Sneeuwgrens

null
null

Begin deze week was ik in Dienten om te klussen in mijn appartementje daar. Het viel ons op hoe mooi en duidelijk je de sneeuwgrens kon zien. In de winter zelf is mij zoiets nooit opgevallen. Nu zag je precies de lijn waar de sneeuw overging in regen.

Is die sneeuwgrens dan ook de nul graden lijn?

*bericht bewerkt door peterpos op 25 okt 2017 11:29

Peter Pos

Mooi! Gaaf he om dat zo te zien.

De sneeuwgrens is niet de nul graden grens die ligt hoger. Sneeuw valt ook, en blijft ook liggen als het boven de 0° is (het smelt niet meteen weg). Soms met een enorme stuwing kan er zelfs een flink verschil zitten tussen de sneeuwgrens en 0°. Wel honderden meters. @Roel kan hier vast nog veel meer over vertellen.

Click. Click. Peace

@peterpos, mooi voorbeeld en deze is heel scherp! De nulgradengrens ligt inderdaad een paar honderd meter hoger. Check deze twee blogs voor meer achtergronden: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/313879/sneeuwgrens… en https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/313880/nulgradengr…

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Dank voor de antwoorden. Ik ga de blogs straks rustig lezen.
Het is dus niet de nul graden grens.
Waar het mij om ging was dat het zo’n redelijk rechte lijn was waar je zag waar sneeuw blijft liggen en waar niet. De volgende dag was het trouwens nog steeds zo. Alleen was het toen zo mistig dat ik geen mooie foto’s kon maken.

Peter Pos

Prachtige foto van een mooi gebied!

Volgens mij is dat door het grotere temperatuur verschil nu dan in de winter. In de winter is het in het dal kouder dan nu waardoor die grenslijn meer uitgespreid is. Hoe warmer het in het dal is, hoe kleiner de grenszone, dus een zeer scherpe lijn.

Plaats een reactie