Sulden (Solda) 27 feb tot 5 mrt.

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sulden am Ortler

Sulden 27 feb tot 5 mrt.

Dit maal strijken wij neer in Sulden am Ortler. Dit gebied is niet groot en bestaat eigenlijk uit 3 gebiedjes die soms rommelig aangesloten zijn.

De route lijdt over de Kernpas of Ahlberg tunnel dan langs de afslag SFL en daarna via Nauders over de Reschenpas. Vanaf daar klein stukje omlaag om vervolgens bij Prad weer omhoog te gaan naar 1900 M. Vanaf Landeck is dat ongeveer 1.5 uur.

Moment dat we aankomen begint het met sneeuwen en met de Sudstau zouden er wel eens grotere sneeuwmassa onderweg zijn.

Razendsnel skiwassen en skihuur geregeld voor de kinderen. Nergens wachten en voordat we het wisten waar we al weer terug in ons appartement. Voor families hebben ze een aparte formule. Bij ons met 2 kinderen (tot 17 jaar) en 2 volwassene krijgen de ouders de prijs van senioren. Totale kosten voor ons 6-daags skipassen voor het gezin kost 598 euro. Wat wel vreemd is dat het vorige week laagseizoen tarief was. Toen koste de pas 538 euro.

null

De eerste ochtend even de auto sneeuwvrij maken en gaan we op pad.

null

We zetten de auto op parkeerplaats van Langenstein en gaan met de tweezitter omhoog. We pakken een aantal keren de rode dalafdaling omdat er eigenlijk nog niemand is en die 20 cm op de piste er te mooi bijligt.

Daarna gaat de 4 zitter Des Alpes ook open en gaan we ook als een van de eerste erin. We doen de beiden afdalingen aan beide zijdes een aantal keren. Heerlijk maar helaas vrij kort.

Daarna steken we door naar Kanzel gedeelte. Hier zijn de aansluitingen niet optimaal. We wandelen/stepen in 5 min naar de Kanzellift. Dit is ook een lange tweezitter.

We doen een aantal keren de dalafdaling en de Gondelbaan Rosimbahn en gaan dan een hapje eten. Veel delen van de pistes zijn dan al behoorlijk verspoord en hobbelig door de nieuwe sneeuw. In de middag switchen we nog eenmaal naar Langenstein en Des Alpes. Al met al een lekkere dag gehad.

Dag 2

null

Opnieuw begint dat met de auto vrij maken. Ditmaal iets meer sneeuw.

null

Zicht richting dorp.

We zetten de auto op de parkeerplaats van de Sulden Seilbahn en nemen de gondel omhoog. Stappen daarna over op de 4 zitter Madritch. Het sneeuwt hier zo hard dat we continue moeten zoeken voor de goede route.

We horen later dat ze overwegen dit gedeelte te sluiten. Sommige stukken is er meer als 70 cm sneeuw gevallen de laatste dagen.

null

Hier wordt de Schontauf 1 uitgegraven.

We doen toch nog een paar afdalingen houden het daarna voor gezien en nemen de gondel omlaag omdat de dalafdaling door lawine gevaar gesloten is. We blijven de rest van de dag in het gebied Kanzel.

null

Halverwege van zwarte/rode afdaling vanaf de Rosimbahn

Door de grote hoeveelheden sneeuw en grote bulten doen we het rustig aan.

null

Onderaan de Rosimbahn.

Ondertussen is gestopt met sneeuwen en is de verwachting voor morgen dat we de zon zullen zien.

Dag 3

We vertrekken wederom vroeg met de gondel richting Madritsch.
Gisteren was het zicht niet al te best dus vandaag op herhaling. Het sneeuwt nog wel wat, maar wat opvalt is dat het behoorlijk koud is. Later op de dag komt de zon er af en toe door heen en dan is de temperatuur een stuk aangenamer.

null

De rode 4 naast de Schontauflift 1.

null

Eindpunt van de Madritsch.

De pistes zijn hier niet bepaald uitdagend. Qua structuur en gebied lijkt het een beetje op Hochgurgl. Piste zijn niet te kort of lang. Alles gaat glooiend. Het blinkt niet echt erg in uit. Na het middag eten komen we eigenlijk tot de conclusie dat dit gebied saai is. Lees het niet als slecht maar eerder als zeer voorspelbaar. Wil je gewoon een weekje betaalbaar skiën en heb je weinig wensen dan zit je hier prima.

null

Zoals deze mensen die volgens mij ook al 40 jaar hier komen.

*bericht bewerkt door moderator (JessicaKroef) op 05 jan 2021 11:54

May the ski force be with you !!

Die laatste foto lol, die komen er al 40 jaar en sinds het begin met dezelfde uitrusting en skipakken. Alleen de helm is nieuw :)

Leuk tussenverslag, daar heb ik wel wat aan ;)

Zo…dat ziet er heel anders uit als met de kerst!

@CJAHulskamp Heb je ook een idee over de skischool? Hoe ziet dat eruit en zijn daar voldoende Nederlandse kinderen?

Wellicht gaan we volgend jaar buiten de schoolvakanties omdat de vakantie voor ons vervelend valt met de zaak en in dat geval is de aanwezigheid van voldoende Nederlandse kindjes in de skiklasjes wel een puntje, maar misschien meer voor mij dan voor de kids zelf :) .

@franksplinter

Valt echt op hoeveel NL er zijn deze week. Over de ski school kan ik niks vertellen.

May the ski force be with you !!

Met kerst waren er ook al opvallend veel Nederlanders. Had ik eigenlijk niet verwacht.

Dag 4

Dit maal is het aardig weer en nemen de grote gondel omhoog. Doen daar paar afdalingen en doen daar een zwarte afdaling die eigenlijk niet voor rood kan door gaan. En zo zijn er nog wel wat meer pistes waarvan je denkt klopt de kleur wel. De pistes worden eigenlijk te moeilijk aan gegeven. Verder valt op dat het algemene ski niveau toch wel matig is op de piste. We doen de dalafdaling nadat we op het hoogste punt vertrokken. Leuke lange afdaling.

null

Kijkje richting dorp.

null

Uitzicht vanaf het hoogste punt op Zebru en Ortler.

null

De lange blauwe 1.

null

Hier een kijkje vanaf Kanzel richting Langenstein.

Voor tot zover dit verslag. Mischien dat we door goed en slecht nieuws eerder terug moeten naar NL.

May the ski force be with you !!

Ga je nog naar Trafoi?

Ga je nog naar Trafoi?

joepiedepoepie op 4 mrt 2016 00:55

Helaas door omstandigheden zijn wij weer in NL

May the ski force be with you !!

Wederom een leuk verslag!!

Plaats een reactie