De afgelopen twee weken was het erg koud, maar daar komt nu een einde aan. Vandaag en morgen valt er in het Italiaanse Piemonte en de zuidelijke Franse Alpen eerst wat sneeuw al zijn het geen grote hoeveelheden. De dagen daarna is het vrij zacht met op dinsdag de passage van een warmtefront dat net wél of niet de noordalpen raakt. Dat zou in de lagere skigebieden wat regen kunnen opleveren. Maar het is kilometerwerk, en daarna komt de zon weer terug!

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Toch veel tegenstrijdigheden zo te zien. De ene spreekt over de mogelijkheid volgende week voor een actieve genualaag met dus bijhorende sneeuw voor de zuidelijke Italiaanse stauhellingen, de andere van mooi weer. Blijft dus spannend welke kant het op gaat.

@GeensMaarten dat is op een termijn waar ik helemaal niet naar kijk. Het is op kortere termijn al onzeker, waarbij ik na die eventuele neerslag dinsdag wel weer 1 à 2 dagen zon verwacht.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Ik zie voor Nederland weinig winter meer in de kaarten staan. In de verste verte niet. Dubbele cijfers vanaf dinsdag voor zeker een week, lijkt het nu.

Tegen het weekend toenemende neerslagkansen, maar dat is uiteraard nog ver.

In Maastricht staat er vandaag ook een (soort) fohn. droger wordende lucht en razendsnel oplopende temperaturen.Van vorst naar nu al 5.5

*bericht bewerkt door Edwin. op 27 jan 2017 11:27

Not all who wander are lost

Het is al knap van je Roel dat je voor begin volgende week al een voorspelling durft te maken. Het is gewoon ontzettend moeilijk om in te schatten hoe het verloopt, zelf kijk ik nooit verder dan twee dagen vooruit. Niks is zo veranderlijk als het weer, zeker in de bergen.

Nog een laatste videoweerbericht voordat ik vannacht aanrijd.
Geen drama tot nu toe voor zover ik de weersvoorspelling zie op de pagina van les menuires zowel hier als op sneeuwhoogte site dus we gaan het meemaken.
ik hoop op het beste en we gaan het beste ervan maken, naar de alpen rijden is al een genot! @Roel en @Rogier bedankt voor de updates en voor de fijne antwoorden!

Hey Roel,
Ik vaag mij al tijden af waarom de APP Sneeuwhoogte+ niet meer werkt??

Ik hoop dat jij mij duidelijkheid kan geven?
Ps… Keep up the good work! Ik vind je weerberichten geweldig en heel actueel… Zeker als ik deze vergelijk met andere wintersport weermannen!!

Nogmaals waarom is de app uit de lucht??

Frank van Helvoirt

@Frank5 bedankt! Met de nieuwe website waar een hoop nieuwe functies aan zijn toegevoegd (voor mobiel geoptimaliseerd) is ervoor gekozen de oude app niet langer te ondersteunen.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Ben nu in les menuires aangekomen en het is nu 4 graden op 1800 meter hoogte. Hoorde van mensen dat kwaliteit van de pistes deze week behoorlijk achteruit zijn gegaan…we gaan het deze week meemaken geen idee wat ik ervan moet verwachten.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie