Veel wintersporters vinden het autorijden op sneeuw best spannend. Laat staan dat je zin hebt om meer dan 100 km per uur te gaan rijden vlak voor een bocht. Maar met een krachtige 4x4, spijkerbanden en een goede chauffeur is dat op een circuit geen enkel probleem. Ik kon gisteren meerijden op het ijscircuit van Serre Chevalier en het is indrukwekkend om te zien, te voelen en te leren hoe een auto in een slip reageert. Spectaculair en interessant om veiliger te leren rijden op sneeuw en ijs. Bij verschillende skigebieden liggen dit soort circuits en het is echt de moeite waard. Als je een keer een leuke après-ski activiteit zoekt die ook nog eens erg leerzaam is, dan zeg ik twijfel niet langer. Een absolute aanrader.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

jij krijgt ook altijd de rot klusjes he! ;)
Kei vet! Denk dat je wel hebt genoten.

Zoals de kinderen zeggen: vet cool! Alleen in hoeverre het leerzaam is (immers wie rijdt er weleens 4x4 MET spijkerbanden OP ijs), leuk lijkt het in elk geval ? :-)

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Zo zo… drone aangeschaft?

@Chonn Het is echt heel erg leerzaam. Er kan ook gereden worden zonder 4x4 en met gewone winterbanden. Gisteren niet vanwege wedstrijdpreparatie.

Click. Click. Peace

@Rogier: als ik de keus had voor zo’n sessie op zo’n baan zou ik overigens gaan voor de 4x4 met spijkerbanden om lekker te kunnen driften ;-)

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Gaaf! Altijd al het plan gehad om eens een cursus op het ijs te doen in het hoge Noorden, maar dit is ook een erg leuk plan! @Rogier En nu met de Duster een rondje rijden! ;)

*bericht bewerkt door Marijnt op 13 jan 2017 09:46

Zo, die auto heeft het zwaar te verduren gehad, gezien de scheur in de voorruit! Gaaf om te doen @Rogier en volgens mij ook heel leerzaam, want als je het driften met een impreza op spijkerbanden bij hele hoge snelheiden onder de knie hebt, is het appeltje eitje om je te redden uit een gevaarlijke situatie in je eigen auto.

fijne site hè, dat wintersport.nl?

http://www.circuitserrechevalier.com/
Voor de nieuwsgierigen onder ons.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Wil je het realistisch houden idd een voorwiel aangedreven middenklasser nemen. Deze Subaru Impreza is wel 1 van de mooiste speeltje natuurlijk maar niet echt representatief voor ons laaglanders… Ach en als we los gaan kijk dan hier even, geen reclame ;)

Seriously snow addicted family!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie