Grand Massif (4 - 11 maart 2017)

Dit onderwerp gaat over de bestemming Le Grand Massif

Zaterdagochtend 4 maart om 02:30 was het eindelijk zo ver. De wekker ging voor een welverdiende week wintersport in het Grand Massif in Frankrijk. We hadden dit jaar gekozen voor La Reine des Prés, een luxe (maar betaalbaar) appartementencomplex op loopafstand van de gondel (Grand Massif Express) in Samoëns. Ik ben niet van de ellenlange verslagen, maar laat liever mijn foto’s spreken. Daarom hieronder een kleine impressie van de week, die werkelijk alles had qua weersomstandigheden (regen, sneeuw, wind, zon)…

De eerste ochtend was het grijs en grauw beneden:

null

Boven was het echter prachtig:

null

We konden zelfs nog een biertje doen in de zon in Morillon 1100:

null

Vanaf ca. 13:30 was het echter uit met de pret. Harde wind, sneeuw en gesloten liften maakten het noodzakelijk af te dalen naar Morillon Village en van daaruit de bus te pakken richting Samoëns:

null

Maandag een heel ander weerbeeld. Ook nu weer enkel in de ochtend kunnen boarden, want na de middag sloten de liften weer door harde wind en sneeuw:

null

Dinsdagochtend een dik pak sneeuw. Helaas waren de liften gesloten tot 13:30 vanwege problemen in de elektra (blikseminslag volgens een local):

null

Uit noodzaak maar even het dorpje (Samoëns) verkend. Een leuk, authentiek dorp:

null

null

In de middag nog even twee uurtjes kunnen genieten van de sneeuw hogerop. Door lawinegevaar was bijna alles dicht, maar boven Samoëns 1600 mochten we toch nog even een paar keer de lift pakken:

null

Woensdags eindelijk de oversteek naar Flaine kunnen maken:

null

Donderdag was een lekker dagje (bewolkt, maar goed zicht), maar vrijdag was het pas echt feest! Strak blauw, iets boven nul en prachtige pistes. Genieten in het kwadraat:

null

null

null

null

Het dal was inmiddels weer groen:

null

Op naar volgend jaar… :D

*bericht bewerkt door moderator (JessicaKroef) op 04 jan 2021 16:38

Plaats een reactie