Flinke investeringen voor skigebied en infrastructuur

Dit onderwerp gaat over de bestemming Cortina d'Ampezzo

In 2021 worden de FIS Wereldkampioenschappen Alpineskiën gehouden in Cortina d’Ampezzo, Italië. Ter voorbereiding voor dat mega-evenement (voor wintersportbegrippen) heeft de Italiaanse staat al 40 miljoen euro toegezegd voor de ontwikkeling van de finish-gebieden en pistes. De snelheidsnummers (afdaling, Super-G) zullen worden geskied op de worldcup-piste waar al sinds lange tijd de prachtige afdaling voor dames wordt geskied. Voor de technische nummers wordt een nieuwe piste ontwikkeld, inclusief een nieuw stadion. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van (gedeelten van) de Drusciè piste. Het geld zal echter vooral ten bate zijn van verbetering van de wegen naar het dorp en goede, snelle verbindingen tussen de stadions en het dorp zelf.

Meer info hier: http://www.fis-ski.com/news-multimedia/news/article=cortina-…

Wat een goede bid, steun van de overheid en een goede meerjarenstrategie al niet kan doen voor een skigebied.

Op de lijst dus. Een keer voor 2021 en erna natuurlijk. Zou erg interessant zijn om eens per land te vergelijken hoeveel geïnvesteerd wordt in (winter)toerisme. Zou Italie koploper zijn?

Deze zomer loopt Italie ( vooral dolomiti superski) op kop qua liften

Als ik de lijstjes op dit forum vergelijk (en dan kijk ik alleen naar de koppelbare stoeltjesliften en cabineliften), dan lijkt Frankrijk koploper te zijn. Maar dat gaat natuurlijk alleen maar over liften.
https://www.remontees-mecaniques.net/forums/index.php?s=a5db…

Plaats een reactie