BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Les Trois Vallées

Reviews Les Trois Vallées

73% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.6 op basis van 4280 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, geweldige mogelijkheden voor tochten, fantastische off-piste, geen vlakke stukken, gezellige après-ski, erg sneeuwzeker en uitstekende variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Duur

Wat vind jij van Les Trois Vallées?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast953
    Gast953 16 maart 2017 · 08:26

    Dal in dal uit......telkens de drukte in. Niet het gevoel in een wijds skigebied te zitten maar in een schakel van aaneengesloten skigebieden en dorpen, wat uiteraard ook zo is. Meer moeten bij duwen met de skistokken dan de afgelopen jaren samen......Je kan hier inderdaad veel km's maken wat ook een beetje afhangt van de drukte. Geen topper, maar je moet er een keertje geweest zijn, misshien wel 2 keer 😉

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast633
    Gast633 29 november 2016 · 19:04

    Dit gebied is zo groot en veelzijdig dat het net lijkt alsof je je in verschillende skigebieden waant. De meest optimale sneeuw vind je tussen januari en midden april(Val Thorens). De beste pistes vind je op de Mont Vallon, Orelle(lekker rustig), de Saulire, la masse en Mont de la chambre. Tijdens de schoolvakantie is het vaak te druk in Val Thorens vooral als er weinig sneeuw.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast640
    Gast640 9 november 2016 · 19:55

    In feb 2015 met mijn twee zoons (10 en 12) Les Menuires ontdekt. Geweldig toeren. Je kan je kids een "Diplôme de l'Escapade" laten halen, door een aantal liften in het gebied te pakken, waarmee je ook een geweldig uitzicht hebt. Naast het toeren werken de boardercross en fun parken erg verslavend. Echt leuk voor de kids. En ja, zelf een paar kleine hits pakken is natuurlijk altijd leuk!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Flensje
    Flensje 28 september 2016 · 17:27

    Wij vonden dit een geweldig gebied. Hele mooie pistes met leuke uitdagingen. Wel een stuk drukker dan de gebieden die we gewend waren (Grand Massif, Paradiski), maar dit merkte je vooral op de plekken waar iedereen naar zijn dorp terug gaat. De appartementen zijn voor prijs/kwaliteit absoluut niet goedkoop. Ook daar heb ik een vergelijking getrokken met andere gebieden. Toch is het ons zo goed bevallen in dit gebied dat we wederom terug gaan.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • JorisR
    JorisR 2 augustus 2016 · 13:06

    Op voorhand veel positieve dingen gehoord, en inderdaad voor alleen veel km's af te maaien is dit wel een fantastich gebied met veel mogelijkheden. Maar voor mij persoonlijk viel het wel tegen: niets authentiek, veel betonblokken/appartementen. Ook de restaurants (als je dan ooit een plaats vind) zijn veel te duur voor wat je krijgt (of ik moet de goede hutten niet gevonden hebben). Wat wel opviel is dat er heel veel volk was, maar je nooit echt de indruk had dat het druk was op de piste/lift: gewoonweg omdat het gebied zo groot is. Als je dus wil gaan skieen, veel km's afmaaien, niets aantrekt van lelijke appartementen onderweg, en zelf voor middageten zorgt (of gewoon veel geld hebt) is dit wel een perfect gebied denk ik. Maar voor mij persoonlijk: 1keer en (waarschijnlijk) nooit meer.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast111
    Gast111 1 augustus 2016 · 00:13

    zeer groot gebied, pistes liggen er goed, bij snelle moderne liften. Nadeel vindt ik wel zeer veel lange vlakte verbindingspistes. Zat zelf in Valtho en dan ben je soms best lang onderweg om weer wat uitdagende pistes te vinden

    Met vrienden 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast993
    Gast993 8 februari 2016 · 17:54

    Les Trois vallees is verruit mijn beste ski ervaring ooit. Ik heb al veel franse gebieden aangedaan maar dit gebied is toch echt fantastisch. Zeker voor jonge twintigers is dit zeer tof omdat je veel après ski mogelijkheden hebt en heel leuke bar's s'avonds (la malaysia). Het dorp zelf is zeer goed bereikbaar, alle appartementen zijn wel verbonden met 1 van de vele ski padjes waardoor je direct op de piste geraakt. Als ik toch 1 negatief puntje moet vertellen is dat het wel vrij duur is. 6a7 euro voor een pintje is toch redelijk veel, de supermarkten zijn ook niet zo goedkoop maar het is en blijft een echte aanrader !!!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast875
    Gast875 21 januari 2016 · 14:40

    ++ enorm groot, uitgestrekt, goede geprepareerde pistes, veel randactiviteiten (sleeen, sneeuwscooter,...) goede apres ski -- prijzig, luidruchtig (als je dit erg most vinden..)

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Joor
    Joor 1 januari 2016 · 14:24

    Dit is een gigantisch en prachtig gebied. Wij zijn in veel gebieden geweest maar zoiets als dit hadden we nog nooit gezien. Overal pistes en liften er leek geen eind aan te komen. Het probleem was alleen dat lang niet alles open was vanwege de slechte sneeuwcondities tijdens kerst 2015 toen wij er waren. Wij hebben overnacht op de caravaneige le Martagon in Le Raffort (Meribel). Dit is een prima optie met de caravan of camper. Wel van te voren reserveren want er zijn maar 15 plaatsen. Vooral het toiletgebouw is erg goed maar verder heeft de camping ook alles wat je nodig hebt en ligt het gelijk aan de liften en piste (die nu dicht was). De verbindingen binnen het gebied waren boven verwachting goed. Snelle liften bijna geen wachttijden zelfs niet met kerst en vrij slechte condities. Wat ons wel opviel was dat er zeer weinig stoeltjesliften waren met kap. Dat is in Italië en Oostenrijk wel meer. Ik kan me wel voorstellen dat die liften bij sneeuw en -10 wel heel erg koud worden. Verder deden de bergmensen alles wat ze konden om de pistes begaanbaar te houden met kunstsneeuw, sneeuw op de pistes scheppen en ze vlogen zelfs met helikopters sneeuw naar pistes met te weinig sneeuw. Het mocht echter niet baten dat sommige verbindingspistes (vooral Valtho,Les Menuires richting Méribel) gewoon heel slecht waren veel ijs en verschrikkelijk veel stenen maar ja dat kwam gewoon door een tekort aan sneeuw. Al met al vonden wij het een fantastisch gebied en zullen we zeker nog terug komen als er genoeg sneeuw ligt. Vooral voor het enorme gevarieerde pisteaanbod. Ik kan dit gebied dus zeer zeker aanbevelen!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast801
    Gast801 13 april 2015 · 17:51

    Zeer groot skigebied met heel veel mogelijkheden zowel op als naast de piste. Met het paasverlof toch nog afdalingen kunnen doen tot op 1400 meter. ( Saint Martin en La Tania ) Elke skiliefhebber kan hier zijn skihonger stillen. Juist oppassen en het uur in het oog houden, anders geraak je niet meer terug in de vallei waar je logeert. De skipas voor L3V is behoorlijk duur ( 280,- euro voor 6 dagen ) maar je krijgt er heel veel mogelijkheden voor. Apres ski is niet vergelijkbaar met Oostenrijk maar dit is voor mij geen enkel probleem .

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast959
    Gast959 18 februari 2015 · 07:55

    Supergroot skigebied met goede verbindingen tussen de verschillende dorpen. Snelle liften met korte wachttijden. Hoge ligging dus minder kans op papsneeuw tijdens warme perioden.

    meer dan 10 jaar ervaring
  • -DEF-
    -DEF- 25 januari 2015 · 09:59

    Wij zaten in Les Menuires en van hieruit kan je mooie trips maken richting Meribel/Courchevel of Val Thorens. Veel blauwe en rode pistes en weinig vlakke (verbindings)stukken waardoor je nauwelijks hoeft te steppen/prikken.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast718
    Gast718 3 januari 2015 · 17:45

    het was ongelooflijk mooi in 2014. leuke service van de mensen!!!! Het was groot en een zalig feest. vooral het mooiste wat ik mee maakte was de skileerkrachten naar benden kwamen met fakkels. Toen heb ik in tranen gestaan en zo mooi vuurwerk!!! ik kijk er weer naar uit om volgende maand weer dat gevoel weer herenigd te zijn met familie en vrienden. 😀 hahahahahahhahahaha

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast235
    Gast235 3 november 2014 · 11:35

    Ik ga er dit jaar voor het derde jaar heen. Geweldig uitgebreid gebied. Aan de schaduwkant van les Menuires heb je een aantal hele lekkere zwarte en rode pistes, zeker een aanrader! Natuurlijk moet je ook een keer omhoog met de Cime Caron.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast235
    Gast235 3 november 2014 · 11:35

    Ik ga er dit jaar voor het derde jaar heen. Geweldig uitgebreid gebied. Aan de schaduwkant van les Menuires heb je een aantal hele lekkere zwarte en rode pistes, zeker een aanrader! Natuurlijk moet je ook een keer omhoog met de Cime Caron.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • OlafK
    OlafK 20 juli 2014 · 14:35

    Mooi skigebied. Eten is duidelijk goedkoper in de plaatsen zelf dan aan de piste. Met name rond Meribel zijn de bergrestaurantjes erg aan de prijs. Enig nadeel aan het gebied is de drukte bij een aantal cruciale verbindingsliften aan het einde van de dag.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • GiGi
    GiGi 25 juni 2014 · 11:20

    Twee maal in dit gebied geweest, in Val Thorens gedurende de week van Oud en Nieuw en in Méribel-Mottaret in het laagseizoen. De oneindige hoeveelheid aan mogelijkheden op de piste maakt dit gebied uitstekend. Het feit dat de verschillende dalen goed verbonden zijn maakt dat je ook veel afwisseling hebt op één dag als je dat wil. Slecht zicht? Binnen 20 minuten sta je bovenop de top en ski je in het dal ernaast tussen de bomen naar beneden. De skipas is duur in vergelijking met de meeste andere gebieden, maar je krijgt dan ook al snel 2 tot 3 keer zo veel mogelijkheden. En de capaciteit is fenomenaal. In een van de drukste weken van het seizoen in Val Thorens geskied en nooit langer dan 5 minuten in de rij gestaan voor een lift. Het simpele feit dat je vanuit elk hoger gelegen dorp meteen een aantal kanten op kan, maakt dat mensenmassa's snel oplossen. Een ander aspect van dit gebied is dat het iedereen zou kunnen aanspreken qua sfeer. Oostenrijkse après-ski zal je er niet vinden, maar in Val Thorens zit je prima voor het betere feestwerk (en natuurlijk het geweldige skiën). In het dal van Méribel zit je meer tussen de bomen in een gezellig, sfeervol on-Frans dorp (Méribel Centre), en voor de welgestelde luxe-zoeker is er Courchevel. Met afstand mij favoriete gebied.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast920
    Gast920 31 maart 2014 · 11:09

    Voor het eerst naar Frankrijk. Val Thorens is qua skiën geweldig. Het gebied heeft bijna alles als je gaat voor het skiën. Mooie lange afdalingen, mooie vergezichten over de bergen, lange liften (nadeel de meeste liften hebben geen windscherm) en gigantisch groot. Wij hebben 4 dagen kunnen skiën en echt niet alles gezien. Door het warme weer was het ook niet verstandig om naar de lagere gebieden te gaan. De tweede en derde dag heeft het de hele dag gesneeuwd en hierdoor hebben wij niet de kilometers gemaakt zoals andere jaren. Wat ook fantastisch is de ligging van de appartementen. Je kunt zo naar je appartement skiën. Door het slechte weer hebben wij hier ‘s middags wel is gebruik van gemaakt. De prijs ten aanzien van de grotere gebieden in Oostenrijk vond ik vergelijkbaar. Wat ik miste was de Oostenrijks gezelligheid, de bouwvorm en uitstraling van het dorp (lijkt wel een fabriek) en dat de appartementen wel heel klein zijn. De apr ski vond ik ook minder. Veel mensen gaan naar de winkel, kopen drank en gaan naar hun appartement. Voor het skiën, de grote van het gebied en de afdalingen zou ik zo terug willen maar Serfaus en Ischgl trekken toch iets meer als Val Thorens. Heb je iets minder behoefte aan de Oostenrijkse gezelligheid is Val Thorens een geweldig gebied.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast713
    Gast713 9 februari 2014 · 15:04

    Van toen ik 2jaar ben ga ik al skiën in Les Trois Vallées. Ik ben ook een paar keer naar les 4 valées in Zwitserland geweest en les portes de soleil ook in Zwitserland maar 1 ding is zeker Les Trois Vallées blijft het best skigebied. Voor jongen en oud,gevorderd en niet gevorderd. Kijk naar mij ik ben 13 ik heb niets liever dan er te gaan skiën.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast383
    Gast383 30 december 2013 · 04:05

    Ik ben begin dit jaar naar Les Trois Vallees in Frankrijk geweest naar Val Thorens wel te verstaan. Dit gebied heeft echt fantastische pistes,wij skien nog niet off piste maar dat is in dit skigebied echt geen belemmering wat mij betreft!! Het is geen goedkoop gebied om te skien en de après ski mogelijkheden en de gezelligheid van het dorp Val Thorens zijn nou niet bepaald op het niveau van Oostenrijk. Maar dat maken de werkelijk geweldige skimogelijkheden ECHT meer dan goed!! De uitzichten de sneeuwzekerheid met name in Val Thorens en de skiliften zijn allen prachtig!! Dus begin volgend jaar gaan wij nogmaals naar Les Trois Vallees Val Thorens. En ik vindt persoonlijk de prijs kwaliteit verhouding van dit skigebied erg hoog vergeleken bij Oostenrijk. Oostenrijk is wel gezelliger maar ook veel duurder en qua bergen een stuk lager met minder brede pistes. En als je zoals wij wat ouder bent en niet zo nodig meer nachten lang hoeft te aprèsskiën dan is dit gebied prima hoor!!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast765
    Gast765 18 februari 2013 · 16:32

    Het Ski gebied is er erg groot zoals gezegd is met 606km piste. De pistes zijn er breed waardoor je makkelijk met veel mensen kunt skien. Après Ski is er zeer goed vooral in Val Thorens! La folie Douce en 360 Bar zijn er erg geliefd. Ik raad je zeker dit aan voor een succesvolle en zeer gezellige vakantie!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Harm
    Harm 11 februari 2013 · 16:35

    Wat een briljant gebied is dit! Nadat ik vorig jaar Paradiski als mooiste gebied had bestempeld moet ik daar nu absoluut op terugkomen. Daarbij komt dat we in de week dat wij er waren (2 tot 9 februari) eigenlijk alleen de vallei van Meribel hebben bezocht en de pistes boven St. Martin de Belleville (waar wij verbleven). Meribel heeft zo'n uitgebreid aanbod aan pistes dat we helemaal niet de behoefte hadden om verder te kijken. De variatie tussen lange, brede snelwegen, mooie bospaadjes, steile zwarte afdalingen (Vertical Xperience) en prachtige poedervelden off-piste deed ons de rest van het skigebied bijna vergeten. Dit heeft tot gevolg dat we hier zeker terug moeten keren om de rest van het gebied te verkennen. Balen!!! 😋

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast644
    Gast644 4 februari 2013 · 10:49

    net terug van een weekje skieen in les 3 vallees. vorig jaar in St Martin geweest, dit jaar weer in les Menuires. Goed weer gehad, met uitzondering van de vrijdag, regen in LM, ijzel boven op de pistes, maar een echte skier laat zich daar niet door tegen houden. Al met al weer een heerlijk weekje skiplezier gehad, dagen met strakke pistes, maar ook dagen met flinke sneeuwbulten en verse sneeuw. Op sommige naar het dal toe na, lagen alle pistes er goed bij. door sneeuwval van vrijdag op zaterdag, wel een puinhoop om zaterdag van de berg af te komen, 2.5 uur over 10 km gedaan, na St Martin was de weg vrij en schoot het gelukkig weer op. Helaas zit het erop voor ons, volgend jaar weer!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Stephan
    Stephan 14 januari 2013 · 11:20

    Gister terug gekomen van 8 dagen boarden in Les trois vallees. Het was mijn 2e keer in dit gebied en het gebied is geweldig. We hebben de eerste 5 dagen heerlijk zonnig weer gehad, met circa 6 graden op 2000 meter. De pistes in Val Thorens, Meribel en Courchevel lagen er prima bij deze dagen. De pistes bij Les Menuires vielen tegen door de vele stenen op en in de pistes. De 6e en 7e dag was het bewolkt en viel er een bak sneeuw, circa 50 cm in Val Thorens. Deze twee dagen waren heerlijk boarden door de poeder. Op de 8e dag was het perfect weer, lekker zonnetje en poeder. Verder is de apresski bij La Folie douce super, zeker met een lekker zonnetje. Ook het stappen in de diverse cafés was erg leuk. Wel erg veel engelsen en russen dit keer. Al met al een super wintersport gehad.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Martijn Overdevest
    Martijn Overdevest 25 december 2012 · 11:17

    Super Gebied. Ga vrijdag voor het 3e jaar achter elkaar. Vroeger in mijn jeugd ook 2x geweest. Met L3V skipas is dit het naar mijn idee meest uitgebreide skigebied waar voor ieder niveau ruim voldoende uitdaging is.Mooie lange tochten zijn mogelijk. Met Orelle erbij 4 valleien. Oostenrijkse apres ski is er niet, maar de 360 bar en de la folie douce op d piste zijn aan het eind van een mooie boarddag zeker de moeite waard. Door de omvang van het gebied kun je iedere dag weer wat anders. Pistes vrijwel zonder uitzondering altijd goed geprepareerd. En zeer sneeuwzeker. Absolute aanrader.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Paskal
    Paskal 2 december 2012 · 14:06

    In één woord: geweldig! Ben in mijn "ski-carrière" al in aardig wat grote gebieden geweest waaronder bv. 4 Vallees, Paradiski (Les Arcs) en Espace Killy (Tignes), maar iedere keer weer kom ik terug bij Trois Vallees. Inmiddels ben ik er bijna 10x geweest en het blijft iedere keer geweldig. Over ruim een maand ben ik er weer een week te vinden. Waarom is het dan zo geweldig? Het is een enorm gebied waardoor je prachtige tochten kunt maken en je dus iedere dag een richting op kunt skiën. Het ligt hoog waardoor je altijd verzekerd bent van sneeuw (zeker in Val Thorens). De uitzichten zijn geweldig en op een enkele lift in een uithoek na zijn het allemaal snelle moderne liften met prima verbindingen. Het mist uiteraard wel een beetje de gezelligheid van Oostenrijk, maar de enorme grootte doet je dat al snel vergeten. Wil je boven de boomgrens blijven dan ski je heerlijk in Val Thorens, wil je wat lager tussen de bomen dan pak je een paar liften en in no-time zit je in een andere vallei bij Meribel of Courchevel. Wij verblijven altijd in Val Thorens wat prima bevalt. Er ligt altijd sneeuw in Val Thorens en dat wil in Les Menuires wel eens wat minder zijn. Doordat het zo hoog ligt kan het er echter wel eens flink waaien. Daarnaast is Val Thorens niet goedkoop, maar dat nemen we voor lief. Als beginner heb je voldoend aan het gebied van Val Thorens zelf, maar als je een paar jaar ervaring hebt zou ik toch een 3 Vallees-pas nemen aangezien je dan echt van de grootte van het gebied kunt genieten. Wat mij betreft het ski-gebied to be!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast297
    Gast297 31 oktober 2012 · 10:36

    Vorige nieuwjaar heb ik doorgebracht met de familie in Les Menuires. De ganse week veel sneeuw gehad, waardoor ik niet in Val Thorens geraakt ben, enkel Les Menuires en Saint Martin. Maar het is wel een aanrader. Je kan overal beginnen skiën vanaf je verblijfplaats en terug tot aan de deur. De voorlaatste dag was er in de late namiddag een hevige storm met rukwinden tot 220 km/h. Die heeft de ganse nacht geduurd met alle gevolgen vandien. 's Morgens konden we het hotel niet uit omdat er sneeuwophoping was tot boven aan de deuren. De parking was volledig ondergesneeuwd en geen enkele wagen was nog zichtbaar. (Die week heb ik 3 keer mijn wagen moeten uitgraven). De laatste dag waren dus alle pistes gesloten en er was ook lawinegevaar. Dus de laatste dag hebben we niet kunnen skiën en ter compensatie heb ik 2 skipassen gekregen voor 1dag skiën in Les Menuires voor het seizoen 2012-2013. U kan deze verkrigen voor een kleine vergoeding. Ik ben bereikbaar : patrick_mellaerts@pandora.be

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Lodewijk
    Lodewijk 14 september 2012 · 11:11

    Afgelopen winter gekozen voor dit gebied. Heb zeer velen jaren geskied in Portes du Soleil, de keuze om hier naar toe te gaan is dat ik altijd in januari ga. Het is dan meestal de goedkopere periode en vooral als je 2 weken gaat is het allemaal zeer duur. Het gebied Les Trois Vallées, is buitengewoon goed. Goede sneeuw conditie, in geen jaren dit mee gemaakt. Prachtige pistes, alleen het nadeel dat de lengte meestal vrij kort zijn. En dan zit je al weer heel snel weer in een gondel/skilift. Bovenal een zeer prettig gebied om hier weer naar terug te gaan.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Pieter
    Pieter 17 augustus 2012 · 12:38

    Ik vind dit een schitterend gebied! Ik logeerde al meerdere keren in Les Menuires en vind dit ook een zeer goede locatie om heel het gebied te verkennen. Ik vind het handig dat dit een skigebied is voor alle niveaus. Ben je een beginner (1e jaar skiën) heb je met de skipas voor enkel Les Menuires meer dan genoeg voor een weekje, kan je al wat meer kilometers maken kan je de skipas voor vallée de bellevilles nemen (les menuires + val thorens) en ski je echt heel veel kilometers dan kan je gaan voor de 600 km met een pas voor les trois vallées. Bovendien heb je op veel punten de keuze uit blauw of rood, dus wanneer je met een groep bent met beginners kan je toch samen de lift nemen, elk een andere piste doen en weer samen komen aan de lift. De meeste pistes zijn ook zeer breed. Het enige negatieve dat ik kan zeggen over dit gebied is dat het duur is op de piste, maar dat is eigenlijk overal in Frankijk...

    Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Annelies
    Annelies 7 april 2012 · 17:19

    Fantastisch gebied, komen er al meer dan tien jaar, puur voor het skiën. Na een keer Tignes meteen weer terug naar Les Trois Vallées, het heeft veel betere verbindingen en je kunt heerlijk de hele week die hard alle pistes uitproberen! Lange brede pistes en prachtig uitzicht. Tot nu toe elk jaar dat wij gingen goed weer gehad en massa's sneeuw. Natuurlijk betaal je hoge prijzen maar dan heb je ook wat!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Richard
    Richard 16 februari 2012 · 21:01

    Super mooi gebied. Voor iedere skieer/Snowboarder erg mooie brede pistes,Waar je lange dagtochten kunt maken voor elk niveau. Ongelofelijke mooie uitzichten. En eindelijk eens geen lange rijen bij de liften.Misschien niet de Oostenrijkse gezelligheid, maar ja wij vinden dat de pistes en het uitzicht dit ruimschoots goed maken. Gezelligheid maken we zelf wel met de Familie. Wij komen zeker terug

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Jori
    Jori 7 februari 2012 · 10:23

    Net terug van een week skieën in les 3 vallees. Dit keer voor de 1e keer in St Martin, andere jaren in les Menuires (Reberty 2000). We hebben weer heerlijk kunnen skieën. een dag sneeuwde het flink en waren alle pistes veranderd in tief schnee pistes. Alleen de diehards waren nog op de piste te zien, heerlijk geskied!! Qua dorp is St Martin een stuk rustiger dan les Menuires, maar met twee niet skiers, een klein kind en hond bij het gezelschap, heeft St Martin dan toch meer te bieden. Al met al weer een geweldige week gehad, volgend jaar weer!

    Met vrienden Skiër
  • Cédric
    Cédric 22 januari 2012 · 20:59

    Met de kerstvakantie naar Val Thorens geweest in Les Trois Vallées. Het is werkelijk een Ge-wel-dig gebied. Nergens een wachtrij voor een lift, altijd snelle liften op een paar uithoeken na, goede brede pistes, oneindig groot... You know what I mean. Toch zijn er enkele onvolkomenheden, voornamelijk met de communicatie tussen de verschillende dorpen (en 'afzonderlijke' gebieden). Er was deze kerst dus zeer veel sneeuw en lawines, en daarmee ging de bouquetin (en andere verbindingsliften naar de rest van les trois vallees) vaak dicht. Je wist nooit wanneer hij open was en vooral, of hij open bleef. Zo heb ik een keer vastgezeten in les menuires toen alle liften dicht gingen door de storm in de namiddag. Ook voor beginners kan het gebied wat groot en overweldigend zijn. Mijn vader had vaak problemen met de weg terugvinden, en kon best gebruik maken van de pistekaart alvorens in een van de 180 liften te stappen die 'ergens' heen ging (ver weg, of richting moeilijke pistes). Het komt er eigenlijk op neer dat de grootte heel fijn is, maar dat dit soms ook nadelen heeft. Al met al is dit wel een super gebied, volgend jaar zeker weer.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • wv
    wv 8 december 2011 · 11:37

    Inmiddels heb ik heel wat gebieden gezien, maar Les 3 Vallees blijft een van mijn favorieten. Een prima gebied voor alle types skiërs en snowboarders. Hierbij een opsomming van MIJN ervaringen. Routes: De velen kilometers aan routes liggen perfect aan elkaar aangesloten met verschillende soorten liften. Je hoeft niet lang te wachten voordat je uiteindelijk weer op je board staat om weer af te dalen. De routes zijn over het algemeen lang, wat ik zelf erg fijn vind. Ik ben niet zo'n voorstander van 'binnen 1 minuut weer beneden' en sommige stukken zijn echt heerlijk om met je board naar beneden te glijden. De uitdaging op de verschillende routes mis ik wel een beetje. Week 50 van 2011 wordt mijn 4e jaar in Val Thorens en inmiddels ken ik alle routes wel. Zonder het funpark en/of off-piste te gaan is de uitdaging na een aantal jaar wel wat minder. De boarders kennen het wel, die verschrikkelijke stukken waar je jezelf in het zweet moet werken om al steppend de andere kant te halen, deze zijn in het gebied helaas wel aanwezig. Maar het grootste deel van je tijd ben je toch lekker aan het glijden. Een skipas voor het gehele gebied is wel een aanrader zodat je zonder zorgen in elke lift kan stappen. Liften: Er zijn nog maar weinig oude liften. De stoeltjesliften zijn dik in orde. Wat ik wel mis is een beschermdak dat je bij slecht weer over je heen kan trekken. Want bij een beetje wind is zo'n stoeltjeslift niet echt een fijne plek om te zitten. De Cabines zijn prima in orde en hebben een snelle doorloop. Natuurlijk moet je bij sommige liften wat langer wachten... Apres Ski: Vooral voor de fanatieke stapper is Val Thorens the-place-to-be. Met de vele discotheken en barren is het nachtleven ook prima verzorgd. Waar wij altijd een voorstander van zijn is om de dag af te sluiten in de 360 bar die halverwege de pistes ligt. Een gezellige bar waar je even de dag kunt bespreken op de lounge banken of dansvloer. Het vervelende; om terug te keren naar het dorp moet je nog een stukje afdalen en na een paar biertjes kan zo'n blauwe route best nog lastig worden. Dus hou het alcoholpeil in de gaten. Boodschappen: In Val Thorens heb je een aantal kleine supermarkten. Vaak gelegen onder een accommodatie. In het centrum van Val Thorens zit een grotere supermarkt waar de prijzen wat aangenamer zijn. Zeker een aanrader voor de prijsbewuster wintersporter. Kindvriendelijk: Omdat ik zelf geen kinderen heb is dat wat moeilijker te beoordelen. Dus misschien kan iemand hier een aanvulling op doen... Eindconclusie: + een prachtig groot gebied. + veel variaties in routes. + apres ski mogelijkheden. - na een aantal jaar geen echte uitdaging meer (zonder funpark en/of off-piste) In ieder geval: The place to Be!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Niels
    Niels 16 oktober 2011 · 11:14

    Al jaren ga ik skiën in dit uitgestrekte skigebied, het grootste van Frankrijk als ik me niet vergis. 600 km aan pistes! En dat is al meteen één van de grootste troeven van Les 3 Vallées. Met andere woorden: je wordt dit skigebied nooit beu. Ik ben er nu al 9 keer geweest en toch ontdek ik nog pistes die ik nog nooit gedaan heb. Je hebt ook van alles wat: uitgestrekte groene en blauwe pistes, ideaal voor de beginnende skiër/snowboarder, (donker)rood en zwart voor de gevorderde wintersporter, off-piste mogelijkheden, funparken, enz. Ideaal voor familievakanties! Bij zo'n groot aantal piste-kilometers zijn de liften van groot belang. We zitten in een tijdperk waarin de ontkoppelbare stoeltjeslift veruit de populairste lift is. Ook in Les 3 Vallées is dat het geval. Er zijn nog maar weinig oude stoeltjesliften. Kortom, over de liften in dit gebied hoor je mij niet klagen. Minpuntje is wel dat de liften, naar mijn mening, extreem laat opengaan (+/- 9u30). Zo verlies je 1 à 2 uur skitijd, die je bvb. in Oostenrijk wel hebt. Het is algemeen geweten dat Frankrijk niet echt een apres-ski land is. Toch is er in Val Thorens met o.a. "La Folie Douce" zowaar een eerste primitieve vorm van Franse Apres-Ski ontstaan. Ook weer een troef van dit gebied. Qua accommodatie: typische Franse ski-appartementen ( = zoveel mogelijk mensen op zo weinig mogelijk plaats). Dit komt de gezelligheid van de dorpen niet echt ten goede. Maar goed, niet over zeuren: je komt dit op de meeste plaatsen in Frankrijk tegen. Misschien wel het grootste minpunt van Les Trois Vallées: de prijs van het eten en drinken. Voor een frisse halve liter na een vermoeiend stukje skiën: 6-8euro. Stel dat je met vier bent, dan ben je na 1 rondje toch al een flinke duit kwijt. Samengevat, puur qua skiplezier de absolute wereldtop: beter zul je niet snel vinden. Je moet er dan wel de typisch Franse pijnpunten bijnemen: ongezellige appartementsblokken, duur eten & drinken. Maar het skiplezier dat je krijgt zal dat zeker en vast overwinnen 😉

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Mathys
    Mathys 26 februari 2011 · 13:10

    Net terug van een week Val Thorens. We hadden mazzel want bij aankomst op zondag 20 februari viel de sneeuw rijkelijk naar beneden. Volgens velen was dit de eerste sneeuw sinds 1,5 maand dus we mochten blij zijn. Condities op de pistes waren erg goed! Tijdens onze dagtocht naar Courchevel viel het op dat er hier minder sneeuw was gevallen en de pistes een stuk harder/ijziger waren. Halverwege de week viel er wederom veel sneeuw, zo'n 20 cm. Omdat het in de middag opklaarde kon er volop off piste worden geskied. Volop genieten dus! Vanaf de lift "Portette" waren er vele mogelijkheden om off piste te gaan. Het dorp zelf is vooral functioneel wat ons erg goed bevallen is. Er is voldoende keus qua restaurants en uitgaan. Dat de prijzen duur zijn mag geen verrassing meer zijn. Persoonlijk vond ik het wel meevallen in vergelijking met andere Franse gebieden waar ik ben geweest. Ik zou geen negatieve punten kunnen opnomen over dit gebied. Iedereen die nog van plan is te gaan; veel plezier!!

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Pjotter
    Pjotter 28 januari 2011 · 14:25

    Als verwende Oostenrijk skier moet ik bekennen dat de vooroordelen over Frankrijk kloppen. Wat een verschrikkelijk sfeerloos gebied. Uiteraard heb je geen bomen boven de boom grens maar als je de dorpjes in skiet dan is de gezelligheid er ook ver te zoeken. Wat een massaal gebeuren. En dan nog eens de belachelijke prijzen die ze durven te vragen voor een keuze menu van niets. Okay toch nog iets positiefs. Het gebied is groot genoeg voor een weekje skien en de piste's zijn goed te skien. Denk dat ik de meeste piste's geskiet heb en de overige piste's zal ik waarschijnlijk nooit meer komen want ik hoef zonodig niet meer terug.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • josie
    josie 11 november 2010 · 12:58

    Prima gebied met ongekende mogelijkheden voor iedereen. Zowel beginner al expert komen hier goed aan hun trekken. Off-piste ook veel mogelijkheden. Ben zelf met een kenner van het gebied de piste afgegaan en heb Lac du Lou gedaan. Een prachtige off-piste ervaring in Val Thorens. Niet zonder kenner doen want er zitten steile en gevaarlijke stukken tussen. De route en uitzichten zijn adembenemend. Het hele gebied staat in mijn favoriete top 3. Duur ?? Ik zeg maar zo, beter duur als niet te koop en wintersport is sowieso geen goedkope bezigheid. Ik bedenk dan maar dat alles de berg op moet worden gebracht en daar hangt een prijskaartje aan......De weg van dal naar Valto is 40 kilometer slingerweg waarover dus ook alles moet worden aangeleverd voor de plaatselijke horeca en berghutten. Dat kost geld.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 30 september 2009 · 21:06

    Voor de sportievere ski?zijn vooral de hogere pistes een aanrader, meer bepaald rechtervallei Val Thorens/LesMenuires die echter weinig zon ziet, en bovenkant Courchevel, !! doe zeker eventjes je ski\'s uit boven Creux Noirs. Voor zon en mooi zichten moet je naar Orelles. Pistes van Meribel en Les menuires zijn minder (niet zo lang en lopen allemaal van dezelfde flank in dezelfde richting). Gezien grootte van het gebied hebben we La Tania niet kunnen doen. We logeerden in bovengedeelte VAl Thorens -ideaal voor nachtschuimers-, er is wel een avondklok om 1u30.

  • Anoniem
    Anoniem 29 september 2009 · 13:33

    Tjaa, is er uberhaupt iets gelijkwaardigs aan 3v? Enorm groot skigebied op 1 skipas en aaneengesloten dus zonder busverbindingen o.i.d. Alle dorpen zitten vrijwel direct aan de piste. Ben 1 keer tijdens de kerstvakantie geweest en de overige 7 keer in de 2e week van januari. Eigenlijk nooit hoeven wachten bij liften, behalve dan de laatste verbindingsliften terug naar de eigen vallei. Val Thorens beschikt over de meest uitdagende pistes en ligt het hoogst. Voordeel is de sneeuwzekerheid, maar de wind en kou kan wel eens spelbreker zijn. Qua ligging is meribel-mottaret de ideale plek. Midden in het gebied en toch op een redelijke hoogte (1700M) Voor apres ski zijn Val thorens en in iets mindere mate Les menuires de places to be. Courchevel is voor de vermogenden onder ons en La tania is ideaal voor famillies met kinderen of grotere groepen met wat minder te besteden. TIP: Probeer eens de grandtour 3 vallees, alle dorpen in 1 dag bezoeken. De ideale kennismaking met dit gebied!! De overige gebieden in Fr waar ik geweest ben delven toch het onderspit vergeleken met 3v. Tignes is zeker een goede 2e met daar vlak achter paradiski. Serre chevalier is ook niet gek, maar les2alpes vond ik qua skieen tegenvallen. Portes du soleil nog niet geprobeerd, wellicht dit jaar???

  • Anoniem
    Anoniem 25 april 2009 · 19:03

    Tijdens de voorbije paasvakantie zijn wij voor de 5° keer gaan ski?in Les 3 Vallees. Deze keer logeerden we in Meribel-Mottaret. Het skigebied is gewoonweg fantastisch maar dat wisten we al. Ondanks het (zeer) warme weer voor de tijd van het jaar, was de kwaliteit van de sneeuw op de hogere pistes toch heel goed. Zeker op de Cime de Caron en de Breche Rosael in Val Thorens. Als ik de verhalen hoor van andere ski? die in bepaalde skigebieden meer waterski deden, dan prijs ik me gelukkig dat we voor Les 3 Vallees gekozen hebben.

  • Anoniem
    Anoniem 6 april 2009 · 17:32

    prachtig skigebied waar je een heerlijk lange tochten kunt maken van courchevel tot aan orelle voor de gevorderde maar met skipas valthorens heeft de beginner ook al meer dan voldoende mogelijkheden en zelfs de gevorderde eigenlijk wel

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2009 · 09:56

    In dit gebied geskied tijdens voorjaarsvakantie 14 feb t/m 21 Feb 2009. We zijn er met de bus rechtstreeks naar toegegaan. We vertrokken om 20:30 uit Maastricht en arriveerden om 8:30 in Les Menuires. We waren met twee volwassenen en twee kinderen (11 en 13). Voor de ski-verhuur is 13 volwassen. We hadden een klein appartement in het gebouw Caron. Voordeel is dat dit gebouw dichtbij de gratis lift naar het centrum ligt. Ook is er een supermarkt en ski-verhuur in het gebouw. Ski-verhuur bij ski-set vonden we wel wat aan de dure kant (530 euro voor 2x volw. ski, 1xsnowboaard en 1x kinderskies). Maar er zijn meer ski-verhuurbedrijven en wellicht goedkopere(bijvoorbeeld ski republic). Er vertrekken veel liften uit het centrum van Les Menuires. Wachttijden vallen mee, maar probeer voor het begin van de ski-lessen te vertrekken. Prachtig gebied om te skien voor beginners en gevorderden. Ik vond als 2de-jaars skier sommige blauwe pistes wel lastig. Zeker de laatste helling naar Les Menuires centrum, vond ik de eerst echt lastig. Ook omdat deze piste aan het eind van de dag erg druk was (maar ja, we zaten in het hoogseizoen). Weinig sleepliften (vond ik fijn) en veel stoeltjesliften (handig, want je kan de ski\'s aanhouden). We hebben een ski-pas genomen voor alleen het gebied Les Menuires en dat was voor een week voldoende afwisselend. Je kan met deze pas naar Val Thorens skien (zolang je maar naar beneden gaat en geen lift in Val Thorens hoeft te nemen). De rode piste van Val Thorens naar Les Menuires was erg gemakkelijk (vonden we meer een blauwe piste). Mijn zoon heeft ski-les gevolgd en mijn dochter snowboardles. Alle ski-cursussen duren 6 dagen (startend zondag). Korter is niet mogelijk. Je kan kiezen voor ochtends, tussen-de-middag en half drie starten. Lessen duren 2,5 uur. We zijn geen Nederlandse ski-leraren tegengekomen. Bij Snowboard waren er slechts enkele leraren die wat Engels spraken en mijn dochter zat bij alleen Franse leerlingen. Cursussen zijn er op verschillende niveaus (voor kinderen 6 niveaus). Na afloop van de cursus doe je een examen en krijg je een soort paspoort. Dit is geen formaliteit, je moet ook echt de oefeningen goed doen, anders slaag je niet voor het examen.

  • Anoniem
    Anoniem 19 januari 2009 · 12:27

    Mijd echter de beruchte \'boulevards\' waar de boarder geen kant op kan! Kan iemand mij hier meer vertellen, zijn er veel stukken vals plat waar het board lostgemaakt moet worden en het een kwestie van lopen is? Staat dit ook aangegeven?

  • Anoniem
    Anoniem 17 december 2008 · 23:23

    Wij gaan ook met kerst terug naar 3 vallees!!! Vrijdag zijn we weg!!! 2de keer les menuires, en ook appartement cotes d\'or!!! Hebben jullie al ervaring met deze residentie??? Ziet er mooi uit, zo direct aan de piste en aan de lift!!! vorig jaar zaten we in Clubhotel Neige Et Ciel, maar het was toch nog een stukje naar de eerste liften... We komen elkaar dus nog zeker tegen... Voor de rest, echt een SUPER skigebied!!! immens groot en toch overzichtelijk, met als grote voordeel dat, ook al ga je in het hoogsezoen, je jezelf alleen op een piste vind, helemaal voor uzelf!!!en toch overzichtelijk. Meestal zeer goede liften en niet of niet lang aanschuiven. Voor ieder wat wils, van beginner tot gevorderde. Qua sfeer en uitgaan is het wel minder ivm oosterijk ofzo, maar dan nog, sfeer maak je grotendeels zelf. niet dan? Aanrader voor iedereen!!! (niet allemaal met kerst aub 😀)

  • Anoniem
    Anoniem 21 november 2008 · 19:18

    Gaan met kerst voor de 3e keer naar Les Menuires. Wat ons betreft ideaal met kinderen. Het is er wel duur, maar na Oostenrijk en Zwitserland is dit voor ons het meest ideale. Appartement Cotes d\'Or ligt aan de piste in een iets rustiger deel. Skigebied is geweldig met voor ieder wat wils. En de prijzen, ach wintersport kost nu eenmaal geld

  • Anoniem
    Anoniem 19 november 2008 · 15:14

    Na het lezen van enkele beschrijvingen hieronder kan ik het volgende schrijven vanuit mijn eigen ervaringen. Ben de afgelopen 2 jaar naar Val Thorens geweest en dit is me uitermate goed bevallen. Ik was de kleinere en vooral lager gelegen oostenrijkse gebieden gewend en daardoor was dit wel een verademing. De uitgestrekheid van het gebied is het eerste waar ik aan denk. Vanuit Val Thorens ben je er al een behoorlijke tijd mee bezig om naar de uiteinden van het gebied te komen. Wij gingen na een paar dagen toch vaak het dal van Meribel in maar dat is toch wel een druk knoop punt. Bovendien zit je daar een stuk lager en dat merkte je wel aan de verslechtering van de sneeuwconditie. Persoonlijk heb ik genoten van Courchevel. Uiteraard niet veel gedaan in het dorp zelf want zo toereikend was het budget niet maar goed het dal zelf vond ik erg mooi. Door het gehele gebied in een drukke periode amper hoeven wachten bij liften enz. Het onbekende dal bij Orelles was echt top! Eerst vanaf point de Thorens even staan genieten van het zicht op de Mont Blanc en daarna heerlijk dit rustige deel van Les Trois Vallees in geskied. Voor mezelf als normaal niveau skier vond ik het gebied perfect. Ben geen off piste persoon dus kan daar niet zo over oordelen. Val thorens zelf blijft uiteraard door zijn hoogte geen goedkoop dorp. De piepkleine supermarkten vragen schofterige bedragen voor hun waar maar goed je kunt moeilijk alles zelf uit Holland mee blijven slepen. Uitgaan was wel ok maar niet iets om daar voor naar Val tho te gaan. Meestal recht vanuit de piste naar Le monde bar of pub maar geen tenten die me boeiden verders. Komend jaar in Januari naar Paradiski dus ben benieuwd of dat Val Thorens kan overtreffen want het blijft een werelds mooi en groot skigebied!

  • Anoniem
    Anoniem 11 november 2008 · 18:54

    Wij hebben nagenoeg reeds alle skigebieden gedaan in Frankrijk met meer dan 150km pistes, alsook enkele in Zwitserland. Als toerski? is dit voor ons zeker een top 5 skigebied (samen met Les Portes du Soleil, Paradiski, Espace Killy en Zermatt)zowel qua groote als qua variatie van pistes . Het eerste dal waaronder Saint Martin de Belleville, Les Menuires en Val Thorens zich bevinden is het goedkoopste dal (zeker Les Menuires)en samen met het tweede dal het meest overzichtelijke. Hoe dichter je naar het derde dal skiet (waar Courchevel zich bevindt) hoe duurder het wordt in de bergrestaurants en hoe makkelijker je verloren skiet. De dalafafdaling van de gletsjer Mont Vallon naar Meribel is schitterend. Weinig gekend is het vierde dal, namelijk achter Val Thorens, richting Orelles. Dit is een beperkt skigebied maar over het algemeen zeer rustig en met een prachtig zicht op de vallei van de Maurienne. U kunt van hieruit het skigebied Les Sybelles zien liggen. Echte zeer moeilijke zwarte pistes zul je in dit gebied niet vinden, maar dit is absoluut niet storend; er is toch afwisseling genoeg. Bovendien kun je met je skipas 1 dag gaan skien in Paradiski. Als je met de auto bent is dit goed te doen: naar het dal rijden en dan naar Champigny (ligt tegenover Courchevel) rijden waar liften zijn die aansluiten op La Plagne. Wij gaan steeds buiten de vakantie, dan zijn er enkel wachttijden in de dalstations rond de tijd dat de skiklassen vertrekken. Beste periode is tussen krokus en Pasen. Er ligt dan steeds voldoende sneeuw en als de zon aanwezig is kun je dikwijls ski?in t-shirt. De dagen zijn dan ook al een stuk langer waardoor sommige liften nog open zijn tot 17.00u. Alle pistes worden ook dagelijks geprepareerd, wat niet te onderschatten is. Het gebied van Les Trois Vallees ligt bovendien zeer dicht bij de autosnelweg en is het eerste skigebied in de vallei van de Tarentaise waardoor u bij vertrek op zaterdag geen ellenlange files zult hebben wat bijvoorbeeld wel het geval is als je naar het verder gelegen Paradiski (= La Plagne of Les Arcs) of nog erger Espace Killy (= Tignes en Val d\'Isere)gaat. Apr?ski is in dit gebied niet geweldig maar dit komt wellicht doordat wij buiten de vakantie gaan. Niemand zal echter naar zo\'n groot skigebied komen voor de apr?ski. Wij verbleven steeds in ofwel Val Thorens ofwel Les Menuires: steeds rustig en we waren dus uitgeslapen op de pistes. Courchevel is echt wel voor de jet-set. Hier vindt je zelfs 2 Michelin sterrenrestaurants en tevens hotels met exuberante kamerprijzen. Mensen die dit gebied niet aanprijzen zullen wellicht ofwel 1 week slecht weer gehad hebben of zich een beperkte skipas hebben aangeschaft. Koop dus zeker altijd een skipas die geldig is voor alle drie de valleien. Hier komen wij elke drie af vier jaar terug!

  • Anoniem
    Anoniem 22 oktober 2008 · 20:59

    In april 2008 het seizoen afgesloten met een weekje Val Thorens. Met de auto erheen en dat beviel prima. De hele weg was netjes sneeuw vrij, ondanks de grote hoeveelheid sneeuw! Het appartement (via Sunweb, Les Glaciers) was helemaal top. 3-kamerappartement met 4. Was ruim zat, alles schoon en netjes. Ontbraken alleen wat essentiele keukentools, gelukkig hadden we die meegenomen. Gelukkig ook eten meegenomen, want de supermarkten zijn verschrikkelijk duur, met name vleeswaren en groenten. Integenstelling eigenlijk tot de prijzen op de terrasjes, die vielen allezins mee! Voor 10 euro had je een complete maaltijd en een biertje was rond de 3 euro evenals een cola\'tje. Het gebied is echt geweldig. Zo veel pistes, zo veel diversiteit, zulke goede faciliteiten, kortom helemaal super. De skihuur had een aanbieding waardoor we maar 50% van de \'normale\' prijs hoefden te betalen! Was uiteraard niet de slechte Intersport en al die troep, maar een wat kleiner zaakje. Apres-ski niet veel van meegekregen, maar een biertje drinken kun je ook prima doen met bier uit de supermarkt en in het zonnetje op je balkon, of natuurlijk in Nederland in de societeit!

  • Anoniem
    Anoniem 14 oktober 2008 · 23:00

    Na jaren in Oostenrijk op wintersport te zijn geweest besloten we afgelopen maart maar eens iets anders te doen: Frankrijk! Op de bonnefooi vertrokken naar Les 3 Vall? buiten het hoogseizoen; moest wel lukken dachten wij. Dit viel vies tegen! Uiteindelijk bij de vvv met zeer veel moeite een huisje gevonden in St. Martin de Belleville. Dan het skigebied: overal prima, snelle liften zonder rijen (zoals gezegd buiten het hoogseizoen). Enige plek waar het druk was was Val Thorens. Zodoende is dit stuk mij ook het minst goed bevallen. Echte toppers zijn wel de routes naar Courchevel 1650 en La Tania. Heel de dag nieuwe afdalingen! Verder een heerlijke zwarte piste onder de Pointe de la Masse (buckelpiste). Enige minpunt; de sfeer. Kortom, puur voor het ski?een grandioos gebied.

  • Anoniem
    Anoniem 5 oktober 2008 · 13:40

    Twee keer hier geweest in kerstvakantie. Niet heel veel sneeuw maar wel goede pistes en weinig wachttijd bij de liften. Dit jaar gaan we 28 maart naar les menuires, heeft iemand ervaring met les 3V zo laat in het seizoen??

  • Anoniem
    Anoniem 2 oktober 2008 · 14:18

    Gewoon een supermooi gebied met prachtig onderhouden pistes en mooie brede pistes. Ook de liften zijn geweldig, haast geen sleepliften en nog nooit lang moeten wachten bij een lift. Een echte aanrader!

  • Anoniem
    Anoniem 16 augustus 2008 · 16:16

    2008 Voor het eerst met mijn dochter (15jr) wezen boarden. Ze vond het geweldig!! In februari en in de carnavalsperiode. De drukte die ik verwachtte viel reuze mee. 2009??? het is nog augustus, maar hij is al geboekt. VALTHO Here we come. Het is een groot uitgestrekt gebied met brede pistes. Je kunt uitwijken naar alle hoeken. Je stapt om 9.00 in de lift om vervolgens de hele dag zoet gehouden te worden. Afgelopen jaar veel mogelijkheden tot afdalen in powder en off piste in de verse sneeuw. Zaten in Le Cheval Blanc, van het balcon af direct de Piste op. De verhouding van skipas/prijs naar mogelijkheid wat je allemaal kunt afleggen is zeker in goede verhouding. Het verblijf op zich kun je zo duur maken als je zelf wilt. De mensen/ locals daar zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Apresskien? daar kan ik weinig van vertellen.... ben de gehele dag op de piste te vinden en keer dood moe en voldaan terug op mijn kamer.

  • Anoniem
    Anoniem 14 april 2008 · 12:31

    Net weer terug uit Valtho, met prima ski condities voor deze tijd van het jaar. Er viel regelmatig nog verse sneeuw, hoewel er helaas ook af en toe mist was en harde wind, maar goed dat hoort erbij bij wintersport. Nadeel van de grote Franse ski dorpen blijft de kleine ski appartementen en de belachelijke prijzen in sommige winkels en piste restaurants. De supermarkt in Chamois d\'Or had een klein assortiment en was vreselijk duur. Een pak jus d\'orange was bijvoorbeeld twee euro duurder dan andere winkels in het dorp, even goed orienteren kan dus handig zijn. Nog beter is om even in Albertville boodschappen te doen of (als je toch bij leuke streekslagers wil kopen) even in St. Martin de Belleville te stoppen. Ook mis je soms de oprechte gezelligheid en gastvrijheid van de Duitstalige gebieden. Soms heb je het idee dat je gewoon een wandelende portomonee bent en meer niet. Gelukkig zijn er ook plekken in Valtho waar dat niet het geval is en dat maakt veel goed. In combinatie met de condities en pistes is dit gebied super!

  • Anoniem
    Anoniem 12 maart 2008 · 23:08

    Net terug van een vakantie in Val Thorens voor de tweede keer. Eerste keer in Les Balcons gezeten, wat een top appartement was. Nu in Olympiades, wat in vergelijking echt een pruts appartenmentencomplex is. Veel te klein en de bedden zijn miniscuul. Tip: neem zelf eten mee, want de prijzen rijzen echt de pan uit. Een bord spagetti op de piste: 12,- euro! Een patatje op de piste: 7,50! Voor de rest ben ik erg tevreden over de sneeuw/pistes/en ervaringen die ik er snowboarden heb gehad. Het nieuwe funpark is echt TheBomb, erg uitgebreid, en je kunt er leren springen met groot een springkussen.

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2008 · 11:47

    We komen af en aan al meer dan 10 jaar in de trois vallee. Het blijft gewoon de mooiste skiplek die ik ken. Apres ski is er wel je moet alleen weten waar. Wachttijden zijn (kom er nooit in de vakantie\'s) minimaal, de langste is misschien 6 minuten, en dan heb je een hele lange rij. Op het terras in Mottaret een halve liter bier voor ¤3,-, 3 gangen maaltijd met drinken voor ¤ 21,-, niet echt duur (Tex Mex in les menuires, goed en niet duur) Tip: haal voor je arriveerd in ? van de grote supermarkten langs de snelweg (albertville, moutiers) je boodschappen voor de hele week, dit scheelt ongeveer de helft.

  • Anoniem
    Anoniem 28 februari 2008 · 15:34

    Ik ben nu een aantal maal in les trois vallees geweest en ga er ook zeker terugkomen. Perfect gebied, nodigt uit tot het maken van lange tochten. De verbindingen tussen de afzonderlijke dalen zijn zeer goed (afhankelijk van het weer weliswaar, maar da\'s logisch). Skiers van elk niveau kunnen hier hun hart ophalen. Misschien niet zo sfeervol als bijvoorbeeld de oostenrijkse gebieden/oorden, maar wanneer je echt voor het skien komt maakt dat niet echt uit. Mijn ervaring is dat de wachttijden bij de liften reuze meevallen. Alleen \'s ochtends en \'s middags kan het bij de verzamelpunten druk zijn, tussendoor verspreidt alles zich over het gebied. Rond lunchtijd is het in de dorpen ook redelijk druk, maar dat kun je makkelijk te omzeilen.

  • Anoniem
    Anoniem 24 februari 2008 · 16:14

    Het ski resort is uitdagend. Wij hadden zelf alleen ervaring met Itali?n Zwitserland. In Val Thorens en Meribel klopt er niks van de kleur aanduidingen van de pistes. Zwart moet soms rood zijn, rood soms zwart of blauw, en blauw soms rood. Dus een complete verrassing. Ik zou Val Thorens en Meribel niet aanraden voor de beginnende ski?maar voor iedereen die wel wat uitdagends wil is het een fantastische locatie. Courchevel is daarentegen veel milder en makkelijker. Je ziet ook veel off-piste ski? en free-stylers. De hoge rode pistes op de gletsjers zijn in de ochtend werkelijk te gek en het uitzicht vanaf 3200m is adembenemend. In een week hebben we bijna alle rode pistes gezien in de Trois Vallees. Dat klinkt onmogelijk maar door de vorm van het resort en de verbindingen kan men heel snel van vallei wisselen. De Franse dorpen missen toch iets, teveel hoogbouw en beton. Maar je kan zien dat men wel probeert om dit te verschuilen. De apre-skier zal duur uit zijn, maar de echte skier (van 9 tot 5) zal zich daar niet druk over maken. Ik heb een hekel aan het grote aantal arrogante ski? (vaak Fransen) die veel te snel ski?in de drukke gebieden en bijna over je ski\'s heen komen. In Italie heb ik daar veel minder last van gehad. Als oorzaak zag je ook veel meer ongelukken. Het skiresort ligt behoorlijk hoog en vaak boven de boomgrens. Dat gaat ten koste van de sfeer maar ten goede van de sneeuw kwaliteit, piste uitdaging en off-piste mogelijkheden. In het algemeen is de Trois Vallees voor de ervaren ski?een divers en groot plezier.

  • Anoniem
    Anoniem 15 februari 2008 · 16:54

    Vele jaren ervaring in de Trois Vallees. Fantastisch skien, maar de laatste jaren is met name Val Thorens veranderd in een feestdorp voor Nederlandse jeugd. En dan de volgende dag met z\'n allen de piste op, zonder techniek en dus zonder controle, trek je vooral niets aan van de andere skiers. Meribel is al jaren een Engelse enclave met z\'n specifieke Engelse uitgaanscultuur. In Courchevel wordt Russisch meer en meer de voertaal, ik heb al Russische menukaarten gesignaleerd. Maar Orelle blijft top met een fantastische cappuccino aan de voet van de pistes.

  • Anoniem
    Anoniem 2 februari 2008 · 10:50

    val thorens is volgens ons een overschat gebied. Natuurlijk: altijd sneeuw (maar dat is elders ook dankzij het sneeuwkanon), maar: netto ski-kilomerters (en daar gaat het ons, fanatieke ski? natuurlijk om) zijn erg laag vanwege de enorme wachttijden. \'het skigebied is ook niet echt uitdagend. Denk de enorme hoogte en de wijdsheid eens weg en kijk eens puur naar het pisteplan: zo fantastisch is dat echt niet. de verbindingen met de andere gedeelten van trois vallees zijn goed, maar ook: lange wachttijden. Ben je n?in Courchevel, moet je al weer terug.

  • Anoniem
    Anoniem 24 januari 2008 · 12:46

    Wij zijn van plan om 18 april voor 10 dagen naar Val Thorens te gaan met een groepje van 7 meiden. Ik ben benieuwd hoe de sneeuw dan is, heeft iemand hier ervaring mee?

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2008 · 00:31

    Je hoort altijd mooie verhalen, maar dan moet je echt met een groep gaan, gewoon gezellig met mijn vriendin was het leuk, maar dat kan ik overal hebben, volgend jaar lekker ergens anders.

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2008 · 17:14

    trois vallee is echt de max zeer mooie pisten sfeer is misschien iets minder dan andere landen maar voor wat doe je het om te skien natuurlijk festen kan men thuis zo veel men wil ik raad het iedereen aan

  • joost
    joost 30 december 2007 · 22:58

    Al vele jaren naar Val Thorens. Fantastisch gebied, uitgebreid, wel koud vaak in december, vrij sneeuwzeker, korte wachttijden bij de liften. Gemakkelijke reis met auto!

  • David
    David 30 december 2007 · 12:40

    Ben net terug van een week in Les Menuires. Het is een geweldig ski gebied voor iedereen met name ook voor beginners want je kan eindeloos afdalen en alleen maar blauwe piste volgen als je wilt. Ik ga er zeker weer heen want aan 1 week heb je gewoon niet genoeg het is super groot. funpark ook echt super voor zowel skier als snowboarder. Het hotel Pier Blanche heb je ook all inclusive de kamer is prima het personeel super aardig en behulpzaam alleen het eten is niet echt super soms is het gewoon koud eten en dan moet je het maar opwarmen in een magnetron. De indeling van het hotel zelf is een labirint de eerste keer is het goed zoeken waar bijv de bas of het retaurant is. Je hebt in het hotel ook kluisjes voor je ski\'s of board maar ze zijn heel erg klein en de lichten werken ook niet altijd dus dan moet je zoeken in het donker. Verder het was super volgende keer alleen dan een ander hotel. Echt een aanrader voor iedereen.

  • Henxel
    Henxel 18 december 2007 · 13:56

    Mensen, je vind hier niet die gezellligheid die je in oostenrijk vind, al hoewel, je kan in val thorens goed stappen (beste in frankrijk). Ik heb hier 3 maanden mogen vertoeven en ben net terug van de openingsweek. WAT EEN FEEST! is het toch altijd weer, zo lekker skieen op en buiten de piste!ik ga over 3 weken weer, zo goed!Pistes zijn breed (en dus veilig), wordt ook goed bijgehouden. Je kan verschrikkelijk lange tochten maken en als je het eten op de piste duur vind( bedenk wel; eten en drank moet wel naar 2300 meter vervoerd worden en daarna per piste bully of sneeuwscooter, naar soms wel 3200 M. Ben benieuwd of de c1000 nog zo goedkoop is als men er zoveel moeite voor moet doen en oostenrijk is zeker net zo duur. Ik kan in Val Tho een halve liter bier krijgen voor 6 Euro. Als je van skieen houd en van stappen, zit je in europa nergens beter. heb al wel in heel veel van die hondehokken geslapen, maar dat maakt voor de die-hard toch niet uit. Enjoy Val Tho Groetjes Henxel

  • Tim
    Tim 11 december 2007 · 16:45

    Hallo, Wij (m`n ouders, m`n broetjes van 8 en 10 en ik van 14) willen graag ook naar dit skigebied zelf skien we al ongeveer 8 jaar (ik) maar is dat wel leuk om heen te gaan en zijn de prijzen van het eten erg duur of valt dat wel mee. Tim

  • willem
    willem 7 december 2007 · 15:38

    ga in februari voor de 9e keer naar dit gebied, we zijn tussendoor 1 keer naar een ander gebied gegaan maar had ik wel een beetje spijt van. vind dit gebied geweldig, je heb hier alle keus voor het gehele gezin.

  • moon
    moon 28 oktober 2007 · 19:54

    ben er ongeveer 10 keer geweest, en het verveelt eigenlijk nooit. niet het mooiste dorp, maar veel fijner dan val thorens, daar is het altijd stervense koud, en veel minder centraal. mooie alternatieve tocht achter la masse langs is zeker de moeite waard.

  • Barry
    Barry 9 mei 2007 · 09:03

    Wij zijn in de week van 17 maart tot 24 maart naar Val Thorens geweest. Het was de allereerste keer maar zeker de moeite waard om nog vaker terug te komen. Bijna geen zon maar wel heel veel sneeuw, en daar doen we het voor natuurlijk. Het enige vervelende aan een aantal pistes zijn de vlakke stukken. Hier moet je bijna van je skies af stappen om voorruit te komen. Echt een top bestemming voor iedereen. met veel variatie. Maak het niet te laat in de kroeg want om 06.30 uur staat er al een sneeuwschuiver voor je hotel met zo'n irritant piepje als hij achteruit rijd. Ach ja dat moet je maar voor lief nemen. Val Thorens tot volgend jaar...!

  • Ben Delft
    Ben Delft 7 april 2007 · 22:51

    Dit jaar weer eens gekozen voor Frankrijk, na jaren Oostenrijk. De weersvoorspellingen dreven ons naar trois vallee. Wat een uitgestrekt ski gebied. Pistes die zijn weerga niet kennen. Uitgestrekt en in top conditie. In onze week is er nog een pak sneeuw gevallen waardoor tiefschnee mogelijkheden te over waren. 'savonds lekker eten bij de mexicaan en daarna stappen in Le Monde, aprés ski zoals het hoort ( alleen stampes vol iedere avond). Val Thorens heeft ons overtuigd.

  • Manuela
    Manuela 18 maart 2007 · 14:39

    We zijn gisteren terug gekomen van 8 dagen Les Menuires en we hebben het erg naar ons zin gehad! Een hele week alleen maar zon en geen wolkje aan de lucht. Perfecte geprepareerde pistes en hoog zijn de sneeuwcondities (ondanks geen sneeuwval) erg goed. Gebied is echt enorm groot dus prima om tochten te maken. Les Menuires viel ons erg mee, gezellige sfeer op de terassen en veel leuke winkeltjes. Geen wachttijden bij de liften en gelukkig geen sleepliften met paddestoelen/ankers. Voor de beginner en gevorderden een perfect gebied. Brede pistes en de meeste blauw/rood. We kunnen geen echte minpunten bedenken, een echte aanrader dus!

  • Ludo
    Ludo 7 maart 2007 · 09:41

    in de afgelopen vakantie 8 dagen in Les Trois Vallées geweest. In een pracht chalet direct aan de piste. Slechts 3 dagen zon, maar dat mocht de pret niet drukken. Erg goeie ski les gehad met prachtige offpiste avonturen. 2 uren lang geen piste gezien, alleen maar tiefschnee. Van berg naar berg gaat erg eenvoudig. Echter met harde wind zijn snel alle liften naar boven dicht waardoor je niet in een ander dal kan komen. Dit hebben we dus 2 of 3 dagen meegemaakt. Vaak ging in de loop van de middag de link met andere gebieden weer open. Er is in 1 nacht zoveel sneeuw bijgevallen wat geweldige situaties opleverde. In Les Menuires is wel een overvloed aan blauwe en rode pistes. Zwart is weinig aanwezig en vaak nog gesloten ook. Het funpark vond ik vrij beperkt. De halfpipe was een grote ijsmassa. Alleen de slinger halfpipe was de moeite waard. Voor de goeie skiër is er offpiste genoeg te doen. Geweldige tochten zijn er te maken! De beginner kan zich hier ook prima vermaken. Ben je goeie skiër, hou je niet van offpiste maar wel moeilijke pistes dan raad ik Les Menuires af. Te veel makkelijke pistes.

  • Nico
    Nico 7 februari 2007 · 14:58

    Wat een geweldig gebied is dit. Ik ben 1 week in Val Thorens geweest en nauwelijks dezelfde pistes gedaan. Ook goede offpiste mogelijken. Zelfs voor met het apres-skiën kom je hier niet te kort. Echt een superweek gehad!!

  • JANNET
    JANNET 6 februari 2007 · 19:40

    Dit gebied hoort zeker in de top tien!Voor de minder geoefende skieer veilige brede pistes(het viel ons op dat er minder ongelukken gebeuren),omdat het gebied zo groot is heb je geen last de drukte(zelfs in het hoogseizoen), alleen bij het starten en afsluiten van de dag kunnen er wachttijden bij de liften ontstaan, eenmaal in de lift..tochten maken!Qua aprés-ski kan het niet vergeleken worden met Oostenrijk, maar dit hoeft niet een gemis te zijn.Voor de goedkopere lunch kun je naar de dorpjes skiën.

  • Peter
    Peter 30 januari 2007 · 09:13

    Skiën, skiën en nog eens skiën, dat is waar het in dit gebied om draait. Ga er niet heen voor gezellige apres-ski, een wandeling door een leuk dorpje of een avondje lekker uit eten, want dat wordt niks. Ben er twee keer geweest, één keer in het massale Val Thorens (wel een mooi appartement, Montana) en één keer in Les Menuires in appartement les Valmonts wat direct naast een gondel ligt waarmee je direct het hele gebied in kunt.

  • Maarten
    Maarten 21 januari 2007 · 17:55

    Ik ben een aantal malen in de Trois Vallees geweest (Meribel, Val Thorens en Les Menuires). Het is een erg mooi skigebied met fantastische pistes en prima dorpen om te verblijven. Het dal van Courchevel vond ik het fijnste. Goede pistes en gezelliger dorp. De sfeer is overal prima en alles is helemaal op het skien ingericht. Wachttijden bij de liften heb je nauwelijks en er zijn mogelijkheden genoeg. Enige nadeel is dat het 3 verschillende dalen zijn en je goed de route moet uitstippelen en de tijd in de gaten moet houden. La Plagne is bv bijna net zo groot maar alles in een grote kom waardoor je meestal vanzelf weer goed uitkomt. Dat geeft meer het gevoel van een groot skigebied dan de Trois Vallees. Val Thorens is wat risicovoller qua wind. Als het hard waait is het daar als eerste mis. De pistes zijn daar dan ijziger en soms kun je maar een paar liften gebruiken terwijl de rest van het gebied nog wel toegankelijk is. Er zijn prima cafe's en terrassen en de prijs-kwaliteit verhouding is erg goed. De pistes blijven lang open en er is een grote kans op mooi weer door de zuidelijke ligging onder Lyon.

  • Fritzsie
    Fritzsie 11 januari 2007 · 13:31

    Meerder keren in dit gebied geweest, zowel in Les Menuires als Val Thorens. Verder heb ik ongeveer 8 skivakanties en 8 snowboardvakanties achter de rug. Negatief: de sfeer, apres-ski en liften zijn niet top. Mijn ervaring is dat dit in de grote skigebieden in Oostenrijk beter verzorgd is, leuker is en bovenal gastvrijer. Positief: De rest van de wintersport. Als je gewoon een week veel wil snowboarden, weinig dezelfde pistes wil zien, veel offpiste wilt gaan (ligt natuurlijk aan de sneeuw) en niet heel lang in de rij bij de liften wil staan is dit een top gebied om naartoe te gaan.

  • karin
    karin 7 januari 2007 · 17:06

    Skigebied top, afwisselend,groot, mooie tochten. Val Thorens minder: huisje ging wel, niet duur. Boodschappen duur! Slechte apres-ski je moet wel zelf je lol maken veel hebben al gewone kleren aan. Restaurants genoeg aanwezig eten toch minder als in Oostenrijk. Qua skigebied kies ik voor Frankrijk voor alles erom heen toch zeker voor Oostenrijk.

  • Martijn
    Martijn 7 januari 2007 · 14:01

    Dit is gewoon een super gebied zowel voor de beginner als de gevorderde skieeer. Mensen die zeggen dat Oosterijk meer bied, zijn waarschijnlijk hun hotel niet uit geweest!

  • Henk
    Henk 3 januari 2007 · 11:49

    Ben er afgelopen week geweest. Man man man wat een overschat gebied. Vooral Valthorens is echt niet wat ik er van verwacht had. Oostenrijk is echt veel leuker, mooier, goedkoper, etc. Volgend jaar gewoon weer Oostenrijk

  • gea
    gea 3 januari 2007 · 10:03

    dit is gewoon een perfect skigebied en helemaal als je centraal gaat zitten zoals in les menuires. je kan alle kanten uit en het hele gebied bereiken. Lekker naar Courchevel, Meribel en Valtho.Vroeg weg en laat thuis, heerlijk, doe mij maar 2 weken!!

  • Steven
    Steven 2 januari 2007 · 09:40

    Afgelopen week naar Les Menuires geweest. Er lag weinig sneeuw, maar wat er lag konden ze aardig conserveren. We zijn vooral veel naar Val Thorans geweest, omdat daar nog het best te skieën was, omdat het daar kouder was. De kwaliteit van de liften en de sneeuwmachines is veel lager dan in Tirol, maar ze zijn wel bezig dat te veranderen.

  • tim
    tim 31 december 2006 · 08:53

    net terug uit meribel village en echt een super week gehad. de sneeuw was nog wel goed maar ik heb medelijden met de mensen die net een paar weken later gaan. ergens iets opgevangen van foute maan ofzo

  • Dirk Depever
    Dirk Depever 29 december 2006 · 17:24

    Ik heb een shortski van 5 dagen in een hotel van Club Med gedaan te Val Thorens. Het was het beste skiverlof tot nog toe. Superhotel met super goede sfeer. Aan het domein lijkt geen einde te komen. Oppassen dus dat je 's avonds terug aan het Hotel geraakt. Voor beginners is dit een schitterend gebied met groene en blauwe pistes van kilometers lang. Ook voor de gevorderde skiërs is er een overvloed aan zwarte en rode pistes. Er zijn ook veel Off-piste mogelijkheden. Voor oudere mensen en kinderen is Val Thorens minder geschikt door de grote hoogte. Ook zijn er sommige mensen die last hebben van hoofdpijn en slapeloosheid door de grote hoogte. Iemand van onze groep is zelf naar het ziekenhuis moeten gaan met hartritmestoornissen oook ten gevolge van de hoogte. Maar voor mij blijft het de nummer 1 winterbestemming.

  • Bram
    Bram 18 oktober 2006 · 13:07

    Super skigebied. Als je enkel voor het skien gaat maakt het niet uit in welk je dorp zit. Met een beetje goed (en vaak ook minder goed) weer zijn de verbindingen met de andere valleien open. Vooral de pistes van Courchevel vonden we mooi. In de avondspits is het soms even (max 10 min) aanschuiven aan de liften maar over het algemeen gaat het vlot. Oppassen dat als het weer slechter wordt (kan soms vlug omslaan) je niet, zoals wij, in Courchevel zit en terug moet naar Menuires. Menuires is een lelijk dorp maar wel goedkoop en efficient (zowal alle appartementen liggen zo goed als naast de pistes). Val Thorens is duurder en meer snobs. Courchevel en Meribel is nog een beetje duurder en mondainer. Ze skiën er blijkbaar niet veel want het is er minder druk dan in de vallei van Val Thorens/Menuires. Met een beetje zoeken en je eigen boterhammen te smeren is het ook nog betaalbaar.

  • Edwin
    Edwin 19 september 2006 · 23:53

    Veel pistes en voor alle niveau's. Dus ook veel heel veel mensen. Les menuires, het mollendorp vanwege het ondergrondse karakter van het winkelcentrum is geen aanrader. Kies liever voor een van de andere dorpen. Zeer sneeuwzeker.

  • Britt
    Britt 21 augustus 2006 · 10:28

    we zijn er nu een paar jaar geweest, maar vinden het nog steeds een superskiegebied, zowel voor skieërs als snowboarders. Hele goed off-piste mogelijkheden, vooral van La masse naar Val thorens is echt super mooi. Je gaat dan heel mooi achter de berg door en mooi uitzicht, rustig en goede sneeuw. Dit moet je wel alleen doen als het echt goed weer is en het niet te veel heeft gesneeuwd, want anders is het gevaarlijk. Val thorens, La masse en Mont du Vallon zijn toch wel de beste plekken. Beter kan haast niet!De sfeer in het skiegebied is ook super goed. Verder zijn de pistes van goede kwaliteit en de met goede en snelle liften, maakt het een topskiegebied!!

  • Rob
    Rob 21 augustus 2006 · 10:28

    Net terug uit Valtho voor nog even de laatste ski ervaringen van het jaar. Sneeuw was, zoals te verwachten in deze periode, 's ochtends wat hard en 's middags onder de 2500 zacht als boter. Dan komt gelijk de kracht van Valtho naar voren, want ook als je hoog blijft heb je voldoende piste keuze en kan je gewoon lekker een hele dag skien. Een 3 Vallees kaart heeft overigens niet veel zin meer in deze periode, zodra je onder de 2000 meter komt is de sneeuw heel slecht, ook al doet de piste dienst van 3 Vallees alle moeite om pistes open te houden (en worden zelfs in St. Martin de Belleville (1450m) nog de pistes bijgehouden). Ook de keuze aan restaurants is erg prettig, van een snelle gezonde hap tot zelfs tenten (2) met michelin sterren! Kortom, prima gebied waar je steeds weer terug komt.

  • Charley
    Charley 21 augustus 2006 · 10:19

    In de eerste volle week van maart was het een drama. Slecht weer en verkeersdrukte zorgden voor lange files het gebied in. Het laatste stuk, 10 km ongeveer, hebben we met sneeuwkettingen moeten rijden. Tijdens de week bleef het sneeuwen en was het behoorlijk mistig. Slechts 2,5 dagen echt zon gezien. Voor de rest was het lastig skieën, omdat je maar beperkt zicht had. Daarnaast was het ook nog erg koud. -20 graden Celsius was geen uitzondering. Gelukkig waren er voldoende makkelijke pistes om het toch nog leuk te houden. 's Avonds kon je leuk après skiëen in de Yorin FM Bar of Le Monde. Verder zijn er voldoende restaurantjes, met een goede prijs-kwaliteit verhouding om lekker uit eten te gaan. Reserveren is dan wel aan te raden. De terugreis was ook weer lastig door het barre weer. De eerste 15 km de berg af met sneeuwkettingen om en verder veel last gehad van sneeuw en regen onderweg. Volgende keer met de bus. 😉

  • danielle
    danielle 21 augustus 2006 · 09:59

    het is een waanzinnig mooi gebied en we komen er nu al vijf jaar en dan nog zijn er weer piste die je nog niet kent.dit jaar waren de piste erg hard maar ook weer een leuke ervaringen vooral als je richting meribel gaat met veel bomen is zeer aan te bevelen.

  • Harjo Veenstra
    Harjo Veenstra 21 augustus 2006 · 09:56

    Natuurlijk, groot gebied, veel liften..echter: de liften zijn behoorlijk druk, de pistes nou niet echt uitdagend voor de gevorderde skiër. Ik ben er nu vijf keer geweest en ben er echt op uitgekeken. Het prijsniveau stijgt ook de pan uit. Bij slecht weer (ook dat bestaat in VT!) zijn er snel een groot aantal liften gesloten omdat het zicht slecht is en de wind vrij spelt heeft (geen bomen langs de pistes) het heeft dus wel nadelen, die hoge ligging

  • Anne
    Anne 21 augustus 2006 · 09:48

    Met meer dan 600km aan pistes (aaneengesloten) kan het alleen maar een topgebied zijn en dat is het ook. Als je er van houdt lange dagtochten te maken zonder twee keer dezelfde piste te zien, kun je hier je hart ophalen. Wel is dit gebied heel erg duur, buiten proporties vind ik. Met name de prijs van een grote skipas slaat echt nergens op. Ook de bekende 'Franse vriendelijkheid' is hier aanwezig, veel sjacherijnge Fransen dus. Desalniettemin kun je bijna nergens in Europa zo mooi, veel en divers toeren als in Trois Vallees.

  • Erik
    Erik 21 augustus 2006 · 09:43

    Afgelopen week ben ik hier een geweest. Het skigebied is nog groter dan ik me had voorgesteld. Mijn favorite spots zijn Cime Caron en Mont Valon. Wel waren er erg veel Nederlanders

  • R.Sprenkeler
    R.Sprenkeler 18 augustus 2006 · 17:47

    Geweldig skigebied, goed onderhoud van pistes, Val Thorens zit logisch in elkaar en is gezellig. Wachttijden bij liften zijn zeer acceptabel. Aanduiding van de pistes mag beter

  • Martijn
    Martijn 18 augustus 2006 · 17:47

    Les3Vallee is super als je van lange tochten houdt, maar wel ietswat overgewaardeerd want met name Meribel is mega druk. Courchevel is echt heel mooi met de meeste bomen van het hele gebied. Ook het wat onbekendere st. Martin de Bellesvilles is de moeite waard. Je kan daar lekker buiten eten in het zonnetje en in de luwte. Zelf wil ik na 3 jaar wel weer eens wat anders.

  • bigq25
    bigq25 18 augustus 2006 · 17:40

    Het skigebied is in een woord: Fantastisch! Dit skigebied biedt een legio aan pistes en liften voor de beginner en gevorderden. De prijs van de liftpassen is voor de grootte van het gebied LAAG! De capaciteit van deliften is gigantisch per uur. Het enige knelpunt wat er soms is, is dat aan het einde van de middag iedereen weer de Plein Sud (Val Thorens) neemt om naar huis te komen. Hier kunnen dan wel redelijk lange wachtrijen ontstaan. Meestal doen ze de lift die door het dorp heenloopt ook tijdelijk aan en dit helpt de wachtrijen een beetje verminderen bij de Plein Sud. Sinds de nieuwe lift Bouqetein erbij gekomen is, kunt u zelfs met minder mooi weer toch naar Les Menuires komen. Dat is wel prettig als het sneeuwt en dat u dan niet meer zit te klappertanden in die oude stoeltjeslift.

  • espoir007
    espoir007 18 augustus 2006 · 17:40

    Zelfs voor mensen die niet willen of kunnen skiën, kunnen ze wat wandelind maken...ik raad jullie "cime du Caron"...het is prachtig, je ziet de "Mont-Blanc", een stuk Italië, Zwitserland...voor maar 10 euro kun je heengaan te voet... Veel uitgaansmogelijkheden...je hebt duur café en wat goedkoper...en vaak zijn er "happy hour"georganiseerd...typisch nederlands zie je: 2 halen 1 betalen...

  • Sandra
    Sandra 18 augustus 2006 · 17:35

    Voor je in het hoogste skidorp van de Alpen aankomt, gaat de weg vanaf Moutiers alleen maar omhoog. Het is een langgerekt dal, met soms pittige haarspeldbochten. Je reis voert je uiteindelijk tot boven de boomgrensen als je in Val Thorens aankomt. Even wennen die kale vlakte, en de niet mooie maar erg fuctionele appartementen complexen.Je auto kan na het uitladen de garage in, kosten tussen 40-60 euro per week verplicht. Het skigebied van Les Trois Vallees is zo uitgestrekt, dat als je het goed uitkiend je niet hoeft te wachten bij de vele honderden liften die dit gebied telt. De meeste liften sluiten goed op elkaar aan en zo kun je je eigen dag tochten samenstellen. Als je tochten maakt naar de andere kant van het gebied,zorg dan dat je niet te laat bent voor je laatste verbingslift. Voor beginners prima mogelijkheden in de eigen skigebieden per plaats.

  • Hansl
    Hansl 18 augustus 2006 · 17:32

    Wij zijn vorig jaar in Januari naar Les Menuires geweest. Enorm veel sneeuw gehad. Moeilijke maar ook mooie en lange tochten gemaakt. Cime du Caron was op vrijdag, bij strakblauwe lucht en -25 enorm koud, maar overweldigend, de rust, het uitzicht, etc. Enorm veel variaties in de pistes en veel geinige restaurantjes en kroegjes (het is nog steeds geen Oostenrijk!). Heerlijk skigebied!!!

  • arjankleinjan
    arjankleinjan 18 augustus 2006 · 17:31

    3 vallees is een erg mooi afwisselend gebied, vooral als je de grote pas hebt. Zelf ben ik al 3 keer in Val Thorens geweest en ook het uitgaan is behoorlijk goed en een stuk beter dan in andere Franse plaatsen. Ook later in het seizoen zijn er ski mogelijkheden, het gebied is erg hoog in vergelijking met Oostenrijk.

  • Eric
    Eric 18 augustus 2006 · 17:29

    Een reusachtig gebiued met veel mooie liften, zoals de bouqetein. Soms werden we wel gek van de enorme mensenmassa, maar als je de goede pistes uitzoekt, heb je genoeg ruimte. De offpiste mogelijkheden zijn ook in grote getalen aanwezig. De pistes zijn echt geweldig en je raakt hier nooit verveeld. Een erg gaaf gebied voor de gevorderde boarder/skieer.

  • Stef
    Stef 18 augustus 2006 · 17:00

    Super sneeuwzeker, maar vatbaar voor de elementen door de hoge open ligging. Zelf vind ik dat geen probleem, want dan zijn de offpiste stukken lekker rustig als het sneeuwt! Vroeger was dit vooral een geliefd gebied van Skandinaviërs en Engelsen. Tegenwoordig is het een Nederlandse provincie in de bergen met alle gevolgen van dien, waardoor ik er niet meer naar toe ga. Gebied is mijnsinziens overgewaardeerd. Het is kostbaar en sfeerloos. Experts kunnen beter naar Espace Killy en voor geweldige ofpiste kan ik het nabij gelegen Les Arcs aanraden, waar je heerlijk tussen de bomen door kan boarden. Ga niet richting Meribel, want dat is door zn ligging in de middelste valei meer een soort kruispunt dan een skigebied. Courchevel daarentegen heeft veel sfeer en bomen, maar is nét te ver én ongelovelijk duur. goede ofpiste vind je in 'de 4e vallei'als je over de top gaat in Val Thorence. Doe dit niet zonder begeleiding, want het kan er veradelijk zijn.

  • Britt
    Britt 18 augustus 2006 · 16:58

    Het skigebied Les Trois Vallées is een super skigebied. Hele goede en snelle skiliften en perfecte afdalingen. Het skigebied is uitermate geschikt voor snowboarders. Ook de sfeer in het skigebied is heerlijk. Wij gaan altijd met kerst 2 weken en dan hangt er een gezellige kerstsfeer. Alles met alles, het is een SUPER skigebied.

  • Herman
    Herman 18 augustus 2006 · 16:57

    Enorm groot skigebied waar je dagen voor nodig hebt om alle pistes te doen. En dan nog eens een week stralende zonneschijn, daar kan je weer een jaar op teren.

  • Ron Tielen
    Ron Tielen 3 maart 2006 · 18:11

    vanaf meribel-village perfect door het hele gebied,exclusief eten op de pistes courchevel normaal in de rhododenderon meribel-altiport favoriet;saulire-brides les bains