BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Salzburger Sportwelt

Reviews Salzburger Sportwelt

85% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.8 op basis van 3823 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, formidabel eten op de piste, gezellige après-ski, eenvoudig bereikbaar en uitstekende variatie in pistes.

Wat vind jij van Salzburger Sportwelt?


Beoordelingen van gebruikers

  • Bennie
    Bennie 24 juni 2017 · 10:34

    Wat blijft het toch een geweldig gebied voor de sporieve carver! Het maakt niet uit waar je heengaat, overal zijn heerlijke racebanen te vinden, afgewisseld met technisch iets uitdagender stukken of gemoedelijke paden. Prima sfeer, behoorlijke bereikbaarheid en veel kilometers maken het tot een fantastisch gebied. Wel ben je behoorlijk van de auto afhankelijk, hoewel het in Flachau en Wagrain behoorlijk goed te doen is om met de bus naar Kleinarl of Zauchensee te reizen. Radstadt, Filzmoos en Eben liggen wel een beetje buiten het gebied, maar zijn prima gebieden voor de beginner. Veelal door de rust op de pistes. Flachau heeft prima oefenhellingen maar is vaak ook erg druk, net zoals bovenin het gebied van Alpendorf, met name bovenaan de Grafenberg en de Gernkogel. Hutten staan er genoeg, en de kwaliteit is ook prima. Prijsniveau is gemiddeld. Voor een euro of 14 heb je een goed bord eten. Wil je alleen maar supersteile buckelpistes skiën of boarden, dan zit je hier niet aan het goede adres. Daarnaast is het gebied redelijk volgepland met pistes en dichte bossen, waardoor off-piste er relatief weinig te beleven is voor zo'n groot gebied. Ga daarvoor naar Großarl of de 4-Berge Skischaukel. Deze gebieden zitten allemaal in het SkiAmadé verbond. Ga voor de optimale les en/of scheurbeleving dus liever niet in het hoogseizoen, maar weet dat de capaciteit er is om je niet al te lang te laten wachten in de weken van topdrukte. Les je met relatieve beginners in die periode, overweeg dan Altenmarkt als uitvalsbasis.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast486
    Gast486 27 januari 2014 · 11:21

    Het is eigenlijk niet een skigebied Salzburger Sportwelt maar het zijn allemaal verschillende gebiedjes die samen met de andere gebieden een grote Ski Amadé vormen. Wij zijn in Wagrain/Flachau, Flachauwinkl/Kleinarl/Zauchensee en Schladming geweest. Je moet het niet erg vinden om af en toe de auto of skibus te pakken anders kan je beter naar een groot aaneengesloten skigebied gaan. Ook voor gevorderden is er weinig uitdaging. Ik denk dat zij dan net als wij het skigebied van Wagrain wel in twee dagen gezien hebben. Het grappige is dat je het steeds merkt als je in een ander gebied komt. Vooral het verschil in liften merk je. Flachau heeft schitterende en razendsnelle liften terwijl bijvoorbeeld Alpendorf een stuk meer oudere liften heeft. Maar over het algemeen zijn pistes goed geprepareerd. Vooral voor families is dit een goed skigebied omdat je gewoon vrij simpele pistes hebt, vooral in Wagrain en Flachau.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast665
    Gast665 29 december 2013 · 13:27

    Met de kerst in Wagrain geweest voor de tweede keer. Wat ik een heel groot minpunt vond is dat het gebied heel erg makkelijk is. Iemand noemde het ook een lui gebied. Ik vind de rode pistes meer blauwe pistes. Er zijn een paar zwarte pistes die wel leuk zijn maar persoonlijk vind ik dit meer moeilijke rode pistes en geen zwarte. Daarom zal ik hier zelf niet meer terugkomen. Een heel erg groot pluspunt was dat het steeds bij liften heel erg rustig was. Zelfs zo in het hoogseizoen en zelfs op de drukke ochtend tijden was het bij de gondels helemaal niet druk.

    Met familie Snowboarder
  • Erica en Carlijn
    Erica en Carlijn 24 juni 2012 · 20:37

    Wij komen al 5 jaar in dit skigebied en verblijven dan in Flachau. Wij vinden het een super skigebied met voor ieder wat wils. De aprèsski is ook super, met name de Dampfkessel(!!). Wij zijn het daarom niet eens met het commentaar over de niet-oostenrijkse sfeer, deze hangt er wel degelijk! Er is zelfs hier en daar leuke muziek op de pistes. Ook in het dal kan men goed vertoeven na een dag intensief skiën. Lekker eten en natuurlijk Oostenrijks bier. Wij zien Flachau als ons tweede thuis, en dat dus al na in principe 5 weken. Daarbij komt dat (bijna) alle plaatsjes uit dit skigebied goed te bereiken zijn. Zowel met de ski als met de bus. (Of in combinatie) Wij zullen niet snel meer naar een ander skigebied meer gaan aangezien wij gevorderde skiërs zijn en dus veel kilometers willen maken. En dat kan dus in Salzburger Sportwelt! Al met al is Flachau dus een uitstekende plaats in een sneeuwrijk skigebied waar je goed van je wintersport vakantie kunt genieten.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Remco
    Remco 25 februari 2012 · 10:25

    Gebieden zijn lastig met de skibus te bereiken. De bussen gaan niet van dalstation naar dalstation, maar je moet met de skibus en dan overstappen op de postbus. Te omslachtig en kost je een halve dag. Door de kleine gebiedjes ben je als gevorderde skiër met 3 dagen klaar in Flachau.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paul
    Paul 1 januari 2012 · 18:34

    Ik ben het wel gedeeltelijk eens met Danny. Alleen Flachau en Wagrain zijn met elkaar verbonden. Voor de rest moet je de bus nemen, bv. om over te steken in Wagrain en vooral naar FlachauWinkl. Goed nieuws is dat ze bezig zijn om de gebieden met gondels aan elkaar te verbinden maar wanneer dat zover is is nog niet bekend. Op zich zijn de gebieden wel aardig en kan je uitgebreide tochten maken. Piste zijn niet echt moeilijk maar de afdaling naar Flachau en Wagrain kan (vanwege de relatief lage ligging) papperig en bultig worden waardoor het het voor beginners vrij lastig is. Op de bergen zelf valt het goed te doen. Verzorgingsniveau is overal vrij basic, zeg maar je standaard pizzaatjes en spaghetti's voor 8 euro. Had hier wel wat meer van verwacht.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Stef
    Stef 24 november 2011 · 16:00

    Net zoals Pascal moet ik Danny ongelijk geven. Ik spreek uit eigen ervaring dat het een goed gebied is om het wintersporten onder de knie te krijgen. Ik heb het zelf namelijk in Salzburg Sportwelt geleerd. Er zijn wel veel rode pistes in het gebied maar de meeste van deze pistes zijn echt niet zo heel moeilijk. Als je echt graag wilt beginnen met blauwe pistes moet je naar Flachauwinkl. Voor de gevorderden zijn er ook funparken de grootste ligt tussen Kleinarl en Flachauwinkl. De bussen/treintjes die in de dalen rijden om pistes met elkaar te verbinden zijn gratis.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • yvonne
    yvonne 16 februari 2011 · 07:35

    hoi wij gaan volgende week naar flachau wie is er pas nog geweest en hoe is de sneeuw kwaliteit om dat er tot nu toe bijna geen sneeuw meer is gevalen ben ik erg benieuwd naar de kwaliteit van de sneeuw

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Pascal
    Pascal 8 februari 2011 · 15:57

    Ik wil even reageren op de ervaringen van Danny die hier onder staan. - Merendeel van de accomodaties ligt niet direct aan de piste. Dit weet je als je boekt en veel mensen maken dan ook gebruik van auto of bus om naar de piste te gaan. Indien je in Fachau of Rietdorf zit kun je gemakkelijk kiezen. Flachau gebied, ca. 100 km aaneengesloten. 5 minuten naar Wagrain (Graffenberg) ca. 100 km aaneen en tochten te skien naar St Johan in Pongau. 5 minuten naar Flachau winkll en je kunt Winkll, Zauchensee en kleinarl als tocht skien, weer zo'n 100 km. Dat het niet geschikt is voor beginners is niet waar. Er staat veel rood aangegeven, vooral in Flachau die niet heel erg moeilijk en zijn en vooral ook breed en in de regel goed onderhouden. In alle genoemde gebieden is het goed mogelijk met beginners te skien en goed beneden te komen (uitzondering terug van Zauchensee naar Winkl aan het einde van de middag, kun je wel met de lift vanaf het tussen station). Al met al een erg moei gebied, niet extreem moeilijk maar van alle gemakken vooorzien, goed liftensysteem, mooie pistes en goede eetgelegenheden. Apres soms wat minder maar als je daar voor gaat en niet voor het skien weet je dat je in Tirol moet zijn.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Robin
    Robin 18 januari 2011 · 15:42

    ik vind dit een zeer goed gebied. je kan zo van dorp naar dorp skiën. kwaliteit van pistes is goed zelf eind februari. ik vind het ook altijd zeer gezelig. er zijn ook een paar goede restaurants.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Danny
    Danny 5 januari 2011 · 11:29

    Hallo, Ik ben op menig plek geweest maar Flachau ga ik niet meer heen. Je mag namelijk wel een pas voor het hele gebied betalen, maar ze zijn niet eens op elkaar aangesloten. Je moet met de BUS van gebeid naar gebeid!!. Ik kom om te skien en niet om in een bus te zitten.Tochten maken zit er dus hier niet in. Beginners kunnen hier ook niet uit de voeten aangezien 90% rood is...

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • John
    John 11 december 2010 · 13:00

    Wij gaan al jaren met onze school op skikamp in de Amadé. En dat in de Kerstvakantie. Nooit lange wachttijden, altijd voldoende sneeuw. Overal sneeuwkanonnen. voor ons de uitgestrektheid van het gebied belangrijk. We hebben beginners en zeer goede skiërs in de groepen. Voor een ieder is er wat te vinden in dit skigebied. We reizen met onze bus naar één van de plaatsen en skiën daar dan de gehele dag met de beginners. de gevorderden maken een tocht. vaak moet je dan even in de skibus om naar een ander skigebied te gaan. Als begeleiders gaan we vanuit Alpendorf naar Zauchensee en terug in één dag en proberen en dat is super. Wat mij betreft is dit gebied een aanrader.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 13 augustus 2010 · 23:14

    Wij zijn inmiddels vaak in Flachau en Wagrain geweest en hebben ieder jaar weer positieve ervaringen met dit gebied zowel met als zonder de kids, het gebied is voldoende gevarieerd en de sfeer op de pistes is vriendelijk. De kwaliteit van de skischolen is wel verschillend, sommige gaan tot wel 10-12 kids per groepje , andere scholen zijn meer gefocust op kwaliteit en stoppen bij 6-8 leerlingen. De kwaliteit van de liften is de afgelopen 10jaar indrukwekkend ontwikkeld, er worden jaarlijks miljoenen geinvesteerd en dat zie je inderdaad goed terug. Wij hebben, ook in hoogseizoen, nooit langer dan 5-8 minuten hoeven wachten!?) We vinden Wagrain nog net iets plezieriger dan Flachau en dat komt omdat Wagrain iets meer kindvriendelijk is en Flachau nog net iets meer jeugd e.d. aantrekt.een cijfer? 8.5!

  • Anoniem
    Anoniem 25 mei 2010 · 17:48

    ik skie inmiddels al meer dan 20 jaar en heb veel gebieden gezien maar dit viel ons echt tegen. er was nouwelijks sneeuw(eind februari)en de sneeuw die er was was ijs. het was overdag wel 6 graden dus het smolt hartsikke snel zonde. en ook gigantische wachtrijen dat kwam omdat andere skie gebieden dicht waren. ook vonden wij het erg sweerloos, geef ons maar zwitserland

  • Anoniem
    Anoniem 22 mei 2010 · 12:27

    wij zijn dit jaar(eind februari) op skivakantie gegaan in flachau, en het viel ons een beetje tegen want er was nouwelijks sneeuw en de sneeuw die er lag die smolt. er is ook niet zoveel te beleven erg eentonig, er is bijna geen off piste of moelijke pistes(zwart) dus volgend jaar gaan wij weer naar zwitserland

  • Anoniem
    Anoniem 24 januari 2010 · 09:58

    zeer leuk afwisselend gebied. Als 3e jaars skieers voorzichtig begonnen, en dat kan ook mooi, veel blauw van top naar dorp(en). De auto de hele week niet gezien, skibussen rijden af en aan en zetten je af bij de liftjes. Veel hutten langs de piste dus nergens megadruk. Favoriet is Zauchensee, maar is moeilijke keuze. Leuk vond ik dat je veelal niet uitkomt daar waar je begint, het is nooit hetzelfde ritje.

  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2010 · 16:57

    Uitstekend gebied! Veel afwisseling, bijna iedere dag ergens anders geweest en nog niet het hele gebied gehad (6 dagen). Je moet wel een auto hebben om alle pistes af te gaan. Bussen zijn er wel maar rijden maar tussen bepaalde plaatsen. Ik heb in ieder geval niet kunnen ontdekken hoe je het hele gebied af zou moeten gaan zonder auto.... Beste pistes -> Zauchensee, Flagau en Wagrain! Wat opvalt is dat alle hutten uitstekende en snelle service leveren. Ik heb op meerdere plakken mogen meemaken dat het sanitair bijna even net was als thuis. Ongekend!

  • Anoniem
    Anoniem 3 januari 2010 · 11:21

    Zeer mooi, uitgebreid skigebied alleen ligt het niet heel erg hoog en is het dus iets minder sneeuwzeker. Maar ? er voldoende sneeuw ligt is dit 1 van de meest uitgebreide skigebieden van Oostenrijk! Soms moet je wel (een klein stukje) met de skibus om in andere delen van het gebied/dorp te komen, maar dat is bijna overal in Oostenrijk.

  • Anoniem
    Anoniem 27 december 2008 · 13:50

    Groot ski-gebied met voldoende mogelijkheden. Leuke omliggende dorpjes zoals Altenmarkt waar je ook leuke pistes hebt voor beginners alsmede gevorderden.

  • Anoniem
    Anoniem 22 december 2008 · 08:25

    Ik ga al 20 jaar hier naartoe en ik vind het een uitstekend ski gebied de cafe\'s zijn erg gezellig en daarbij komt de gezelligheid moet je zelf maken.Het enigste nadeel is als je je kind op les zet is de klas te groot en heb je te weinig leraren.Gr Marjana

  • Anoniem
    Anoniem 27 februari 2008 · 23:22

    Het gebied kenmerkt zich door relatief korte afdalingen. Veel in de lift zitten dus voor korte afdalingen eea zeker in vergelijking met Frankrijk. Vooral in de spits zijn de wachttijden zeer lang (soms wel 25 - 30 minuten!) Kwaliteit van de kunstsneeuw prima. Kinderskieles uitstekend. In Wagrain hebben we bijna geen terrasje kunnen ontdekken, het gemiddelde franse skiedorp is wat dit betreft gezelliger.

  • Anoniem
    Anoniem 21 januari 2008 · 20:09

    Heerlijk skigebied, met veel mogelijkheden, moderne liften met bijna geen sleepliftjes meer. Altijd sneeuwzeker en de sfeer is er perfect. Top gebied!

  • Anoniem
    Anoniem 20 januari 2008 · 20:26

    Een mooi skigebied. Ook voor beginners en gevorderden het was eigenlijk boven mijn verwachting. Ben vorig jaar in valthorens geweest maar heb daar wel de sfeer gemist en de bomen (ook een mooi skigebied, maar anders!) Het verblijf in het dorp wagrain was ook gezellig en de omgeving is er prachtig. Gaan zeker terug.

  • Marnick
    Marnick 5 januari 2008 · 12:09

    Geweldig skigebied! Ben laatste week 2007 er weer geweest en ga er in de krokusvakantie weer heen. Wij gaan er al jaren naar toe en het weer is bijna altijd top, net zoals de sneeuw! Ook al is het druk, je hoeft nooit echt lang te wachten door de snelle en grote liften! AANRADER!

  • Gerda
    Gerda 23 oktober 2007 · 18:38

    Ik ga al jaren naar Flachau, het is hier geweldig en erg leuk, mooie pistes en bijna sneeuwzeker, behalve afgelopen winter, maar toen was het overal super slecht met de sneeuw. Sportwelt Amade is echt een aanrader!!!!

  • Hans Boom
    Hans Boom 5 september 2007 · 18:17

    Om de accommodatie uit te zoeken is de website van Flachau geweldig. Avonden kan je hier al mee zoet zijn. Eindelijk op de piste blijkt er niet veel te zijn overdreven. Geweldig mooie en ruime pistes, vooral boven veel ruimte. Voor ieder wat. Zelf ben ik een beginner, maar de pistes zijn goed te doen. Vrienden van ons zijn al ruim gevorderd en komen hier ook al wat jaren en zijn dik tevreden. Wel jammer dat de wachttijden bij de lift behoorlijk opliepen. Wij zaten net in de periode dat de sneeuw smolt voor de zon. We hadden een huis aan de piste (weltcupstrecke) maar doordat de sneeuw aanzienlijk wegtrok moesten we toch nog een stukje lopen. Helaas werden de sneeuwkanonnen weinig ingezet. Eetgelegenheden zijn voldoende en gezellig. Ondanks dat de sneeuw op de pistes niet in topconditie was hebben we het geweldig gehad. Tip: lekker eten in restaurant Zum Holzwurm

  • Frans Jansen
    Frans Jansen 5 september 2007 · 14:17

    Groot skigebied waarbij vooral de dorpen Flachau en Wagrain erg aansprekend zijn voor wintersporters. Voornamelijk geschikt voor beginners door het hoge gehalte aan autobaan-pistes (met een bovengemiddelde drukte helaas). Gevorderden doen er goed aan uit te wijken naar Zauchensee. Verder zijn de liften erg goed en vooral ook nieuw en comfortabel en is de bevolking aardig en net. Al met al een aardig skigebied maar zeker geen topper.

  • vd top
    vd top 24 maart 2007 · 16:50

    Wij zijn 10 maart een week naar flachau geweest en we hebben super mooi weer gehad. en het is mooi gebied aan een week heb je eigenlijk niet genoeg. je moet soms wel een stukje met de auto rijden om naar een ander gebied te gaan maar dat is zeker de moeite waard wij gaan er zeker nog een keer heen het is zeker een aanrader voor beginners en gevorderden.

  • nog een keer RObbert
    nog een keer RObbert 20 maart 2007 · 15:52

    Mijn ouders komen er al 30 jaar en ik ben vanaf mijn 6 gaan skieën en snowboard nu 5 jaar. Tevens is het voor allebij hartstikke mooi en voor snowboarders is er het ABOLUTPARK. heel cool. Kijk maar op www.absolutpark.com voor fotó's.

  • Robbert
    Robbert 20 maart 2007 · 15:49

    Heel mooi mooie brede pistes en vooral groot gebied. Als je in een dag van de ene kant naar de andere kan wil gaan dan moet je flink doorgaan anders kun je de laatste lift niet of net halen (spreek uit ervaring) verder zijn de pistes meestal goed geprepareerd en zijn de hutten hartstikke gezellig.

  • Yvoone
    Yvoone 19 februari 2007 · 14:29

    In januari 2007 ben ik voor het 20e jaar in Kleinarl geweest. Het is en blijft een mooi dorp met alles er op en er aan. De mensen daar zijn erg vriendelijk. Als ik daar weer ben is het weer of thuis kom! Het gebied Flachauwinkl en Zachensee is geweldig! En altijd sneeuwzeker. Kleinarl is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

  • hendri
    hendri 5 februari 2007 · 19:21

    dit was mn eerste jaar op de ski's erg genoten leuke apres ski bij de dampfkessel klein eindje rijden met de auto of bus en je zit in de plaatsjes flachau,flachauwinkl en wagrain,zauchenzee ben je zo met de lift ideaal gebied voor beginners en gevorderden

  • kirsten
    kirsten 1 februari 2007 · 10:24

    Hallo, ik ga in de voorjaarsvakantie voor mijn 7e keer naar Flachau, al zitten we nu dan wel voor de 1e keer in Flachau-Winkl. Het is echt een geweldig mooi, modern skigebied met alles erop en eraan!! Ook het uitgaan is zeer goed

  • Espee
    Espee 14 januari 2007 · 11:24

    ik ga nu al jaren naar flachau en het blijft er echt geweldig! De nieuwste en snelste liften van oostenrijk en de beste pistes! Zeker een aanraader voor iedereen!

  • dKarl
    dKarl 28 december 2006 · 11:50

    Amai dat was een supergebied. Vooral voor de beginnende als de ervaren snowboarder. Ben er dit jaar gegaan in maart en het lag er fantastisch bij in Wagrain. Ik raad het aan voor iedereen die een groot domein met veel StüBes wil hebben met niet veel volk, superpisten, uitstekend weer en veel sneeuw + veel après-ski op als beneden de piste!

  • Bas
    Bas 18 september 2006 · 18:52

    Ik kom al een aantal jaren in Flachau. Een gebied met snelle liften en je kan er mooie toertochten maken. De apres ski is er super vooral in de hofstadl. Met andere woorden voor de gemiddelde skier een super gebied.

  • frank
    frank 18 augustus 2006 · 17:47

    super pistes en zeer snelle liften ,als ook de grootste zetellift de 8 pers. goede apreski vooral;;hofstadel'' en snapshans.betaalbare hotels en natuurlijk het dorp van de hermann maier.

  • codacs
    codacs 18 augustus 2006 · 17:40

    De route is doodelijk eenvoudig. Flachau ligt namelijk direct aan de snelweg. Je hoeft dus geen lange slingerwegen door de bergen te volgen om in het dorp te komen. Vanuit Flachau kun je met twee liften omhoog: Een 6 persoons stoeltjes lift of de cabine baan. Perfecte verbindingen en ik heb maar een klein aatal sleepliften gezien. (en deze heb ik zelf geen enkele keer gebruikt, omdat je vrij eenvoudig naar een stoeltjeslift kunt gaan om op ongeveer hetzelfde punt uit te komen.) De liften zijn snel en modern. Wachttijden vond ik zeer goed te doen. Als je absoluut heel veel zwarte pistes wilt, zou ik niet naar flachau gaan, want de meerderheid van de pistes is rood. Ik heb me ontzettend vermaakt!!

  • Frank
    Frank 18 augustus 2006 · 17:03

    Sportwelt Amade heeft alles wat je zoekt. Beginnerspistes in Altenmarkt, poeder in Zauchensee, Wedstrijdpiste in Wagrain, gezelligheid in Kleinarl, Apres ski in Flachau. EN onbekend terrein in Dienten en bij Schladming, Sneeuwzekerheid bij Dachstein, you name it

  • Irene
    Irene 18 augustus 2006 · 15:31

    Het is gewoon een super skigebied. Ik kom er al meer als 30 jaar en ga er steeds met veel plezier naar terug. Ook wel eens andere gebieden geprobeerd, maar het jaar erop toch maar weer naar Amadé. Gelukkig hebben ze in de 30 jaar wel veel sleepliften vervangen door stoeltjesliften en lange stoeltjesliften door gondels.Het gaat nu allemaal een stuk sneller, dus meer tijd om kilometers te maken op de pistes !!