw, minder sneeuw die door de regen verpest werd en ook nog eens veel meer sneeuw. Zaterdag zag ik maar liefst ik liefst 80 cm verse sneeuw in een koel zijdal van Puy Saint Vincent.

Geweldig speelterrein
Geweldig speelterrein

null

null

Pelvoux

Met het mooie weer besloot ik om naar Pelvoux te gaan. Een miniscuul gebied waar ik helemaal verliefd op ben. Hier vind je mooie off-piste hellingen die in de zon liggen, ook geweldig voor de foto’s. Hellingen met veel pillows waar we vanaf kunnen springen en de poederstress is hier zelden hoog. Samen met twee vrienden ging ik de laatste dag van 2017 naar dit one-lift wonder… Het spreekt voor zich dat wij alleen buiten de piste zijn gegaan wat volgens onze analyse veilig genoeg was. Natuurlijk wel met een lawinepieps, schep, sonde en airbagrugzaken. Klik hier voor meer info over wat er off-piste in je rugzak behoort te zitten.

Waar het op veel plekken regende, hier fluffy poeder
Waar het op veel plekken regende, hier fluffy poeder

null

null

Onzekerheid over het weer

We wilden natuurlijk het nieuwe jaar ook weer op de ski’s beginnen. Maar met de bewolking die op oudjaarsavond was binnengedreven en met een nieuw front dat op nieuwjaarsdag zou aankomen was het even spannend in welk gebied we zouden gaan skiën. 's Ochtends werden we wakker onder een grijzige lucht maar af en toe leken de wolken open te scheuren en zagen we blauwe lucht. De webcams toonden hetzelfde beeld. Een wolkendek in de vallei en de toppen in een blakende zon. Omdat we nog niet alles hadden gespoord besloten we weer naar Pelvoux te gaan. Dat was ook op nieuwjaarsdag geen slechte keuze.

Wolken in het dal... zon op de berg
Wolken in het dal... zon op de berg

Spelen met de schaduw
Spelen met de schaduw

null

Wat een speelterrein
Wat een speelterrein

null

De bergen hebben hun diepwinterse jas aan!
De bergen hebben hun diepwinterse jas aan!

null

En het allermooiste, nu op dinsdagochtend is er alweer een mooie bak sneeuw bijgevallen! Wat een absurd goed begin van het nieuwe jaar! Ik ben skiën…

Mijn skimaatjes zijn in ieder geval helemaal blij!
Mijn skimaatjes zijn in ieder geval helemaal blij!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Dit is ook lekker wakker worden voor het thuiszittende publiek! Als ik (nog) niet zelf kan genieten van de sneeuw, dan maar genieten van deze prachtige plaatjes uit de Alpen.

Bergen + Sneeuw = ❤

Alweer geweldige beelden. Altijd weer uitkijken naar nieuwe filmpjes en foto’s.
Voor ons begint de voorpret nu echt. Nog 3 weken en dan naar sankt-anton.
Lijkt mij wel dat je een rustig feestje hebt gevierd…😉

@Snowman1 's avonds de man, 's ochtends de man … Maar inderdaad een rustig feestje. Ik vind skiën leuker ;-)

Click. Click. Peace

Wauw, fenomenaal!
Als je er nou ook nog een parachute bij doet, kan er zo een feature film gemaakt worden. ;-)

Nageln in Holz ist der Hammer!

@Rogier Ik zie dat Pierre BD Factor MX boots heeft. Zou jij aan hem willen vragen of hij wel eens last heeft van vocht in zijn schoen (voorzijde) en zo ja, of hij dat op heeft kunnen lossen?

When life gets too complicated.... SKI

@rogier had je je dochter net voorgelezen uit Asterix en Obelix zo met die openingszin? 😄

Prachtige plaatjes weer 👌

@rogier had je je dochter net voorgelezen uit Asterix en Obelix zo met die openingszin? 😄

Prachtige plaatjes weer 👌

roberthoogenboom op 2 jan 2018 13:12

Ha, thanks, ik was maar aan het denken, waar ken ik dat van ;).

I can stick uphill ice, on my saucer...
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie