BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Reviews Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

86% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 4692 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, voldoende off-piste, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, kindvriendelijk, eenvoudig bereikbaar en goede variatie in pistes.

Wat vind jij van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau?


Beoordelingen van gebruikers

  • Bernard88
    Bernard88 15 januari 2018 · 12:47

    De review van Tjeerd hieronder is heel waardevol, hij zegt veel dingen die mij ook opvielen. Mijn partner en ik hebben weinig ski ervaring, 1 week in de sneeuw en 7 lessen op de rolpiste. Wij vonden dit gebied heel uitdagend. Wij zijn vorige week begonnen op oefenpiste 63. Vervolgens vonden we piste 46 nog te pittig om daarna te doen. Dus zijn we op piste 62 verder gegaan. Vervolgens de eerste bochten op rood op piste 62 gemaakt. Toen dat goed ging, hebben we stukje voor stukje het hele gebied verkend. Alleen nog niet bij de Hornlift geweest. Het stuk van afdaling 46 / 47 na de Kafner Ast Hütte was na 11 uur eigenlijk niet meer leuk door sneeuwhopen. Gelukkig zijn er in het gebied nog veel andere leuke pistes.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast617
    Gast617 10 januari 2018 · 06:37

    Mooi gebied voor gevorderde skiër. Weinig Nederlanders tegen gekomen; wel Oostenrijkers/Duitsers/Engelsen en dat is prima bevallen. Hierdoor zijn er ook weinig snowboarders. We zijn in de 1e week van 2018 gegaan en het was nergens druk, ook niet bij de liften. Pistes zijn heerlijk breed. Voor ons als ouders en onze jongste zonen (14-12 jaar) was afdaling 13 favoriet, vooral in de ochtend (9.00 uur) is het hier heerlijk rustig. Onze oudste zonen (20-19 jaar) deden met gemak de zwarte afdalingen. We hadden een appartement in Alpbach en reden iedere ochtend naar de parkeerplaats in Inneralpbach. Dat is goed te doen. Op die manier zit je midden in het gebied en heb je per dag de keuze welke kant je op gaat. Onze start was elke ochtend vroeg (8.30 uur op de parkeerplaats) waardoor altijd parkeerplek dichtbij de lift. De tussenstations bij de liften zijn ook erg fijn zodat je tussentijds de keuze hebt ga je door of neem je de lift. Lekker eten bij: Gipfohit (käsespätzle -macaroni met kaas-), Kafnerast hutte (gebakken kaasplak). Hier gaan ook de Oostenrijkers eten.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • vincentvandelft
    vincentvandelft 19 november 2017 · 11:18

    Top gebied, voor ieder wat wils.. Ook off piste zijn er mooie heuvels te vinden. Kindvriendelijk. Sinds de connectie met Auffach is het echt vooruit gegaan in faciliteiten.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast319
    Gast319 7 november 2017 · 09:49

    Alpbach Wildschönau is een geweldig gebied. Er zijn in Auffach, Alpbach en Niederau een aantal leuke en prikkelende rode afdalingen. Boven Alpbach en Inneralpbach zijn voldoende blauwe pistes te vinden voor beginners. Het gebied komt echter pas echt tot leven voor de gevorderde skiër, die uitgedaagd wordt op de verschillende prachtige dalafdalingen of piste's op de berg. Voor mij zijn de piste's 1, 2, 15, 42, 47 en 53 echte toppers. Bovendien is de gastronomie in het hele gebied goed ontwikkelt, de berghutten serveren typische Oostenrijkse gerechten en nergens is het echt druk. De liften zijn voor 90% modern en brengen je snel naar boven. Een nadeel is het ontbreken van een gehele dalafdaling van Wildschönau naar Inneralpbach. Daar moet je het laatste stuk met de gondel naar beneden. Dat is overigens het enige nadeel, ik kom hier nu meer dan tien jaar achtereenvolgens en het gebied is me nooit gaan vervelen. Echter, als je van veel apres ski houdt en liever bier drinkt dan skiet, laat het gebied dan lekker links liggen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Tjeerd69
    Tjeerd69 15 maart 2017 · 15:40

    SkiJuwel bestaat eigenlijk uit twee skigebieden (Wildschönau en Alpbachtal) die in 2012 door een verbindingsgondel aan elkaar geknoopt zijn. Daarnaast zijn er nog twee losse gebiedjes die met de bus te bereiken zijn (Markbachjoch en Reitherkogel). Ik was in de Carnavalsweek van 2017, de drukste week van het jaar, in Alpbach. De beide hoofdgebieden lijken wel wat op elkaar. Alletwee bestaan ze in feite uit één berg(rug) met aan twee kanten een gondel. Bovenop heb je dan nog twee (Wildschönau) of drie (Alpbachtal) stoeltjesliften die prachtige rode pistes ontsluiten. Het geheel wordt gecomplementeerd met wat oefenliften en oefenpistes.

    Piste nr.50, rood en lekker breed De rode pistes bovenin zijn niet echt moeilijk, ze zijn heerlijk breed maar misschien net iets te steil voor de echte beginner. Voor de geoefende skiër zijn ze misschien niet uitdagend genoeg. De echte uitdaging vind je in het Alpbachtal onder de Brandegglift en de Hornlift 2000. Daar liggen mooie rode en pittige zwarte pistes je merkt ook dat daar de echt gevorderde skiërs bezig zijn. Ook kun je in dit stuk prima off-piste skiën. Helaas is de verbinding van en naar dit stuk een blauw pad, waar snowboarders echt het board af moeten binden en moeten lopen om er te komen.
    Over blauwe pistes gesproken, die zijn er niet echt. De blauwe pistes die op de kaart staan zijn ofwel heel kort (pistes 4 en 62) ofwel paden waar je alleen maar op kunt glijden. Het gebied mist echt een lekkere blauwe piste waar beginners hun oefenmeters kunnen maken. De dalafdalingen (2-1, 43-42 en 47) zijn wel prachtige lange afdalingen die tussen de bossen door slingeren. Zoals zo vaak zijn deze het beste in de ochtend. Dit geldt ook voor de verbindingspiste 13, die Wildschönau met Alpbachtal verbindt. Deze piste gaat tot het middenstation van de Verbindungsbahn. Daar moet je in de gondel om verder te gaan, vanwege de zuidligging van de helling ligt er maar eens de 10 jaar voldoende sneeuw om het hele stuk te kunnen skiën en kan met daar zelfs met sneeuwkanonnen geen fatsoenlijk sneeuwdek worden gemaakt. Althans volgens de locals die ik gesproken heb. Skiroute 66 gaat ook naar het dal en schijnt fantastisch mooi te zijn, maar was helaas niet open toen ik er was. Skiroute 68 is een afsnijding van dalafdaling 43, flink pittig en hoge bulten.
    Rechts op de foto dalafdaling 47, in drie gedeelten ’s Ochtends kan het druk zijn bij de gondels, met name in Alpbach (Wiedersbergerhornbahn, 6p) en in Auffach (Schatzbergbahn, 4p). Deze laatste wordt overigens komende zomer vervangen door een 8 persoonsgondel. Dan zal het ook een stuk makkelijker worden om in het middenstation op te stappen. De bergrestaurants zijn druk, maar niet vervelend, behalve als je er net op het moment bent dat alle skiklasjes eten. Dan puilen de restaurants namelijk uit en zitten sommige kinders letterlijk op de grond hun frietjes weg te stouwen. Romantisch en eten op de berg is er niet bij, maar bij sommige restaurants is het wel lekker, bv. bij de Gipföhit. Zoals zovele skigebieden biedt SkiJuwel allerlei extra’s aan naast het reguliere skiën. Zo kun je bijvoorbeeld op vrijdag- en zaterdagavond op de Reitherkogel skiën. De lange rode piste 71 is dan verlicht met stadionlampen. Een leuke ervaring, ook al omdat je zo het Inntal inkijkt en daar allerlei verlichte dorpen en stadjes ziet en niet te vergeten de sterrenhemel boven je.
    Avondskiën op de Reitherkogel Tot slot de apres-ski. In alle dorpen zijn leuke barretjes en restaurants. De sfeer is heel gemoedelijk en mensen waren makkelijk bereid tot een praatje. Qua nationaliteiten heb ik echt heel Europa gezien en gehoord. O ja, en waar ik in het bovenstaande "skiën" schrijf, bedoel ik natuurlijk ook "snowboarden".

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Hoetpoef
    Hoetpoef 9 maart 2017 · 10:27

    Met een partner die voor het eerst op de lange latten stond waren wij op zoek naar een skigebied waarbij zij haar eerste meter kon maken op echte sneeuw. Tot nu toe was een rollenbaan het enige waar zij op had gestaan (erg goed overigens) Een voorwaarde voor het gebied was dat het skigebied niet al te hoog moest liggen, onze voorkeuren liggen altijd bij gebieden waarbij de pistes lekker tussen de bomen doorslingeren. Desondanks moest er wel voldoende sneeuw liggen. Begin februari zou onze reistijd worden. Ons oog viel op Skijuwel Alpbachtal Wildschönau. Na het bekijken van de review op deze site waren wij om. Geen woord in deze review is gelogen, het is een supergebied waar zowel beginners als gevorderden heel goed uit de voeten kunnen en waar het eten op de piste ook nog een van een hoge kwaliteit is. Ons pension was gevestigd in Niederau, direct aan de blauwe piste (even de weg oversteken) Hier heeft mijn partner de eerste meters echte sneeuw geproefd en het ging echt geweldig. Diezelfde dag nog de gondel naar boven gepakt. Niederau heeft een erg leuk gebied maar ik denk dat je als beginner beter één van de andere gebieden kan proberen. Bovenin waren voor mijn partner de rode pistes nog prima te doen, lager worden zij steiler en ijziger. Ook als ervaren boarder was het ook knap lastig. Er was al even geen sneeuw gevallen en dat droeg er waarschijnlijk ook aan bij. De gebieden van Auffach en Inneralpbach zijn heerlijk. De rode pistes op de Schatzberg zijn inderdaad erg breed en voor beginners heel erg goed te doen. De dalafdaling naar Auffach is een aanrader. Onze favoriete piste in dit gebied was de rode 13, echt een heerlijke piste die in de ochtend nagenoeg uitgestorven was. heerlijk knallen daar. Eet tussen de middag een schnitzel (een enorme) bij de Wurmegg Hochlegger, bovenaan de piste. Zeer goede kwaliteit en service. Een leuke route die wij ook veelvuldig hebben gedaan startte op de Gmahkopf. Na eerst bij Dauerstoa Alm een heerlijke Gröstl naar binnen te hebben gewerkt kan je een heerlijke afdaling maken via de rode 43 & 42. De rode 42 is een piste waar het de periode dat wij gingen, altijd rustig was en er lijkt geen einde aan te komen. Onderaan stap je in een oude naar boven. Jaren 80 gondel maar dat doet er niet toe, het is juist leuk om in een oldtimer te zitten. Wat je echt gedaan MOET hebben is een slee huren in Niederau, om vanaf de Lahnerköpfl naar beneden te rodelen. Dit gaat op momenten echt ZO hard! Ik heb nog nooit zoveel lol gehad op een slee. Je wilt natuurlijk niet voor elkaar onder doen dus dat draagt ook bij aan de pret. Lachen, gieren, brullen. Uiteraard heeft elk skigebied zijn nadelen. Ik heb er echter maar twee kunnen ontdekken, kleintjes maar wil ze toch even benoemen. 1) Als je van de Schatzberg naar de Gmahkopf wilt, heb je, na de rode 13 te hebben gedaan, veel gondeltijd. Het mooie uitzicht maakt een hoop goed. Het is niet zozeer dat de verbinding onnatuurlijk aanvoelt, je zit gewoon even op je kont. De reis terug heb je minder gondeltijd. 2) Een piste verbinding tussen Niederau en Auffach zou ook iets moois zijn voor de toekomst. Mijns inziens is dit wel mogelijk maar goed, je kunt niet alles wensen ? Het zijn eigenlijk niet echt nadelen. Het kan natuurlijk zijn dat we gewoon TE verwend zijn. Skijuwel is voor ons zeker een bestemming om terug te komen.

    Met partner Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Rene m
    Rene m 19 februari 2017 · 18:41

    Heb in het winterseizoen 2014/2015 in het Zillertal gewerkt. In mijn vrije tijd ging ik er op uit om lekker te gaan skien. Ik heb toen een aantal keer een uitstapje gemaakt naar het gebied van Ski juwel Alpachtal Wildschönau. Het is een lekker compact gebied met heel veel pistes die door bet bos slingeren. De veel beboste pistes en de authentieke dorpen geven een hele gezellige sfeer en uitstraling aan dit gebied! perfect voor gezinnen en families! Misschien is dit gebied en de bijbehorende dorpen wel een goed bewaard geheim tussen het grote Skiwelt WilderKaiser Brixental en het Zillertal!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast576
    Gast576 17 februari 2017 · 14:11

    Geweldig mooi gebied, kan geen negatieve punten verzinnen nu,daar we op het moment dat we er waren, drie heerlijk zonnige dagen hadden met sneeuw en zon. Het kon niet op. Voor een rustige skieer is het genieten

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast269
    Gast269 17 februari 2017 · 13:44

    Klein skigebied met toch veel klasjes op de piste. Paar gezellige hutjes op de piste. Mij te klein met te weinig mogelijkheden in de buurt.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ArjanvdM
    ArjanvdM 16 februari 2017 · 22:37

    Ski juwel Alpbachtach Wildschonau bestaat uit meerdere gebieden waaronder Nierdeau, Oberau, Thierbach, Auffach Alpbach en Inneralpbach. Over Thierbach kan ik kort zijn, een idillich dorpje maar niet direct verbonden aan het skigebied. Zeker leuk als uitvalsbasis en dat is ook precies zoals ik het ken, de hotels, appartementen aan of op loopafstand van de piste zijn er wel maar weten, zoals in alle skigebieden, hun prijzen. Ik heb er geen probleem mee om 's ochtend in de auto te stappen en naar een gratis (!) parkeerplaats te rijden om vandaar uit onze tochten te maken. Wees wel op tijd want na half 10 staat het behoorlijk vol en moet je alsnog een stuk lopen met je ski`'s op je nek. Het kleine gebied Niederau vind ik zelf fijn als je kleinere kinderen hebt die in een klasje zitten. 2 skischolen onderaan de piste waarvan ik begreep dat ze intussen beide een eigen opvang tussen de middag aanbieden. Het gebiedje zelf is aangenaam maar klein, wat op valt zijn de redelijk brede pistes. Met de gondel de Markbachjoch omhoog en dan via de rode 23 ,24 en 19 weer terug. Ander optie is met de stoeltjeslift de Landerkopfl omhoog om vervolgens de zwarte 16 en 15 door het bos terug te nemen. Daar waar de 16 over gaat in de 15 zit een hutte waar je (naar oostenrijkse begrippen) primakan eten. Terras op de zonzijde dus een prima lokatie voor een lunch. De moeilijkheidsgraad tussen de rode en de zwarte pistes is in mijn ogen minimaal en zit'm in deze voornamelijk in de breedte vannde piste en niet zozeer in de steiltegraad. Auffach bied een groter gebied aan waar de rode dalafdaling 2/2a, 1/1a/1b heerlijke pistes zijn. Nadelen van Auffach; druk in de ochtend tussen 8.45u en 9.30u omdat er maar één 4pers gondel is die iedereen naar boven moet brengen. Skilessen voor de kinderen zijn bij het middenstation dus wees in de ochtend optijd! Vanaf 2018 wordhet een 8 pers. gondel wat de wachttijden aanzienlijk zal verkorten. Aanrader: de Gipfohit, op de Schatzberg (1900m) Mooie lokatie, heerlijk eten en prima prijzen. Van daar uit via de verbindingsbaan, welke er sinds 2012 is, door naar Inneralpbach,of via de rode 13 zelf een stuk naar beneden en halverwege instappen, om in het Inneralpbach over te stappen en met de gondel weer omhoog te gaan naar de Gmahkopf (1900m) met de mogelijkheid om via een rode en blauwe piste naar de Wiederbergerhorn (2500m) te gaan. Verwacht hier geen verwarmde stoeltjesliften of kappen tegen de wind welke toch behoorlijk aanwezig kan zijn hier. Vanaf hier genoeg keuze uit voornamelijk rode maar ook blauwe en een verdwaalde zwarte piste. Wat op valt is dat er in verhouding veel naast de piste geskied/board word. Aangezien het in dit gebied vooral "gewone" bergen zijn zonder ravijnen of kloven naast de piste kun je aan de sporen zien dat dit regelmatig door wintersporters die eens niet de uitgestippelde pistes willen volgen bezocht worden. Tip: ga in Auffach met de slee in de gondel omhoog tot het middenstation en neem de bijna 6km lange rodelbaan door het bos. Algemeen: pinnen kan nagenoeg overal maar cash hebben ze liever en wij vonden het eten onderaan de piste beduidend minder dan op de piste. Skilessen voor kinderen raad ik Niederau aan, ondanks dat het behoorlijk klein is komen alle pistes uit bij het kinderland en de oefenweide, zijn er een bar en een eetgelegeneheid (geen aanrader btw) aanwezig zodat je daar lekker kan zitten en naar de vorderingen van je kinderen kan kijken. Op het middenstation van Auffach is dit toch in mindere mate aanwezig. Al met al: leuk gebied waar je je een week prima kan vermaken maar persoonlijk niet iets waar wij ieder jaar naar terug zullen keren.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast743
    Gast743 16 februari 2017 · 22:02

    Top ski gebied voor mensen met kleine kinderen, mensen die makkelijk in verschillende dorpen wil skien met allerlei soorten moeilijkheidsgraad. Van baby pistes tot in de dorpen tot veel rode pistes en een paar zwarte pistes . Qua accomodaties genoeg keuze, 's avonds niet heel erg veel vertier maar als echte wintersporter lig je meestal vroeg op bed ?

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Ess
    Ess 16 februari 2017 · 08:27

    Mooi skigebied niet mega groot maar toch genoeg te doen! Mooie goede liften en goede pistes! Alleen jammer dat je vanaf Niederau de bus moet nemen naar Aufach om het grote gedeelte te kunnen bereiken. Wij zaten in Niederau waar je na het skiën ook leuk kunt apres-skiën. Onderaan de lift zit de Schnapshutte (Nederlandse eigenaar) waar het iedere dag opnieuw feest is! Een echte aanrader dus!

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • EB
    EB 15 februari 2017 · 22:12

    Reeds enkele jaren appartement/vakantiehuis in Inneralpbach, familie met kleine kinderen. Positief: makkelijk bereikbaar, Rustig: vanuit Inneralpbach nooit wachten bij de liften(2 gondels), kinderles voor de kleinste in Inneralpbach, goede en afwisselende pistes, pistes worden goed onderhouden. In de ochtend als eerste de dalafdaling naar Inneralpbach op superstrakke piste is genoeg om hele jaar naar uit te kijken. Voor verbetering/negatief: kleine drukke gondel vanuit Wildschonau (staat nieuwe in planning 2017/2018?) sommige pistes wat kort, snel weer bij een stoeltjeslift, aparte gebieden na 4 jaar nog steeds niet bezocht(te lastig te bereiken). Jammer genoeg geen dalafdaling naar Inneralpbach vanuit Wildschonau, halverwege een mooie piste in een gondel stappen voor laatste stukje is jammer.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast289
    Gast289 15 februari 2017 · 20:25

    Een ideaal skigebied in familieverband. Al 10 jaar met kinderen en kleinkinderen onze vaste stek in Thierbach. Fusie Wildschonäu - Alpbach is een troef extra. En voor de kleinkinderen het topmoment: de afdaling Schatzberg - Thierbach. Elke avond een schitterend spektakel. En we tellen weer af. Nog 9 dagen. Enig minpuntje: de kleine gondels in Auffach.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast951
    Gast951 15 februari 2017 · 16:23

    Mooi skigebied met authentieke dorpen. Rustig op de pistes en weinig wachttijden bij de liften. Wij verbleven in Alpbach, een mooi authentiek dorp met een gemoedelijke sfeer. Het skigebied is wel iets minder geschikt voor beginners.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast265
    Gast265 15 februari 2017 · 12:36

    Een top ski gebied voor de familie maar ook voor gevorderen Wij verblijven altijd in Reith een rustig en gemoedelijk plaatsje Nu Wildschonau is toegevoegd is het gebied groot genoeg Alleen de apré ski is wat minder

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • TienNL
    TienNL 15 februari 2017 · 12:27

    Een gemoedelijk klein gebied met een authentiek dorpje. Voor wintersporters die veel km's zoeken zullen het snel gezien hebben.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast254
    Gast254 8 januari 2017 · 18:15

    Mooi ruim opgezet gebied. Weinig massatoerisme, waardoor weinig tot geen wachttijden bij de liften. De verbinding van de twee gebieden is geweldig. In februari maar weer eens een weekje daar kijken.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast121
    Gast121 19 november 2016 · 11:42

    Fantastisch gebied. Kids hebben skiles naast het bergstation en zo kun je meteen ook zelf de berg af. Gunstige prijzen voor zowel accommodatie als eten en drinken. In februari gaan we weer.

    Met familie 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast718
    Gast718 7 november 2016 · 16:06

    mooi familie gebied met ook genoeg uitdaging voor gevordenen

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • winterwonderland
    winterwonderland 8 maart 2016 · 20:42

    Ski Juwel is een leuk skigebied. De kant van Wildschonau vind ik persoonlijk de leukere pistes hebben. De kinderen zijn 6 dgn op les geweest bij Skischool Alpbach-Inneralpbach. Ze zijn echt beter gaan skieen maar ik had het idee dat er wel iets meer structuur / organisatie had gekund. Mss was Alpbach Aktiv een iets betere keus geweest. Zeker als je met een hele kleine (3-4 jr) gaat lessen. Hun Kinderland zit boven bij de gondel bij de Wiederbergershorn. Nadat hun lesje is begonnen kan je zelf sneller beginnen met skieen/boarden. Het dorp Alpbach is een leuk dorp met prima voorzieningen en echt tegen de berg op gebouwd. Lopend is het echt veel stijgen en dalen in het dorp. Naar de gondels (Wiederberghorn en Gmahkopf) is het vanuit Alpbach 5 a 10 minuten met de auto of skibus. Het prijsniveau is wel vriendelijk, zowel qua onderkomen, prijs eten/drinken en bv huurmateriaal. Ski Juwel wordt neergezet als een echt kinder/familiegebied maar dat heb ik er zelf niet echt uitgehaald, althans niet meer of minder dan een soortgelijk gebied qua omvang en ligging.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rob_b
    Rob_b 24 februari 2016 · 21:41

    Leuk skigebied. Niet te groot, maar door de twee aaneengesloten deelgebieden lijkt het gebied best groot. Pistes redelijk uitdagend, vooral de pistes vanaf de top naar het dal zijn leuk. Restaurants op de pistes zijn gezellig. Wij zijn in de carnavalsvakantie 2016 in Alpbach geweest. Dit is een drukke week en dat is te merken bij alle liften. De capaciteit bij de gondels is 's-ochtend echt te weinig, vooral in Auffach (4 pers. gondel). Hier is de wachttijd minimaal 30-40 minuten. In Alpbach (6 pers. gondel) 20-30 minuten. De wachttijden bij alle stoeltjesliften was gemiddeld 15 minuten. Op de gondels in Inneralpbach en een enkele stoeltjeslift na, zijn de meeste liften circa 30 jaar oud. Dus tijd voor vervanging met de nadruk op het verhogen van de capaciteit.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast670
    Gast670 6 januari 2016 · 21:04

    Bijzonder mooi en compact gebied met voldoende uitdaging voor iedereen in de tijd van massale skifabrieken in Frankrijk en de race om steeds maar grotere gebieden te creeren. Alsbach is een echte aanrader voor families met jonge kinderen. Les boven op de berg, in de pauze gezellig samen lunchen naast de skischolen. Een echte aanrader!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast608
    Gast608 8 november 2015 · 12:21

