De winter komt eraan, hoe bereid je je voor?

Vincent op 27 oktober 2016· geen reacties

De winter staat voor de deur en als je een beetje zoals ons bent kan je niet wachten tot het eindelijk weer zo ver is. Binnenkort, of binnen iets langer, ga je naar de sneeuw. Maar hoe bereid je je nu al voor op al het goede dat komen zal?

null

Vroegboek of last minute?

Is je vakantie al geboekt? Of kies je voor een last minute? Beide hebben hun voor- en nadelen… goed op voorhand boeken kan je enkele euro’s besparen en je bent zeker dat je naar je favoriete gebied trekt. Kies best voor een sneeuwzeker gebied in de periode dat je wil gaan, want last minute annuleren gaat meestal erg moeilijk. Een last minute is snel geregeld, én je kiest voor goede condities eerder dan voor een goed gebied (hoewel die twee vaak samen gaan…). Hoe dan ook is het nu het moment om alvast een shortlist te maken van gebieden waar je dit seizoen graag naartoe wil.

null

Materiaalcheck

Heb je eigen materiaal? Controleer dan of alles de zomer goed is doorgekomen. Als je het goed hebt opgeborgen zal je weinig werk hebben, maar een grondige slijp- en waxbeurt kan nooit kwaad. Controleer zeker of er niets ontbreekt, aankomen in de sneeuw en ontdekken dat je de schroeven van je bindingen niet bijhebt kan best frustrerend zijn…
Kies je voor huurmateriaal en huur je in België? Dan kan het zeker geen kwaad om alvast eens langs te gaan bij de ski- of snowboardverhuur. Het materiaal voor 16-17 is nu ongeveer overal binnen en als je goed op tijd bent zal je nog het meeste keuze hebben.

Kledij

Heb je een aangepaste jas voor de tijd van het jaar? Handschoenen nog voldoende waterdicht en warm? Skibroek in goede staat? Is je bril nog voldoende kwalitatief en je helm stevig genoeg? Modetrends zijn leuk om te volgen maar elk jaar een nieuwe uitrusting is voor de meesten echt te veel van het goede. Hou er rekening mee dat kwaliteit primeert op uitzicht.

null

Wagen

Ga je met je eigen wagen? Controleer dan zeker of deze ook klaar is voor de trip door bergen en (mogelijk-) sneeuw. Heb je winterbanden en hebben deze nog voldoende profiel? Ben je voorzien op een plotse klim in de sneeuw? Passen de sneeuwkettingen van je vorige wagen zeker op de huidige? Als je met 4 in de wagen zit, is er dan voldoende kofferruimte voor al het materiaal of moet je voor dakdragers en een koffer zorgen? Dit laatste kan voor extra resicomfort zorgen en hoeft in huur helemaal niet zo duur te zijn.

Opvang huisdier

Heb je een huisdier? Zoek op tijd naar de juiste opvang. Iemand die thuis langskomt of een gezinnetje waar je je geliefde huisdier kan aan toevertrouwen geeft heel wat gemoedsrust.

Randactiviteiten

Vooral als je naar een gebied trekt waar je nooit eerder bent geweest is het erg handig als je op voorhand wat research doet. Zo weet je meteen wat te doen op een dag met slechte condities én weet je ’s avonds perfect waar je nog eentje kan gaan drinken of iets lekkers kan gaan eten.

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik dit voor mezelf overloop lijkt het allemaal toch weer wat dichterbij. Leuk, als je net zoals ik écht niet meer kan wachten.

Vincent
is snowboarden, golfsurfen of longboarden, in weer en wind. Geef Vincent een plank en hij voelt zich "the happiest man on earth".
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie