[GEV] Fischer motive XTR 80 182cm

Gezocht vanwege heerlijke ski-ervaring: Fischer motive XTR 80 182cm.

Of iemand die een winkel weet die deze in de uitverkoop heeft? :)

Ik had deze toch echt in de marktplaats categorie geplaatst… Maar daar kan ik hem nu niet meer terugvinden. Kan een moderator hem daarheen verplaatsen? Dank :)

Bedoel je met XTR een bepaalde binding? Of bedoel je daarmee het Power Rail-systeem van Fischer?

Er zijn in fysieke winkels niet meer zo veel ski’s, leert een kleine zoektocht. Maar online is er nog van alles te koop, en vaak nog voordeliger ook. Een greep uit de opties:

Model 2014 Power Rail:
http://www.amazon.de/dp/B00FAP0TTW/?smid=A103VB5IJCCPAP&…

Model 2015 Power Rail:
https://www.ski-andmore.de/fischer-motive-80-rsx12-powerrail…

Bedoel je met XTR een bepaalde binding? Of bedoel je daarmee het Power Rail-systeem van Fischer?

GiGi op 20 apr 2015 09:29

De XTR10 was inderdaad een huurbinding, tegenwoordig zit er vaak de RS12 op, bij de Power Rail versie. Je kan natuurlijk ook altijd nog de ski ‘plat’ kopen (dus zonder systeembinding) en er dan zelf een binding op (laten) zetten. Komt de buiglijn wel ten goede, maar de prijs meestal niet.

XTR stond op de skis, dat staat los van de bindingen als ik het goed begrijp.
De bindingen waren RX10 :)

http://www.skiset.nl/ski-uitrusting/skis-fischer.html…
Gaat om deze skis.

Ik zie het: het is de verhuurversie van de Motive 80 (productcode A21914). De verhuurski’s zijn meestal niet te koop voor consumenten, maar de gewone Motive 80 is dus dezelfde ski, zelfs beter. Als je exact dezelfde wil hebben, moet je wel het model 2015 nemen, die heeft namelijk een net iets andere kern dan het model van 2014 en eerder. Overigens voel je dat verschil bij de Motive 80 niet zo sterk als bij bijvoorbeeld diens grote broer de Motive 86 TI.

Ik zoek nog steeds :P

http://www.dewitschijndel.nl/motive-x-ski-s/?gclid=CJvYyIHv2…
Nu kwam ik deze tegen, maar wat is hier het verschil mee met de Motive 80 X ski’s?

Ik zie door de bomen het bos niet echt meer :)
Die Fischer Motive 80 XTR 182cm’s zoek ik eigenlijk nog steeds, want die waren echt fantastisch :)

Ow ik zie het al: https://www.wintersport.nl/skitest/ski/242
De serie eindigt in het prijsgunstige segment met de 76, 74 en de X.

De motive 80 is dus echt een betere ski. Dan gaan we die maar weer zoeken :P

Ik ben nog steeds op zoek! :)
Wie o wie?

Ik zou de knoop toch eens doorhakken!
En als je toch al weet dat je deze lat wil lijkt mij dat niet heel moeilijk…
Nu komt er wel een opvolger van deze ski met metaal erin, wie weet wat die allemaal voor meerwaarde in zich heeft voor je!

Maar goed wil je echt de motive 80 uit 2015 zou ik eens een belletje wagen naar snowparts, deze hadden van de zomer er nog 1 in hun assortiment en ook nog in de 182 versie, heb het geprobeerd na te zoeken voor je maar hun site ligt er uit op het moment, vandaar beter ff bellen!
Laat maar eens weten wanneer je eruit bent?

*bericht bewerkt door Piefke op 26 okt 2016 07:50

LA NORMA😍☃️

*bericht bewerkt door GiGi op 26 okt 2016 08:47

Model 2015 in bijna alle lengten: http://www.sport-robl.at/de/demo1/ski-sets/fischer/fischer-m… 296,80 euro incl bindingmontage en verzending.

Idem model 2016: http://www.sport-robl.at/de/demo1/ski-sets/fischer/fischer-m… Exact dezelfde prijs.

Eén klein nadeel van deze zaak, ze leveren niet in Nederland, wel in Duitsland. (België weet ik niet) Ik had mijn skies binnen een week in huis. (bij een collega net over de grens laten leveren)

*bericht bewerkt door Coen-Heveling op 26 okt 2016 08:46

Na regen komt zonneschijn, na de herfst komt wintersport!

Model 2015 in bijna alle lengten: http://www.sport-robl.at/de/demo1/ski-sets/fischer/fischer-m… 296,80 euro incl bindingmontage en verzending.

Idem model 2016: http://www.sport-robl.at/de/demo1/ski-sets/fischer/fischer-m… Exact dezelfde prijs.

Eén klein nadeel van deze zaak, ze leveren niet in Nederland, wel in Duitsland. (België weet ik niet) Ik had mijn skies binnen een week in huis. (bij een collega net over de grens laten leveren)

Coen Heveling op 26 okt 2016 08:45

Dat ziet er erg goed uit :) die website is dus te vertrouwen?

Ik had mijn ski’s binnen een week thuis staan. Correcte en snelle communicatie (buiten de site om, wilde graag korting op de verzendkosten omdat we met een aantal collega’s gelijk bestelden, en in Nederland geleverd hebben. De korting was echter minimaal, en leveren in Nederland: gewoon niet…) Verder alles naar wens.

null

*bericht bewerkt door Coen-Heveling op 26 okt 2016 13:42

Na regen komt zonneschijn, na de herfst komt wintersport!

Ik heb mijn Motive 80/2016 voor € 339,-- gekocht en afgehaald bij de skiwebshop Breda. De lengte is echter 175 en ik weet niet of ze een grotere lengte hebben.

Hen48

Deze voor € 298 + € 20 verzendkosten binnen EU, je kan veilig betalen via Paypal. Meest recente model (2015-2016).

http://www.ebay.de/itm/Ski-Fischer-Motive-80-Powerrail-Allmo…

*bericht bewerkt door GiGi op 27 okt 2016 22:55

Hoi ,

ben ook zeer geïnteresseerd in deze ski’s, ben 1,92 en 94 kg , zou die 182 cm voor mij geschikt zijn ? ben een gevorderde recreant die alle pistes pakt, al is een zwarte piste nog wel ‘werken’ om zo maar ff te zeggen.

Hoi!!

kijk is aan https://www.skitreff.de/de/ski-sport/ski/all_mountain/fische…
zacht prijsje en leveren in Nederland. in de gezochte 1,82. Ik heb deze ski ook hier gekocht in 1,75 op aanraden van GiGi en andere leden van dit forum. keurig binnen een week aan huis geleverd. heerlijke ski waar ik inmiddels al 2 jaar veel plezier aan beleef. ik ben 1.78 bij 78 kilo

Succes!

Je weet niet wat je niet weet.

https://snow-how.de/en/skis/allmountain-skis/2428/fischer-mo…

Waar staat dat PR voor? Is dit de normale versie van deze ski’s? Het is iig het 2016 model :)

PR staat voor Powerrail een toevoeging bij de RSX12 binding waarmee het 2016 model is uitgerust. RSX12 PR Solid black/red is de complete tekst. Op de ski’s die ik pas in huis heb staat die toevoeging overigens niet. Maar ik heb dat op geen enkel foto van die ski’s kunnen ontdekken.

Hen48

Die toevoeging staat inderdaad niet op de ski zelf, dar zit immers de power rail al op (en dus hoeft het woord er niet op te staan).

null

Vorig jaar heb ik de verhuurski XTR ook onder de voeten gehad, heb er zelfs een foto van gemaakt. Ik vond het eveneens een heel aangename skiervaring. Nu zou ik deze motive 80 ook willen aanschaffen maar blijkbaar is er toch wat verschil in de ski’s afhankelijk van het bouwjaar.
https://www.wintersport.nl/?s=motive+80

Van de XTR weet ik niet exact of dat zo is (die categorie huurski’s ken ik niet zo goed). Maar aan de gegevens op het foto’tje te zien is deze XTR gebaseerd op de Motive 76 (en dus niet op de Motive 80). Geen wereld van verschil, alleen de breedte eigenlijk, en de lengtes waarin de ski werd gemaakt.
Verder zijn er tussen de Motive 80, 86 TI en 95 TI wel verschillen tussen de modellen van 2014-2015 en later versus de modellen van daarvoor, maar bij de 80 is dat verschil praktisch niet waarneembaar (vooral bij de bredere modellen, met titanal erin).

Dus: je kan rustig op zoek gaan naar een mooie aanbieding van een Motive 76 of 80. Maar ik zou hem wel wat langer nemen dan de 170 in de foto (tenzij je zelf zo maximaal 170 bent en maximaal 65 kg weegt).

Mag je deze Motive 80 vergelijken met de Salomon X-drive 8.0 FS? Of voelen/skiën ze totaal anders?

Als bovenstaande ski kan vergeleken worden met de Fischer motive 80 dan kan je die relatief goedkoop kopen, 276.7 euro + verzendingskosten bij Sport-Robl.At.
Bovenstaande ski is mij zeer goed bevallen maar nu heb ik de kans om een Elan Amphibio 88xti te kopen van een collega voor ±250 euro die vorig jaar slechts 10 dagen gebruikt is.
Volgens reviews zou laatste ski prima passen bij een iets zwaarder en sterker skiër. Waar zouden de grote verschillen zitten bij deze ski’s, zijn ze te vergelijken?

Ik heb deze Elan recent bij een testavond geskied en ik vond hem heerlijk skien. Ben zelf lichtgewicht (1.75/68kg) weet dus niet wat dat voor een zwaardere skiër berekent. Heb zelf nog een Elan Amphobio 12ti van 2014 en inmiddels ook de Fischer Motive 80 van 2016, waarmee ik vanaf 21/1 Trois Vallees ga “testen”. In feite zijn het allemaal heerlijke ski’s, waarbij de 88xti natuurlijk meer allmountain is. Voor dat geld zou ik niet lang nadenken, als ik de nieuwprijs zie. De 88xti die ik getest hebt was wel de nieuwste versie.

Hen48

@Hulst , bedankt voor de reactie. Feit is dat ik reeds met de motive geskied heb en nog niet met de Elan.
De Fischer is mij goed bevallen, vandaar de twijfel.
De prijs zegt niet alles maar 250 euro voor de 88xti waar vorig seizoen slechts 10 dagen mee geskied werd is wel ok denk ik.
Is er een groot verschil tussen de 12ti en de 88xti op de piste?

Ik heb de 88 enkel indoor geskied. Is een stuk breder dan de 12ti. Zal wellicht meer draagvermogen en stabiliteit hebben. Ik heb de 12ti de afgelopen 2 seizoenen in de hele Trois Vallees gebruikt bij nogal wisselende omstandigheden. Vorig jaar januari veel sneeuw 'à nachts en daardoor weinig geprepareerde pistes en dat ging zonder problemen. Zal vanaf eind volgende week, wanneer ik alleen de Fischer Motive 80 meeneem, het verschil beter kunnen aanvoelen, al zijn de omstandigheden natuurlijk geen enkel jaar hetzelfde. Ik twijfel er echter niet aan dat de 88xti prettig zal skien. Wellicht dat GiGi nog iets kan toevoegen i.v.m. een verschil in lichaamsgewicht. De aantrekkelijke prijs mag natuurlijk ook best een rol spelen. Ik heb overigens voor de Motive 2016 op lichaamslengte ook “maar” € 339,–betaald bij de skiwebshop Breda. Dat was enkele maanden geleden het laatste exemplaar van die lengte.

Hen48

Plaats een reactie