Treinverbinding/openbaar vervoer

Dit onderwerp gaat over de bestemming Chamonix Mont Blanc

Wij willen naar chamonix met een aantal die niet gaan skien/boarden/langlaufen, maar graag een leuke stad willen bezoeken met het openbaar vervoer in de buurt van Chamonix. Weet iemand hoe je goed met het OV naar bijv Geneve kan komen? Bedankt alvast!!!

Er gaat een supermooie treinverbinding naar Martigny. Daar is een bekend museum en er zijn romeinse dingen te zien. Vanaf Martigny kan je ook nog naar Sion en zelfs naar Geneve.
Wel is het OV in CH heel duur.

@Lotte om in Geneve te komen kun je in Chamonix ook de bus pakken of de trein, maar in dit geval via Frankrijk, gaat best snel.

Verder is Chamonix zelf leuk voor een dag, en kun je denken aan Albertville (bus), inderdaad Martigny (Trein) Sion (Trein)

Click. Click. Peace

Op http://www.sbb.ch vind je bijna alle europesche treinverbindingen

Rob

Volgens mij is de bus een betere optie dan de trein in Chamonix. Althans, de trein waar ik in zat schoot niet bepaald ( Chamonix richting Les Houches en verder ) op. Bus naar Geneve ben je zo…Rogier noemde Albertville al, als ik mag toevoegen en wat ik een veel leukere stad vind is dan Annecy ( 90 km )

Not all who wander are lost

Ook bestaan er busverbindingen naar Courmayeur of Aoste (Italië) http://www.chamonix.com/pdf/chamonix-courmayeur-hiver-2014.p…
De trein naar Geneve is bijna onmogelijk te doen op een dag wel bestaan er reguliere busverbindingen naar Geneve http://www.chamonix.com/pdf/genevehiver.pdf
Opgepast een gedeelte van de trein naar Martigny is gesloten wegens werkzaamheden dus tussen Argentière en Vallorcine is het een busverbinding. De treinreis alleen richting Martigny is al de moeite waard vooral het gedeelte zwitserland is heel mooi.

Plaats een reactie