De voorjaarszon is eindelijk gekomen en dat is ook te merken aan de sneeuwcondities. Door de vele zonuren smelten de pistes letterlijk als sneeuw voor de zon en door het Saharazand is de sneeuw aardig grijs/zwart geworden. Sinds afgelopen zaterdag zijn de skigebieden Grosseck-Speiereck en Fanningberg gesloten. Het skigebied Katschberg-Aineck blijft met een aantal pistes geopend tot en met aankomende zondag. Obertauern blijft daarentegen geopend tot begin mei, maar ik moet nog zien of ze dit met de huidige temperaturen gaan halen.

-Michiel-
houdt ons dit seizoen letterlijk van midden op de piste in Katschberg Oostenrijk op de hoogte van de sneeuwcondities.

Gisteren nog even Obertauern aangedaan. In verhouding met de omliggende gebieden zijn de condities goed, maar of ze het tot mei gaan redden… Er lijkt dan een klein wondertje nodig. Niet de regen van de afgelopen dagen in ieder geval.
En als dat wondertje komt is het vast toch niet je laatste skidag @-Michiel- Dan krijgen we weer net zo’n vermakelijk filmpje als vorig seizoen ;)

De laatste ski-dag van dit seizoen. Ik heb in ieder geval erg van Katschberg genoten de afgelopen periode. Aan alles komt een einde al weten we dat het maar tijdelijk is. Nu op naar het zomerseizoen. Michiel bedankt voor alle leuke filmpjes die je ons hebt laten zien. Super.

@Bennie daar heb je gelijk in ;). Misschien dat ik volgende week nog een paar pistes in Obertauern pak. Op dit moment regent het…
@HenkB Bedankt! Gelukkig begint de winter op Katschberg weer snel!

-Michiel-

Vandaag heeft het vanaf 900m gesneeuwd in Kaprun, maar dat is vanavond overgegaan in regen. Hogerop lijkt het goed, want de temperatuur is danig gedaald. Misschien tegen de morgen een wit laagje in het Salzburgerland en Kärnten.

Ik heb gisteren ook genoten van de laatste skidag in Mayrhofen met 15cm verse poeder bovenop de reeds geprepareerde pistes. Kan nauwelijks geloven dat het hier vanaf morgen allemaal gedaan is :(

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie