Zoals ik gisteren al schreef zijn er nog steeds geweldige condities te vinden. Op de skipistes is het nog geweldig skiën, in ieder geval boven de 2000 meter. Maar jullie weten dat mijn hart echt sneller gaat kloppen van lekkere poedersneeuw. Gelukkig is deze ook nog te vinden. Zelfs vlak achter skigebieden. Zo zijn wij gisteren de Col de Bal, de beroemde off-piste afdaling van Puy saint Vincent afgedaald en vanaf daar hebben we een heel klein stukje doorgelopen om geweldige poedersneeuw te vinden. Maar zelfs zou je niet omhoog willen lopen, dan is er al meteen onverspoorde poeder te vinden. Het bewijs levert bovenstaand filmpje!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Mooie beelden Rogier!
Waren jullie in de Via Lattea deze week? Ik zat op vrijdag (of was het donderdag?) rond 15u op de zetellift die leidt naar de verbinding met Pragelato en zag 3 mensen omhoog lopen op toerski’s. Vroeg me af of jullie dat waren.

Nop, deze week alleen zondag in Via Lattea geskied. De rest van de week andere verplichtingen :-)

Click. Click. Peace

En welke drone gebruik je hiervoor?

Glij blij door die brei :-)

@Coldfeet De Mavic Pro

Click. Click. Peace

En is hij zo goed als de promo film laat uitschijnen? Het ziet er in ieder geval indrukwekkend uit, en hoe doet de batterij het in koude omstandigheden?

*bericht bewerkt door Coldfeet op 11 apr 2017 19:15

Glij blij door die brei :-)

@Coldfeet Hij is beter dan dat ik hoopte. De batterij hou ik warm met warmtezakjes als het koud is. Eenmaal in de lucht merk ik weinig verschil met kou en warmte. In de -15 mee gevlogen.

Click. Click. Peace

Ik heb me ook de DJI Mavic pro aangeschaft … Heb nog niet de video skills van Rogier, maar de beelden zijn schitterend… 4K volledig stabiel - zal mijn tourski-tocht hier binnenkort eens posten.
ik raad het niet aan, maar heb er zelfs tijdens (lichte) sneeuw mee gevlogen en in dichte mist. Het toestel geeft zelf aan dat de batterij te koud is onder de 15graden, maar na een minuut is die warm genoeg om te vertrekken.
in theorie houdt de batterij het 27min uit… in praktijk zal 20 meer correct zijn. Ik vrees alleen dat binnenkort iedereen ééntje gaat hebben (zoals de gopro’s) en dat er een verbod zal komen…

*bericht bewerkt door jones op 18 apr 2017 18:23

Ik denk dat dat wel meevalt. Een gopro is aanzetten en gaan. Daar hoef je verder niets voor te doen. Een Drone is, om gave beelden te krijgen, echt veel werk. Verder is de regelgeving in Alpenlanden al best streng.

Click. Click. Peace

Heerlijke hoeveelheden verse sneeuw als de meeste gebieden al gesloten zijn en telkens weer prachtige beelden van Rogier. Jammer dat ik zelf niet meer naar de alpen kan, maar hier kan ik zeker van genieten!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie