BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Grandvalira

Reviews Grandvalira

75% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.0 op basis van 3730 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, goede mogelijkheden voor tochten, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, laag prijsniveau, sneeuwzeker en uitstekende variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Druk en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Grandvalira?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast960
    Gast960 5 april 2017 · 22:46

    Sneeuwzeker, groot en mooi gebied. Ideaal voor jonge gezinnen, genoeg variatie qua pistes. Mooie funparks in El Tarter en Grau Roig. Korte wachttijden wanneer je de Spaanse vakanties vermijd. Aanrader qua prijs/kwaliteit verhouding op alle gebied. Volgend jaar voor de 16e keer vd partij.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast954
    Gast954 28 februari 2016 · 14:26

    Mooi skigebied. Wij gaan er voor de 4de keer naartoe. Met een hele bus vrienden en kennissen. Ook apres ski is voor ons dik in orde.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • freshpow
    freshpow 21 februari 2014 · 10:53

    Grandvalira is een uitgestrekt gebied en ligt hoog genoeg voor winterse tafrelen onder de Spaanse zon. Qua sneeuwomstandigheden heb je hier echt niets te klagen. Nu in 2013 / 2014 een goede winter voor het zuiden en dat geldt ook voor Grandvalira. Pas de La Casa is een gezellige uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Pas de La Casa ligt wel aan het uiteinde (of begin) van het gebied. Om alles te kunnen bekijken moet je dus flink kunnen doorskiën of boarden. Pas de La Casa heeft verder ook genoeg winkels, restaurantjes en entertainment om het een week uit te houden. Wil je iets rustiger maar centraler in het gebied dan kan je naar Soldeu. Dat ligt midden in het gebied en vanuit Soldeu kan je makkelijk naar Pas de La Casa of de andere dorpjes skien. Voor de gemiddelde skiër, maar ook voor de gevorderde skiër is hier genoeg te doen. Er is een funpark voor de snowboarders en het gebied heeft een aantal op lawines beveiligde freeride areas die niet geprepareerd worden. Hier kan je dus goed op je off piste skills oefenen en hoef je niet direct ook alle snowsafety gear te hebben. Voor mensen die graag een een lijn willen zetten buiten de pistes, maar geen idee hebben van snowsafety is dit dus een erg goede optie. Verder Tax free shoppen! Je nieuwe Gopro moet je dus hier halen!!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • anoniem
    anoniem 5 februari 2012 · 22:13

    Grandvalira, super gebied...voor elk wat wils. In Encamp kun je niet skiënd komen en er is verder niets te beleven! Kies je voor een hotel in Soldeu of overige dorpen dieper in het dal, dan ski je tot aan je logeeradres en bespaar je 40 minuten reistijd per dag om op de pistes te komen. Andorra een aanrader!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 19 juli 2010 · 20:04

    Geweldig skigebied, voor elk wat wils. Mooie dagtochten te maken van bv canillo tot Pas de La Casa. Goed te doen in blauw, rood en soms wat zwart met fijne tussenstops in bv Brau roig en Lac Pesson. Goede 3 tot 4 sterrenhotels in Soldeu en Encamp Overal mooie brede pistes met ook lange blauwe pistes tussen tussen de bomen door naar beneden. Wij gaan al 6 jaar, zijn zeer tevreden en gaan volgend jaar weer.

  • Anoniem
    Anoniem 21 maart 2010 · 14:21

    Vorige week terug gekomen voor de 9e keer Andorra met onze groep van 28 personen. Prachtige week gehad, alleen maandag 8 maart niet kunnen skien i.v.m. het weer. Voor de rest niets dan zon met vollop sneeuw. Volgend jaar voor de 10e keer. Omdat wij alles zelf regelen zeker niet duur t.o.v. de gangbare Alpenlanden. Tip om lekker te eten tussen de middag ; Hotel Nordic in El-Tarter, zeer goede kwaliteit, netjes en niet duur. In hotel staan oude auto's en motoren. Nette verwarmde wc. Een echte aanrader voor de middag maaltijd. en skigroeten, ANDORFUNNN

  • Anoniem
    Anoniem 11 februari 2010 · 23:20

    Prima skigebied met voor elk wat wils. Over het algemeen geen lange wachttijden bij de liften. Voldoende horeca aan de piste en ook hier genoeg variatie zodat er voor een ieder wel iets van zijn gading bij zit.

  • Anoniem
    Anoniem 8 februari 2010 · 18:34

    Skigebied is erg mooi: Voor ieder niveau. Er zijn amper wachttijden. Veel restaurants, maar n?2.00 uur is het dorp bijna verlaten. Ergens een dranje pakken kan dan niet meer.

  • Anoniem
    Anoniem 3 januari 2010 · 14:23

    Andorra heeft geweldige brede pistes zoals franse en zwitserse gebieden die hebben. Verschillende moeilijkheidsgraden en (integenstelling zoals hierboven gezegd is niet alleen rails voor funparkgangers). Toen ik er was in 2004 was er zelfs een crosspiste 3 meter breed en minimaal 2 km lang met kombochten, rails en diverse schansen. Onderaan de piste in pas de la casa 2 big ramps. In ieder geval voor snowboarders een aanrader. Enige nadelen: De lange reisafstand en het uitgaansleven. Echter de "Underground" is een leuke tent waar je met lekker een biertje kan doen. Singles die naar andorra komen om te feesten en vrouwen te versieren komen van een koude kermis terug want andorra wordt ook wel "MANdorra" genoemd.... Het mooie aan andorra is dat het niet zo overspoeld is met nederlanders zoals oostenrijk (dus eienlijk zou ik het niet moeten aanraden ?

  • Anoniem
    Anoniem 15 december 2009 · 16:52

    Grandvalira is een skigebied dat kan wedijveren met de beste en grootste Franse skigebieden. Je vindt hier geen Oostenrijkse hoempapa maar wel veel uitstekende pisten en moderne liften. Het gebied wordt zeer goed onderhouden en de horeca op de pisten is divers zowel in prijs als in assortiment. Voor iedereen die graag Nederlands wil spreken (maar het spellen niet beheerst): Ga naar Oostenrijk! Voor iedereen die graag en veel skiet en zich kan redden in het Engels aangevuld met een paar woorden Spaans: Veel skiplezier!

  • Anoniem
    Anoniem 22 april 2009 · 18:09

    wij komen al 16 jaar in andorra en dit jaar was het weer super vergeleken met de 2 jaar tevoor.de prijzen op de pistes zijn redelijk maar niet zo goedkoop als beweerd wordt.we hadden dit jaar geluk met de gratis skipas die bij de hotelboeking in maart erbij kregen wand normaal is die al vrij prijzig wij gaan volgend jaar zeker weer en boeken dan op het laatste moment.tot 2010 dan maar.

  • Anoniem
    Anoniem 5 april 2009 · 13:11

    eerste maal in soldeu infrastruktuur ouderwet stoeltjes allen zonder kap bij sneeuwval en wind altijd in de kou af en toe worden de piste gereden maar buiten dit een fantastisch ski gebied zo wel als voor beginners al gevorderde en snowborders

  • Anoniem
    Anoniem 4 april 2009 · 11:06

    ik ben er geweetst met de hele familie. GEEN leuk gebied voral in de vakanties niet erg druk geen super leuke offpistes en ook nog een belachelijk en rijden voor mij volgend jaar weer oostenrijk en het is ook nog eens redelijk duur voor dat je krijgt TIP: vermeid grandvalira

  • Anoniem
    Anoniem 27 maart 2009 · 00:02

    Eerste keer ski? het was echt geweldig. Wat een mooi gebied en leuke pistes. Zeker een aanrader om een keer naar toe te gaan om te ski? Boek alleen NIET Paradis Blanc appartement valt een beetje tegen. Maar goed als je niet veel waarde hecht aan de accomodatie dan is het goed te doen. Volgende jaar weer? Ja die kans zit er goed in. Zorg dat als je er naar toe rijd niet binnen door rijd al is het korter maar neem zoveel mogelijk de snelweg.

  • Anoniem
    Anoniem 19 januari 2009 · 18:04

    Voor het eerst naar Andorra (week 3 - 2009). Mazzel met het weer, vlak voor aankomst had het gesneeuwd en in het midden van de week een lekkere verse laag van 8 cm, verder stralend weer. Een leuk, ruim gebied met duidelijke pistes en prima mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Gesmuld op het zonnige terras van Hotel Rau Griog en Restaurant Llac del Pessons. Kortom een zonnige verrassing.

  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2008 · 22:06

    We zijn de week voor Kerstmis naar Andorra El Tarter geweest. Het is een eind rijden maar het wordt wel beloond met superpoedersneeuw. Gewoon heerlijk. Het is een groot gebied (Grandvalira) waar voor elk wat wils is. je kan elke dag vari?n, tot in Pas de la Casa zijn we niet geraakt (was toch wat ver). Een Spaanse sfeer (ze kennen enkel een beetje Engels en voor de rest enkel Catalaans en Spaans). De meeste bergrestaurants vonden we niet zo goed, enkel de pasta de casa boven in El Tarter was supergoed, vers gemaakt eten voor een goedkope prijs met bediening. Wij zaten in Hotel Nordic **** direct aan skipisten en liften, ski\'s aan en direct buiten, \'s avonds als het ware \"binnen\" ski? Hotel is met buffetformules, binnenzwembad en bowling ed: was best ok. Zijn 1 namiddag naar thermische baden geweest zie caldea.com : was ook wel eens leuk en niet ver van hotel.

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2008 · 12:08

    Jaren geleden geweest, erg gezellig door de Spaanse inslag. Goede apres ski in Pas de la Casa (underground) Gebied voor beginners en licht gevorderden uitstekend en niet duur. Voor een prikkie belastingvrij nieuwe skies en schoenen gekocht. Zodra je uit een dorp weg bent is het lekker rustig op de piste. Het is alleen zo\'n klere eind rijden

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2008 · 12:08

    Jaren geleden geweest, erg gezellig door de Spaanse inslag. Goede apres ski in Pas de la Casa (underground) Gebied voor beginners en licht gevorderden uitstekend en niet duur. Voor een prikkie belastingvrij nieuwe skies en schoenen gekocht. Zodra je uit een dorp weg bent is het lekker rustig op de piste. Het is alleen zo\'n klere eind rijden

  • Anoniem
    Anoniem 13 januari 2008 · 13:47

    het is goedkoop. maar ik betaal liever iets meer en ga lekker snowboarden in zwitserland. klein gebied. weinig extra te beleven. het enige in het parkje wat ze hebben zijn rails. geen schansje of halfpipe. uit eten is heel goedkoop. en heel goed. maarja dat kan ik thuis ook. voor een skieer of snowboarder met weinig wensen aardig gebied.

  • Marjolein
    Marjolein 29 juni 2007 · 05:05

    Ik ben er in januari geweest. Vond het een mooi gebied en het dorpje is mij goed bevallen. Helaas was er weinig sneeuw gevallen maar waren er toch pistes open. Lag er voor mij goed genoeg bij met deze hoeveelheid sneeuw.

  • tom
    tom 10 maart 2007 · 18:11

    ik ben in grandvalira geweest net na nieuwjaar,heel groot en mooi skigebied,maar wij hadden de pech dat er heel weinig sneeuw lag.men heeft wel moeite gedaan om enkele pistes te openen mbv sneeuwkanonnen. wij logeerden in soldeu en na 2 dagen wilden we eens naar pas de la casa gaan,omwille van de weinige sneeuw was men verplicht om de bus te nemen,want normaal zijn deze gebieden met elkaar verbonden.er kwam dus 1 bus om het halfuur,er stond redelijk wat volk te wachten,en toen de bus aankwam,bleek deze al redelijk vol te zitten.resultaat was dat er maar een 10-tal personen meekon en de rest moest wachten op de volgende bus,die een half uur later kwam,of terug gaan skien in soldeu.volgende bus zat ook vol. dus zijn we maar in soldeu gebleven. de dag nadien hadden we meer geluk.eindelijk de bus op naar pas de la casa.savonds stonden we te wachten waar de bus ons smorgens had afgezet.niemand wist iets van een uur ofzo,dus maar wachten en wachten.nadien door info dienst een taxi laten bellen.die rit van amper 7 minuten koste ons 25 euro. echt een schande...dat ze wat meer bussen inleggen dan en wat beter organiseren,want dat kunnen ze daar blijkbaar niet.en zelfs aan de infobalie was er niemand die engels kon. nooit of nooit ga ik nog naar daar,leve de oostenrijkers,zou ik zeggen

  • joost bakker
    joost bakker 5 januari 2007 · 13:18

    we zijn per 26/12 2006 - 4/1 2007 in soldeu geweest. erg gezellig dorp met goede avond/stap gelegenheden. meerdere kroegen en barretjes. de Apresski is er wel maar is rustig, geen hoempapa maar rustig biertje/ wijntje drinken. pistes waren vanwege weinig sneeuwval niet allemaal open maar zelfs dan kan je top skien. alles wordt zonodig dmv sneeuwkanonen bijgehouden (in totaal 1000 kanonen. mensen zijn erg vriendelijk en helpen bij lift met het in en uitladen van je ski's. Het winkelen bestaat uit het Tax free inslaan van drank en sigaretten.

  • Wim
    Wim 21 augustus 2006 · 10:19

    uitstekend skigebied! Nu eind maart geweest en nog steedts goede piste condities. behoort in europa tot een van de grootste skigebieden (+/- 200km). Wie hier voor rust komt is aan het goede adres en sneeuw-zeker van Dec.t/m Mrt/April. Het grootste skigebied in de pyraneen!!Het kan hier erg koud zijn, met tempuraturen van -20C in Dec en Jan. De beste tijd om hier heen tegaan is Feb.en Mrt!Als je rust zoekt en skien wil leren of gevorderd bent, dan is dit wellicht een uitstekend gebied en het proberen van de moeite waard!

  • wim
    wim 21 augustus 2006 · 10:19

    Uitstekend skigebied, veel varieteit, zeker zeer geschikt voor de beginner tot de gevorderden. geen lange wachttijden en goede preparatie van de afdalingen. Moderne skifaciliteiten, het uitgaansleven is erg beperkt, doch gemoedelijk en rustig. Prima voor mensen die rust zoeken. Verder uitstekende restaurants en bars, gemoedelijke sfeer en goede bediening.Last but not least, het kan er erg koud zijn(het is een vrij open skigebied, met weinig beschutting, ruw berg landschap). Mooiste tijd= Feb/Maart en sneeuwzeker! Behoort tot een van mijn favorieten skigebieden. Echt een aanrader voor jonge gezinnen en ach er is eigenlijk voor een ieder wel genoeg mogelijkheden, behalve voor de echte nachtbrakers(het is Andorra en geen Oostenrijk).

  • Schaareman
    Schaareman 21 augustus 2006 · 10:19

    Zeer mooi gebied! Zal in de toekomst denk ik zeer populair worden omdat bij de nu 190km pistes volgend jaar 50km bijkomen. Gaat samenvoegen met Frans skigebied. Zelf ben ik er met de feestdagen (eind dec) geweest. Er lag toen niet heel veel sneeuw, maar gelukkig zeer veel sneeuwkanonnen. Bijna alle pistes waren open. Het skigebied zelf is zeer mooi. Zeer gevarieerde pistes, van alle niveaus. Je kan er mooie tochten maken, en zeer afwisselend. Ene keer door de bossen, andere keer door open vlakten. Echt een aanrader dit gebied! Vanaf Barcelona ben je er ook zo, dus relaxt reizen met vliegveld. Liften zijn ook zeer modern trouwens, bijna allemaal stoeltjes ook. Geen nare sleepliften dus. Je kan er ook belastingvrij shoppen! Heb bv fles Jack Daniels van 1L gekocht voor 10euro. In NL kost dit minstens 30euro. Op de piste zelf is het niet veel goedkoper dan oostenrijk. Kortom een aanrader dus! Ik ben er volgend jaar weer.

  • Brenda
    Brenda 21 augustus 2006 · 09:48

    +punten: Rustige, goed geprepareerde, brede pistes (goed voor beginners/kinderen) en veel verse poeder! Erg gemoedelijke sfeer (erg spaans)...heerlijk. -punten: Veel en vooral lange liften t.o.v. lengte v/d pistes. Rare indeling gebied maar uitdagend genoeg. Uitgaan is moeilijk maar in goed gezelschap kom je een heel eind! En natuurlijk : belastingvrij shoppen!! In de hoofdstad Andorra La Vella is 3km winkelstraat met alles wat je je maar wenst.