Fotografie feedback topic

Wellicht een beetje vroeg, maar ik ben dit jaar begonnen met fotografie en ben het hele seizoen in de bergen. Een uitgelezen kans om werk van deze nieuwe hobbie te maken. Ik sta heel erg open voor feedback en tips, dus het lijkt me een leuk idee om een topic te openen waarbij iedereen foto’s kan plaatsen en feedback op elkaar kan geven.

Dit zijn mijn eerste 5 foto’s, vandaag geschoten in St. Anton:

https://500px.com/photo/238243499/skiers-on-top-of-kapall-by…
https://500px.com/photo/238243501/view-of-st-christoph-from-…
https://500px.com/photo/238243807/k2-party-platter-with-arlb…
https://500px.com/photo/238243925/k2-party-platter-in-snow-b…
https://500px.com/photo/238244079/view-of-st-christoph-from-…

Waar ik nu vooral nog mee stoei is het nabewerken, ik schiet in raw en heb wat lopen slepen in de Photos app van Apple tot het leuk oogte. Als ik de foto’s nu naast elkaar zie zie ik al dat vooral de lucht niet overal hetzelfde blauw is. Ook is het oranje paaltje in de 4e foto wel heel erg oranje. Misschien leuk als eerste vraag: wat zou daar beter aan kunnen? Ik ben benieuwd :)

Leuk dit zeg! Ik vind met je nabewerking niet zoveel mis, misschien wat stocky. Als je creatief wilt schieten mogen je composities wat spannender. Wat meer dynamiek en diepte en vergeet vooral niet dat soms less is more 👍.
Overigens, leuke foto’s!

*bericht bewerkt door Shane op 06 dec 2017 21:09

I can stick uphill ice, on my saucer...

Allereerst, welkom bij de fotografieclub! En ja, ik ben jaloers omdat ik niet zo lang in de bergen platen kan schieten.

Dan als antwoord op je vraag: zoals mijn voorganger al zegt is de nabewerking niet verkeerd, maar zijn 't de composities die saai zijn. Probeer andere hoeken, meer snijden of juist extreem wijd beeld te krijgen. In bergenlandschappen (en algemeen) is het raadzaam te zoeken naar lijnen die ergens naartoe gaan wat interessant kan zijn.
Verder denk ik dat je veel zou hebben aan tips & tricks zoals ze op https://www.photofacts.nl/fotografie/ (of menig ander fotografie forum) gegeven worden.
Voor betere nabewerking kan ik Adobe Lightroom aanraden, steile leercurve maar als je er eenmaal mee aan de slag gaat wil je nooit meer iets anders.

Last but sure not least: niet geschoten is altijd mis!

Ik vind ze persoonlijk te blauw, maar zoals gezegd: persoonlijk
Verder zou ik ipv nabewerken, eerder aan de voorkant experimenteren, te beginnen met de kleurbalans.
Ik heb de beste resultaten bereikt door deze van de automaat af te halen en (afhankelijk van de omstandigheden) de handmatige instelling (in dit geval “Direct zonlicht”) te gebruiken.

Rob

Plaats een reactie