Dalafdaling Zell am Ziller

Dit onderwerp gaat over de bestemming Zillertal Arena

Dag allemaal,

Sinds dit seizoen is er een dalafdaling naar Zell am Ziller in de Zillertal Arena. De dalafdaling is sinds gisteren geopend en ik vroeg me af of iemand deze afdaling al heeft gedaan en wat zijn/haar ervaringen zijn. Ik lees overal dat deze piste echt diepzwart is maar is dat ook echt zo.

Ik hoor graag van jullie.

P.S.: “Frank en Mike” van het YouTube kanaal van de ZA hebben een video gemaakt over de dalafdaling maar daar werd ik niet veel wijzer van. De video kan je hieronder bekijken.

https://youtu.be/UdzIC7vcRaM

http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=546…
Hier komt de dalafdaling naar Zell am Ziller in voor.
Van wat ik me herinner van het verslag zaten er een paar moeilijke passages in maar viel het over het algemeen wel mee

Gang is alles

Inmiddels is er gisteren een filmpje gemaakt en vannacht op YouTube geplaatst door iemand die in het gebied aan het skiën was. Ik kan hieruit concluderen (correct me if I’m wrong, het is immers bekeken door een camera en daardoor lijkt het minder steil) dat het mij meer een rode piste lijkt maar dat met name de tweede helft erg steile stukken heeft.

Het filmpje is hier te zien:

https://youtu.be/zi_PoFuZGtI

Eind december ben ik al een keer van de afdaling geweest. Het grootste stuk is donker rood; bij 2:30, 3:00 en het laatste stuk naar de karpspitzbahn zijn wel redelijk steil. (Al is mijn beleving niet helemaal representief; de afdaling was nog gesloten / behoorlijk veel ijs)

Ik heb hem gisteren gedaan. Heb bijna alle pistes in Zillertal Arena gedaan maar vond dit wel de heftigste hoor, vooral door inderdaad die 3 steile stukken. Ik ski nu 3-4 weken ongeveer, de mensen met wie ik was hebben meer ervaring en die vonden hem heel chill.

Hou er rekening mee dat als de piste normaal al donker rood is, hij best de status zwart krijgt omdat het een dalafdaling is. Zeker in het hoogseizoen wil ik niet zien hoe zo’n piste er bij ligt rond een uur of 4. Als hij dan volledig onder de buckels zit wil je daar als beginner zeker niet naar beneden :)

Dat officiele filmpje is slecht zeg! Ze laten bijna niks zien van de afdaling, alleen dat ze hem getest hebben. Andere filmpje is tenminste duidelijk. :)

Denk dat het er op camera minder steil uitziet dan je denkt. Zou hem wel graag eens willen proberen!

Plaats een reactie