Alternatief voor Massif Des Aravis ( La Cusaz )

Wij zijn al verschillende jaren naar La Clusaz/Gr. Bornand geweest van bij ons in Belgie 8h rijden voor +/- 800 km . Nu willen
we eens veranderen van locatie met ongeveer dezelfde reistijd/km . We zijn een jaar naar Kronplatz geweest ook zeer tof en in ieder geval zeker meer après ski , maar te ver rijden 12h voor meer dan 1000 km . We zijn (beginners) / gevorderden en doen meest blauwe pistes . Wie heeft tips , periode Krokus - Februari

Hoi, kijk eens naar het gebied dat er bijna naast ligt: Espace Diamant. Zoals het dorpje Les Saisies. Heel leuk,lieflijk en perfect voor beginners en ook nog leuk betaalbaar (wel even zoeken).
Of naar saint gervais les bains. Ook daar hebben wij het leuk gehad tegen een leuke prijs. Ligt daar ook in de buurt. Als je goed zoekt en er de tijd voor neemt, is het nog aardig betaalbaar.

linda

Espace Diamant kwam ook bij mij op. Je zou ook in (een deel van) Portes du Soleil of Le Grand Massif kunnen kijken. Die gebieden liggen daar ook in de buurt.

Mr. Slow

Heeft iemand ervaring met Le Grand Massif . Ik zie dat skigebied Flaine zeker Ok is ( wel bijna geen parkeerplaatsen ) . Of ga je beter naar Morillon of Samoens ?

Grand massif heeft redelijk wat parkeerplaats hoor… Meeste accomodatie ook gewoon ondergrondse parkings…
Skiegebied zelf is ok… Alles ligt mooi overzichtelijk in een kom rond Flaine. Enkel de verbindingslift “grand vans” is windgevoelig… Dus als er te veel wind staat gaat die snel dicht…

Heeft iemand ervaring met Le Grand Massif . Ik zie dat skigebied Flaine zeker Ok is ( wel bijna geen parkeerplaatsen ) . Of ga je beter naar Morillon of Samoens ?

Sabrina Nico op 24 okt 2017 21:29

Hangt er vanaf wat je wilt. Flaine is wel echt een betondorp, niet heel gezellig. Wel een mooie kom met veel rode pistes die allemaal weer bij Flaine uitkomen. Samoëns is echt een gezellig dorpje. Heeft geen dal afdaling, maar wel een leuke uitvalbasis voor het gebied en overal kom je wel heen over blauw.

Het grand massif is een mooi afwisselend gebied met verschillende dalen zodat het lekker afwisselend aanvoelt. In de bossen rond Les Carroz is het altijd heerlijk rustig, ook is dat een mooi dorpje en in tegenstelling tot Flaine geen betondorp. Het voordeel van Les Carroz is ook dat mocht je in Flaine stranden doordat de Grand Vans dicht is je snel met de skibus weer terug in je dorp bent (10min). Morillon les esserts (1100m) heeft ook veel goed betaalbare appartementen vlak aan de piste maar is weer minder levendig dan bijvoorbeeld het grotere Samoens. Wil je ook nog wat apresski dan kom je al snel op Flaine uit waar wel een aantal barretjes zijn waar het een en ander te beleven is. Mocht je er zijn en de afdaling Cascades naar Sixt is open, dan moet je die zeker nemen, ook al is die piste soms wat vlak, die uitzichten zijn mooi en het is een hele lange afdaling. Als je dan beneden komt moet je alleen niet de fout maken zoals 95% van de mensen om direct de skibus in de stappen maar dan moet je de paar afdalingen boven sixt doen. Deze pistes zijn meestal bijna uitgestorven en liggen in een geweldige omgeving met geweldige uitzichten. Daarnaast zijn het echt pistes om heerlijk te vlammen.

Born to Ride

3 x in Flaine geweest maar qua apres ski hoef je niet veel te verwachten. De enige Nederlandse bar the ‘Flying’ Dutchman is enkele jaren geleden gesloten. In het centrumpje nog 1 echte grote bar. Rest zijn voornamelijk restaurants en pizzeria’s. Skigebied is echt wel fraai.

Plaats een reactie