    Ik ben twee jaar in dit gebied geweest, de eerste jaren nadat Alpbach en Wildschönau aan elkaar verbonden waren. Het is echt leuk, al hadden mijn zoontje en ik na het tweede jaar wel zoiets van 'nu tijd om weer een ander gebied te ontdekken'. Het was nergens druk bij de liften, terwijl we er telkens in de voorjaarsvakantie waren. De pistes waren prima, met een paar redelijk lange dalafdalingen. Wij zaten in Kramsach. Dus elke morgen tien minuten met de auto, terug kwam je langs een paar supermarkten. Dus perfect zo. Het is dat wij graag veel kilometers maken en het leuk vinden om nieuwe gebieden te ontdekken. Anders was ik hier zeker vaker heen gegaan. Wie lekker wil skiën kan hier uitstekend terecht!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast129
    Gast129 5 maart 2015 · 22:42

    Echt Oostenrijks dorp, geen massa toerisme. Dorp Auffach. Dicht bij de lift waar het 's morgen wel druk is maar eenmaal boven zie je dit niet terug en zijn de wachttijden minimaal. Wel relatief korte afdalingen behalve de dalafdaling deze is top

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast969
    Gast969 31 december 2014 · 19:25

    Een erg mooi en authentiek skigebied. Hier kom je nog echte oostenrijkers tegen die allen vrolijk gedag zeggen als je in het dorp loopt. Dit heb je in de bekende skigebieden niet. het is misschien niet het grootste en meest uitdagende skigebied, maar wel heerlijk rustig op de brede, mooie pistes. Ik noem de wildschonau dan ook echt een geheimnis tip

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast502
    Gast502 11 februari 2014 · 12:45

    Afgelopen week met mn familie hierheen geweest. We hadden in Oberau een hotel. Dat ligt prima in het kleine overzichtelijke dorp. Vanuit hier was je in een kleine 10 minuten met de bus naar Auffach vanwaar je het hele gebied kan beskien. Het gebied is niet extreem groot en voor een zeer ervaren skier heb je snel alles wel gehad. Wat me opviel was dat relatief veel hogere pistes stijl zijn, wat zich uitte in veel rode pistes. Een puntje om op te letten. Een klein minpuntje was de dagelijkse drukte bij de lift in Auffach. Dit is een kritiek punt omdat bijna iedereen in de Wildschonau vanuit daar omhoog gaat. Echter is dit een oude cabinebaan met slechts 4 plekken per cabine. Dit moet echt verbeteren. Verder is het prima in orde.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast628
    Gast628 19 mei 2013 · 09:51

    Vorig jaar voor het eerst op wintersport geweest... We gingen een week voor kerst en dat was echt super omdat het echt super rustig Was op de piste! Helaas nog ik in deze tijd geen les nemen in een klasje... Alleen Prive... Wel goed geholpen door de mensen van de liften... Die veel geduld hebben met een beginner in een sleeplift! Mooie brede pistes... Leuke drink tentjes... Heerlijke tijd gehad!

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast005
    Gast005 30 januari 2013 · 15:48

    geweldige, relaxte omgeving. Kindvriendelijk, lekker eten, leuke beperkte apres-ski, redelijk groot, maar voor "de hele dag doorski-m/v" enigszins beperkt. In Oberau een geweldig goede skischool voor kinderen (Happy-skischool)

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast617
    Gast617 29 januari 2013 · 08:57

    Leuk skigebied, zeer kindvriendelijk en goede prijs-kwaliteit-verhouding.. In 2003/2004 ontdekt door mijn ouders, en sindsdien komen wij er met veel plezier... W|e zijn zeer benieuwd wat het nieuwe gebied dat er sinds dit jaar bij betrokken is ons gaat bieden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast368
    Gast368 9 januari 2013 · 23:44

    Zoals je ziet zijn wij helemaal tevreden! Wij gaan voor het negende jaar met carnaval naar oberau, alwaar we een groot huis hebben voor twee gezinnen, met 6 kinderen van 16 tot 25 jaar! Er is ook voor ieder wat wils! En ook al lopen de skikunsten erg uiteen, we komen elkaar altijd wel ergens weer tegen. Zijn eigenlijk alleen maar in niederau wezen skien, dit jaar naar autarchie en alpbach voor de eerste keer. We kijken er al weer naar uit!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast974
    Gast974 7 januari 2013 · 18:03

    Alpbach is een prachtig skigebied, vooral met kinderen. Dit jaar is het gebied uitgebreid met wel 80 km meer aan pistes. We gaan voor de 7e keer heen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast659
    Gast659 26 december 2012 · 00:47

    Wij komen hier al 14 jaar en sinds 2012/13 is het dorp alpbach ook aangesloten. Vanaf de schatzberg kun je het alpbachdal in en aan de andere kant omhoog. Dit betekend een bijna 2 keer zo groot skigebied. Een echt rustig Oostenrijks skigebied, vrindelijke mensen en normale prijzen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Laura
    Laura 26 januari 2012 · 21:23

    Ik (23)ben de afgelopen 2 jaar met mijn ouders en zusje (18)naar Alpbach geweest. Leuke familiepiste voor de licht gevordende ski'er en snowboarder. De piste heeft een paar verschillende route's, is niet erg groot. Ideaal als gezin, iedereen kan zijn eigen gang gaan, onderstussen kom je elkaar soms tegen. Erg leuk! Dit jaar gaan we met 5 personen. Aangezien wij altijd een appartement op een paar km afstand van de piste huren, lijkt het ons prettig om de ski's en boards in een depo te plaatsen, weet iemand of dit mogelijk is?

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • xx
    xx 8 januari 2012 · 23:54

    wij hebben genoten als familie met kinderen, een leuk skigebied, de rodelbaan in Brandenberg erg leuk! Helaas een bezoekje aan de huisarts noodzakelijk waar wij na een telefoontje om 17.50 uur na 18.00 nog mochten komen en goede medische hulp een arts die tijd heeft. 1 ding begrijpen we niet men schermt overal met de kortingskaart echter bij de lift moesten wij gewoon het volle pond betalen, de korting zou reeds verwerkt zijn op de infoborden, mensen zonder kortingskaart zouden meer moeten betalen dan op het infobord vermeldt staat. Volgens ons worden we met die evt. korting (die niet gegeven wordt o.i.) voor de gek gehouden. Let hier dus op.

    Met familie 4 tot 6 jaar ervaring
  • Bas
    Bas 31 december 2011 · 07:24

    Klein maar fijn ski gebied. Goed voor de beginner. Lage capaciteit aan restauratie. Gisteren vertrokken met veel sneeuw. Goede pistes beginner Niederau en gevorderden Schatsberg

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gerben
    Gerben 14 december 2011 · 16:33

    Erg leuk gebied. Komen er nu een jaar of 5. Niet heel groot, vooral voor beginners erg fijn gebied om het goed te leren met grote verscheidenheid aan pistes. Niet heel hoog, daardoor bij weinig sneeuw vooral in het dal wat meer problemen.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Hanny van Dijk
    Hanny van Dijk 25 september 2011 · 19:52

    Wat een heerlijk dorp, we gaan al 11jaar achtereen naar Oberau,meestal samen,maar om de 5 jaar met kinderen en kleinkinderen,ook dit jaar hopen we met kerst er te zijn (16 personen) We logeren in Starchenthof bij Alex waar ze prima appartementen hebben en ook sávonds warm kunnen eten (voor een schappelijke prijs!) Ook zijn we een paar keer in Tirolerhof geweest, prima hotel! De piste is midden in het dorp op loopafstand, heerlijk voor de kinderen!We kijken er nu al weer naar uit!

    Met familie Skiër
  • Anoniem
    Anoniem 25 september 2011 · 19:41

    Heel goed! We gaan al 11 jaar naar Oberau wat een gezellig dorp is. Dit jaar hopen we met kerst er te zijn met kinderen en kleinkinderen, we zijn dan met 16 personen!Dit is voor de kinderen de derde keer, om de 5 jaar mogen ze mee met ons huwelijksjubileum

    Met familie Skiër
  • M
    M 18 april 2011 · 20:01

    Ben er geweest in het begin van februari 2011. Was een warme winter, maar ondanks alles waren alle pistes open. Ook de skiroute, hoewel deze wel superslecht lag (nl. geen sneeuwkannonen). Deze hebben ze dan later ook gesloten. Overdag was het toch wel zeker een graad of 10. Ondanks dit bleven de pistes er redelijk deftig bijliggen. De dalafdalingen waren wat papperig rond de middag, maar vanaf 15u begonnen ze weer strakker te liggen (omdat de zon weg was en de temperatuur daalde). Restaurants zijn goed, lekker en betaalbaar! Het gebied is wel aan de kleine kant, ik ben er 3.5 dagen geweest, en dat was genoeg. Langer is niet nodig denk ik. Ik heb alle pistes kunnen doen. Als je de liften in het dal neemt, ligt er boven een mooie, brede blauwe piste voor beginners. Aan de andere zijde ligt er nog een mooie brede blauwe piste, en daarnaast een brede rode. Deze zijn ideaal voor beginners.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • anoniem
    anoniem 1 januari 2011 · 18:36

    Alpbach: Voor iedereen is er wat, aprés skie kun je zelf maken (karakter), als je positief in het leven staat moet het gewoon lukken, maar dat is vlgs mij overal in elk skigebied niet positief zijn is dus..... Het skigebied is moeilijker dan elders. Maar reuze reuze gezellig, niet groot maar genoeg, dan maar een paar keer de berg op- en af.. Voor kinderen héél gezellig, krijgen gedegen doch héél vriendelijk les.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 8 december 2010 · 10:39

    voor gezinnen is niederau een leuk skigebied en ook voor beginners is het er erg goed,voor nederlandse kinderen is het leuk dat de skileraren of skileraresen nederlands spreken.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2010 · 11:48

    Wij waren kerst 2009 voor het eerst in Wildschonau. Ski-verhuur en skidepot 2 x vallen van de gondel, ideaal. Wij vinden het een leuk skigebied voor gezinnen met kids. Onze meiden hoefde dit keer niet op skiles en hebben ons prima vermaakt. Jammer dat de Lanerkopfllift niet open was, dus wij hebben de rechtervleugel van Niederau niet kunnen skien, piste's waren gesloten (jammer).De Markbachjoch prima gondel die je naar 1500 m brengt, weinig eigenlijk helemaal geen wachttijden bij de liften. Leuke en goed betaalbare bergrestaurant. Vanaf 1500 m de linkervleugel wel kunnen skien, dit zijn 2/3 leuke pistes waarna de 2 sleepliften je weer naar boven brengen. Dalafdaling helemaal naar beneden ook leuk om te skien. Beneden zijn meerdere sleepliften (pannekoekliftjes) voor de skiklassen en beginners. Affauch skigebied 6 km verderop ook zeer leuk skigebied. Boven op de Schatzberg 1903 m prachtige brede pistes in de zon. Leuk ook om van boven 1903 m tot dal naar 828 m te skien. Voor ons prima skigebied.

  • Anoniem
    Anoniem 27 december 2009 · 11:55

    Zojuist terug uit Alpbach. Gelukkig net voldoende sneeuw om te kunnen skien. Skigebied is leuk, maar dan moeten de dalafdalingen wel open zijn. Als deze eruit zouden liggen blijft er niet veel over. 11 km blauwe piste.....Ik zou niet weten waar die liggen. De 13 a en de 4 zijn samen nog geen 1 km. In het dal bij de sleeplift is hooguit 500 meter en al snel gesloten. Dus, ben je minder ervaren zoek dan een ander gebied op !!! Dorp is mooi en de mensen zijn erg vriendelijk. Niet echt wat te doen. In het centrum ligt een pizzaria die top is, verder alleen restaurants die de bekende gerechten serveren. Wel weinig NL en dat vinden wij geen probleem. Staat inderdaad goed bekend bij de GB. Al met al wel een leuke vakantie gehad, gezin met 3 kinderen van 7 t/m 11 jr, maar volgend jaar wel ergens anders.

  • Anoniem
    Anoniem 2 november 2009 · 09:47

    Wij komen al zeker 20 jaar in Niederau. Wij zijn begonnen in Hotel Hannes en zitten nu in een appartement wat ons erg goed bevalt.Wij zijn inmiddels geoefende ski? en daar is het gebied niet echt uitdagend genoeg voor maar wij zijn ook niet meer zo fanatiek. Inmiddels is ons gezin uitgebreid met een kind en daarvoor is het gebied geweldig. Je kunt bijna overal goed eten maar vooral bij Hotel Wastlhof waar het ook erg gezellig is. Alle mensen zijn enorm vriendelijk en het gebied is nog redelijk betaalbaar. De kinderen komen altijd op hetzelfde punt uit dus die kun je niet kwijtraken. De gondel is helemaal perfect maar er kunnen soms lange wachttijden zijn vooral als er in de omgeving weinig sneeuw is dan komen de toeristen uit de omliggende dorpen hier allemaal ski? Dit dorp is nog niet zo massaal en je kunt hier gerust met hetzelfde skipak lopen wat in andere gebieden dus niet kan.Kortom een perfecte plek vooral met gezinnen.

  • Anoniem
    Anoniem 14 april 2009 · 12:32

    Wij zijn het paasweekend in Wildsch? geweest, Zelf ben ik pas in februari beginnen te ski? 1x les gevolgd in Landgraaf en 4x op skiweekend in Winterberg geweest. Dit was dus de eerste keer in het hooggebergte. Voor beginners is het Schatzberggebied wel heel moeilijk, Het is echter een prachtig skigebied met een heel goede sfeer, en de pistes zijn zeer afwisselend, door de zomerse temperaturen, kloegen de ervaren ski? van de sneeuwkwaliteit, zelf heb ik nog nooit op goede sneeuw geskied dus daar kan ik niet van meespreken. De afdalingen zijn wel allemaal steil, sommigen zelfs heel steil. De dalafadaling is ondanks de weinige sneeuw op het onderste deel prachtig en die heb ik dan ook 4x gedaan. De liften zijn snel, geen wachttijden en het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam. We logeerden in Auffach op 100m van de gondelbaan. Volgens de reactie van andere ski? is dit gebied zeker een aanrader Volgend jaar gaan we gegarandeerd terug.

  • Anoniem
    Anoniem 23 januari 2009 · 22:02

    wij komen ook al jaren in niederau,onze jongste is hier met lessen begonnen.onze oudste zoon is er inmiddels al voor het 4e seizoen snowboardleraar bij de blauwe skischool.het skigebied is zeer geschikt voor familie,s omdat compact is zodat je elkaar makkelijk weer kunt vinden of ergens af te spreken om te eten.dit seizoen is er een nieuwe stoeltjeslift bij gekomen naar de zwarte piste. wij gaan hier steeds met plezier naar toe ook om de gezelligheid,onderaan de gondel zit een gezellige tent,die van nederlanders is sins vorig jaar

  • Anoniem
    Anoniem 25 december 2008 · 13:27

    Sinds 1992 komen wij in Niederau, het was liefde op het eerste gezicht. De kinderen toen 5,6 en 8 hebben daar leren skieen. De jongste nu 21 is daar nu gedurenden kerstvakantie skileraar. Voor gezinnen met kleine kinderen, maar ook voor gevorden is er voor elk wat wils. Tel daar de vriendelijke bewoners,de prachtige omgeving en skischolen en liften in het dorp!! bij op en het is een topper van jewelste. Negatieve punten zijn er eenvoudig niet, iedereen kan zich daar goed vermaken ook niet skieers! Hotel Austria gezellig, vriendelijk en lekker eten. Niederau is het gewoon.

  • Anoniem
    Anoniem 27 mei 2008 · 17:14

    Wij zijn natuurlijk niet helemaal objectief want wij komen hier al 30 jaar! en we hopen dat nog vele jaren vol te houden. We begonnen toen de kinderen nog klein waren. Onze keuze viel op Niederau omdat het voor kinderen en beginnelingen heel veel mogelijkheden biedt. En alle liften komen weer in het centrum van het dorp terecht. dus je ziet elkaar ook weer heel gemakkelijk terug. Nu zijn de kinderen groot maar ze gaan nog steeds naar Niederau. Ook natuurlijk vanwege de apresski tent van Simon en Gunther. Prachtige feesten en altijd netjes.Maar ook zeer vermaarde olypische en wereldfaam bezittende skiers hebben we hier ontmoet. De afdalingen voldoen aan de fisch reglementen voor internationale wedstrijden. Vandaar dat die snelle jongens hier komen trainen. Ook het wereldkampioenschap voor gehandycapten is in Niederau geweest. Ik raad een iederaan om hier naar toe te gaan. Aan ons bedje kan je niet aankomen, want Hertha van het Pension Hanna bewaard onze kamer voor ons. Veel ski genoegen toegewenst door de familie Komen uit Den Helder.

  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2008 · 12:43

    Wij zijn net terug van een week Wildsch?. Was erg leuk. Prima skilessen (onze dochter heeft 5 dagen les gehad) en leuk voor kinderen om zelf te ski? Leuke hotels/restaurants om te eten. Erg mooie omgeving en zeker ook aan te raden voor een zomervakantie als je van wandelen houdt.

  • Peter
    Peter 28 december 2007 · 11:15

    Ik ben vorig jaar voor de eerste keer naar de Wildschonau gegaan (meerbepaald Oberau). We kwamen juist in een slechte periode met weinig sneeuw (niet enkele hier), waardoor de pistes er wat slechter bijliggen(maar dat kan eens gebeuren). Het werd wel mooi opgevangen door kunstsneeuw. Als gevorderd ski?had ik al vrij snel het hele gebied gedaan, waarbij er af en toe wel iets meer uitdaging in mocht zitten. De wildschonau staat bij mij nu bekend als een gebied met mooie glooiende afdalingen, ideaal voor beginners of iets meer gevorderden. Apr?ski is er redelijk goed, maar niet zoals gewent van Oostenrijk. \'s Ochtends stond er in Oberau wel iedere keer een rij van jewelste, maar dat neem je erbij als fervente ski?

