BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
onverdraaglijke pijn aan kleine teen!

onverdraaglijke pijn aan kleine teen!


 • KenDust 31 december 2012 · 12:20
  Beste,

  Al vanaf het begin heb ik enorme last van een onverdraaglijke pijn in mijn rechter kleine teen. Ik heb intussen steunzolen via een voetspecialist laten maken wat me zeker meer steun geeft maar dit is iets anders!
  De pijn kan je best beschrijven met het gevoel alsof je teen slaapt/geen bloed meer krijgt. als ik uit men boot kruip wordt de pijn nog intenser en verdwijnt daarna volledig. Gewoon rondlopen in de boot doet geen pijn, het is enkel wanneer ik aan het boarden ben. Ik sta goofie. Ik heb een brede voorvoet en smalle hiel waardoor Vans mijn keuze was. Burtons zijn omgekeerd, smalle voorvoet, brede hiel.
  Ik weet dat de meeste gaan antwoorden, drukpunt. Maar hoe los ik dit op?

  Ik snowboard sinds maart 2010 ongeveer jaarlijks 2 weken en heb sinds vorig seizoen mijn eigen boots. Die zijn zeker genoeg ingeboard want per snowboard dag mag je rekenen op ongeveer 40km boarden. Merk: Vans Aura met Boa systeem.
  Ook kan ik mij herinneren dat ik dit als kind ook al had in de skiboots (15jaar geleden...).

  Indien meer info gewenst vraag je maar!

  Hopelijk kan dit opgelost worden want dit is het enige dat de fun soms wegneemt 😞
  If you feel bored, then ride a board!
 • Gast052
  Gast052 31 december 2012 · 12:27
  Heb dit ook !! Moet dan terplekke stoppen en boot los maken en veel met de tenen bewegen ! Maar heb sindsdien zowel bindingen als boot minder hard aangespannen , en zorgen dat je zeer relax op je board staat en dan gaat het over . Maar zeker eerste dag heb ik dit , en versta je doe verschrikkellijk pijn .
  Bij mij is het overgegaan met onderweg met de tenen bewegen en alles ietsjes losser zetten . Op lift zelfs heel los ! Vanaf ik gewoon kon curven deinde dit weg , dus reden was hier onbewust te veel spanning op de voeten gezet
 • jos 31 december 2012 · 12:49
  Als je dit als kind ook hebt ervaren dan zou het misschien ook een winterteen kunnen zijn. Ik denk hieraan vanwege de omschrijving die je geeft. Is je teen vaak ook roder en dikker?

  Mijn zoon van 12 heeft hier namelijk last van. Zijn rechter kleine teen is bij kou (schaatsen, snowboarden, sleeen met snowboots) rood opgezwollen en geeft bij hem het gevoel dat ie slaapt of erg jeukt. Als hij ergens tegen aankomt dan is het erg gevoellig.

  Wij zijn naar de dokter geweest en dit noemt hij een winterteen. Je kunt er weinig tot niets aan doen. Heeft te maken met kou en doorbloeding. Mijn zoon moet om het te voorkomen of zorgen dat het minder word in de kou zorgen dat zijn voeten altijd warm en droog blijven dan is het minder of wat sneller weer weg/
  Member of global cooling initiative
 • Slager Bart 31 december 2012 · 12:56
  Vraag nog eens aan je podoloog of je tenen goed liggen ten opzichte van je middenvoet. Misschien heb je ook nog een silicone teenstuk nodig?

  Een soort flexibele brace.
 • Frank 31 december 2012 · 13:06
  Misschien ligt het aan je binding. Je zou eens Flow bindingen kunnen proberen, die verdelen de druk meer over je hele voet.
 • Gast043
  Gast043 31 december 2012 · 13:48
  Misschien je stance iets veranderen. Als je met je rechterbeen voor staat je stance vergroten zodat je voet iets draait en er misschien minder druk op je kleine teen komt.

  Wat is je stance nu?
 • Ken Dust 31 december 2012 · 14:23
  Eerst en vooral, bedankt voor de snelle reacties!

  @Gast052: Bij mij is het juist omgekeerd. De eerste twee dagen minst last van gehad, werd erger en erger...

  @Jos: Mijn kleine teen is inderdaad roder en iets dikker wanneer overbelast en heeft hetzelfde gevoel zaoals jij beschrijft. Alleen, mijn tenen zijn niet koud of zo, misschien wel beetje nat naar einde van de dag toe maar koud heb ik niet gehad. een Winterteen dus, hehe.

  @Slager Bart: Thanks voor de tip! Ik zoek dit zeker uit.

  @Frank: Ik heb Burton Costum 2013 model met toe strap wat normaal gezien toch de betere bindingsysteem zijn dacht ik..?

  @Gast043: Ik sta duck 15 wat toch al redelijk veel is!? meer kunnen men benen niet verdragen.

  Oké, conclusie tot nu toe: Ik heb een "winterteen" :s en heb waarschijnlijk een silicone teenstuk nodig, mijn bindingen en of men stance kunnen misschien deels voor een oplossing zorgen.

  Prettige feestdagen!
  If you feel bored, then ride a board!
 • Gast332
  Gast332 31 december 2012 · 15:33
  Mocht je een roker zijn, dan kan roken ook een mede veroorzaker zijn ivm slechtere doorbloeding
 • Kasper 31 december 2012 · 15:53
  Als je een winterteen hebt voelt die niet koud aan hoor. Ik heb dit ook vaak, al ervaar ik niet de pijn die je beschrijft dus ik dacht niet meteen aan een winterteen. Maar als het toch wintertenen zijn dan moet je eens proberen om een rauwe aardappel over je teen te wrijven. De gedachte is misschien raar maar het werkt wel uitstekend. Als het niet werkt gok ik dat je een ander probleem hebt.
 • Jeroen 31 december 2012 · 15:57
  als het je voorste voet is en het ergste in sleepliften kan het ook zijn dat je te smalle boots hebt. Ik heb het ook gehad toen ik burton schoenen had. Ik heb zelf erg breede voeten en had niets anders dan een soort van kramp in mijn voorste voet. Met bredere schoenen was het opgelost.

  Mijn vriendin heeft de Vans Cherryl Maas en heeft ook die kramp.
  If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.
 • Frank 31 december 2012 · 16:37
  Strap bindingen kun je strakker aantrekken waardoor je in theorie betere controle over je board zou moeten hebben. Maar de trekken je schoenen natuurlijk voornamelijk vast op de plekken waar de straps zitten. Bij een flow binding zit er een hele flap over je schoen heen. Die zit minder strak en geeft dus iets minder controle, maar verdeelt de druk op je schoen wel beter. Ik denk dat de enige manier om te kijken of het voor je werkt (zowel qua controle als pijn) is om ze te testen. Het is gewoon een heel andere binding. Je stapt er van achter in en klapt dan de achterzijde omhoog. Voordeel daarvan is dat je ze heel snel aan hebt, dat kan zelfs staand onder het uitstappen uit de lift als je een beetje geoefend bent. Ik vind ze geweldig maar er zijn ook mensen die het niks vinden. Maar vanwege de drukverdeling en omdat je geen last hebt met het lopen dacht ik dat dit mogelijk de oorzaak bij jou kon zijn.
 • Ken Dust 31 december 2012 · 16:55
  @Jeroen: inderdaad op sleepjesliften of op zwart en rood wanneer ik niet vlot kan door boarden heb ik er het meest last van, bij offpiste bijna niet, dus het zou best kunnen, alleen jammer want heb ze nog niet zo lang geleden (december 2011) gekocht.

  @frank: Mocht ik die eens kunnen testen doe ik dit zeker want vind het ook wel een gemakkelijk systeem, alleen heb ik er zo men twijfel over. lijkt mij meer voor de recreatieve boarder, ik ga wel redelijk hard bij momenten 😃
  If you feel bored, then ride a board!
 • Jacqueline 31 december 2012 · 18:31
  Zit er eelt op de zijkant van je kleine teen? Dan is een bezoek aan de pedicure misschien een idee. Ik had er zelf ook altijd last van, het liefst zou ik mijn schoenen uitdoen en op mijn sokken naar beneden lopen. Totdat ik bij de pedicure kwam en er dus bleek dat ik "veel" eelt aan de zijkant van mijn kleine teen had zitten. Nu nergens geen last meer van in mijn skischoenen.
  een dag niet gelachen is een dag niet geleefd
 • Gast559
  Gast559 4 januari 2013 · 21:36
  Ik ben zelf Master Bootfitter en heb een sportzaak in Gouda. ik krijg veel mensen met dezelfde type klacht. Om een juiste beoordeling te kunne geven zou ik een analyse van de voeten moeten doen. Deze klacht komt vaak voor bij mensen met een hoge wreef gecombineerd met een niet al te flexibele voet. Over de wreef lopen namelijk veel zenuwbanen en bloedvaten als deze bekeneld zitten dan treden diverse klachten op zoals branderige voeten, slapende tenen of een oncomfortabel/pijnlijk gevoel tijdens of na het boarden of skieen. Zooltjes die bij de voet passen zorgen voor meer stabiliteit, maar neemt vaak ook volume weg in de schoen waardoor ze krapper komen te zitten. Bij een beperkte dorsale flex van de voet kunnen hakjes in de schoen ook hun werk doen. Maar ook dit neemt volume weg. Kortom een gedegen voetanalyse is nodig om dit probleem op te lossen

Dit topic is meer dan twee jaar oud en daarom gesloten.