Pijn in mijn voeten met boarden. Alles in mijn ogen al geprobeerd....

Goedemiddag,

Zoals meerdere krijg ik pijn in mijn voeten met snowboarden. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen aangezien ik zo goed als alles heb geprobeerd. De pijn heb ik aan de onderkant van mijn voeten / de zijkant van mijn linkervoet, de pijn is een krampende pijn die na doorgaan ondragelijk word en ik moet stoppen. Ik heb de hoop ook opgegeven inmiddels

Wat gegevens:

  • Ik sta links voor
  • Board is de flyer bataleon 158w
  • Bindingen SP Slab one
  • Snowboard schoen maat 29 cm
  • Board inmiddels 4 a 5 jaar. (voorheen met een beginner board hier minder tot geen last van gehad).

Wat heb ik allemaal al gedaan om dit probleem te verhelpen.

  • Zooltjes (2 verschillende geprobeerd).
  • Andere schoenen dit helemaal laten controleren bij DAKA. Me vorige schoen bleek te groot.
  • Op alle mogelijke posities mijn bindingen gezet.
  • Opnieuw lesje genomen kijken of het in mijn techniek zit (dit bij snowworld) hier lag het naar zijn mening ook niet aan.
  • Andere bindingen om mijn board.

Ik heb vroeger speciale zooltjes gehad en dit is nu het enige wat ik / andere mij nog vertelde dat het mogelijk kon zijn. Dus langs de podoloog.

Heeft er iemand nog een idee wat ik hieraan zou kunnen doen ?

Ik snap niet waarom je iets in je ogen probeer als je last van je voeten heb…

Oh Santa! Fresh snow, my favourite! How did you know?

Heb je ook al geprobeerd om je straps wat losser te zetten.

In het verleden de overstap gemaakt van een alpine board naar een normaal board. Dus ook de switch van hard naar soft boots moeten maken. Logischerwijs wilde ik natuurlijk ook dat directe gevoel hebben van het alpine boarden en trok ik mijn straps veels te hard aan. Met als gevolg dat ik altijd kramp en een knellend gevoel in mijn voeten kreeg.

Toen tip van Burnside gekregen om de straps aan te trekken tot dat je boot niet meer op de baseplate verplaatst. Dus thuis eens je zelf met boots in je bindingen op je board vastzetten en vanuit een losse stand steeds iets strakker totdat je boot bij het kantelen van je board (gebruik een stoel als steun en gooi een handdoek onder je board) niet meer in de binding beweegt. Je zult verbaast staan hoe ‘los’ je een strap kan hebben zonder dat je de controle over het boarden verliest. Desnoods kan je het een tikje strakker zetten voor wat meer controle, maar erg veel maakt dat niet uit, is mijn ervaring.

*bericht bewerkt door Ydroj op 17 jan 2017 13:07

Ik ben pas net begonnen als boarder maar heb inmiddels wel de ervaring dat het kan liggen aan de soort binding. Die kramp aan de zijkant van de voet kwam door de plaatsing van de strap. Bij de ene binding begint die wat verder naar achteren en dan heb je er minder last van. Verder wel netjes de juiste houding hebben, niet teveel gaan hangen naar voren.

Probeer eens de achterkant van je bindingen meer- of minder naar voren te zetten (dat schuifje aan de achterkant van de hi-back van de binding verplaatsen).
Normaal moet je hem alleen naar voren plaatsen op ijzige pistes zodat je board directer reageert (en meer “kant”), maar wellicht helpt dit in jouw geval…

Nageln in Holz ist der Hammer!

zijn jou liners geheatmolled?

denk toch dat je het in de schoenen/stand van je voeten in de schoen moet zoeken.

don't count the days, make the days count !

Lastig te zeggen: met die schoenmaat is een Wide board niet heel gek, maar misschien toch ook nog iets smallere boards proberen? Iemand waarvan je een boardje even kan lenen om uit te proberen?

Je hebt 2 soorten zooltjes geprobeerd: wat voor zooltjes? Zelf heb ik ook last van zij(binnenkant)/onderkant van m’n voeten. Die kunnen ook enorm verkrampen. Met zooltjes die goede steun geven onder de boog werd dit een stuk beter (verschillende zooltjes hebben verschillende functies). Schoenen kon ik hierdoor een stuk minder strak zetten, waardoor bloedtoevoer een stuk beter werd. Ook schoenen die beschikken over J-bars maakten voor mij een wereld van verschil, aangezien mijn hak altijd los zat. Belangrijk is dat je vast zit in je schoen, maar niets knelt. Voel je echt niets knellen bij je huidige schoenen, hoeveel paar (van verschillende merken) heb je gepast?

Soms kan spelen met de afstelling van je binding of het gebruik van zooltjes een heel klein beetje helpen om dit soort pijntjes iets te verzachten, of uit te stellen, maar dit probleem komt bijna altijd voort uit het verkeerd toepassen van je techniek. Te veel druk op je voorste voet, of heel regelmatig in een sleeplift hangen veroorzaakt dit. Tijdens normaal boarden zou je, met goede techniek, weinig verschil meer mogen voelen tussen beide voeten.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Ik heb idd ook al geprobeerd om me bindingen losser te doen strakker etc…

Welke zooltjes moet ik thuis even kijken weet ik niet uit mijn hoofd (zit momenteel op werk). Dit geldt ook voor de schoenen die ik nu heb zal ik thuis even voor kijken.

Ga van de week weer snowworld als ik mogelijke andere oplossingen heb om uit te proberen

Als je gewoon een halve dag op je snowboardschoenen loopt, dus niet boarden heb je er dan ook last van?
Met de huidige buitentemperaturen kun je het best proberen. dan loop je niet helemaal voor joker.

Ik zou in eerste instantie denken aan je veters te strak aangebonden en dat merk je ook wel als je er gewoon op loopt denk ik.
Wel veel lopen en/of staan anders heeft het weinig nut. En het beste aan het einde van de dag, dan zijn je voeten ook wat dikker.

Soms kan spelen met de afstelling van je binding of het gebruik van zooltjes een heel klein beetje helpen om dit soort pijntjes iets te verzachten, of uit te stellen, maar dit probleem komt bijna altijd voort uit het verkeerd toepassen van je techniek. Te veel druk op je voorste voet, of heel regelmatig in een sleeplift hangen veroorzaakt dit. Tijdens normaal boarden zou je, met goede techniek, weinig verschil meer mogen voelen tussen beide voeten.

Sneeuwbaard op 17 jan 2017 13:22

Ja dit dacht ik dus ook. Want zoals ik zei met mijn oude board. Had ik af en toe wel beetje pijn maar dan deed je even gek / harde klappen opvangen etc dan voel je wat maar niet ondragelijk… Met oude board dit dus niet gehad.

Wat voor snowboardboots heb jij? Ik heb dat met 1 wintersport ook gehad, enorme kramp in beide voeten. Had destijds Burton boots, jaar erop ander merk genomen en probleem opgelost. Burton is in vergelijking met bijvoorbeeld Salomon wat smaller waardoor je met een iets bredere voet knel kan komen te zitten. Ik heb nu met de Salomon boots geen problemen meer.
Je kan wellicht ook eens langs een bootfitter gaan, deze zijn wat meer gericht op de skischoenen, maar zouden jou ook best op weg kunnen helpen. Een podoloog is ook een verstandige stap lijkt mij, zeker als je in het verleden al gebruik hebt gemaakt van speciale zooltjes. Succes!

Misschien eens proberen minder wijdt te staan op je board. Dit heeft bij mij toch al enige pijn weggenomen.

Wat ik ook merk is dat sommige hun binnenschoen rete hard aantrekken en dan hun buitenschoen normaal vastdoen. Ik doe het net andersom en dat helpt ook veel :) ik span men binnenschoen niet echt aan gewoon dat klepje naar beneden zonder aan te trekken en dan men boot gewoon vast.

