advertentie

Skibril

Skibrillen bestaan in veel verschillende varianten. Een goedkope skibril heeft vaak slechts één lens, daarentegen hebben de betere modellen een dubbele lens. Verder zit er bij skibrillen een groot verschil in gebruikte lenzen en de kleuren en 'behandeling' van deze skibrillenzen. Betere skibrillen zijn vaak contrast verhogend en werken (en beschermen) daarmee goed in verschillende weertypes.

SkibrilBeschermingsfactoren
Zonnebrillen en skibrillen worden in 4 verschillende beschermingsfactoren aangeboden. Van 1 tot 4. Alle goede zonnebrillen weren UV licht voor 100%, zelfs de factor 1 biedt ook bescherming tegen UV. Maar de enorme hoeveelheid licht in de bergen is door het licht gekleurde glas nog steeds schadelijk en zeer vermoeiend voor ogen bij het gebruik van een factor 1. Factor 4 daarentegen filtert heel veel licht, deze brillen zijn alleen geschikt voor extreem zonnige dagen. (En verboden in het verkeer!) Persoonlijke gevoeligheid voor licht speelt ook mee in de beslissing voor de gewenste beschermingsfactor.

Lees meer over Ski’s, Skischoenen, Ski bindingen, Skikleding, Skihelm, Skistokken, Ski tas, Ski rugzak of Skislot.

Rogier woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten. Rogier blogger wintersporters.nl
Nordica Mammut Adidas
advertentie

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten