Welke gebieden hebben Kinderopvang vanaf 1 jaar (nederlandstalig)

Welke gebieden hebben nederlandstalige kinderopvang, vanaf 1 jaar?
Of heeft er iemand ervaring met anderstalige opvang voor peuters? Wij hebben onze dochter 3 jaar geleden op een franse crèche ondergebracht, maar vragen ons af of zij en haar broertje het leuk vinden als ze de taal niet begrijpen. Voorkeur heeft een nederlandstalige opvang, maar ik vind hier niets over.

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 22 sep 2017 16:35: Titel meer inhoud gegeven

Daar moet je een beetje geluk mee hebben denk ik. Net zoals dat ze bij groepsskiles vaak geen NL leraar kunnen garanderen, terwijl ze die vaak wel hebben. In de regel geldt denk ik: hoe Nederlandser het dorp waar je heen gaat, hoe groter de kans. Overigens zijn voor babyopvang wel allerlei diploma’s vereist. Dus ik denk dat er veel meer Nederlandse skileraren zijn dan opvangjuffen (en -meesters).

Zelf denk ik dat het voor een dreumes van 1 weinig uitmaakt in welke taal er wordt gekietschkietcht en gekakascht. Voor een kind van 2 of ouder maakt dat denk ik wel uit. Wij hebben onze zoon van 2,5 ondergebracht in de opvang van Fulpmes, maar daar vond ie niks aan. Kwam ook zeker ook door de taalbarriere.

De ANWB had voor heen reizen met kinderopvang met Nederlandse begeleiding. Zowel naar Frankrijk als Oostenrijk weet niet of dat nog zo is?

Dienten Die Alte schule

De slimste oplossing. En tevens de goedkoopste Oma en Opa zo gek zien te krijgen dat ze mee gaan.Ze doen het graag.Als ze toch met de kindjes door het dorp lopen kunnen ze meteen boodschappen doen voor het avond
eten. 😂 Just kidding

Dienten Die Alte schule

De ANWB voor als je pech hebt.Dacht ik altijd.Tijden veranderen.
@Elly3
Even zonder dollen.
Ik wist niet dat dit ook al kon.Dan zal ik mijn lidmaatschap toch maar niet opzeggen.

Michi’s schischule in Gerlos heeft kinderopvang in het Nederlands en vanaf 1 jaar. Je kunt kinderen die al les hebben ook halve dagen laten opvangen. Laat je ze 's morgens les hebben en de leraar brengt ze bij de opvang, waar je ze 's middag ophaalt. De opvang zit bij het bergstation van de Isskogelbahn.

Altijd opa en oma meegenomen… Idealer kan niet. Fijner voor het kind ook.

In serfaus bieden ze overigens alle vormen van oovang aan, zowel bij de skischool als in diverse kinderhotela.

Michis in Gerlos en S4 in Fieberbrunn http://www.s4-fieberbrunn.at/nl/skischool-kinderen/kinderbet… S4 niet altijd Nederlanders maar onze kinderen vonden het prima daar.

https://www.serfaus-fiss-ladis.at/de/winter/familienskigebie…

Even wat gezocht. Ben er nooit geweest, ook het skigebied niet maar toch.
Er staat nergens dat het nederlands is maar het is Serdaus fiss ladis dus.

Ski you later!

http://www.intersoc.be/nl/wintervakantie

Blijft buiten seizoen tot 6 jaar nog altijd een topper

Glij blij door die brei :-)

Bedankt voor alle tips, aangezien de opa’s en oma’s niet meer meekunnen, gaan we de andere opties bekijken!

Dit nog voor je gevonden. Handig overzicht. Succes met de zoektocht https://www.austria.info/nl/activiteiten/wintersport/winterv…

Plaats een reactie