Er zit een onstuimige periode aan te komen. Vooral in Frankrijk en Zwitserland gaat het hard sneeuwen, met morgen een gevaarlijke reisdag! Maar ook elders valt regelmatig sneeuw. De sneeuwgrens is alleen geen constante factor, die zwabbert flink waarbij je boven 1500-1700 meter veilig zit voor genoeg poeder. Volgende week wordt het duidelijk kouder, met de meeste zon waarschijnlijk voor Oostenrijk. Meer weersinformatie voor de komende dagen in dit video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Al met al ziet dat er toch best wel goed uit. Omgeving Chamonix wordt om en nabij de halve meter verwacht. Dat zijn toch mooie hoeveelheden en de grens ligt ook niet te laag. Benieuwd wat het in Nederland gaat worden. Graag eerst sneeuw en dan vorst…

Lekker voor @Rogier ook:

null

Not all who wander are lost

Top berichten! Laat maar lekker dumpen in Zwitserland tot 24 februari…

Kan je niet iedere week tot eind maart zo’n pakje sneeuw laten bezorgen in de Franse Alpen? Een meter per week is wel voldoende hoor, meer vraag ik niet… De vorige keer dat ik in Alpe d’Huez was lag er ook al zo weinig sneeuw, de doellatten op het voetbalveld in Alpe d’Huez kwamen toen nog wel 20cm boven de sneeuw uit ;)

Born to Ride

Ha Roel, bedankt voor je weerbericht! Volgende week vrijdag gaan wij naar Breuil-Cervinia en volgens mij wordt het vanaf de 10e wel een mooie week. Nu duimen dat de 0-graden grens nog wat zakt, wij houden van kou :)

Ik vertrek morgen naar Tignes.
Dit wordt de zoveelste keer Tignes voor mij, en opnieuw met 1 week sneeuw en storm dus… Ik heb er nog nooit een zonnige vakantie gehad. Brute pech ?!

Met momenten sneeuwt het stevig door in Livigno.
Nog 3 weekjes.

http://www.skylinewebcams.com/it/webcam/italia/lombardia/son…

Volgens mij val het best mee BaY!. Morgen de reisdag en daarna zondag de meeste sneeuw. Daarna zullen er echt prima momenten tussen zitten, zoals eigenlijk vandaag.

Hi Roel, bedankt voor je weerbericht, volg het altijd graag! Wij vertrekken zaterdagavond naar le Grand Massif voor een week in de sneeuw. Maar ik zie in verschillende weerberichten zoveel verschillende temperaturen staan voor dat gebied en ook een zeer sterk wisselende sneeuwgrens. Wij zitten in Samoens 1600 dus dat komt wel goed maar wat zijn jouw voorspellingen voor de dalen daar? En denk jij dat er wat kans op poeder tussen zit of is het meer zwaardere sneeuw? Ik zal je volgende week af en toe een update geven van het weer ter plekke!

@Bas76 in de dalen, en dat geldt voor de hele Alpen, wisselen de condities behoorlijk. Dan weer poeder, dan weer dooi met zware natte sneeuw of zelfs regen. Later in de week wordt het wel kouder en dan is de sneeuw aangevuld met kunstsneeuw van prima kwaliteit. Intussen in Monte Rosa:<blockquote class=“twitter-tweet”><p lang=“nl” dir=“ltr” [xml:lang="nl](xml:lang="nl “xml:lang=“nl”)”><a href=“https://twitter.com/WeermanRoel”>@WeermanRoel</a> verse poederpistes in <a href=“https://twitter.com/hashtag/Monterosaski?src=hash”>#Monterosaski</a> ! Sneeuwval stopte om 08.30 - kan niet beter! <a href=“https://t.co/Ka04DiIjz2”>pic.twitter.com/Ka04DiIjz2</a></p>— Thijs van Schadewijk (@tvanschadewijk) <a href=“https://twitter.com/tvanschadewijk/status/827444121514172416…”>3 februari 2017</a></blockquote>

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Hoi @Roel, wij zijn voornemens morgenvroeg 6uur te vertrekken richting Flachau. Ik verwacht zelf weining problemen onderweg omdat we zo ver naar het oosten rijden. Echter, in je weerbericht geef je aan dat het toch verstandig is rond 1uur aan te komen op de bestemming als je richting Oostenrijk gaat. Wat zou je adviseren, toch wat eerder vertrekken? Bij voorbaat dank! En wederom bedankt voor je leuke en informatieve weerberichten.

Ik kan niet wachten! En ja wisselvallig betekent wisselvallig ? Dus we bekijken het per dag, ik zal een update sturen van ter plekke, thnx

@Smehrlapf, ik weet de samenstelling van jouw groep niet maar ik ben eerder op een sneeuwdag naar Flachau gereden en ondanks dat het heerlijk dicht bij de snelweg ligt zou ik eerder vertrekken. Beter eerder naar bed en vroeger weg dan in de file staan. Het zal wel meevallen want geen vakanties maar de sneeuw gaat echt wel voor vertragingen zorgen. En mocht je dan toch eerder aankomen dan verwacht dan ga je vast passen kopen of bier drinken of zo, veel plezier!

@smehrlapf ik denk ook dat jij oostelijk genoeg zit om de neerslag voor te zijn

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Bas76 @Roel Bedankt voor jullie reactie! We nemen het mee :)

Beste Roel, zijn er nog (grote) neerslag kansen de komende 2 weken in Oostenrijk?

@roel spijtig weinig gezegd over de winter in benelux als hij grote kans maakt

@Pieter230976 deze website richt zich op de alpen daar dat de wintersportbestemming is van de meesten Nederlanders. En niet zozeer op winter in Holland.

Seriously snow addicted family!

@Pieter230976 hier bespreken we inderdaad meer de wintersportgebieden. Als ik de avondkaarten samenvat rolt de Benelux vanaf woensdag de winter in, waarbij het noorden van waarschijnlijk stukken kouder is dan het zuiden. Check bv. de pluim van het noordoosten versus die van het zuiden. Het zuiden noem ik dan eerder lichtwinters, maar morgen kan alles weer anders zijn. Het is gewoon nog lange termijn.

null

null

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie