BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Les 2 Alpes

Reviews Les 2 Alpes

75% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.5 op basis van 3840 reviews.

  • Sterke punten: Voldoende off-piste, gezellige après-ski, laag prijsniveau en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor beginners, druk, veel vlakke stukken, matig aanbod eten op de piste, minder kindvriendelijk, matig bereikbaar en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Les 2 Alpes?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast142
    Gast142 9 december 2017 · 13:10

    Geweldig skigebied met mooie en verschillende pistes. ook gezellige restaurants op de berg. al 10 keer geweest inmiddels en het verveelt niet, elke keer opnieuw een fantastische vakantie en zeker komende vakantie weer. Soms wel lange rijen maar je krijgt er wel hele mooie pistes voor terug. ik raad het gebied zeker aan!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast820
    Gast820 24 juni 2016 · 23:34

    Prachtig skigebied met pistes voor iedereen, zowel ruig, ruw op het randje van off-piste als glad, met een goede hoek puur voor de snelheid. Zeer aangenaam dorp met veel leuke restaurants.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Schoenend00s
    Schoenend00s 17 maart 2015 · 19:40

    Erg vet gebied, zeker extreem zowel qua pistes als het funpark. Dalafdalingen zijn extreem op het groene pad na wat voor beginners ook geen pretje is. Ik kan dit gebied zeker aanraden, let wel op dat je niet te ver van de lift af zit met je acco, het dorp is redelijk uitgestrekt.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast459
    Gast459 1 maart 2015 · 10:27

    Geweldig gebied. Afdalingen naar dorp zijn voor mij geen probleem. Zelfs een drukke groene kan leuk zijn omdat je heel behendig overal tussendoor kan boarden wat de adrenaline lekker verhoogt. En bij vermoeidheid pak je de lift terug, no problem. Het dorp vind ik supergezellig. Lekker druk, sfeervolle bebouwing met beperkte hoogbouw. 1800 in het naseizoen is heerlijk rustig met volop gratis overdekt parkeren. Veel lekkere pistes, paar goede zwarte en rode en goed funpark voor zowel beginners als gevorderen. Echt een gebied waar je zo nu en dan terug wil komen.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Schoenend00s
    Schoenend00s 19 december 2014 · 19:20

    In 2012 geweest buiten de vakanties in januari/februari. Vrij druk bij de Jandri express vroeg op de dag. Eten en drinken aan de prijs. De lift in het park is wat traag naar mijn zin maar verder wel een mooi park.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast293
    Gast293 8 augustus 2014 · 00:46

    Ik ben al in menig gebied geweest in frankrijk, maar vond deze wel het slechtste. Bijzonder is het dat er slechts 1 groene piste naar beneden het dal in is of je moet de zwarte nemen of de lift. Verder vond ik de gletsjer tegen vallen. Ook de afdalingen konden me niet echt raken. Ik miste vooral de dorpjes om even heen te boarden. Het meest bijzonderde vond ik wel dat het gebied in tweeen is verdeeld en dat je echt een stuk moet lopen of met de bus moet gaan om in het andere gebied te komen. Nee sorry, niet mijn ding dan nog beter naar Val Cenis of Superdevoley, waar ik me uistekend vermaakt heb met mijn zoon (10 jr)

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast458
    Gast458 3 augustus 2014 · 13:22

    Net terug van dagje zomerski in Les2alpes : verse sneeuw gevallen eind juli op de gletsjer ! Geweldige ervaring ! En ook gezien dat de er hard gewerkt wordt aan de nieuwe blauwe piste om de afdaling naar Les2Alpes te verbeteren : die zou volgend winterseizoen klaar moeten zijn en zou dichtbij de grote skilift JandriExpress uitkomen. Dan is er niet enkel een groene piste (die is inderdaad heel druk) en ook een zwarte piste maar ook een blauwe piste voor de gemiddelde skier. Wij logeerden in een studiootje in Cote Brune : echt in het centrum van Les2Alpes + heel dichtbij Jandri Express en verzamelpunt voor de skischolen : een aanrader !

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast457
    Gast457 9 februari 2014 · 09:50

    Wij gaan al jaren naar Les2Alpes want je hebt er alles : groot skigebied (met gletjser) met verschillende types pistes, snowboardpark, verwarmd openlucht zwembad, schaatspiste, veel restaurantjes... Het skigebied gaat van 1650 tot 3200m, dus altijd sneeuw ! Er is ook een nieuwe zetellift bijgekomen : Le Diable die nu ook een extra optie is naast de Jandri Express (die wel druk kan zijn). Let inderdaad wel op waar je boekt : best in Les2Alpes 1650 (ipv 1800) want daar heb je meerdere skiliften en zit je in het centrum van het dorp. Als je een appartementje zoekt, kan je altijd boeken via de centrale reserveringsdienst van Les2Alpes zelf (via de site www.les2alpes.com) : deze appartementen worden ieder jaar gecontroleerd en zijn zeker een alternatief. En ieder jaar gaat het Belgisch kampioenschap Snowboarden door in Les2Alpes...

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast983
    Gast983 17 november 2013 · 15:07

    Hier geweest met groep studenten, daarvoor was het prima. Maar voor uitdaging en variatie moet je mijnziens toch echt een ander (minder massaal) gebied opzoeken. Pistes waren nooit echt moeilijk en naar een paar dagen was alles wel bekend. De zwarte pistes stelde vrij weinig voor en waren vaak heel erg druk.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Sander13
    Sander13 24 oktober 2013 · 21:15

    Ben hier in februari 2013 een aantal dagen geweest en vond het een verschrikkelijk ski-oord, het gebied is gemaakt voor massa-toerisme en heeft nul charme. Tevens is een deel van het publiek dat hier naar toe komt niet van het meest nuchtere soort, zo werden er van bekenden een aantal skies gestolen plus werd er schijnbaar regelmatig gevochten in het nachtleven. Het skigebied zelf heeft daar in tegen wel een paar uitdagende zwarte maar ook mooie rode pistes. Het pad terug van het bovenste gedeelte van het gebied naar het onderste deel gaat wel vermoeien. Boven op de gletsjer heb je een aantal heerlijke stroeve pistes om je techniek bij te schaven of 2000 hoogtemeters te maken naar les Deux zelf. Qua skiën best wel aardig, maar ik zou eerder naar het aan de overkant gelegen Alpe d'Huez gaan wat meer variatie biedt en een stuk prettiger/gemoedelijker overkomt.

    Met vrienden meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast509
    Gast509 7 januari 2013 · 15:19

    Met redelijk hoge verwachtingen ben ik afgelopen week naar Les deux Alpes afgereisd. En de verwachtingen zijn deels waargemaakt, het funpark is het grootste wat ik tot nu toe heb gezien en wordt zeer goed geprepareerd. Er zitten een aantal leuke afdalingen in het gebied en op de gletsjer is de sneeuw van uitstekende kwaliteit. Als je de gletsjer op wil moet je vanaf de Jandri expres2 een klein stukje naar beneden en daar het ondegrondsse treintje pakken en niet die K*tsleeplift! De pistes over het algemeen worden maar matig geprepareerd naar mijn mening. (misschien is dit iets Frans ofzo want in Les Sybelles vond ik dat ook het geval) Een echt groot nadeel is dat er veel knelpunten zijn, vlakke verbindingstukken (paden) tussen pistes waar je met een snowboard niet vrolijk van wordt, als skier denk ik ook niet overigens! Ook zijn de liften niet helemaal wat ik van Oostenrijk gewend ben. Dan de dalafdaling, dit kan via 2 zwarte of 2 rode pistes maar die rode waren voor ons aan de verkeerde kant van het dal, dus was het zwart (voor mij geen probleem) of een veel te lang groen pad waar het te druk is met iedereen die zwart wil ontwijken. Of de bus als je daar zin in hebt. Het klinkt wat negatief maar dat is niet zo. Naast genoemde punten waren er ook genoeg leuke afdalingen en als er wat meer verse sneeuw ligt meer dan genoeg off-piste mogelijkheden. Dit maakt dat ik het gebied wel 4 sterren geef. Mede door het fantastische weer voor deze periode (5 dagen zon en 1 dag sneeuw) heb ik me geweldig vermaakt, het dorp is gezellig, bijna on-Frans, alléén mis ik de echte aprés ski onderaan de pistes en moet je de straten in waar het rond 16u nog vrij rustig is.De yeti bar bijvoorbeeld gaat pas om 17u open en mijn apres ski begint toch echt rond 16u. Daarnaast heb je ook nog een nachtclub maar daar zie je mij niet op wintersport. De panobar bovenop de piste is een ander verhaal! Dat is net een houseparty en dat was een groot feest, helaas weten ze de prijzen daar ook wel te verzinnen €7 voor een biertje word je ook niet vrolijk van! Het eten en drinken op de piste is ook vrij prijzig. Wij waren met 2 beginners(1 ski/1 snowb), 3 met 3-5 jr ervaring(1skier) en 2 met 10+ ervaring (waaronder ik). Voor de volgende keer zal Les deux Alpes niet bovenaan mijn lijstje staan maar zeker ook niet onderaan. Het is gewoon een gebied waar je geweest moet zijn.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Robin
    Robin 5 december 2012 · 21:19

    Om meteen met de deur in huis te vallen: Les deux alpes sloeg me toch wat tegen. Het skigebied wordt altijd vernoemd bij de betere skigebieden van Frankrijk, wat mijn inziens niet echt is. Goede punten zijn de hoge ligging van vele (bijna alle) pistes en de verbinding me La Grave. Helaas zijn van die grote cabineliften waar je moet in staan. Altijd een minpunt vind ik. De dalafdaling is overwegend zwart. Leuk voor de gevorderde, minder voor de beginner. Het gebied lijkt kleiner dan het op papier is, omdat er letterlijk maar 2 bergen zijn. Eten en drinken is duur, maar gemiddeld in vergelijking met andere Franse gebieden. Zoals reeds gezegd: probeer om in 1800 te mijden : kleine appartementjes die bezet worden door studenten, + maar 1 lift om naar boven te gaan dus s'morgens druk.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rene Sebastian
    Rene Sebastian 30 november 2012 · 14:23

    Mooi, groot en divers gebied. Helaas wel een aantal vrij vlakke verbindingen waar je als snowboarder toch wel bijzonder veel vaart moet maken om deze te kunnen halen. Grote nadeel voor mij waren de pistes naar het dal. Dit is of een zwarte piste of een groene piste. Met name aan het einde van de dag is deze groene piste ongelofelijk druk met iedereen die naar beneden wil gaan. Echter omdat deze pistes (eigenlijk paden) vrij smal zijn kan dit nog wel eens voor wat kleine botsingen leiden. Genoeg gezien in ieder geval, zelf gelukkig niet meegemaakt. Pistes worden goed onderhouden en zoals je ze verder in Frankrijk gewend bent lekker breed. Bij de Gletcher op 3200 meter heb je een toffe boardercross en verder ook een groot funpark. Het dorp zelf is vrij groot en heeft alle faciliteiten. Eten is betaalbaar, maar vooral de supermarkten hadden vrij hoge prijzen naar mijn mening. Zorg wel dat je in Les Deux Alpes 1600 ligt en niet 1800. Daar zit (naar mijn mening) alle jeugd in budget appartementen e.d. Als je daar geen moeite mee hebt is er natuurlijk niets aan de hand.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast667
    Gast667 25 november 2012 · 22:00

    Ik ga dit jaar voor het 5de jaar naar les deux alpes en ben er zeer tevreden over. Ik snowboard al een lange tijd en ik vind les deux alpes een zeer snowboard vriendelijk gebied. Het funpark in lesndeux alpes is een van de beste waar ik ooit geweest ben, een geweldige halfpipe, awesome jumps en ook een heel ferm boardercross parkour. Ik verblijf al 4 jaar in het mercure hotel, echt een geweldig hotel: vriendelijkn proper, goede service, lekker eten... Les deux alpes is een geweldig skigebied.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • bombacloud
    bombacloud 9 september 2012 · 03:19

    Dit gebied is geen topper. De hoge pistes zijn wel leuk maar bieden iets te weinig uitdaging. Tijdens mijn bezoek waren er veel zwarte pistes gesloten wat er ook iets mee te maken kan hebben. Teruggaan naar het dorp kon enkel via de zwarte piste waar het vol zat met vallende beginners met alle risico's vandien terwijl dalen met de eitjes ook kon (mits enig geduld). Zoals steeds op de piste in Frankrijk belabberd eten en weinig goeie service. Hotel Le Sherpa daarentegen bood wel een goeie sfeer + eten. Enkel de slechte geluidsisolatie is een minpunt.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • nele michielssens
    nele michielssens 15 maart 2012 · 17:21

    Ik werk nu reeds 2 winters als skilerares in Les Deux Alpes. Ieder gebied heeft zijn voor-en nadelen, L2A dus ook. Grote voordelen zijn: Het is zowel voor families, jongeren, beginners tot ver gevorderden! Je hebt beneden de beginnerspistes met gratis liften, je hebt boven prachtig brede pistes waar je je kan uitleven en de off piste en connectie naar LA Grave zijn zeker meer dan de moeite! Het dorp zelf is lang, maar met de skibus kom je overal rap naartoe. Er zijn veel gezellige bars en goeie restaurantjes, mijn topper is de "raisin d'ours", betaalbaar eten voor de fijnproever! In onze skischool (ESI) kan je je lessen gegarandeerd in het nederlands boeken door te vragen naar erik of nele voor privéles. Of stuur ons een mail op nele.erik@gmail.com De nadelen zijn inderdaad zoals al vermeld: het terugkeren naar het dorp is via zwart of groen, er zou gewerkt worden aan een blauwe piste om terug naar het dorp te skiën. Maar wat is er mis met de eitjes terug naar beneden nemen? Voor de rest vind ik het een zeer aangenaam gebied, iedereen is er heel vriendelijk, het is een low-profile gebied, dus de prijzen zijn meer dan redelijk. Je mag dit niet vergelijken met bv les trois vallées of espace killy, die budgetten liggen helemaal anders, een skipas daar is ook veel duurder. Hopelijk zijn weer wat mensen overtuigd om toch te komen skiËn bij ons!!

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Julez
    Julez 16 februari 2012 · 18:13

    Net terug uit Les Deux alpes. We verbleven in Le Flocon D'or. aan de buitenkant een prachtig kasteel-achtig gebouw, maar van binnen zwaar vervallen. De kamers waren er door de vloerverwarming te warm, waardoor je 's nachts met de ramen open moest slapen. Binnen rond de 25 graden en buiten rond de - 20... geen pretje dus en flink verkouden geworden. Ook lag het gebouw vrij hoog, waardoor je met trappen omhoog/omlaag moest. Er reed wel een pendelbusje, maar niet erg frequent. De Franse gastvrijheid is op zijn Frans, alhoewel ze in de restaurants op de piste en in het dorp zeer vriendelijk waren. Het gebied zelf was zeer mooi! Ik, als beginnende snowboarder, heb vooral de route Glacier 1 gepakt die overgaat op de route Jandri 4 tot aan het overstappunt. Een heerlijke brede piste die niet te steil is, maar wel wat steile stukken heeft, dus genoeg uitdaging biedt. De gletsjer zelf 1 keer gedaan. Die was heel ijzig, doordat de harde wind de meeste sneeuw er af had gewaaid. Ook hebben ze de piste op de gletsjer ditmaal smaller gemaakt dan voorgaande jaren. Maar zonder/minder wind en met sneeuw op de gletsjes is dit een geweldige piste. Vrienden die wat meer ervaren zijn hebben zich flink kunnen uitleven op zowel de blauwe als de rode pistes. De pistes die naar het dorp gaan zijn nagenoeg allemaal zwart. Niet ideaal voor de beginnende wintersporter, maar er is een mogelijkheid om een groene piste te pakken naar het dal. Deze is alleen erg smal en heeft flinke afgronden naast zich zonder afzettingen. De afgrond (die soms bijna steil naar beneden loopt)vond ik vrij eng en heb daarom maar veilig de Jandri Express naar het dal teruggenomen.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Arno
    Arno 9 februari 2012 · 00:05

    Afgelopen weekend met vrienden terug gekomen vanuit Le Deux Alpes. Geslapen in het bijgebouw van Résidence Aiguille Lodge. Kom al vele jaren in de Alpen (Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland) vaak meerdere keren per jaar, maar deze accomodatie was toch de minste van allemaal. Vriendelijk personeel, maar geen goede aansturing, een ieder doet zijn ding! Nergens enige controle op en achterstallig onderhoudt. Deuren gaan niet goed open, licht op de gang doet het niet. Bij de buren waren er veel wandtegels van de badkamer er af geslagen. De douchekop bleek in vele apartementen niet te blijven hangen. De gordijnen waren smerig en kapot. De slaapkamer met 2 aparte bedden was 220 x 200 dus erg krap. De tv had in het gehel complex maar 1 zender (BVN) Aan de bar werd veel geklaagd over de accomodatie en het onderhoudt. De kamers waren niet schoon, de dekbedhoezen smal (80cm)dus slecht slapen en de matrassen en kussen onder de vlekken. Twee dagen geen warm water gehad, dit tot 3 keer toe aangegeven bij het personeel, maar geen actie. Uiteindelijk de eigenaar aangesproken en die ging meteen aan de slag, zonder rersultaat. We hebben sochtends en savonds maar bij de sauna gedoucht. Geen enkele controle in de sauna. De vuil filter melding van het bubblebad heeft de gehele week staan knipperen en werd niet vervangen, ook na personeel op de hoogte gebracht te hebben. Het bad stonk ook. Het eten was redelijk, de soep iedere avond lauw. We hebben 4 maal savonds een rekening gekregen die niet klopte, dus opletten! Accomodatie ligt aan groene ski piste pad en je bent snel bij de 2 liften die je omhaag brengen naar beide bergen. Begeleiding van Sunweb 1 minuut bij aankomst gezien en vertelde niets. Het skigebied zelf is redelijk divers, al kan het niet tippen aan Paradiski, Les Trois Vallées en Espace killy. De laatste dalafdaling is voor veel beginners en ligt gevordende te zwaar, de meeste zijn zwart, 1 pittige blauwe (eigenlijk rood)en een groene pad afdaling. Het pad is aan het einde van de dag zeer druk met een ieder die de zwarte of blauwe dalafdaling te moeilijk vindt. 1 keer gedaan, nooit meer en lekker zwart gepakt. Stel je voor dat de sneeuwconditie minder is, dan gebeuren hier veel ongelukken. De pistes zelf liggen er goed onderhouden bij, dat kunnen die Fransen wel. Brede lange pistes en perfecte sneeuw condities.Veel off piste mogelijkheden, zeker vergeleken met Oostenrijk en Zwitserland. De liften zijn ronduit slecht, traag en zeer oud. Geen enkele stoeltjeslift heeft een kap om je te beschermen tegen de kou. Afgelopen week waren de temperaturen tussen de -15 en -23 graden dus afzien. Sommige cabineliften zijn extreem oud eigenlijk een schande voor het gebied, diverse toeristen gesproken die er niet in durfde, dat kan toch niet! Al met al niet echt een aanrader en kom hier zeker niet eerder terug voordat ze het gebied een flinke upgrade hebben gegeven, die Fransen kennende duurt dit nog minimaal 10 jaar, erg jammer. Volgende keer maar weer naar Paradiski, Les Trois Vallées of Espace killy.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • inge
    inge 27 november 2011 · 15:34

    Wij gaan al jaren naar LesDeuxAlpes omdat je altijd zeker bent dat er sneeuw ligt : je kan skien tot 3200m en het skigebied is heel uitgebreid. Voor de beginners zijn er veel pistes in het dorp zelf (zelfs een paar gratis pistes !) maar als er geen sneeuw ligt tot in het dorp, kan je als beginneling ook terecht op de groene pistes op de berg. De gevorderden zullen genoeg pistes hebben waar ze terecht kunnen. Enige nadeel : als je naar beneden wil skien moet je de groene piste nemen (beetje saai en soms wel druk) ofwel de zwarte piste. Wel gehoord dat er binnenkort een blauwe piste bijkomt zodat je ook zo naar LesDeuxAlpes kunt skien. Kijk wel uit waar je reserveert : LesDeuxAlpes is een lang en smal dorp (met heel veel restaurants en cafeetjes) en mogelijk zit je redelijk ver van de grote skilift JandriExpress. Maar er is wel een gratis skibus die je naar deze skilift brengt. Ook voor niet-skiers is er veel te doen : ijspiste en verwarmd openlucht zwembad! Kortom : wij gaan zeker terug..

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Steve
    Steve 13 maart 2011 · 20:22

    Dit jaar sloten we onze skiseizoen af in les 2 alpes. We logeerden in Residence 1800 (Meije5). Het appartement (voor 8 personen) was proper en ruim genoeg. Het was ideaal gelegen aan de pistes (via groene piste achter appartement konden we naar de centrale lift).De drukte aan deze lift viel heel goed mee tov van de liften op 1600m. We hebben 7 dagen volop zon gehad, de keerzijde hiervan is, dat dalafvaart beperkt was tot 1 zwarte piste (overvol en op het einde vd dag slechte sneeuwkwaliteit). De meeste pistes in dit skigebied liggen hoog genoeg zodat daar de kwaliteit gegarandeerd bleef. Een belangrijke opmerking voor families/gezinnen: het dorp op 1800m trekt zeer veel jongeren aan (disco, pubs,...), waardoor er 's nachts zeer veel lawaaihinder was. Indien je voor te feesten gaat, is dit een aanrader ?

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • bartw
    bartw 25 februari 2011 · 23:16

    Positief : Hooggelegen en sneeuwzeker, zelfs tijdens voorbije sneeuwarme december was sneeuwkwaliteit boven de 2500m uitstekend. Mooie uitzichten. Negatief : Weinig sneeuwkanonnen, je moet geluk hebben met het weer : Het is al niet zo een groot gebied, maar als de bak naar de gletsjer niet open is en slechts 1 van de 2 Touraliften wordt het echt overbevolkt. In dec heeft de buitendiscotheek (pianobar) geen avondzon. Met een meerdaagse skipas heb je recht op een aantal dagen La Grande Galaxie. Auris (Alpe d'Huez) is slechts 20tal min. Serre Chevalier is 50min. De autorit alleen al is de moeite, echter de col du lauteret moet wel open zijn. En voor de offpiste liefhebbers heb je ook de verbinding met La Grave.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2011 · 18:58

    Ik vond les deux alpes een matig ski gebied. Voor beginners waren er in de paas periode weinig pistes om te oefenen en in de paas periode kan je niet goed in het dal Skieen. En het was ook nog eens best druk. Maar voor snowboarders is het wel een aanrader

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Mitchi
    Mitchi 28 november 2010 · 16:46

    Ik ben nog jong, 13 om precies te zijn, maar ik begon met skiën op mijn 4e. Ik ga al 2 jaar naar Les deux Alpes. Ik zelf vindt het een prachtig wintersport gebied. Met skiën ben ik best gevorderd. Er zijn best veel zwarte en rode afdalingen. Ook zijn er een paar van mijn lievelings afdalingen. Buckels!!! Met snowboarden ben ik een beginner. Ik had genoeg plekjes waar ik mijn techniek kon oefenen. Wel erg jammer dat er juist op de oefenweide heel veel mensen stonden. Het skigebied is heel groot en uitgebreid. Het is wel heel rumoerig 's avonds. Niet echt handig voor familie's met kinderen of fanatiekelingen die 's ochtens willen beginnen T'spijt me van de spelling. Ik heb dyslectie

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 21 januari 2010 · 21:22

    We zijn in les deux alpes geweest 2e week januari, fantastische omstandig heden! heel veel sneeuw 2 dagjes met wat minder zicht. Het ski gebied is in vergelijking met de grote franse plaatsen toch wat minder, ook de aansluitingen van de pistes is niet altijd even goed(zeker voor snowboarders) Jammer is ook dat je niet een echte lange vloeiende afdaling hebt, zodat je toch vaak de zelfde lift moet pakken. verder is les deux alpes wel een top gebied om off piste te borden. Heel veel mogelijk heden en toch ook redelijk safe. Fun park zijn we niet veel geweest, maar ziet er wel top uit( leuk als er geen verse poeder ligt) het dorpje les deux alpes bied wel veel meer gezelligheid dan de grote plaatsen, er zijn ook volop leuke shops en restauants. Verder zijn we ook naar la grave geweest (met de auto, omdat via de gletcher gesloten was)daar kwamen we erachter dat je liftpas dan niet geldig is, dus 40,00 pp voor een dagpas. voor ons was het de eerste keer la grave, het zicht was niet top ,ik vind de afdaling een hele ervaring maar toch ook wel moelijk. lastig is dat er eigenlijk geen borden niks staan waardoor je soms een verkeerde beslissing neemt(dat is dus weer 10 minuten ploeteren door middel diepe sneeuw) bij beter zich zal dit waarschijnlijk minder zwaar wegen. De afdaling is zeker wel voor gevorderden, dus ga er niet zomaar heen. Toch wel een heel leuk gebied, waar je de condities een beetje mee moet hebben.

  • Anoniem
    Anoniem 18 januari 2010 · 16:37

    Net terug van een weekje L2A. Fantastische omstandigheden gehad, verse sneeuw en 4 dagen zon. Boven op de gletsjer (3400m) is het uitzicht adembenemend en liggen diverse blauwe en rode pistes onder je voeten. De zwarte pistes liggen vooral laag in het gebied, tussen 2100m en 1650m. Door de verse sneeuw lagen deze er nu zeer goed bij. Pistes worden goed geprepareerd, er zijn altijd gladde en mogulpisgtes te vinden.

  • Anoniem
    Anoniem 3 januari 2010 · 12:35

    Wij zijn gisteren terug gekomen van een kerst week in les deux alpes. Wij hebben het als een erg mooi skigebied ervaren en er is voor ieder wat wils. Helaas heb je in z'n week niet het weer in de hand en ook wij hebben meegemaakt dat een dag het complete gebied gesloten was (regen er erg veel wind). Ook hebben we een dag pas weer zicht gehad in het dal en het was levensgevaarlijk op de piste totaal geen zicht complete disorientatie. Bij zonnig weer een schitterend gebied je kijkt uit over een groot deel van de franse alpen toppen. Afdalingen naar het dorp zijn niet echt goed, tenzij je met een paar duizend man een zwarte piste wilt bedwingen, of met nog meer man (10 duizend) een erg smal pad (groene piste)wilt file skien. Wij namen dus lekker de gondel terug naar het dorp, dit kwam goed uit want.... Er staat namelijk iedere dag vanaf 15:00 een DJ te draaien op 2600m hoogte bij de Pano bar. Vanaf hier klinkt de bass sound door de bergen heen, erg lekker om de beentjes los te dansen na een dagje boarden. Een mooi gebied en voor ons zeker voor herhaling. Have Fun.....

  • Anoniem
    Anoniem 15 februari 2009 · 20:18

    Dit jaar voor de tweede maal naar Les 2 Alpes geweest. Dit jaar was het ski?wel niet al te best te noemen. Dit was voornamelijk te wijten aan het slechte weer, veel sneeuw en veel wind. En zeker de wind is erg. De hoger gelegen liften en pistes worden bij wind al vrij snel gesloten, wat de skimogelijkheden wel enorm beperkt. Wat betreft diversiteit is het Les 2 Alpes voor de goed gevorderde ski?sowieso wel iets te beperkt (wat niet wegneemt dat het wel, ook voor zeer goede ski?, een leuk en uitgestrekt skigebied is). Het zeer grote hoogteverschil is uiteraard een enorm pluspunt. Voor echt uitdagende pistes is het echter wel wat zoeken. Voor de beginnende ski?is het gebied dan weer ideaal, zeer veel groene en blauwe pistes. En het leuke hier is dat deze zich overal in het skigebied bevinden waardoor ook de minder gevorderde ski? zo goed als overal kunnen ski? Een negatiefpunt zijn de afdalingen naar het dorp, enkel zwarte en ? groene piste. Al bij al een mooi skigebied, hoewel de meer gevorderde ski? wel snel alles gezien zullen hebben.

  • Anoniem
    Anoniem 17 januari 2009 · 00:12

    Wij zijn de week voor Kerst geweest, sneeuw was goed. Alleen zijn in die periode zeer weinig liften open in vergelijk met Oostenrijk in dezelfde tijd. Ook is er nooit 200 km piste en bij weinig wind sluiten ze de liften. Voor ons een tegenvaller!

  • Anoniem
    Anoniem 25 december 2008 · 13:48

    Net terug uit Les Deux Alpes. We hadden geluk met het weer en de wind. De zon volop aanwezig, de sneeuw goed en vrijwel alle pistes waren meestal open. Ik zeg geluk, want als het iets hard waait sluiten ze de cabines naar boven en moet je maar geluk hebben dat ze de le Diable wel open houden, anders kom je amper boven de 2100 mtr. Wat het gebied leuk en interessant maakt zijn de pistes vanaf 3200 meter. Ware snelwegen die alle kanten opgaan, maar altijd uitkomen in de Toura kuil op 2600 mtr. Ook de Signal op 3200 meter is een waar carv genot; op sommige plekken wel 200 meter breed ?. Vanaf de Toura heb je (kort gezegd) twee afdalingen naar Les Cretes: een lange blauwe (gaan met die banaan en veel staan) en een rood/blauwe die lekker alle kanten opslingert en veel keus biedt. De afdaling naar het dorp is minder: een onrustig groen pad of een zwarte, die in mijn ogen meer rood is dan zwart. Zit nog wel een zwarte bugle naast... V.w.b. restaurants heb ik alleen ervaring met die op Les Cretes. Deze was duur en druk, maar wel erg goed verzorgt, divers en lekker. Mijn luch daar bedroeg steeds ca. 15 euro... Enfin, voor een weekje een heerlijk gebied, mits de wind geen stoorzender is.

  • Anoniem
    Anoniem 15 november 2008 · 17:09

    Totaal op 3 jaar 7 weken in Les 2 Alpes doorgebracht. Zoals door een andere poster beschreven kan de snelheid van de liften wel wat beter. Ik vind het echter een mooi skigebied met een brede waaier aan mogelijkheden vanaf 2400 meter. Voor beginners is het moeilijk om vanaf het tussenstation met ski/snowboard naar het dal te glijden. Er is een armzalige \"groene\" smalle afdaling die meestal overvol zit met de nodige valpartijen tot gevolg. Wie iets gevorderder is kan via zwarte pistes naar beneden. Gemoedelijkheid hoef je er niet te zoeken. Les 2 Alpes is commercieel ingesteld, heeft een paar discotheekjes die tot de vroege uren openzijn. Grote mix inzake toeristen: Frans, Engels, Spaans, Nederlands en Belgisch. De eerste vakanties zaten we in het eerste deel van het dorp (Village) net aan de zetellift. Discotheek op enkele meters afstand en gedurende 2 weken bijna geen oog dichtgedaan door brullende Engelsen, politie die af en aan rijdt en als tussendoortje een meisje uit het hotel dat verkracht was in de ondergrondse parking. De volgende twee jaar kozen we voor de compleet andere zijde van het dorp. Beter, minder lawaai en eveneens op de benedenpiste (aan de eitjeslift van Jandri). Inzake bakkers, slagers, winkels = alles is in overvloed aanwezig.

  • Anoniem
    Anoniem 11 augustus 2008 · 15:05

    We zaten helemaal achterin maar dat maakte niet uit want er reed om de 10 minuten een bus. Dan wel een stukje lopen maar dat werd goedgemaakt door het mooie skigebied, je kunt vele kanten op, goed gebied voor zowel beginners als gevordenen. Erg leuk en uren ski/snowboardplezier. Een echte aanrader is de gletsjer, daar is het heel mooi! Kortom we hebben er een geweldige vakantie gehad! een echte aanrader

  • Anoniem
    Anoniem 2 augustus 2008 · 18:46

    1 VAN DE SLECHTSTE SKIGEBIEDEN WAAR IK BEN GEWEEST. ZEKER KWA GROOTTE VAN HET SKIGEBIED GET SLECHTSTE. SLECHTE EN VOORAL STOELTJESLIFTEN. SLECHTE SNEEUW. DE JANDRI EXPRESS ZOU DE SNELSTE GONDELLIFT TER WERELD ZIJN MAAR JE ZIT WEL 40 MINUTEN IN DE LIFT VOOR JE DE JANDRI 1 EN 2 GEDAAN HEBT. HET IS ER OOK DUUR EN HET APPARTEMENT WAAR WE IN ZATEN WAS 1 VOOR 8 PERSONEN MAAR MET EEN HEEL KLEINE WARMWATERBEUILER. WEL GEZELLIG DORPJE MAAR DE SUPERMARKTEN ZIJN ER OOK DUUR. EN IK HET SKIGEBIED ZELF IS MOOI.

  • Anoniem
    Anoniem 2 april 2008 · 14:25

    we zijn nog maar net terug van skivakantie, het was weer fantastisch in les deux alpes, bijna de hele weekt verse sneeuw gehad. de liften zijn goed te berijken. door de verse sneeuw waren de off-pistes gewoon geweldig. door de vele sneeuwval werden de wegen vaak schoongeveegd. we hoorden namenlijk de sneeuwruimers. alles was tot in de puntjes geregeld nix gebroken. ik kijk al uit naar volgend jaar. echt een aanrader!!!!!

  • Anoniem
    Anoniem 25 februari 2008 · 20:51

    Sfeervol en uitgestrekt skigebied, zeker voor beginners. In het dal veel groene en blauwe pistes, en op de gletsjer (2600-3600m) ook veel brede, blauwe en rode pistes. Daartussenin een aantal zwarte pistes, waar tegen lunch- en dinertijd altijd (te) veel beginners vanaf willen om maar niet met de lift of een erg lange en papperige groene piste naar het dorp te hoeven. Veel skiliften, weinig wachttijden. Erg zonnig en sneeuwzeker: op de gletsjer ligt eeuwige sneeuw en in het dal (1650-2100m) zijn sneeuwkanonnen. Snowpark is erg leuk, ook voor de niet al te ervaren ski?of boarder: boardercross, springschans, half-pipes. Voor de ervaren ski?is het gebied wellicht iets aan de kleine kant en zijn er weinig rode of zwarte pistes, maar er zijn veel goede off-piste mogelijkheden. In het dorp Les2Alpes gaat een groene piste langs veel appartementencomplexen, waardoor je daar altijd direct kunt ski? Apr?ski is aardig met meerdere Nederlandse tentjes: o.a. Prins van Oranje en Veronica Snowcaf?

  • Anoniem
    Anoniem 14 februari 2008 · 12:06

    Super gebied! Alleen jmmr dat me snowboard is gestolen toen ik wat te drinken ging halen. Dus een tip: let goed op je ski/snowboard of zorg ervoor dat je een slot bij je hebt!

  • Anoniem
    Anoniem 10 februari 2008 · 21:22

    Net terug van een weekje Les Deux Alpes en ten zeerste tevreden over deze skireis. Het skigebied biedt zowel voor de beginnende als gevorderde ski?voldoende uitdagingen. Zeker voor beginners is het skigebied ideaal. Deze kunnen zowel aan de slag op de talrijke groene pistes onderaan het skigebied, maar ze kunnen ook perfect terecht boven op de gletsjer waar er ook vele goede pistes voor beginners te vinden zijn, wat het voor beginners ook veel leuker maakt omdat ook zij zo goed als overal in het gebied terecht kunnen. Ook voor de gevorderde ski?is het zeer goed toeven in Les 2 Alpes, met enkele mooie en pittige zwarte pistes zoals bvb. \'le grand couloir\'. Ik, als gevorderde ski? had na een week ski?echter wel zo goed als alle ietwat uitdagende pistes al meerdere malen afgeskied. Het gebied is dus, voor de betere ski? misschien wel iets te klein (althans wat betreft rode en zwarte pistes). Maar globaal genomen is het skigebied zeker en vast dik in orde!

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2008 · 13:20

    We zijn met kerst 2007 naar les2alpes geweest. De sneeuw was bijzonder goed. We hebben 6,5 dag van een strak blauwe lucht genoten. De pistes zijn zeer breed en waren zeer rustig. Er zijn mogelijkheden genoeg om iedere dag een andere tocht te maken. We konden van 3400 m afdalen naar het dorp op 1800 meter. Het was zelfs mogelijk nog af te dalen naar een dorp op 1300 meter. Voior snowboarders is er een zeer uitgebreid funpark met allerlei niveaus (beginners - gevorderden). Kortom een aanrader.

  • Michel
    Michel 3 januari 2008 · 19:34

    Ik ben in het voorjaar van 2006 in Les Deux Alpes geweest. Echt een geweldig mooi wintersportgebied. Het voordeel van dit gebied is dat het laagste punt op ~1600 meter ligt en je kunt tot ruim 3400m met de lift komen. Super ! Redelijk sneeuwzeker gebied, prachtige afdalingen, voldoende variatie. De Fransen vind ik bijzonder stug en onvriendelijk. Voor gezellige apres-ski moet je niet in les deux alpes zijn.. Maar het skigebied maakt alles goed.

  • cedric
    cedric 16 december 2007 · 15:39

    wij gaan al meer dan 5 jaar. elk jaar beleven we weer een prachtvakantie in les duex alpes. veel pistes goed bereikbare liften. ook geschikt voor kleinere kinderen. nog nooit echt slecht weer gehad. je kunt er altijd skien(sneeuwzeker). niks anders dan positieve dingen. we blijven er naar toe gaan. een echte aanrader?

  • gijs
    gijs 18 maart 2007 · 16:34

    Wij waren afgelopen week in Les Deux Alpes. Echt een super vakantie gehad alleen maar zon. 1 ding vonden wij wel jammer dat er alleen maar een groene en een zwarte piste naar beneden liggen. Les Deux Alpes echt een aanrader ook voor het stappen.

  • Anoniem
    Anoniem 7 februari 2007 · 21:37

    Heerlijke week gehad met prachtig weer, jammer dat het beneden te warm werd en je dus bijna niet meer naar beneden kon skieen behalve via een zwarte piste. Boven is het helemaal geweldig, al neigen de blauwe pistes naar rood.

  • Evert
    Evert 4 februari 2007 · 18:43

    Mooi skigebied , wel jammer dat de meeste zwarte pistes dicht waren , super diable is een leuk race pistje . In het dorp kan je tot snachts feesjes bouwen . ps . De afdaling naar het dorp "valentin" is écht een bezienswaardigheid als dit de enige afdaling is di open is .

  • Sander
    Sander 29 januari 2007 · 21:55

    Leuk gebied, vooral boven op de gletsjer zijn werkelijk prachtige afdalingen te vinden; de sneeuw is perfect en een flauwe helling zorgt voor het betere bochten werk op hoge snelheid. Nadeel is de terugweg naar het dorp; of de slechte zwarte piste, of het veel te drukke pad. Ook de lange wachtrijen beneden vond ik een nadeel, eenmaal boven is het echter stukken beter! Het dorp had eigenlijk net boven de eerste bergkam moeten liggen ?

  • nico
    nico 25 januari 2007 · 23:42

    Probleem met dit gebied is dat er vanaf de berg geen rode of blauwe pistes tot het dorp gaan. Dit heeft tot gevolg dat bijna iedereen een groen pad naar beneden neemt met alle problemen van dien. Als het waait worden al snel de liften naar de top stil gelegd. En zijn de mogelijkheden bij het dorp beperkt.

  • Tina
    Tina 15 januari 2007 · 15:56

    Wij zijn afgelopen week (5-12 jan.) naar les Deux Alpes geweest. De sneeuw was vooral aan het begin van de week goed en het weer fantastisch (veel zon). Op de 9e heeft het gesneeuws, maar helaas blijft door het mooie weer de sneeuw niet te lang liggen. Mooi skigebied met mooie, brede pistes en voor snowboarders een leuk funpark waar ook skiërs een sprong kunnen wagen. Het is wel nodig dat er de komende tijd nog wat sneeuw valt. Afgelopen vrijdag waren de pistes al wat ijzig en een aantal liften gesloten. Zeker een aanrader!!!

  • Gilian
    Gilian 13 januari 2007 · 17:12

    Ik ben er in de tweede week van december een week geweest en zojuist(tweede week januari) weer een week. Het gebied is zeer beperkt en alles concentreert zich rond de hoofd gondel de Jandri 2. De gletscher is geweldig voor beginners met brede en vlakke pistes, het funpark is formidabel zowel voor beginners als voor gevorderden. Ik als boarder ben alleen weg van het funpark, de pistes zijn matig, doordat ze kort zijn tevens is de aansluiting op de liften en pistes niet top. De liften zijn zeer gedateerd en hierdoor voelt het hele gebied ouderwets aan. Ik geef een 9 voor het funpark en een 6 voor de rest. Als Val Thorens zo'n funpark had dan wist ik het wel...

  • dKarl
    dKarl 28 december 2006 · 11:23

    Ik ben er een week geleden gegaan en vond het echt super! Ondanks de mindere sneeuw en een gebied van 200km dat voor 45% open was vond ik het nog leuk en zeer gevarieerd. Er zitten pistes bij dat ik niet aanraad voor beginners zoals de kanten van Le Diable. Verder zijn er tal van off piste mogelijkheden en niet voor pussies als ik het zo mag zeggen. Kortom goede vakantie en goed dat ik het gezien heb. Hop naar het volgende gebied...

  • Bram
    Bram 18 oktober 2006 · 12:49

    2 keren naar Les Deux Alpes geweest en dat het was 2 keer niet echt meegevallen. We vonden het heel koud, vooral op de gletsjer (en er lag dan zelf niet zo veel sneeuw). De laatste pistes (zwart) terug naar het dorp zitten vol met mensen die zich er beter niet zouden aan wagen en ontaardt in een gewaagde (maar noodzakelijke) slalom tussen de beginnelingen en gevallen mensen. Tip (voor minder gevorderden): neem eventueel de eitjes terug naar het dorp. Lange wachttijden aan de liften maar met een beetje planning zijn de ergste wel te omzeilen.

  • alibenc
    alibenc 18 augustus 2006 · 17:41

    Pistes in dorp kunstsneeuw en 's middags papperig. Pistes hoger prima, op de gletsjer uitstekend. Supergroot gebied, teveel om te vervelen. Genoeg uitdagingen.

  • van loock
    van loock 18 augustus 2006 · 17:03

    Pistes in dorp kunstsneeuw en 's middags papperig. Pistes hoger prima, op de gletsjer uitstekend. Supergroot gebied, teveel om te vervelen. Genoeg uitdagingen

  • Jo
    Jo 18 augustus 2006 · 17:03

    geweldig ! Ruime mogelijkheden voor alle niveau's (ski en snb), niet duur, enkele pittige off-piste mogelijkheden en genoeg après-ski bars (bijna allen uitgebaat door hollanders en belgen) ambiance verzekerd ! gletschergebied is super, lagere pistes zijn drukbevolkt naar het eind van de dag. aanrader : hotel Jam Session via www.skifriends.be ligt aan de pistes

  • Erik Bruining
    Erik Bruining 18 augustus 2006 · 17:03

    Vorig jaar voor het eerst wezen Boarden. Mijn maten hadden al wel ervaring maar ik niet. De eerste dag dat we er waren was alleen de Zwarte Piste open. Tja wat moet je dan ? de rest van de week heb ik mijn maten maar gevolgt, waar ze ook gingen. Het is zeer goed bevallen en begin volgend jaar gaan we Weer 2 Alps Rocks..

  • Stef
    Stef 18 augustus 2006 · 17:01

    Het gebied is weinig uitdagend en kent een tal van knelpunten. Het dorpje is rustig en niet spannend. Goed voor beginners en familie's. Verder geen aanrader.

  • Bram
    Bram 18 augustus 2006 · 16:59

    Dit gebied is voor de wat gevorderde skiërs en boarders echt heel goed te doen. Vooral 'Le Couloir' (of zoiets) is een heel pittige skiroute. Alle linkse zijdallen (gezien vanuit het dorp) zijn erg geschikt voor offpiste ritjes.

  • Anoniem
    Anoniem 18 augustus 2006 · 15:32

    Erg leuk gebied, mooie lange blauwe piste´s naar beneden, maar ook paar erg aantrekkelijke zwarte piste´s. Uitgaansleven in The Village (Nederlands gedeelte waar de meeste Nederlandse reisoperaters heengaan) is top! Enig nadeel, vanuit The Village moet je meerdere liften nemen wil je de top bereiken, is niet in één keer te doen.