Nieuw board maar welk?

ik ben klaar voor nieuw materiaal.
als ervaren snowboarder wil ik meer focus leggen op backcountry en door het bos gaan.
ik hou ook wel van carving en een heuse snelheid te maken op de piste.
al een tijdje ben ik op zoek naar een nieuw board.
maar nu zijn er zoveel soorten boards op het net.
ik dacht aan deze om te kopen:
https://www.blue-tomato.com/nl-NL/product/Slash-Nashual+161+…

of heeft iemand een alternatief voor me of een aanrader?

groet

Laten we allereerst beginnen met wat basisinformatie. Zoals het aantal jaren les en ervaring, je lengte en gewicht. Ik neem aan dat je de investering in lawinegear en safetycursus al gemaakt hebt omdat je nu klaar bent voor een nieuw board? En voor je board, dat zal een allmountain worden, maar wil je meer een piste of offpiste georiënteerd board?

Born to Ride

15 jaar ervaring. 2 seizoenen in Frankrijk. Jaarlijks 2 keer op vakantie. Dus een beetje ervaring. Gewicht is 85 en een lengte van 1.93.het toch mag het naar een meer off piste worden.

Iemand kennis met Slash?

Weinig ervaring met snowboards, maar is niet niet leuk? https://www.powfinderconcepts.com

Click. Click. Peace

https://www.wintersport.nl/forum/topic/314935

^ @Nurvix Dit topic is sowieso handig om te lezen als je om snowboard advies vraagt. En @Sneeuwbaard kan vast nog iets verder helpen? Zelf geen ervaring met Slash en ook niet met off piste :)

Bergen + Sneeuw = ❤

@Nurvix als je zegt van carving en snelheid op de piste te houden en je focus meer wilt verleggen richting backcountry zou ik eerder voor een wat stijver board kiezen. Als ik de beschrijving van dit board lees lijkt het mij meer een All Mountain met freestyle. Mocht je in de buurt van Utrecht wonen, of komen, ga dan eens langs bij Cellblock aan de Donkere Gaard, de eigenaar Frank kan jou een goed advies geven. Neem anders ook eens een kijkje op https://thegoodride.com/, hier kun je ook veel info vinden.
Ik heb een paar jaar terug een Jones Flagship gekocht, een heerlijk snel board voor op de piste, maar ook offpiste een goede float. Wil je trouwens alleen liftassisted, of short hike in de backcountry gaan, of wil je ook serieus gaan hiken? Dan zou je wellicht ook naar een splitboard kunnen kijken

@Rogier ik wilde hem ook al posten ja :-)

It's all about the turns duuuuuude!

@Rogier Mooi ding die Powfinder!

Bergen + Sneeuw = ❤

Jones solution? van horen zeggen een gaaf poederboardje

echte mannen lopen naar boven,

Ik zeg deze: Morris 157 Signature shape
http://wepowder.nl/forum/topic/243634 ;-)

*bericht bewerkt door QmaartenQ op 22 sep 2017 12:14

Ik rijd zelf met ongeveer dezelfde eisen de Rossignol one Magtek 161W en ben daar zeeer tevreden over! Vanwege mijn grote voeten (maat 47) heb ik de W. Hij heeft een prima float, is gewoon lekker stabiel op snelheid en in de bochten. Daarnaast is hij door de magnetraction techniek aan de zijkanten subliem op ijsplaten en harde pistes, hij snijdt er gewoon als een mes doorheen. Zeker de Wide heeft veel float in de poeder, maar daardoor ook gewoon prima in slush.

Born to Ride

Plaats een reactie