Nieuwe indoorhal in Dubai: 1200 meter lang!

Arjen op 06 september 2017· 9 reacties

null

Er staat een nieuwe indoor skibaan in Dubai op de planning. En wanneer je dacht dat het niet grootser of gekker kon in het steenrijke emiraat aan de Perzische Golf, dan heb je het mis. De nieuwe baan krijgt namelijk een lengte van 1,2 kilometer. Jazeker, dat is dus 1200 meter skiplezier. Ter vergelijking, de verlengde baan van SnowWorld Zoetermeer is ongeveer 300 meter lang.

Dansende fonteinen

De zogenaamde Meydan One Ski zal deel uitmaken van het bouwproject Meydan One (dat gaat ongeveer 8,6 miljard kosten). Uiteraard is de skibaan niet het enige dat je in dit deel van Dubai zal vinden. Verwacht er ook een aantal wolkenkrabbers om in te wonen en te werken, uiteraard een gigantisch winkelcentrum, de grootste dansende fontein ter wereld en nog meer zaken die je voorstellingsvermogen te boven gaan.

null

180 meter hoogteverschil

De Meydan One Ski wordt dus 1200 meter lang, met een hoogteverschil van 180 meter. De verwachting is dat je er dus echt lekker kunt doorskiën. Uiteraard wordt de Meydan One Ski uitgerust met een stoeltjeslift. Vorig seizoen hebben we een bezoek gebracht aan Ski Dubai , het eerste en tot nu toe enige ‘skigebied’ in Dubai. Deze piste is ongeveer 400 meter lang en de sneeuw is van uitstekende kwaliteit. Maar goed, met het openen van de nieuwe baan zal Ski Dubai een soort oefenpiste worden.

Opening in 2020

Laten we eerlijk zijn, deze bouwplannen zijn natuurlijk te bizar voor woorden, maar ergens is het ook wel gaaf om te zien. Degenen die er willen gaan skiën of boarden moeten nog even geduld hebben, want de opening staat gepland in 2020. Tot die tijd kan je ook nog steeds terecht in Ski Dubai.

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Ik ben eens gaan kijken naar ski Dubai in 2014 toen ik er voor 5 dagen op vakantie was. Alleen gaan kijken, want dat is meteen probleem 1. Ik zie me nog geen skipak meenemen naar Dubai. En huren, daar had ik geen zin in. :p De baan van 400m voelt ook al groots van opzet aan en ziet er best leuk uit. Een piste van 1200m klinkt natuurlijk een pak interessanter. Deze zou ik dan wel niet overslaan. Ook al moet ik de kledij huren. Ooit ga ik wel eens terug, want voor mijn andere hobby (pretparken) zijn er ook reeds weer een aantal nieuwe parken in opbouw! :) Als je de kans krijg tom ooit gaan, zeker eens doen. De combi Dubai - Abu Dhabi is echt wel een aanrader voor een korte vakantie.

Een leuk idee voor @GiGi and Friends.
Weer eens wat anders.😜

Een leuk idee voor @GiGi and Friends.
Weer eens wat anders.😜

Hooykaas op 6 sep 2017 09:19

Neuh, daar zit geen Duijvenstein dus niet interessant :-) :-)

Uitrusten doe je maar in de lift.

Neuh, daar zit geen Duijvenstein dus niet interessant :-) :-)

Roko op 6 sep 2017 10:52

haha… nou, bij Duijvestein had ik het hele testrek half november al gehad hoor. En veel van de nieuwe modellen voor 2018 ook. Die hangen nu nog niet bij Duijvestein.

Als dat deel van de wereld me zou trekken om eens heen te gaan (bijvoorbeeld op doorreis naar Azië of Oceanië), zou ik zeker die baan eens uitproberen. Maar zo’n trip staat niet op mijn huidige bucket-list.

@Joy85 , pakken hadden we tijdens ons bezoek ook niet bij (op Arjen na voor de video). Je kunt daar een pak huren, als is een skipak een groot wordt. Meer een oversized overal die je maar warm moet houden. Voor de paar uur die we binnen waren hield het de kou wel buiten, maar als je een koukleum bent zou ik nog wel een extra layer meenemen ja ;-)

Die regio moet andere inkomstenbronnen realiseren daar de olie-inkomsten een keer zullen opdrogen, kijk maar naar Saoedi Arabië. Mocht ik er weer een keer naar toe gaan zou ik de baan zeker eens uitproberen. Maar als je daar bent zou ik ook proberen om van de duinen te skien/boarden, lijkt mij ook een gave ervaring!

Was een leuke gewaarwording om daar te skiën. Gewoon een paar uurtjes te skiën en daarna in de shoppingmall kijken of uur later op het strand liggen. De nieuwe baan zal zeker een stuk spectaculairder zijn. Jas en broek huur je gewoon bij de ski’s. Mensen die niet skiën kunnen achter een ruit in het café een koffie doen en toekijken.

Mocht ik ooit eens naar Dubai gaan in die periode zal ik het zeker bezoeken :-)

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Ik zie mijzelf niet naar Dubai gaan om te gaan skien.
Dus…
Kom op Koos Hendriks, hop in de tegenaanval, en bouw in Midden Nederland ook een mega skihal van 1,5 KM lengte
;-)

Ski or Die
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie