Met wie ga jij het liefste op wintersport?

Rogier op 29 november 2016· 41 reacties

null

Jij kijkt uit naar de wintersport! Dat kan niet anders, want anders was je niet op het blog van wintersporters beland en las je dit artikel niet. Maar wintersport bestaat in vele vormen, van lekker cruisen tot keihard knallen en van freeriden tot voornamelijk après-skiën. Een groot deel van deze verschillen zijn ook terug te brengen op je reisgezelschap. Want of je met je familie, je vrienden, je skivrienden of je partner op pad gaat; de reis zal er anders uitzien. Wat zijn de mogelijkheden?

Vrienden (m/v)

Lekker weg met vrienden of vriendinnen! Wintersport is vrijheid-blijheid, en met vrienden is dat natuurlijk nog meer het geval. Lekker samen de pistes af raggen en ’s avonds gezellig een biertje of wijntje pakken. Of gewoon de après-ski in gaan, met een groep vrienden heb je zo de tijd van je leven. In veel gebieden zien we elk jaar veel vriendengroepen op stap. Het ziet er eigenlijk altijd erg gezellig uit. Het enige nadeel kan zijn dat niet iedereen hetzelfde niveau heeft, of even fanatiek is.

Ski- snowboardvrienden (m/v)

Als je vriendengroep niet allemaal hetzelfde niveau heeft dan kun je ook met een groep skivrienden, je echte wintersportmaten, op stap gaan. Samen op de pistes, of als iedereen voldoende kennis en ervaring heeft, samen door de poeder knallen. Het skiën of boarden staat op 1, en samen kan er hard geskied worden. In het dagelijks leven zie je elkaar misschien niet heel vaak, maar als de sneeuw begint te vallen komt er weer leven in de whatssapp-groep om plannen te maken! Elke winter worden de banden weer aangehaald, want wat is het lekker om samen te skiën en te boarden. Dat een vriendengroep een skivriendengroep kan worden (of andersom) spreekt voor zich. Bij mij zijn veel van mijn skivrienden ook goede vrienden geworden. Wat zeg ik, ik ben zelfs getrouwd met een ski-vriendin…

null

Familie

Met je familie op wintersport is natuurlijk ook geweldig. Het is heerlijk om samen weg te zijn, en dan ook meteen lekker buiten bezig te zijn. Ouders met (kleine) kinderen kijken vaak vol trots naar hun kinderen die snel het glijden onder de knie krijgen. En kinderen zijn de hele dag lekker buiten bezig en kijken nauwelijks om naar hun tablets en telefoons. Natuurlijk komt een familie-wintersport wel met verplichtingen en kun je niet meer zo vrij door het skigebied knallen. Maar als je ’s avonds met de hele familie aan tafel zit, of bij de open haard de dag doorspreekt, dan weet je: dit is het mooiste dat er is. Het is genieten van actief samenzijn in een winterwonderland.

null

Partner

Lekker met zijn tweetjes in de sneeuw zijn, is er iets romantischer dan dat? Genieten van de sport, van de natuur en van elkaar. Als je allebei gek bent van de wintersport is er niets mooiers dan dat. Maar, als de een duidelijk fanatieker is dan de ander kan dit natuurlijk problemen opleveren. Ook is elkaar les of tips geven uit den boze. Op de één of andere manier vinden wij dat lastig van onze partner. Maar daar zijn gelukkig prima oplossingen voor te vinden.

Alleen

Als je anderen slechts een brok aan je been vindt kan je natuurlijk ook alleen de sneeuw ingaan. Dan kun je niet off-piste, en soms is het ook wel wat ongezellig, maar de vrijheid is ongekend! Je kunt de hele dag van ’s ochtends vroeg tot het einde van de middag knallen. Je hoeft nooit op iemand te wachten. En dus haal je alles uit je wintersport! Effectiever kan niet! Voor de meest gemotiveerde ski- en snowboardfreaks onder ons.

Met wie gaan jullie het liefst op wintersport? Of zijn jullie ook weleens alleen gegaan?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik ga het allerliefst met mijn man en kinderen. Lekker genieten van elkaar en van het skieën. Soms gaan we met vrienden die kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd hebben, dat is ook super. Overdag in wisselende samenstelling de piste op (met het eigen gezin, met mijn partner terwijl kids les hebben, met alle de volwassenen of mannen en vrouwen gesplitst) en 's avonds dubbel gezellig: met z’n allen eten en als de kids op bed liggen nog een schnapps (of twee) met de volwassenen. Pffff, kan bijna niet wachten tot het weer zover is :-)

Op het moment nog met een zitskileraar
Kan het gewoon nog niet alleen, en hulp bij de liften nodig

Maar anders met een vriendengroep

Als het even kan qua tijd en financiën gingen we de afgelopen jaren twee keer: één week met vrienden en één week met familie. En hoewel de samenstelling van je gezelschap anders is, staat het plezier maken in de sneeuw altijd voorop. Meestal vroeg op en dan met een van de eerste gondels naar boven, voor een vers geprepte piste onder je plank. Of brak van de biertjes op je board - al kwam dat gelukkig niet zo vaak voor.

Ben ook een keer een week alleen met mijn vriendin geweest. Dit was een leuke afwisseling: toen maakten we pas écht kilometers op de piste - want wachten op een groep hoeft dan natuurlijk niet meer.

Sinds we vorig jaar een zoon hebben mogen verwelkomen worden de wintersporten vanaf nu een beetje anders. Dit jaar gaan we een weekje weg met zijn tweeën (en ons zoontje bij Opa/Oma’s). Maar als hij straks oud genoeg is, hopen we hem ook mee te kunnen nemen voor zijn eerste skiles. Daar kijken we nu al naar uit! Wintersport is de mooiste vakantie die er is!

*bericht bewerkt door Nelis op 29 nov 2016 08:51

Bergen + Sneeuw = ❤

Lekker met mijn man, we hebben ongeveer hetzelfde tempo en ook het ritme van pauzes. In de lift bepalen we waar we afdalen, lift uit en direct weg. Wel met grotere groepen geskied, heel gezellig hoor, maar we vonden het soms lastig: die wil wel zwart, die weer niet, en ook als je afsplitste naar niveau moest je weer wachten : op wc-bezoek, dan had die weer honger en die weer niet, bij uitstappen van de de lift zonnebrand, lippenstiften, discussie over de te nemen route en de hut voor een kopje koffie ( of niet…), veel tijd kwijt aan mensen die toch de verkeerde afslag namen, alles apart wilden afrekenen en perse wél of helemaal niet een borreltje wilden drinken na afloop. Kortom: gedoe. Voor 's avonds was het heel gezellig, maar overdag…nee.
.

Wel met grotere groepen geskied, heel gezellig hoor, maar we vonden het soms lastig: die wil wel zwart, die weer niet, en ook als je afsplitste naar niveau moest je weer wachten : op wc-bezoek, dan had die weer honger en die weer niet, bij uitstappen van de de lift zonnebrand, lippenstiften, discussie over de te nemen route en de hut voor een kopje koffie ( of niet…), veel tijd kwijt aan mensen die toch de verkeerde afslag namen, alles apart wilden afrekenen en perse wél of helemaal niet een borreltje wilden drinken na afloop. Kortom: gedoe. Voor 's avonds was het heel gezellig, maar overdag…nee.
.

SkiBeppie op 29 nov 2016 08:50

Mijn vriendengroep had soms een “oplossing” voor evt discussies over de te volgen piste. Degene die als eerste klaar was schoot dan gewoon een piste op. En had de rest maar te volgen ;) - dit leidde dan natuurlijk wel weer tot discussies in de lift - maar dan stond je in ieder geval niet stil. ;)

*bericht bewerkt door Nelis op 29 nov 2016 08:54

Bergen + Sneeuw = ❤

We gaan al jaren met meerdere gezinnen. Toen de kinderen klein waren bleven er altijd een paar achter en rouleerden we zo door. Nu ze groter zijn gaan we als groep de berg op en verdeelt het daar. Soms zijn we met het gezin op pad, maar ook gaan de oudere kinderen met de ene groep ouders mee en de kleineren blijven bij een trekliftje met de overgebleven ouders. Dat regelt zichzelf meestal wel, maar we zijn altijd met z’n allen voor een gezellige borrel aan het einde van de middag en met het avondeten. Gek genoeg zijn we nog nooit met het gezin alleen op wintersport geweest en ik zie dat ook niet gebeuren. Het is de gezelligheid van de groep dat het zo leuk maakt.
Daarnaast ga ik graag nog voor een lang weekend met de mannen. Even met niemand rekening hoeven houden en alleen maar knallen en een biertje drinken.

Kort maar krachtig altijd met vrienden koppeltje met zijn 4en gegaan en nu voor het 2de jaar naar L3V met mijn vrouw.
Heel gaaf genoeg ga ik met diezelfde vriend en zijn broertje naar La Plagne voor een shortski.
Ze zijn aan kinderen begonnen en vandaar dat ze voorlopig even niet meer gaan.
Maar door hem lekker te maken en een bedrag van 200 euro met skipas voor zijn neus te schotelen is hij toch meegegaan! :P

IK als het aan mij ligt neem ik geen kinderen en ga ik 3 keer per jaar op vakantie in de niet dure rustigere periodes, en optijd met pensioen zodat ik nog fit genoeg ben om te skien…ben benieuwd of het ook zo uit pakt! haha

Altijd met vrouw en dochter. Tiener dochter heeft inmiddels 10 weken ski ervaring, waarvan 8 weken les en kan (gecontroleerd) een hoger tempo skiën dan mijn vrouw.
Niets mooier dan de hele dag met z’n drieën een tocht te maken, om af te sluiten met een biertje/wijntje/skiwater en trots zijn op wat we die dag allemaal gedaan hebben. 's-Avonds lekker uit eten en plannen maken voor de volgende dag.
Oké, lunch duurt soms een kwartiertje langer dan me lief is! Maar het is vakantie, dus geniet van de quality-time met elkaar.
Met m’n vrienden bezoek ik ieder jaar een F1 race, dat zijn andere reisjes.

IK als het aan mij ligt neem ik geen kinderen en ga ik 3 keer per jaar op vakantie in de niet dure rustigere periodes, en optijd met pensioen zodat ik nog fit genoeg ben om te skien…ben benieuwd of het ook zo uit pakt! haha

Freerider op 29 nov 2016 10:46

Zo denk ik er net zo over :)
Meestal gaan we 1x per jaar met een grote groep vrienden en dan nog een keer met wat fanatiekelingen en verder met alleen m’n man. Eigenlijk vind ik al deze samenstellingen wel prima.

Dit jaar voor het eerst 2 kleine kinderen mee met de grote groep, dus benieuwd hoe dat gaat. Ik speel alvast geen oppas.

Tot 3 jaar geleden met vrouw, zoon en schoondochter en haar ouders en 2 kleinkinderen. Nu die laatste schoolplichtig zijn en ikzelf, mede vanwege het prijsverschil, kies voor januari, ga ik samen met vrouw en schoonzus. Omdat ik nu alleen ski en de dames zich op andere wijze vermaken, ga ik zodra de liften op gang komen totdat die stoppen alleen op pad en dat bevalt me best. Maak nu het dubbele aantal km. t.o.v. vroeger. Nooit meer wachten op familieleden die 's morgens wat later uit bed komen en na de middag niet meer uit de ruststand te branden zijn. En wat Freerider betreft (we kennen elkaar vanuit Les Menuires), je weet dat je het qua leeftijd heel erg lang kunt volhouden. Ik kom er geregeld tegen van 70 jaar (en nog veel ouder). Maar misschien moet je op latere leeftijd van dat board af en op de ski’s, al weet ik niet of je die kunst machtig bent. En wat die kinderen betreft, die kun je vanaf 3/4 jarige leeftijd leren boarden of skien en niets is mooier dan te zien hoe snel die vorderingen maken. Wat dat betreft vind ik het wel jammer dat mijn kleinkinderen rond de kerst in Ehrwald rondtoeren en dat gaat uitstekend. Dus wellicht wordt dat toch nog een keer samen, al hoop ik wel over ruim 1 jaar de zeventig in te duiken.

Hen48

Ga met familie dus vrouw, zoon (8 jaar) en zusje, daarbij probeer ik tussendoor met vrienden.

Maar dat laatste lukt niet altijd.

@Tiny-M als ik dat zo hoor ben je (soort van) een vrouw naar mijn hart :P haha
Mijn vrouw is nu al wel een tijdje aan het roepen dat ze wellicht wel kinderen wil en dan weer dat ze, ze zeker wil.
Maar ik wil er echt niet aan beginnen, de maatschappij, economie en kosten die erbij komen kijken met de vrijheid die je ver kwijt bent is mij teveel van het goede.
Verplicht op bepaalde weken hutje op mutje met dubbele lasten vakantie vieren in zowel de zon als de wintervakantie vind ik verschrikkelijk.
Ik geniet nu momenteel 200% en ben dol gelukkig zeker nu ik weet dat ik volgend jaar 2 keer naar de alpen mag! :D @Hulst ik heb al ooit eerder geskied maar dat was geen succesverhaal :D, ik heb ooit in een indoor skihal 2 mannen van in de 70 jaar zien snowboarden met heeeele oude flow bindingen was een mooi momentje! laat zien dat ik dat ook zeker moet kunnen als mijn gezondheid dat op die leeftijd toelaat. :D

Met Angelina Jolie nu dat ze terug vrijgezel is. :-)

Ik kan niet kiezen en het heeft allemaal zijn voordelen dus doe ik het zo :

begin december : met vaste skimaat of alleen (dit jaar met skimaat)
Kerstmis : met familie (uiteraard)
half januari : met (ski)vrienden, en we verdelen groepjes in niveau verschil en spreken smiddags af…
karnavalsweek : met skiclub waar ik voorzitter van ben en 40 personen mee heb!
pasen : terug familie
tussendoor zeker nog eens proberen een romantische week alleen met het vrouwtje in te plannen…
Voor elks wat wils :-) (vooral voor mij)

*bericht bewerkt door Bruno op 29 nov 2016 15:08

Gezin en vrienden, Voor beide heel wat te zeggen, Dit jaar combineren we het, dus gezin en vrienden tegelijk.

Wat ik leuk vind aan skiën met vrienden dat je dan echt nergens aan vast hang, iedereen skiet ongeveer hetzelfde, en als ik wat sneller ben, doe ik een extra afdaling. Eind van de middag lekker kroegje in. en op tijd erin om de volgende dag weer te kunnen knallen.

Skiën met gezin is natuurlijk ook super, Kinderen moeten hier nog op les, dus einde van de dag verhalen aanluisteren. Met een groep nog genieten van een klein biertje. Nu al zin in.
Maar dat betekend ook een ander kostenplaatje, Dus hier wordt het afgewisseld. Want zomers willen we het liefst ook zeker twee weken weg. Elk jaar ook nog op wintersport is dan een dure hobby.

@freerider en @TimyM : gelukkig dachten jullie ouders er anders over :-)

Glij blij door die brei :-)

@hansvdz Plus al haar adoptiekinderen dan ook?

Click. Click. Peace

@freerider en @TimyM : gelukkig dachten jullie ouders er anders over :-)

Coldfeet op 29 nov 2016 15:36

Want?

@freerider en @TimyM : gelukkig dachten jullie ouders er anders over :-)

Coldfeet op 29 nov 2016 15:36

Want?

Tiny-M op 29 nov 2016 15:48

Ik ga graag met oa @Tiny-M omdat ze zo schattig is as ze een grapje niet snapt ?

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Verplicht op bepaalde weken hutje op mutje met dubbele lasten vakantie vieren in zowel de zon als de wintervakantie vind ik verschrikkelijk.

Freerider op 29 nov 2016 13:05

De discussie wel of geen kinderen, in deze maatschappij en economie lijkt me flink off-topic dus daar waag ik me niet aan :)

Maar voor wat betreft winter- en zomervakantie kan ik je van harte gelijk geven!
Wat een nachtmerrie ieder jaar, om iets te vinden wat leuk en betaalbaar is. En dan nog te zwijgen over drukte. Nee, de gezelligheid van de hele groep maakt een hoop goed, maar wat een verademing als ik buiten alle drukte en kosten ook nog even een lang weekendje mag.

Met den otto ;-)

In de eerste jaren met mijn vrouw, maar die haakte af. Ze vond het toch erg koud, duur, ver en vermoeiend. Verder is ze wel lief hoor ;)
Daarna járen met vrienden geweest, heerlijk is dat!
Tussentijds 1 keer met iemand van dit forum geweest, maar dat viel zo fout dat we na de eerste nacht weer terug gingen.
Afgelopen jaar konden de vrienden niet en heb ik een single-reis geboekt. Klinkt raar, zo’n getrouwde vent op een single-reis. Maar het beviel me erg goed, erg leuke skimaat gehad in die week en me zeer goed vermaakt. Aanrader!
Dit seizoen hoop ik dan eindelijk met mijn zoons een weekendje te gaan. Dat lijkt me echt top!

fijne site hè, dat wintersport.nl?

@freerider en @TimyM : gelukkig dachten jullie ouders er anders over :-)

Coldfeet op 29 nov 2016 15:36

Want?

Tiny-M op 29 nov 2016 15:48

Ik ga graag met oa @Tiny-M omdat ze zo schattig is as ze een grapje niet snapt ?

Sneeuwbaard op 29 nov 2016 15:57

Hahaha, @sneeuwbaard inderdaad

Nou voor TinyM: als je ouders er net zo over dachten, dan was jij er nooit geweest.
Daarmee wil ik niet zeggen dat ieder kinderen moet hebben, integendeel…kinderen zijn leuk, maar niet altijd LOL

Glij blij door die brei :-)

@Coldfeet ik had hem wel begrepen hoor :D, gelukkig dat ze dat wel hebben gedaan inderdaad!
Maar als ze in mijn schoenen nu zouden staan weten ze zelf niet of ze ook kinderen hadden genomen…zeker geen 3 zeggen ze.

*bericht bewerkt door Freerider op 29 nov 2016 18:05

Nou voor TinyM: als je ouders er net zo over dachten, dan was jij er nooit geweest.
Daarmee wil ik niet zeggen dat ieder kinderen moet hebben, integendeel…kinderen zijn leuk, maar niet altijd LOL

Coldfeet op 29 nov 2016 17:51

Bedoelde er meer mee dat ik dat altijd zo’n dooddoener vind. Als ik niet had bestaan had niemand me gemist. Gelukkig kunnen jullie alsnog van mijn aanwezigheid genieten ;)

Hmm. Gelukkig hoef ik niet te kiezen. Niemand van mijn familie wil op wintersport, van mijn vriend ook niet.
Vrienden hebben we echter genoeg om mee te gaan!

We gaan 2 dec een shortski samen. We hebben redelijk hetzelfde tempo en behoefte aan pauze, zelfde tijd van opstaan, zelfde intensiteit. ondanks dat ik op mijn snowblades ga en hij op zijn board.

In januari met een groep vrienden. Per dag kijken we dan hoe of wat. Er zijn er een aantal die een stuk beter zijn, die splitsen geregeld af voor een dag knallen. Ik vind het vooral irritant elke keer 15 min te wachten als het niv erg uit elkaar loopt, of juist degene te zijn waar mensen op staan te wachten. Dan ski ik liever in kleinere clubjes en dan zie ik jullie wel weer bij de lunch/borrel/avondeten.

's Ochtends geef ik vaak aan hoe laat ik of mijn vriend en ik de lift willen nemen. Wie mee gaat, zie ik dan, de rest zie ik later wel weer. Hoeven we ons geen van allen te haasten of te wachten.

Onder welke categorie valt het op wintersport gaan met collega’s. Jaarlijks zijn er vele bedrijfsuitjes naar de sneeuw!
Het is voor mij in ieder geval elk jaar vaste prik. Het is toch een hele andere ambiance dan met familie/vrienden!

Pray for Snow!

Zeker! Leuk alternatief voor een middagje teambuilding op de survivalbaan.

Oh Santa! Fresh snow, my favourite! How did you know?

Stiekem had ik het meeste lol in de jaren met vriendengroepen (soms wel tot 30 man samen in een heel groot vakantiehuis). Van de reis (lekker in een rustige periode) tot het samen koken, samen op les etc, samen tochtjes skiën en 's avonds lekker bij de haard spelletjes doen: alles een groot feest.
Nu is ons wereldje wel wat kleiner met een gezin met kinderen, en financieel gezien zit het er niet in om vaker te gaan en dan alsnog met vrienden. En de beste skimaatjes met een eigen gezin, vallen nu in een andere vakantieregio. Nog een paar jaar en dan skiën de kinderen ons vast voorbij en dan kunnen we met z’n vieren die tochtjes gaan maken. Daar zie ik wel naar uit!

@ViolaB dat komt sneller dan je denkt en dan vinden kinderen het vervelend dat ze op jou moeten wachten, hahaha.

We gaan voor het eerst een weekendje met beginnende vrienden naar Winterberg. Drie van hen kunnen totaal niet skiën en die steken we dan ook op les. Eentje heeft vroeger vaak geskied en die zal mijn vrouw dan wel terug wat begeleiden (mijn vrouw heeft ski instructrice diploma).

Verder zijn we vanaf de kinderen 3 jaar waren met hen 2-3 x per jaar gaan skiën. Zijn wij multimiljonair? Niet direct, maar een beetje slim kiezen helpt wel.
Tot 6 jaar gingen we buiten het seizoen. Een weekje kleuterschool missen is echt geen drama.
Dan waren de kinderen bij Intersoc volledig gratis, inclusief Nederlandstalige kinderopvang vanaf 3 maanden (vanaf 3 jaar ook skiles).

Nadien was het dan vooral op appartement en puzzelen waar de skipassen voor de kinderen gratis waren. Zo bleek bv. Lech Zurs, wat toch als een duur gebied aangeschreven staat, met leeftijd te werken ipv geboortejaar.

Als Vlaming hebben we natuurlijk wel het geluk dat we ook een paasvakantie hebben (einde maart) en zo kunnen we dan in Frankrijk voor een 800 € (logies en skipassen) terecht.

Misschien een beetje off topic, maar om even aan te geven dat er altijd wel een weg is om het betaalbaarder te maken.

Nu waren we blij om af en toe met z’n twee of met vrienden te kunnen skiën en nadien de verhalen van de kinderen te horen.
Maar het is ook een plezier om met hen nu overal af te skiën (ze zijn 9, 9 en 11).

Een ding vind ik sowieso minder en dat is alleen skiën: met wie deel je dan al die indrukken? Ik heb natuurlijk wel het geluk een fantastische partner te hebben met wie ik even snel ski…:-)

Glij blij door die brei :-)
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie