van onze partners

Sneeuwzekere skigebieden

Zonder sneeuw is skiën en/of boarden een lastig verhaal. Gelukkig brengt kunstsneeuw tegenwoordig vaak uitkomst. Dankzij kunstsneeuw is het vaak al mogelijk om vroeg en tot zeer laat in het seizoen te skiën. Ook jaren met bijna geen natuurlijke sneeuw kan er tegenwoordig vaak prima geskied worden.

sneeuwzekere skigebiedenMaar het liefst wil je natuurlijk skiën in een gebied waar veel ::natuurlijke sneeuw:: ligt. Natuursneeuw skiet lekkerder en de omgeving is natuurlijk veel mooier als er een dik pak sneeuw ligt. Niemand is gek op witte pistes in een bruin landschap.

Niet elk gebied is even sneeuwzeker, er zijn gebieden die bekend staan om hun enorme dumps en de meters sneeuw die er elk jaar vallen. Al deze sneeuwzekere gebieden pakken zo goed als elk jaar een flink pak sneeuw mee. De ligging van deze gebieden zorgt ervoor dat deze gebieden bij veel stroringen sneeuw meepakken. Er is geen algemene stelregel te geven waar deze gebieden liggen, deze zijn te vinden in de gehele Alpen.

sneeuwzekere skigebiedenElk seizoen komt er normaal gesproken sneeuw vanuit verschillende hoeken. Het ene gebied is daar gevoeliger, meer sneeuwzeker, voor dan het andere. De keerzijde van sneeuwzekere gebieden is natuurlijk wel dat deze gebieden vaak sneeuw pakken en dus gevoeliger zijn voor slecht weer. In deze gebieden schijnt de zon minder vaak dan in gebieden die minder sneeuw pakken. Verder blijft het natuurlijk de natuur en zijn het uitzonderingen die de regel bevestigen. Ook de meest sneeuwzekere gebieden maken sneeuwarme winters mee.

Lees meer over Familie skigebieden, Kindvriendelijke skigebieden, Skigebieden voor beginners, Skigebieden voor gevorderden, Uitdagende skigebieden, Après-ski bestemmingen, De beste funparks, Snowboardvriendelijke skigebieden of Gletsjerskigebieden.

martijn begon in 2002 deze website. Nu is hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling. martijn blogger wintersporters.nl
Nordica Adidas Peak Performance
van onze partners

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten