België, een wintersportland?

Kristof op 17 oktober 2017· 7 reacties

null

Onlangs woonden we met Wintersporters een interessante keynote speech bij van Lode Nolf, High Performance Manager bij Sneeuwsport Vlaanderen. “België is een wintersportland”, beweerde hij, waarbij we het publiek stiekem toch wat hoorde gniffelen. Hoezo, wintersportland?

Iedereen linkt ons landje aan bier, frieten en chocolate, en daarbij is ons nationaal symbool een pissend mannetje, dé publiekstrekker van onze hoofdstad. Slechts een schamele 7% van onze inwoners doet aan wintersport, het hoogste punt ligt met de Botrange op 694 meter en als we al 20 skidagen per winter halen in eigen land, noemen we het al een succeswinter. Maar toch krijgen we op één of andere manier een warm gevoel van wintersporten. De gezelligheid, actieve vakantie, het reizen, het exclusieve karakter, het zijn slechts een paar elementen die Belgen doen houden van wintersport.

null

Met SnowValley in Peer en Ice Mountain in Komen tellen we twee kwalitatieve indoor skihallen. De komst van het gloednieuwe Aspen in Wilrijk zorgt nu ook voor een perfecte spreiding over het Vlaamse landschap. Vanaf 27 oktober kan je ook in het Antwerpse terug terecht, nadat enkele jaren geleden het doek viel over de eerste indoor skihal ter wereld: Casablanca. Aspen biedt liefst 12.000 vierkante meter aan sneeuwplezier en wil dé referentie worden inzage indoor sneeuwsport in Vlaanderen.

Belgen houden van wintersport. En de wintersport houdt van Belgen. We zijn graag geziene gasten die zelden of nooit problemen veroorzaken in de skigebieden. Ik kan me haast geen winter voorstellen zonder 1 of meerdere keren in de sneeuw te staan, en dat geldt voor jullie wellicht hetzelfde.

Wat maakt van jouw een wintersportfan? Gezellgheid? De sport? Apres-ski?

Kristof

Plaats een reactie

Dankzij Marc Coucke kan je Landgraaf en Zoetermeer ook al half op dat lijstje schrijven ;-).

Ja ik zit hier momenteel bij de Nederlandse collega’s en die lachen toch een beetje groen ;-)

*bericht bewerkt door Kristof op 17 okt 2017 13:54

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Het moment dat je bovenkomt, kaiserwetter hebt maar goed koud en waar je lange lege pistes afdaalt met een leuke snelheid in een wonder mooie sneeuwrijke omgeving.

Daarvoor ga ik wintersporten.
(Ook Belg)

Waw, maar 7%? Tja al bij veel mensen gewoon gehoord dat ze vooral vooroordelen hebben over het wintersporten. Altijd koud, mottige kleren,… Als liefhebber weet ik natuurlijk dat niets minder waar is en er zoveel positieve dingen zijn.De sfeer, de mooie witte bergen, het skiën zelf, toch wel geregeld een zonnetje op je snoet.
De dag dat ik het niet meer kan doen, val ik in een gat vrees ik.

Goh cijfers, is 7% weinig? Dat is dan toch een 770.000 mensen?
Hoe zit dat met de buurlanden?

Ik las ergens dat er in Frankrijk 8 milioen mensen op wintersport gaan, op een bevolking van een 67 millioen is dat een 12%
Dan vind ik dat het qua cijfer in België nog wel meevalt.

Glij blij door die brei :-)

Iemand al naar de laatste nieuwe indoor piste (Aspen, Wilrijk) geweest? Twijfel om het eens te gaan bekijken of toch voor Landgraaf te gaan (voor de lengte van de piste uiteraard).

Gehan

Er is op het forum al ergens een draadje over de piste in Wilrijk. Ik ben er zelf nog niet geraakt, de eerste reacties van mensen die ik ken waren doorgaans positief over sneeuwkwaliteit.

Landgraaf heeft het voordeel van lengte, maar als je gericht gaat om te trainen hoeft dat niet zaligmakend te zijn. De sneeuwkwaliteit in Landgraaf laat het voor mij de laatste weken toch wat afweten. De blauwe piste is aan gort geskied en vriest niet meer mooi op - net alsof je door een zandbak skiet. De rode piste ligt dan weer beenhard na de FIS-wedstrijden van enkele weken geleden, en wordt semi-permanent ingenomen door (jeugd) teams die komen trainen tijdens de vakantieweek.

Peer heeft ook hele goeie sneeuw, en is zeker een alternatief (zeker na de recente verlenging) dat het overwegen waard is.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie