tips voor skiën met Pasen (plaats, skipas, ..)

Hallo, vorig jaar zijn we met Pasen (begin april) naar het Zillertal geweest en hebben daar tot de laatste twee dagen prima kunnen skiën. De laatste twee dagen was het bijna overal snel papsneeuw maar hebben ook toen ons toch nog prima vermaakt op de hoger gelegen delen. Zo goed dat we nu wederom er aan denken om van do t/m ma naar de Alpen te gaan. Dit jaar valt Pasen twee weken later dus ik ben huiverig om weer naar Königsleiten te gaan. Natuurlijk is Tignes of VT een goed alternatief maar om daar voor 3 of 4 dagen skiën met twee kinderen op de achterbank heen te rijden, lijkt me niet het beste plan.
We zijn al eerder weggeweest dus qua budget zoeken we ook iets prettig geprijsd. Zijn er dorpen/gebieden waar zo laat in het seizoen de skipassen ‘te geef’ worden verkocht? Zag bijv dat Sölden nog gewoon hoogseizoen prijzen hanteert (natuurlijk ivm gletsjer) maar misschien weten jullie wel waar ik mijn portemonnee het gunstigste/beste leeg kan schrapen (icm wel behoorlijke ski-mogelijkheden natuurlijk).

Veel vragen, hopelijk ook veel antwoorden.

Ik zou vooral eens bij sunweb kijken, het einde van het seizoen kan je daar vaak acco+haldpension+skipas hebben voor minder geld dan een losse skipas.

Heeft niemand anders dan Piraat een goede en bruikbare tip voor ons?
Vast wel…
Bedankt!!

Als ik een tip mag geven zou ik paar dagen van te voren gewoon eens goed kijken hoe de condities overal zijn. In die periode zijn er namelijk nog legio accomodaties te vinden overal. Is er kort daarvoor een Noordstau geweest dan zou ik richting Oostenrijk gaan. Bij een weststau Frankrijk en bij Zuid richting Italie… Kortom gewoon kijken naar waar de meeste sneeuw ligt.

Born to Ride

Livigno heeft op een gegeven moment ‘skipass for free’, da’s uiteraard in het echte voor- en naseizoen maar misschien dat de data goed vallen dit jaar voor jouw trip?

http://www.hochkoenig.at/pdf/familienspecials-hochkoenig.pdf…

Er kan nog best veel sneeuw liggen met Pasen, kijk kort van te voren even naar het weer.
2 jaar terug hadden we op 5 april nog een halve meter verse sneeuw.

Dienten Die Alte schule

Bedankt!

Hallo, zoals @userd al zei doet livigno in de paasvakantie skipas gratis. Heb deze week nog mail gehad van hotel Lac Salin. Is mooi meegenomen een skipas gratis bij een verblijf wel
Grts

Het aanbod gratis skipas in Livigno is pas geldig vanaf 15/04 tot 1/05. In Val di Sole echter is er een skipas vrije periode van 25/03 tot 9/03 (http://www.valdisole.net/EN/Free-Ski-Weeks/).

Hintertuxer gletsjer wellicht een idee? Ik vind dat een heerlijke plek om te skiën…

Kijk ook even naar Belgische Touroperators.
Zo gaan we naar Valloire via Sunjets/jetair. Daar zijn mooie aanbiedingen op de skipassen, die je ter plaatse niet krijgt dan betaal je volle prijs.
In Frankrijk is het eerste week paasvakantie La Semaine de Belges…ook de accommodaties zijn dan goedkoop.

Glij blij door die brei :-)

Kijk anders ook even naar het Pitztal. Afhankelijk van hou je kinderen zijn is dat een leuk alternatief:
http://www.pitztal.com/de/bergwinter/liftkarten-pitztal/bamb… (Bambini skipas)

Het aanbod gratis skipas in Livigno is pas geldig vanaf 15/04 tot 1/05. In Val di Sole echter is er een skipas vrije periode van 25/03 tot 9/03 (http://www.valdisole.net/EN/Free-Ski-Weeks/).

potensvictor op 13 mrt 2017 19:22

hij gaat toch met Pasen? Dat valt 16-17apr en de meivakantie is 22-30apr

@Userd: Ik woon in België en had de Belgische Paasvakantie (1/04 - 16/04) in gedachten. Voor de meivakantie is Livigno een uitstekende keuze.

Plaats een reactie