BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Livigno

Reviews Livigno

82% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3733 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, voldoende off-piste, rustig, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, laag prijsniveau en erg sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Matig bereikbaar

Wat vind jij van Livigno?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast483
    Gast483 10 oktober 2016 · 14:56

    Het is een geweldig skigebied met veel variërende pistes!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast414
    Gast414 9 september 2016 · 14:41

    Ideaal gebied voor een kort verblijf. Leuke en goed geprepareerde pistes en snelle liften. Misschien net iets te klein om 7 dagen mee te vullen. Aprés-ski is gezellig en betaalbaar en ook het eten in de vele restaurants is meer dan in orde. De tax-free is leuke een extra.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast946
    Gast946 6 februari 2015 · 22:17

    Ontzettend sneeuwzeker. Veel mogelijkheden. Je komt niet (te) vaak op dezelfde pistes terecht. Ik verheug me erop om dit gebied weer te bezoeken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast442
    Gast442 18 januari 2015 · 10:19

    Erg leuk en vooral mooi gebied. Veel variaties aan pistes en leuke mensen. Één enkele lift is wat verouderd, voor de rest snelle liften perfect geprepareerde pistes en erg veel off-pist mogelijkheden! En natuurlijk is het BTW vrij, dus alles lekker goedkoop!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast386
    Gast386 4 maart 2014 · 15:17

    Wij zijn hier weer net voor het 6e jaar geweest met familie en vrienden. Ondanks de lange reis en het niet al te grote gebied komen wij hier graag. Onze kinderen hebben hier leren skiën en voelen zich hier helemaal thuis. Het dorp is gezellig en de appartementen prima. Uit eten gaan is goed te doen; lekker en zeker niet duur. Dat geld ook voor een drankje op de piste en voor € 0,80 heb je al een espresso aan de bar in het dorp.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast694
    Gast694 19 februari 2013 · 13:39

    Geweldig gebied voor wie naast het skiën ook van de goede dingen van het leven wil genieten. Aan te raden dus voor degenen die meer willen dan de relatie piste-chalet/hotel/appartement. Allereerst, de weg er heen is wat aan de prijzige kant. Eerst is er natuurlijk het Zwitserse vignet van 35 euro. Daarna moet voor een treintunnel 35 euro betaald worden, heen en terug (dit kan overigens ontweken worden door via St. Moritz de rijden, de zogeheten Julianerpass. Daarna moet er nog eens, afhankelijk van de dag waarop men aankomt (zaterdag is het duurst) 30 euro aan tol betaald worden voor een dam (deze 30 euro is overigens eenmalig, op de terugweg hoeft dus niet nogmaals betaald te worden). Ander ongemak is dat voor de treintunnel vaak lang gewacht moet worden en dat de eenrichtings grenstunnel tussen 11:00 en 18:00 alleen open is voor reizigers die vanuit Zwitserland Italië in gaan. Dit betekent dus dat op de terugweg Livigno alleen voor 11:00 of na 18:00 uur verlaten kan worden! Eenmaal aangekomen, wordt al snel duidelijk dat die moeite het allemaal waard was. Livigno is namelijk een bruisend bergdorpje waar de hoofdstraat, de boulevard, de gehele dag en avond vol is met winkelend en wandelend publiek. Het is het Italiaanse 'Les deux Alpes' alleen dan kleinschaliger en gezelliger. Een uitgestrekt dorp met een voetgangerszone waar zich de meeste winkels en restaurantjes bevinden. Het dorp ligt in een vallei tussen twee bergen en er kan zowel aan de oostelijke (rond de 40km aan pistes) als aan de westelijke kant (rond de 70km aan pistes) De pistes zijn aan beide kanten enorm breed (soms rond de 100m) en goed geprepareerd (elke avond/nacht en alle pistes). Omdat het dorpje al op een hoogte van 1800m ligt en de hoogste punten rond de 2800, wordt er niet veel tijd in de liften verloren. Wat mij betreft ideaal dus. Er zijn aan de westelijke kant een 4 tal toppen rond de 2800m waardoor je dus de hele westelijke kant rond kan skiën (groot voordeel vergelijken met het eerder aangehaalde Les deux Alpes). Je kan dus zigzaggend een hele ronde maken (een kaart verduidelijkt dit beter). Nadeel hiervan is dat de pistes wat korter zijn, voordeel is wat mij betreft dat er weinig tijd in liften wordt verloren en dat je op een dag niet twee of meerdere keren op dezelfde piste hoeft te komen. Kritiekpunt is, is dat je niet al skiënd naar beide kanten kan. Hiervoor is een bus of een auto nodig, of je kan er voor kiezen om even over een veldje te langlaufen. In ieder geval moeten de ski's wel uitgedaan worden. De oostelijke zijde heeft wat mij betreft de voorkeur boven de westelijke vanwege de hoeveelheid bos. De westelijke zijde is namelijk erg kaal, logisch natuurlijk vanwege de ligging en de hoogte, maar een beetje bos is natuurlijk altijd mooi. De liften zijn modern en snel, op eentje na aan de oostelijke kant, een tweezitter die er bijna 20 minuten over doet! Deze kan gelukkig wel vermeden worden waardoor het eigenlijk meer een relikwie is uit lang vervlogen tijden. De pistes zijn aan beide kanten voornamelijk rood (sommige roder dan andere). Voor beginners kan dit misschien een obstakel zijn. Wat betreft de zwarte pistes is er niet al te veel verschil tussen deze en de rode en deze zijn dan ook niet heel uitdagend wat mij betreft. Voor absolute beginners, dus mensen die pas voor het eerst op ski's stappen, zeker volwassenen, is dit niet het beste gebied. Wat betreft de après-ski, is deze niet hetzelfde als in Oostenrijk. Er wordt vooral clubmuziek gedraaid (populaire top 40) afgewisseld met een oude meezinger en er af en toe een après-ski knaller doorheen. Het gezelschap is ook heel gevarieerd. Van Denen, Fransen, Belgen (Walen en Vlamingen) tot Polen, Russen en af en toe wat verdwaalde (en meestal saaie en gereserveerde) Nederlanders. De feestjes zijn uitstekend en het zijn dan ook vooral de Belgen en Polen die voor de sfeer zorgen, iets wat absoluut nodig is bij après-ski. Daarom is het ook onbegrijpelijk dat in heel veel reacties hier negatief wordt gesproken over de vele 'Oostblokkers' (overigens ook in foutief Nederlands). Ik gooi dit maar op een stukje jaloezie en stuitende vooroordelen. De Polen die namelijk in Livigno komen zijn over het algemeen erg vermogend, te zien aan hun Colmar en Spyder skipakken, en ja, ze hebben genoeg geld om in grote getallen drank te bestellen, waar je de Nederlanders altijd eeuwenlang aan hun Birra Moretti ziet nippen. De mensen vallen op de pistes absoluut niet op, behalve dan dat ze in de après-ski of 's nachts in de discotheek erg vrolijk zijn. Mag dat? Ook zij zijn immers op vakantie. Over discotheken gesproken, het nachtleven is ook gewoon goed. Bij het Bivio restaurant is er een nachtclub, daarnaast is er nog een pub en nog wat clubs. Het aanbod is dus ruim. De bierprijzen varieren ook van 3.50 tot 5 euro (halve liters, soms 0,4), afhankelijk van de plaats. Al met al wederom stukken beter dan in Frankrijk waar je bijvoorbeeld in Les deux Alpes 8 euro voor een biertje betaalt! De lagere prijzen gelden ook voor het eten. Het eten in de restaurants is absoluut niet duur en is kwalitatief erg goed, wederom, zeker vergeleken met Frankrijk waar het niet te eten is wat men voorgeschoteld krijgt. Wat ik ook erg belangrijk vind is dat de service heel goed is en de mensen heel vriendelijk zijn, iets wat in Frankrijk ook volledig ontbreekt. Over de prijzen, pizza's zijn er bijvoorbeeld al vanaf 5 euro, een bord pasta vanaf 6 en vlees- en visgerechten zijn er in alle soorten en maten, voor 'twee' personen bijvoorbeeld (wat twee normale personen nooit op kunnen) in het gezelligste restaurant wat mij betreft (Bivio) voor bijvoorbeeld maar 40 euro! De wat duurdere reiskosten kunnen erg makkelijk gecompenseerd worden in de vele duty free shops. Een liter Smirnoff kost bijvoorbeeld rond de 5 euro en een liter Jack Daniels rond de 13 euro! Dat is een gigantisch verschil met Nederland waar een liter Jack 33 euro kost! Sigaretten, brandstof (1.11 voor benzine!) en geurtjes zijn natuurlijk ook allemaal stukken goedkoper en vinden dan ook gretig in aftrek. Naast dit soort winkels zijn er ook genoeg modewinkels, van Armani, Trussardi, Gucci tot Boss en Hilfiger, waar de prijzen ook net wat onder die in Nederland liggen. Bij skikleding is dit verschil weer absoluut niet duidelijk te zien, behalve dan dat semiprofessionele kleding als van Colmar en Spyder makkelijker te verkrijgen is en je niet, net zoals in Nederland, echt naar een speciaalzaak moet. Ik kom 8 jaar in de Carnavals vakantie in Livigno en omdat ik met kerst en oud en nieuw altijd ergens anders ga skiën (afwisselend tussen Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, dit jaar ben ik toevallig in Nassfeld-Hermagor (Oostenrijk) en Les Deux Alpes (Frankrijk) geweest) heb ik goed vergelijkingsmateriaal. Ik ben altijd weer blij als het Carnaval is om terug naar Livigno te gaan omdat het andere skioord er gewoonweg niet tegenop kan. Livigno is in kwaliteit-prijsverhouding bezien absoluut een van de beste skioorden in Europa. De prijzen in de winkels zijn laag, in de restaurants zijn laag, maar ook de hotels/appartement zijn goedkoop (ja, zelfs in het centrum). Qua animatie naast het skiën geldt hetzelfde. Er is naast het skiën zoveel te doen, wat natuurlijk ook erg belangrijk is. Als nadeel kan het ontbreken van een liftverbdinging tussen de oostelijke en westelijke pistes en het gemis aan bomen aan de westelijke zijde, maar dat zijn, over het geheel bezien, slechts details!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast386
    Gast386 28 januari 2013 · 14:55

    Zeer kindvriendelijk gebied, overzichtelijk en sneeuw zeker. Helaas door de autotrein en tunnel van Zwitserland naar Italië wat lastig om te bereiken.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast636
    Gast636 1 januari 2013 · 12:35

    Niet zo'n heel uitdagend skigebied, uitstekend geprepareerde pisten, veel Polen, raar uitgerekt dorp (niet echt pittoresk, meer een rommeltje), heerlijk eten tegen redelijke prijzen, veel drankwinkels, heel slecht te bereiken ( je moet er niet aan denken hoe die rit zou zijn met slecht weer..), liften zijn wel verouderd, hier en daar zou wat extra infrastructuur wel op z'n plaats zijn. Een skibus vol passagiers met die onhandige skischoenen en ski's in de hand uit laten stappen op een parkeerplek die een oplopende ijsplaat is....nou niet bepaald gebruikersvriendelijk. Qua skien niet veel afwisseling, je kunt links omhoog of recht omhoog, echte tochten zijn niet te maken.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rik
    Rik 9 april 2012 · 16:54

    Voor de tweede maal naar livigno en voor de tweede keer in park chalet village. Schitterende accom met zowat de beste food die je op wintersport kan krijgen. Lekkere en goede wijnkaart tegen zeer betaalbare prijs. Ski is best ok als je hier niet gaat om te knallen maar om te genieten. Skibus ook vlot, wel stukje stappen vanuit chalet. Pistes zijn zeer goed geprepareerd en de mensen zijn echt vriendelijk. Weinig last gehad van de oost lokkers die volgens sommigen de boel verpesten. Wel minder sneeuw dit jaar dan in oostenrijk maar vorig jaar was het net andersom. In elk geval een aanrader al gaan we volgend jaar terug naar Frankrijk om weer eens ouderwets te pistevreten . Na twee keer livigno kennen we gebied als onze broekzak.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Eva
    Eva 9 december 2011 · 22:07

    Het is echt een super leuk en gezelig dorp. je kan er leuk shoppen en natuurlijk ook heel fijn Skiën. dan na het Skiën lekker de apreski in!!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Ronald
    Ronald 9 november 2011 · 02:46

    Kom al vele jaren verschillende malen in Livigno en telkens weer ontdek ik nieuwe en lekkere restaurantjes + prachtige off piste afdalingen, ook de piste steeds super geprepareerd ook bij weinig sneeuw. Ben er al verschillende keren op Hotel geweest maar ook al enkele malen op appartement ook een aanrader zeker de seizoensopening en afsluiter met skipas inbegrepen. Naar Livigno rijden, tja bij slecht weer is het nooit leuk rijden naar eender welk skigebied dus? Ga je via Zwitserland dan heb je vignet, stukje autotrein en tunneltol maar dat compenseer ik door drank, parfum en dergelijke mee te brengen van het taxvrije Livigno. De après steeds vinden we wel weer een leuke en het verschuift ook elk jaar, de laatste jaren heel veel Polen maar dan zoek je gewoon een kleinere après skibar waar ze niet komen en ben je weer terug vertrokken. Ik weet zo vele leuke restaurants, teveel om hier op te noemen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • roels bert
    roels bert 20 oktober 2011 · 18:07

    hallo ik ben voorgejaar krokus naar hotel helve ia geweest in livinjo en de liten zijn niet verauder en werken zeer goedt er zijn zelfs liften bijgekomen en de ader livten zijn zeer goedt onderhauden en geverft en zeer goede snouwparken bij gekomen en zeer groote brede schans gekomen van zeker 5 meter hoog dat er bij zijn mensen zijn zeer vriendlijk en prijsen vallen nog zeer goedt mee in somge duirder dicos betaal je zelfs maar voor een half lieter bier aan 5 € ander discos 3,5 € voor halfe lieter en schapanje gewoon schapanje glas zeer goedt gevult aan 3€ dat het bijna overloopt en goede coteels betaal je max maar 5 € en de glazen zijn ecgte coteel glazen en ze zijn niet gevult lijk in oosterijk maar voledig vol dat ze ook overlopen en ik ga altijdt met snouwtravel mee zeer goede organisasie en als in de punjes geregelt en u bent ecgt een vrij perzoon na het skien of snouwborden echgt mee gaan met snouwtravel echgt de moeten ik ben blijven plaken met nouwtravel in livingo ga hier niet meer weg twee zeer goeie dicos in het dorp de koestal en de micki en niet zo ver van één en ook kortbij een casieno maar weet niet of dat alleen voor de hotel ganers is en het is voledig rookvrij en de koers ruimte is veel plaas waar je u pinten macg mee pakenen met groote glazen dat iedereen kan zien en de muziek kunt horen dus je hebt ook geen kauw hebt om dat het bine in de dico is echgt pezandt in de koestal w.c zijn ook zeer prober aja carnaval kunnen ze ook goedt vieren groetjes roels bert

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Maarten
    Maarten 22 september 2011 · 19:39

    geweldig gebied, brede pistes, rustig bij de liften en op de pistes. Het dorpje is gezellig, voor ieder wat wils. Ben er al 6 keer geweest en kan goed snowboarden, maar raak hier nooit uitgekeken. Lekker eten en drinken, mooie afdalingen en vaak zonnig.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • ANNEKE
    ANNEKE 28 maart 2011 · 20:09

    met 29j livingo ervaring te hebben mag ik wel zeggen dat er enorm veel verandert is door de jaren heen zowel positief als negetieve dingen,maar we gaan nog steeds elke jaar en vaak 2x per jaar naar livingo en dat zullen we blijven doen tot het echt niet meer kan,voor de zon de gezelligheid en de winkeltjes,alleen spijtig dat de zwitsers nu de macht hebben genomen om te beslissen wanneer je livingo binnen of buiten kan rijden en dat de fluala pas niet openblijft zodat je bijna verplicht wordt om de trein tenemen maar bij mooi weer rijden wij langs de julierpas een hele mooie en goed berijdbare pas.en ja dat zijn de mindere zaken.

    Met familie Skiër
  • Caren
    Caren 26 februari 2011 · 13:31

    Livigno is geisoleerd gelegen: je komt er via een tunnel(tje) en na een behoorlijke rit door binnenwegen: met mooi weer is zo'n reisje een plezierritje, met slecht weer en sneeuwval een ellenlange nachtmerrie. Livigno ligt hoog en is vaak erg koud. Veel (heel veel) winkels met drank, drank en nog eens drank.

    Met partner Skiër
  • Paré
    Paré 1 december 2010 · 17:26

    Ik kom al tien jaar gemiddeld zes keer per jaar in Livigno.Schitterend dorpje, veel mogelijkheden naast skiën, tof ski gebied en ja inderdaad met de nieuwe lift kleinere wachttijden! Aprés ski is heel gezellig dus kortom een echte aanrader!!!!

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 15 maart 2010 · 12:00

    is door de komst van de nieuwe rijken uit voornamelijk oostblok, veranderd in een dorp waar je veel moeite moet doen om enig passie te vinden..prijzen zijn ook redelijk gestegen.

  • Anoniem
    Anoniem 10 februari 2010 · 23:24

    ben er vier keer geweest en het blijft top. De pistes zijn lekker uitgestrekt, de sneeuw is altijd goed en over het algemeen erg veel zon. Het funpark en de overgangen tussen de pistes zorgen ervoor dat je, je hier prima vermaakt als gevorderde snowboarder. Een echte aanrader als je het mij vraagt!

  • Anoniem
    Anoniem 21 mei 2008 · 04:02

    wij gaan al naar Livigno van 1982 2x op een ander geweest en deze winter terug 2 maal geweest.Livigno is op al die jaren enorm uitbereid de wegen zijn er naar toe enom verbeter,wij hebben naar nog vast gezeten wegen teveel sneeuw val en de buldozer moest de weg naar zwitserland nog vrij maken.Eerste 9 jaar op hotel geweest \"DE SPOL\" dan 15J met d emoterhome en nu voor de eerste keer 2x appartement gehuurd volgende winter staan wij er weer,spijtig dat ze aan de zwitserse grens zeer streng zijn geworden ten opzicht van vroeger,en het is veel te druk geworden,in de begin jaren dat wij daar kwamen kwam je geen Belg of nederlander tegen alleen italianen, niks anders dan hongaren en polen

  • Anoniem
    Anoniem 8 april 2008 · 22:35

    Wij zijn hier nu voor de tweede keer geweest. Geweldig, zo ruim je kunt je eigen pad kiezen.In de ski hutten vriendelijk personeel.Dit is een plaats waar veel polen,Tsjechen komen en weinig Italianen

  • Anoniem
    Anoniem 24 maart 2008 · 11:27

    het is een gezellig plaatsje met goede apres-ski en leuke restaurants. De pistes zijn zeker voor beginners goed maar als je gevorderd bent verveel je je er zeker niet. de zwarte pistes zijn wel minder maar ze hebben veel rood waar je je zeker vermaakt.

  • Anoniem
    Anoniem 29 januari 2008 · 18:59

    Afgelopen kerstvakantie in livigno geweest. Was een mooie ervaring, vond het een mooi uitgestrekt gebied en lekker elke dag zon en toch goede pistes. Ben zelf een gevorderde snowboarder en heb me niet verveeld. Volgend jaar weer!

  • Marcel
    Marcel 2 januari 2007 · 13:23

    Schattig plaatsje. Lastig te bereiken (smalle tunnel met wachttijd, autotrein), maar daardor heerlijk afgelegen. Gezellige sfeer in dorp met een paar leuke tentjes. Mogelijk iets teveel taxfreewinkels. Vrij hoog gelegen en daardoor sneeuwzeker. In totaal redelijk groot gebied, waarvan de afzonderlijke delen wel met bussen moeten worden bereikt.

  • Hilde
    Hilde 7 oktober 2006 · 17:00

    Ik ben met pasen in 2006 naar Livigno geweest. Verouderde liften.Matig skigebied voor gevorderen,wel goede apresski.Men kan ook goed taxfree shoppen.Electronica en merkkleding.