Ja dit dacht ik dus ook. Want zoals ik zei met mijn oude board. Had ik af en toe wel beetje pijn maar dan deed je even gek / harde klappen opvangen etc dan voel je wat maar niet ondragelijk… Met oude board dit dus niet gehad.

bartdegraaf op 17 jan 2017 14:21

Als je bijvoorbeeld van een twin-rocker komt zonder setback en je rijdt nu een camber met 40mm setback, dan zou dit volledig kunnen verklaren waarom het op het oude board wel ging en op je huidige niet. Uiteraard kan verkeerd schoeisel of verkeerde afstelling van je bindingen zorgen voor pijntjes, maar je zal helaas niet de heilige graal vinden in het veranderen van bijv. je zooltjes. Zeker niet als hier al eens naar gekeken is.

Monteer je bindingen eens zonder setback op je board (indien je geen full-twin rijdt), zet je bindingen dichter bij elkaar en start eens door je voorste binding richting de 30 graden te zetten en de achterste op 6. Je zal merken dat, hoe groter de hoek is, hoe comfortabeler het wordt voor je voorste voet. Je kunt dan je bindingen in stappen van ongeveer 5 graden verder richting een duck-stance (-15, 15) draaien als je gewend was om zo te staan.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

@bartdegraaf

Ik heb zelf ook erg veel last gehad van de onderkant van mijn voeten.

het probleem is bij mij opgelost door hele dunne sokken te dragen en de binnenzooltjes van mijn snowboardschoenen uit de schoenen te halen.

Hierdoor is er denk ik meer ruimte in mijn snowboardschoenen ontstaan waardoor ik
nu geen pijn meer in mijn voeten heb.

Ik had overigens last van mijn voeten in Thirty Two snowboardschoenen en in Nike snowboardschoenen. Het veranderen van merk heeft dus in beginsel geen resultaat
opgeleverd.

Rock

Ik zou zooltjes op maat laten maken bij een goede ski/snowboard shop of bij een specialist in steunzolen bijv.

Je geeft zelf al aan dat je vroeger al speciale zooltjes hebt gehad. Dus de stand/vorm van je voeten is al een ‘zwak’ punt. Ik heb dit zelf met mijn oude skischoenen ook gehad. Daar zaten gewoon standaard zolen in. Deed al na een paar afdalingen verschrikkelijke pijn. Pijnscheuten aan de onderkant van mijn voeten. Kon nauwelijks nog druk zetten.

Heb mijn oude schoenen weggegooid, nieuwe schoenen gekocht en speciale maatzooltjes bij een goede skiwinkel laten maken. Die dingen die verhit worden en zich vormen naar je voet. Ik heb overigens ook zooltjes via de podoloog in mijn normale schoenen, nadat ik een aantal jaar later opnieuw mijn pezen overbelast had door in de bergen op slechte hardloopschoenen te gaan rennen… Niet slim.

Lang verhaal kort: langs de podoloog kost geld, maar is het volgens mij gewoon waard. Dus doen. Alternatief is zooltjes via een goede skiwinkel. Niet standaard zooltjes, maar maatzooltjes.

The mountains are calling and I must go ~ John Muir

Mijn dochter had hetzelfde probleem. Speciaal aangemeten steunzooltjes (Austria Sport in Malden) heeft een deel van het probleem verholpen. Verder kan het verzetten van de achterkant van je binding ervoor zorgen dat de druk die op je voet wordt uitgeoefend wat “rechter” naar achteren wordt gericht. Dit zou ook wat verlichting kunnen geven.

Ik heb dit de eerste jaren van mijn snowboard carrière ook gehad, brandende krampige voetzolen. Zo erg dat ik aan het einde van de dag op de dalafdaling soms m’n schoenen uit moest doen. Echt een brandende vervelende pijn.
Gelukkig kan ik het me bijna niet meer voorstellen omdat ik het niet meer heb :) .
Ik ben in Mayrhofen met deze vraag naar een snowboardshop gegaan en die hebben me echt fantastisch geholpen. Verschillende schoenen gepast en de twee die in de winkel het beste zaten op huurbasis meegekregen, uiteindelijke heb ik allebei de paren op de piste geprobeerd en de beste gekocht waarbij ook nog het huurbedrag afgetrokken werd. Ze zitten als pantoffeltjes ik kan ze zonder problemen heel de dag aanhouden en ook tijdens het eten hoeven ze niet los…heerlijk !

Dus ik zou zeggen, test wat verschillende schoenen.

kijk eens op weeweeweepuntboerteunpuntcom :)

Plaats een reactie