krokus 2014....sneeuwhoogte op alpendorf?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Salzburger Sportwelt

Zal alpendorf genoeg sneeuw hebben…want 800m is niet zo hoog natuurlijk…Geraak je bij slechte sneeuw omstandigheden makkelijk naar de skipistes? En geraak je van alpendorf zonder skibus naar de andere gebieden?

Tijdens de krokusvakantie hebben ook de iets lagergelegen gebieden normaal voldoende sneeuw, maar met 100% zekerheid kan je dat niet zeggen. Kijk even hier voor een historiek en wat foto’s uit die regio bij de live updates:
https://www.wintersporters.be/dorpen/st_johann_im_pongau/sne…

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

sneeuwkanonnen genoeg hoor.
We hebben er afgelopen maart stralend weer met alleen maar zon gehad en toen was alleen het onderste stuk van de dalafdaling pap, de rest was super!

Disturbing the peace since 1975

Alpendorf heeft genoeg sneeuw in februari, wat Hubert zegt over de papsneeuw komt omdat het afgelopen winter met de krokusweek enorm warm was, maar je komt altijd weer beneden.
Vanuit Alpendorf kun je skiënd richting Wagrain en Flachau, dan heb je een leuk tochtje. Wil je naar een ander skigebied van het Amade moet je een stukje rijden met skibus of auto. Zo kun je met 25 min in het gebied van Hochkönig zijn en in het Gasteinertal, Dorfgastein is ook leuk om te skiën, zorg wel dat je daar optijd bent voor dat de grootste hoos naar boven gaat. Vanuit Alpendorf kun je ook naar Grossarl rijden, dit heeft verbinding met Dorfgastein. Weet niet wat korter rijden is voor jullie vanuit Alpendorf.

Dienten Die Alte schule

En hoe zit het dan met de sneeuwzekerheid in de 1e week van maart 2014?

In maart ook nog wel hoor! :) Wij skiën altijd nog eind maart en soms met Pasen, het is dan wel zo als we terug naar huis door Pongau rijden, de sneeuw daar een stuk minder is als tussen de bergen.
Het kan in maart ook nog goed koud zijn hoor, sneeuwconditie is erg afhankelijk van de temperatuur.

Dienten Die Alte schule

en de kerstvakantie?? kun je dan naar Alpendorf op vakantie gaan om te skien? voldoende sneeuw?

en de kerstvakantie?? kun je dan naar Alpendorf op vakantie gaan om te skien? voldoende sneeuw?

Ook met de Kerstvakantie kun je daar goed skiën, op de pistes ligt voldoende om overal naar beneden te gaan, Als er wat minder sneeuw gevallen is ziet het er naast de pistes wat minder uit.

Dienten Die Alte schule

Afgelopen twee seizoenen was er vanaf kerst t/m pasen goed te skiën in Alpendorf en omgeving.

Thank God summer is over!

Plaats een reactie