Onder de rook van het bekende Zwitserse dorp Adelboden ligt het skigebied van Elsigen-Metsch. Dit kleine pareltje is nog onbekend bij het grote publiek en is een ideaal skigebied voor families met kinderen. Meerdere sleepliften ontsluiten een gevarieerd skigebied met over het algemeen niet al te moeilijke pistes. Wachttijden komen hier niet voor en het is zeer overzichtelijk. Ook de sfeer in het gebied is gemoedelijk, want waar vind je nou een tafeltennistafel of barbecues die voor je klaar staan? Meer info vind je op de website van myswitzerland.com.

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Wow, prachtige beelden en leuk wat ze van dit gebied gemaakt hebben. Maar als je een hekel hebt aan sleepliften kan je beter iets anders zoeken.

Wat een leuke review. Erg leuk gedaan. En fijn dat dit soort kleine gebiedjes wordt besproken. Die zijn vaak ultrarustig door de week. Maar ja, vind ze maar eens.

Wat een leuke review. Als kind ben ik vaak in dit gebied geweest. Schitterend wat ze ervan gemaakt hebben!

Ziet er geweldig uit voor als we ooit een gezinnetje stichten!

Leuk filmpje.

Jammer van de overdreven focus op het kinderverhaal, lijkt wel Snowmagazine.

*bericht bewerkt door RRski op 25 okt 2017 18:28

Snowmagazine is meer bezig met de sponsors

Nice AD!

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Dit is een van de ski gebiedjes rondom de Thunersee die zich verenigd hebben onder de naam Voralpen Charme (http://www.voralpen-charme.ch).

Paul

Ziet er heel leuk uit. In januari zit ik een week in Adelboden, ben zeker van plan ook een dag(deel) naar dit gebiedje te gaan.

Ziet er op de plaatjes heel goed uit en is de helft goedkoper als Adelboden e.d… Wij denken er daarom ook aan om hier een dagje te gaan skien.

Paul

Zeker doen! Het gebied stond nooit echt op de radar totdat Arjen er mee kwam om er te gaan filmen. En dit is echt zo’n gebiedje wat je compleet weet te verrassen. We komen met WS op heel wat plekken om te filmen, maar hier werd ik oprecht gelukkig van. Lekker rustig, mooie glooiende pistes, vriendelijke mensen, leuke extra voorziening. Echt een totaal andere beleving dan de doorsnee “skifabriek” gebieden. Je zult me tijdens m’n vakanties steeds sneller gaan vinden in dergelijke gebieden iig.

Exact dat @Rene…

En dit jaar hebben ze ook een comfortabeler skilift anker.

https://cdn.wintersport.nl/forum/19/ebd18272b669ce3c17a6f725...

Het sneeuwt altijd in mijn hoofd....

@Rene dit jaar dan het seizoen van de “wat onbekendere” gebieden? Lijkt me mooi eindelijk eens wat te zien van (de rest van) Zwitserland en de regio Aosta.

Mr. Slow

@Quick ik heb heel wat skigebieden op de wensen lijst staan voor komende winter te filmen die voor de meeste mensen niet voor de hand liggen! Niet alleen Zwitserland overigens… Duurt alleen tot volgend jaar voor jullie om er achter te komen welke het zijn geworden 😬

*bericht bewerkt door Rene op 27 okt 2017 07:14

Leuke review, net als al jullie andere!

Ook goed om te weten dat dit gebied in deze regio, zo vroeg als mogelijk open gaat.
http://www.elsigen-metsch.ch/de/w/betriebszeitenwinter…

Schitterend, wat een gebied zeg!

Wintersport liefhebster #1

Leuke review. Ik heb je site even bekeken, ziet er ook top uit!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie