In Nederland kun je skiën in Bergen, op Nederlands eerste borstelbaan: Il Primo. Deze mattenbaan ligt echt geweldig! Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar je op zo’n mooie plek kunt skiën! Je vindt hier zelfs echte treeruns. Het voordeel van zo’n buitenbaan is dat je bijna altijd kunt skiën. Je hebt echt voorwaartse snelheid en daarmee lijkt het heel erg op gewoon skiën. Maar vallen is geen pretje en de matten voelen wat glad aan. Deze afdaling is hier vrij breed met een vlakkere en een wat steilere kant. Naast het skiën kun je hier ook langlaufen op een 1100 meter lange baan.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Wat leuk dat ook eens een borstelbaan belicht wordt! 👍🏻

mama on a mission in the snow

Deze borstelbaan ligt inderdaad prachtig in het bos. Om mijn conditie op peil te houden rennen we wel eens in de bossen rond Bergen/ Schoorl en komen we langs deze baan.

May the ski force be with you !!

Ik kom er vaak langs als ik ga mtb-en in Schoorl. Is dat niet heel slecht voor je ski’s?

Je zegt het goed @DrPhil
“niet heel slecht” :D

Met wat oudere ski’s, een keiharde waxlaag en genoeg tijd en energie om ze regelmatig te slijpen gaat het best.
De kanten worden wel wat sneller bot (beetje vergelijkbaar met keiharde kunstsneeuw) dus daar zit vooral de slijtage. Het belag kan er redelijk goed tegen met een keiharde (want slijtvastere) wax en het feit dat de baan ook nat is wat voor koeling zorgt.

De ligging is inderdaad schitterend in de bossen in de duinen! 27 jaar geleden heb ik op deze mooie baan leren skiën (ik was toen 4). Stiekem was ik verliefd op mijn ski juf van toen hahaha. Mooie herinneringen

Psst… niet verder vertellen.
Het verhaal gaat dat Sigi Mozer een arme skileraar was in Oostenrijk en dat een dochter van een rijke Nederlandse zakenman verliefd op hem is geworden.De vader van het meisje was absoluut niet blij want wat moet mijn dochter met een arme skileraar. De vader vroeg aan Sigi wat kan je nog meer behalve skiën. Niks zei Sigi.
Toen heeft de vader (zakenman) besloten om de eerste skibaan in Nederland voor hem te financieren.
Zodat hij tenminste zijn dochter kon onderhouden.
En zo is het gekomen 👍
Dus voor de skileraren/skileraressen op dit Forum er nog hoop.

De ideale ondergrond op skiën op ijsplaten onder de knie te krijgen 😉

Hé psssst @Hooykaas het is Sigi Moser met een s. Mooi verhaal trouwens hè, ook van Landgraaf en Snowplanet was hij initiatiefnemer voor de borstelbanen. Die kleine Oostenrijker heeft best bijzondere dingen gedaan.
(Overigens geeft hij nog steeds trainingen.)

mama on a mission in the snow

Ik heb hier 20 geleden in 12 lessen mijn eerste bochtjes op mijn snowboard mogen leren. Daarna op naar de “echte sneeuw” in Oostenrijk. Wat een verschil was dat zeg, het was opeens zo makkelijk om de bochten te maken dat ik in het begin recht tegen de berg op draaide (lees: te ver door draaide). Ik vind dit echt de perfecte ondergrond om het te leren. Als je het op deze ondergrond onder de knie hebt kom je in de wintersport landen “bijna” overal knap naar beneden.

*bericht bewerkt door JorisB op 20 nov 2017 19:07

U only live ones
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie