Solda 2017

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sulden am Ortler

We zijn over het algemeen nogal honkvast, voor het eerst weer naar een ander gebied is dan best altijd een beetje spannend. Je weet immers wel wat je had, maar nooit van te voren wat je krijgt :) Dus hoe zouden het gebied zijn? De pisten? De accommodatie? De reis er naar toe? Allemaal vragen die opeens weer gaan spelen. Anyway, vrijdag rond het middaguur in de auto nadat we onze jongens hadden opgehaald van school. De eerste dag zouden we rijden tot Rot an der Rot. Iets langer dan een half uurtje van de Oostenrijkse grens bij Bregenz. Zonder al te veel vertraging waren we rond een uurtje of 22 bij het overnachtingshotel.

De volgende dag na een lekker ontbijtje om 8.30 uur weer op pad voor het 2e deel van de reis. Langs Bregenz en door de Arlbergtunnel hadden we eigenlijk nog nooit gedaan, er werd altijd gezegd dat dit een stuk minder druk zou zijn dan de Fernpas. Nou ja, lang verhaal kort, vanaf voor Bludenz kwamen we in de file en die duurde zo’n beetje tot na de Arlbergtunnel. Dat zou dan ook de enige vertraging zijn want over de Reschenpas, langs Prato en de valei in richting Sulden werd het qua verkeer een stuk rustiger. Om 15:30 parkeerden we onze auto bij de accommodatie. Dat was Villa Regina, in het laatste wijkje wat aan de het kinderland en Cevedale loopbandje ligt. Toevalligerwijs nog één van de weinige betaalbare locaties die er waren toen we gingen boeken, dus veel keus hadden we verder niet. Qua locatie gewoonweg top. En ook de appartementen zelf zijn prima. We hadden daar 2 appartementen, 1 voor ons vieren en 1 voor opa en oma.

null

Zondagochtend vroeg uit de veren, deels omdat we er zin in hadden, deels omdat de sneeuwschuiver zo’n beetje 6:30 langskwam om de weg vrij te maken. Enthousiast meteen de raampjes op getrokken om naar dat dikke pak verse sneeuw te kijken, maar helaas. Het bleek niks meer dan het opruimen van een beetje ijs wat gedurende de nacht weer vastgevroren was. Dit bleek trouwens een ritueel wat elke ochtend weer terug kwam en met onze ramen pal aan de weg zat uitslapen er dus niet in :) Maar goed, toch wakker dus maar aan de slag ook. Er waren nog wel wat dingetjes te regelen, zoals ski’s huren en opgeven voor de skilessen voor de kleine jongens. Skilessen die pas op maandag beginnen trouwens. Alles compleet en hun bij het Cevedale liftje eventjes weer laten wennen aan de ski’s. De jongste is 4 en gaat voor de 2e keer in de kinderclub, de oudste 8, die heeft 2 jaar “echt” skiles al in de benen en moest dus maandagochtend voor gaan skiën om ingedeeld te worden. Papa en mama wilden ook nog wel wat gaan doen behalve het kinderweitje, dus rond het middaguur naar boven met de gondel om de Madritsch kort te verkennen. Het was een beetje bewolkt, maar de piste mooi strak en lekker hard. Ook totaal niet druk, geen enkele wachttijd voor de stoeltjeslift. Wat een goeie dag om rustig te beginnen.

null

Het weer maandag was prachtig, vrijwel de hele dag zon en een aangenaam temperatuurtje. Met alle plichtplegingen van het voorskiën en de eerste les was het wel een beetje rommelig en bleef er weinig tijd over om zelf nog te skiën want voordat Bas met zijn klasje weg was, was het al ruim een uur later, geen punt want kijken naar de kleine mannen is ook al ontzettend leuk om te doen. Kleine Luuk had er in ieder geval al wel zin in.

null

En hoewel nog wat onwennig (en zenuwachtig :) ) met voorskiën ging Bas verder ook prima.

De dinsdag dan, die begon met sneeuw. Ook op het einde sneeuwde het weer. Oh ja, en tussendoor sneeuwde het ook nog even. Ik denk dat de foto’s genoeg zeggen. We hebben nog wel even geprobeerd om op de Madritsch wat te doen, maar het zicht daar was zo slecht, dat het gebleven is bij een lekkere warme choco in het restaurant aldaar.

null

null

null

De sleetjes gepakt om lekker te sleën

null

Woensdagochtend, de sneeuwschuiver had nu echt wat te schuiven. De weersvoorspelling was super dus we hadden er zin in. Luuk was intussen al uit het kinderlandje en ging al de Cevedale afdaling af. Bas zat al in de Rosimbaan om lekker de Kanzel af te skiën en wij gingen weer omhoog naar de Madritsch tot het weer tijd was de kids op te halen.

Het weer was grandioos, de uitzichten adembenemend en de sneeuw zo vers als maar kan. Wat een heerlijke dag. Wel wat drukker op de Madritsch, gondel propvol en 5 minuutjes wachten onderaan de stoeltjeslift

null

null

null

null

null

Donderdagochtend hetzelfde mooie weer als woensdag, wel met wat meer wind. We besloten de Rosimbahn te nemen en ook de Kanzel te doen. Onze oudste was zo enthousiast dat we dat ook maar moesten proberen :) Eenmaal boven waaide het windje al straf. Iets wat in de middag alleen nog maar toenam. En daarna, ook weer even sleetijd

null

Vrijdag, de laatste skidag alweer. Wij waren vroeg op pad en opa en oma zouden de jongens naar de les brengen. 12 uur moesten we weer beneden zijn, want de afsluitende wedstrijden van de skiklassen wilden we natuurlijk niet missen. Vroeg op pad is wel echt fantastisch, nog bijna geen kip op de maagdelijke pistes, die echt weer van super kwaliteit waren. Dus we wilden nog wel een tijdje doorgaan, maar het was toch weer tijd om naar beneden te gaan voor de wedstrijden.

null

null

null

En ook de afsluitende race van de kids was een groot succes met een 3e plek voor de jongste en een 2e plek voor de oudste :)

null

Al met al een super week gehad. Zoals jullie misschien uit het verslagje al wel opmerken zijn we niet echt kilometervreters of op zoek naar elke keer weer nieuwe uitdagingen. Voor ons gewoon lekker cruisen op de blauwe 1 of 2, en nou vooruit, ook de 3, op de Madritsch, zeker op een ochtend zoals we vrijdagochtend beleefd hebben, worden we al echt gelukkig. Soms een beetje sneller, soms echt langzaamaan genietend van de omgeving. En echt opvallend welke grote stappen de jongens gezet hebben deze week. Vooral de jongste van 4 die gewoon al de oefenwei lekker naar beneden komt. Die kan volgend jaar ook wel mee naar de Madritsch.

Al met al is het een gebied dat voor ons perfect bevalt en zeker voor herhaling vatbaar, dat gaat dan ook weer gebeuren want we hebben al weer geboekt :)

*bericht bewerkt door moderator (JessicaKroef) op 04 jan 2021 16:41

Bekende beelden. Heerlijk dat jullie het goed gehad hebben.

May the ski force be with you !!

Leuk verslag en foto’s!
Ziet er mooi uit daar.

Aftellen maar!

Plaats een reactie