  • Roeland
    Roeland 28 oktober 2007 · 14:09

    Alpbachtal dorp/skigebied werd in 2006 door een Engelse skiclub als beste gekozen. Wat mij betreft een volslagen raadsel. Het dorp stelt niets voor, het skigebied is erg klein en ligt bovendien de hele dag in de schaduw. De skischool is minder dan matig. Het hotel in Inner Alpbach (Wiederbergershorn) waar ik verbleef blonk uit in onvriendelijkheid en dan druk ik mij nog voorzichtig uit. Gezien het voorgaande is ook de skipas er duur. Het kan zijn dat ik het wat hotel betreft slecht heb getroffen. Al met al zal ik er niet terugkeren en was het een behoorlijke teleurstelling.

  • papa Alex en Claire Drenth
    papa Alex en Claire Drenth 15 oktober 2007 · 09:40

    we zijn meerder keren in niederau geweest met onze kinderen het is daar erg leuk vanaf 4 jaar al op les met altijd zeer veel nederlandse leraren en leraressen ook de oosterijkse leraren zijn erg leuk Walter voor de mensen met angst Tony en Sepp voor de snelle jongens en meisjes. het gebied is leuk om te skieen en je komt altijd weer op dezelfde plek uit bij de apres ski hut. super gezellig. wij verbleven altijd in hotel Hannes altijd goed en lekker dicht op de piste. Hannes en Regina zijn erg gastvrij en het is daar heel leuk voor de kids. en er is een gezelig klein barretje en de slaapkamers zijn ook leuk ingericht. de groeten met handen en voeten en natuurlijk alex vivienne en claire en maxime

  • Ludo
    Ludo 7 maart 2007 · 16:14

    Ik ben 1 februari dit jaar voor 4 dagen in Alpbachtal geweest. Het weer was prachtig maar door toch enig sneeuw gebrek waren niet alle pistes open. Hierdoor kan ik niet het volledige gebied beoordelen. Het aantal afdalingen en de diversiteit hierin vond ik erg goed. Van kleine paden tot breede pistes behoorde tot de mogelijkheden. Offpiste heb ik daar maar 1x kunnen doen, dit was echter wel geslaagd. Het waren allemaal buckles geworden maar dat mocht de pret niet drukken. De natuur, de ligging en de sneeuwkwaliteit beviel me goed. Langer als 4 dagen hoef je hier niet te blijven omdat je dan de 50km piste wel bekeken hebt. Zeker als je even een lang weekend er op uit wilt, Alpbachtal is toch aan te raden. Over apres ski valt niks te zeggen. Puur omdat ik dat niet echt ben tegengekomen. Ik ben na het skiën in een bar geweest onderaan bij de lift. Maar dat was naar mijn weten geen echte apres ski. Een versufte dame stond wat bier te tappen en we hoorden hele vage muziek. Dus dat scoord een slecht cijfer. Maar goed, ik kom daar om te skiën en dat is mij uitstekend bevallen. Vooral piste 8, een lange afdaling in etappes.

  • Anne-Marieke
    Anne-Marieke 11 februari 2007 · 13:57

    Wij komen al heel lang in Wildschönau (Auffach, Oberau, Niederau) en hebben het er altijd heel erg naar ons zin gehad, een aanrader is het restaurant Mühltahl in Tahlmühle (van Oberau richting Auffach), het ziet er gezellig uit en er is erg lekker eten! Voor kinderen is het er ook erg geschikt, soms maak je dan uitstapjes naar gebieden als Niederau enz.., Auffacht is prima geschikt voor de gevorderde en de wat minder gevorderde!

  • marcel
    marcel 26 januari 2007 · 19:20

    Wij komen hier al 10 jaar. Supergebied voor de kinderen. Je kunt ze niet kwijtraken, komen altijd weer op hetzelfde trefpunt uit. Goede mogelijkheden voor zowel gevorderd als beginner. Wachttijd 's-ochtend, circa een halfuur. Eenmaal boven acceptabele wachttijden. Helaas ligt er momenteel niet veel sneeuw, hopelijk verandert dit de komende weekend.

  • JWP
    JWP 26 januari 2007 · 11:19

    Leuk gebied, niet al te groot. Goed voor kinderen en beginners. Nederlandse leraren en niet al te druk. Leuk gebeid met mogelijkheden in de omgeven als Hopfgarten.

  • S.ki
    S.ki 15 januari 2007 · 21:21

    Ben hier twee jaar geleden geweest in de carnavals(voorjaars)vakantie. Toendertijd zeer goede perfecte sneeuw en 7 dagen volop zon. Pistecondities waren in de morgen erg goed maar omdat het in die week zo druk was, waren tegen het einde van de dag de pistes zodanig kapot geskied dat een simpele blauwe piste wel leek te veranderen in een buckelpiste. Prijzen van drank en eten waren erg hoog op de piste maar dat mocht de pret niet drukken met zulk fantastisch weer. Heb heerlijke afdalingen gemaakt op de vrij brede pistes en heb erg genoten. 45 km. is overigens wel erg weinig en een beetje fanatieke skier als ik heeft het dan ook al n 2,3 dagen skien wel weer gezien en verlangt naar uitbreiding. Maar al met al een heerlijke vakantie.

  • Maurits Verwijs
    Maurits Verwijs 10 november 2006 · 14:11

    Ik ben er nu 3 keer geweest en het blijft er leuk. Mooie afdalingen en bovenaan bij de lift een goed restaurant. Tevens bij Reith een hele leuke rodelafdaling.

  • Hans
    Hans 18 augustus 2006 · 15:30

    Het gebied is voor ieder heel goed om te skieen,inderdaad de prijzen voor eten/drinken zijn aan de dure kant, voor beginners is de afdaling nr 4 aan te raden en nr 13 is ook prima

  • Bertus
    Bertus 3 maart 2006 · 13:11

    Het eten in de skihut bij de dallift is slecht, als je er gegeten hebt blijf je drie dagen naar frituur ruiken. De skihut halverwege baan 11 is super.