Welke piste ski ?

Hallo sneeuw lovers,
Ik ben op zoek naar een nieuwe paar piste ski, de mijne (Salomon X race 1.65m R13 120/70/104 gekocht winter 2014-'15) zijn zwaar beschadigd in een slijpmachine en ik krijg er nu nieuwe ongeacht de prijs.
Ik heb een voorkeur voor ski’s met zeer goede kantengrip, stabiliteit (s’morgens op harde pistes) en die het nog goed doen na de middag in verspoorde en slush sneeuw.
Mits ik wat ouder ben (53j) graag makkelijk manoeuvreerbaar, waar je de hele dag kan op skiën zonder i/d namiddag zware benen te krijgen.
Ik ski zowel snel, sportief als ontspannend, relaxed (werkend aan de techniek)
Ik ski het liefst kleine tot middelgrote bochten.
Mijn ski ervaring: +/- 30 weken: sinds mijn 30ste elk jaar 1 week, de laatste 5 jaar 2 tot 3x per jaar. (niveau 7)
Ik zit bij de lichtgewichten voor een man 68/69kg en 1,74m groot
Graag jullie ideëen (mogen ook nieuwe modellen zijn van winter 2017/2018)
Dank bij voorbaat voor jullie tips

Er zijn een heleboel modellen die in aanmerking komen, zowel nieuw (voor 2018), courant en overjarig. Een ski die zowel op keiharde pistes én in zachtere/hobbelige omstandigheden goed presteren zijn er ook. Alleen lever je vaak een beetje skigemak of specialistische kwaliteiten in op het ene of op het andere vlak.

Ski’s die vooral goed zijn op een harde, egale piste (en niet onhandelbaar, maar wel iets intensiever als er zachte sneeuw ligt of hobbels):
Völkl Racetige Speedwall SL - radius 13 m bij 165
Rossignol Hero Elite ST TI - radius 13 m bij 167
Fischer RC4 Worldcup SC - radius 13 m bij 165

Bovenstaande zijn allemaal ski’s van het kaliber wat je had, en hoewel ze een kleine radius hebben zijn deze van deze recreatieve slalomski’s het minst onrustig in langere bochten of rechtdoor, en daarmee mijns inziens het meest allround.

Ski’s die echt voor alle omstandigheden op de piste erg geschikt zijn, voor zowel gesneden als geslipte bochten (allemaal vrij speels van karakter):
Fischer Progressor F19 - radius 13-17 m bij 170 (dual radius), een maatje langer (177) kan misschien ook nog
Blizzard RC TI - radius 15,5 m bij 172
Dynastar Speed Zone 12 TI - radius 15 m bij 174

Alle genoemde modellen zijn courant.

Van al deze ski’s heb ik ook uitgebreide persoonlijke reviews op mijn site staan (zie mijn profiel). Dat is slechts mijn indruk van die ski’s; zelf de modellen uitproberen is de enige manier om definitief uit te vinden welke jijzelf het fijnst vindt.

Gigi, thx voor de snelle reactie.
Zo weet ik al in welke richting ik moet gaan, ik mag namelijk mee op test weekend eind november naar Solden.
Een verkoper sprak ook over de nieuwe Atomic redster S9 en S7 met servotec systeem idem als uvo bij Volkl.
Passen deze ski’s ook in die categorie of heb je hier nog geen ervaring mee.
Over de FisherRC4 worldcupSC heb ik ook al goede reacties gelezen maar daar werken zij spijtig genoeg niet mee, zodus deze kan ik niet bij mijn test sectie zetten.
Ik las ook op de site van Volkl over de racetiger SC en SC E, wat is juist het verschil met de SL ski’s ?
Enige ervaring hiermee?
Het Zwitserse Stockli verdelen ze ook, zit hier een toppertje tussen ?

Stöckli heeft momenteel de Laser SL, erg lekkere ski, beetje als die Völkl. Voor komend seizoen is ie wel veranderd geloof ik, maar ik heb daar nog niet op geskied (ga ik begin november doen).

*bericht bewerkt door GiGi op 31 jul 2017 14:47

De nieuwe Atomic redster S9 is die verglijkbaar met de Völkl racetiger SL en fisher RC4 worldcup SC of is de Atomic veel stijver en onhandelbaarder in papsneeuw ?

De nieuwe Atomic S9 is van het kaliber van de Völkl of de Rossignol (de Fischer en Stöckli - de oude althans - zijn net een tikkie pittiger), of misschien zelfs nog wat handelbaarder. Zeker niet veel steviger. De huidige Atomic Redster Doubledeck is wel een stuk minder vergevingsgezind en ook zwaarder. Die zou ik niet aanraden. Maar de nieuwe S9 is zeker een kandidaat. De X9 ook trouwens (net een wat langere radius en daardoor ook wat rustiger in grote bochten en in de minder sportieve modus).

Misschien ook even de zwarte Stöckli laser CX proberen.
Het kost wat,maar dan heb je ook wat.
Een alleskunner met een lekkere rebound.Heb hem verleden jaar even mogen skiën.

Help! Waar hebben ze je ski’s kapotgemaakt want voor dit aanbod mogen ze de mijne ook ruineren :-)
Ik zou de Volkl Racetiger SL of de Stockli Laser CX sterk overwegen. Misschien ook nog de Volkl Code UVO S. In the end was ik naar huis met de Volkl’s maar dat is persoonlijk :-)

Völkl Code S of L is inderdaad ook een mooie ski.

Met Stockli heb ik geen ervaring maar ik zie bij Stockli de laser SL, SC en CX wat zijn juist de verschillen ?

Ikzelf heb alleen de Worldcup SL geskied. Anderen hier hebben meer kennis van dat merk (los van wat je op de website kan lezen over de specificaties of het googelen van de verschillen).

Plaats een reactie