Hochoetz ligt aan het begin van het Ötztal. Misschien heb je de borden naar dit gemakkelijk bereikbare gebied wel eens zien staan toen je onderweg was naar Sölden. Het gebied telt 36 kilometer aan pistes en is geschikt voor families. Bij het panoramarestaurant is een leuk kinderland voor de allerkleinsten. Een aantal fijne lange afdalingen zijn super en het uitzicht is erg mooi. Voor een lekkere lunch vind ik de kleinere hutten het leukst, wel kan het in het hoogseizoen binnen druk zijn. Als je in Oetz overnacht ben je afhankelijk van de gondel, maar je kunt er ook voor kiezen om in Ochsengarten te overnachten en dan kun je zo op de ski’s stappen! Er gaat een bus vanaf Ochsengarten naar Kühtai en je skipas is ook in dit gebied geldig. We hebben heerijk geskied in Hochoetz, ik vind het een klein, leuk skigebied!

Lieke

Heerlijk klein gebiedje … zeker de moeite om eens als dagtrip mee te pikken wanneer je in de buurt bent.
Het gebied is zeker interessant met kinderen. Er wordt tamelijk wat voor voorzien en je kan eigenlijk met een relatief gerust gevoel iets oudere kinderen “los” laten. Het is één van de gebiedjes die door locals vaak wordt bezocht.

Ook aangenaam, de combinatie met Kühtai, vooral in een goed en vroeg sneeuwseizoen. De week voor de kerstvakantie een weekje aan goede prijzen in Kühtai boeken en dan een dagje (of twee) met de skibus afzakken naar Hochötz/Ochsengarten.
Alleenstaand, of in combinatie met Kühtai is dit alles wat je in je eerste 3-4 jaar skiën nodig hebt. Klein, overzichtelijk, genoeg pistenafwisseling (moeilijkheid), winters en met de postkaartzichtjes. Ook voor niet-skiërs is er het één en ander te doen: goede wandelingen vanuit ötz of Ochsengarten, in het Oetztal is er een goede thermenaccomodatie (Langenfeld) en als je eens iets anders wil doen: rodelavonden of een bezoek aan het techniekdeel van het stuwmeer van Kühtai zijn ook mogelijk!

Enige minpuntje, de zwarte achte (Mohrenkopf) durft al eens stevig stenig te zijn. De kaart in het filmpje is trouwens oud. De Wetterkreuzbahn (tussen Mohrenkopf en Bahbach) staat niet aangegeven.

ziet er mooi uit met all die bomen om de pistes heen

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie