Eens wat anders: de Pyreneeen

Steven. op 24 november 2016· 2 reacties

Als het over wintersport gaat, gaat het vaak over Frankrijk en Oostenrijk. Dat is best begrijpelijk als je weet dat daar de grootste en meest uitgebouwde Europese skidomeinen te vinden zijn. Toch zijn er zeer leuke alternatieven voor wie graag eens andere oorden opzoekt!

Heb je al eens gedacht aan Andorra? Deze dwergstaat in de Oostelijke Pyreneeën koestert een gezonde ambitie in wintersportbeleving. Dit heeft zich de laatste jaren vertaald in aanzienlijke investeringen in nieuwe skiliften en een groot aantal sneeuwkanonnen.

In 2010 had de hoofdstad La Vella zich kandidaat gesteld om de Olympische Winterspelen te organiseren maar die werden uiteindelijk toegewezen aan Vancouver.

null

Het skigebied Grandvalira biedt meer dan 210 kilometers aan goed geprepareerde pistes tussen 1.710 en 2.640 meter en baadt in de zon met meer dan 300 zondagen per jaar.

De vaak brede sneeuwboulevards liggen verspreid over vier verschillende dalen en bereiken de dorpen Canillo, El Tarter, Encamp, Grau Roig, Pas de la Casa en Soldeu. De gemiddelde skiër zal zeker tevreden zijn over de leuke variatie die het skidomein te bieden heeft.

Een andere optie in de omgeving is het skigebied Vallnord (1.550 - 2.560m) hetwelke we kunnen beschouwen als het kleinere broertje van Grandvalira. Het aantal pistekilometers beperkt zich immers tot 63km en de liften zijn een beetje gedateerd. Toch kan je ook hier heel wat skipret beleven en de zon schijnt even hard als in Grandvalira.

null

Tax-free

In Andorra dien je geen belastingen te betalen wat interessante perspectieven biedt aan de meer prijsbewuste wintersporters.

Een te vermelden minpuntje is de matige bereikbaarheid. Vanuit Brussel telt de reisweg 1179 km, waarbij je vanaf het verlaten van de snelweg nog zo’n 120 km onderweg bent naar je bestemming.

Ook al eens naar de Pyreneeen geweest voor wintersport of staat het nog op je planning?

Steven.
Steven is ski initiator en gepassioneerd door de bergen. Het liefst staat hij de hele winter door op de latten!

Staat wel op mijn to-do list!

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

spreken er al jaren van maar geraak er nooit. In de winter altijd de alpen en in de zomer altijd de pyreneeen. misschien volgend jaar eens omgekeerd.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie