Nederlandse website
Belsiche website

Sneeuwzekere skigebieden

Zonder sneeuw is skiën en/of boarden een lastig verhaal. Gelukkig brengt kunstsneeuw tegenwoordig vaak uitkomst. Dankzij kunstsneeuw is het vaak al mogelijk om vroeg en tot zeer laat in het seizoen te skiën. Ook jaren met bijna geen natuurlijke sneeuw kan er tegenwoordig vaak prima geskied worden.

sneeuwzekere skigebiedenMaar het liefst wil je natuurlijk skiën in een gebied waar veel natuurlijke sneeuw ligt. Natuursneeuw skiet lekkerder en de omgeving is natuurlijk veel mooier als er een dik pak sneeuw ligt. Niemand is gek op witte pistes in een bruin landschap.

Niet elk gebied is even sneeuwzeker, er zijn gebieden die bekend staan om hun enorme dumps en de meters sneeuw die er elk jaar vallen. Al deze sneeuwzekere gebieden pakken zo goed als elk jaar een flink pak sneeuw mee. De ligging van deze gebieden zorgt ervoor dat deze gebieden bij veel stroringen sneeuw meepakken. Er is geen algemene stelregel te geven waar deze gebieden liggen, deze zijn te vinden in de gehele Alpen.

sneeuwzekere skigebiedenElk seizoen komt er normaal gesproken sneeuw vanuit verschillende hoeken. Het ene gebied is daar gevoeliger, meer sneeuwzeker, voor dan het andere. De keerzijde van sneeuwzekere gebieden is natuurlijk wel dat deze gebieden vaak sneeuw pakken en dus gevoeliger zijn voor slecht weer. In deze gebieden schijnt de zon minder vaak dan in gebieden die minder sneeuw pakken. Verder blijft het natuurlijk de natuur en zijn het uitzonderingen die de regel bevestigen. Ook de meest sneeuwzekere gebieden maken sneeuwarme winters mee.

Lees meer over Familie skigebieden, Kindvriendelijke skigebieden, Skigebieden voor beginners, Skigebieden voor gevorderden, Uitdagende skigebieden, Après-ski bestemmingen, De beste funparks, Snowboardvriendelijke skigebieden of Gletsjerskigebieden.

Martijn van Erp

Martijn van Erp begon in 2002 deze website. Nu is hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling.

Op verkenning in het familiegebied Paganella (Video)

Paganella is een compact en overzichtelijk skigebied in de Italiaanse Dolomieten. Het... » lees meer

Live vanuit het Grand Massif (fotoreport)

Door verschillende omstandigheden sta ik deze winter een stuk minder op ski's en mijn... » lees meer

Live vanuit de Franse Alpen: supersneeuw

Sinds de Kerstvakantie is het verhaal eigenlijk elke week hetzelfde vanuit de Franse Alpen en... » lees meer

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum: