Een nieuwe verbinding tussen Kronplatz en de Sextner Dolomieten

Steven. op 27 september 2016· geen reacties

null

Twee jaar geleden stonden wij met onze voeten in de sneeuw in het prachtige Alta Pusteria, met name in de Sextner Dolomieten. Hoewel dit gebied relatief onbekend is/was, stonden we versteld van de natuurlijke pracht die de Dolomieten hier te bieden hadden. Ik bombardeerde het prompt tot mijn top 3 van skigebieden om een keertje naar terug te gaan! De plannen om een treinverbinding tussen Kronplatz en Monte Elmo aan te leggen, waren werkelijkheid geworden. Tijd voor een check-up dus!

We beginnen onze dag op Kronplatz waar we via de snelle Ried piste naar het treinstation van Percha skiën. Hier passeert elk halfuur een trein richting Alta Pusteria, die via San Candido halte houdt aan de voet van Monte Elmo. Een ritje duurt goed een halfuur en geeft zicht op prachtige landschappen. Met een HolidayPass, die je bij je lokale accommodatie kan verkrijgen, rijd je gratis mee met deze comfortabele trein.

null

Bij onze aankomst wordt snel duidelijk dat men hier niet heeft stilgezeten sinds ons vorige bezoek. De faciliteiten zijn ondertussen flink uitgebreid en enkele nieuwe, snelle liften zorgen ervoor dat je op een natuurlijke manier de regio verkent die 93 km uitstekende pistes en 32 kabelbanen en liften telt. De Dolomieten zijn UNESCO Werelderfgoed en dat ervaar je snel. Wanneer je je al skiënd door deze natuurpracht beweegt, staat de tijd even stil en kom je helemaal tot rust.

Ook genieten is het van de nieuwe verbinding van Monte Elmo naar Moos, waar twee gloednieuwe liften door een bosgebied getrokken worden, ondanks veel protest van de lokale groene partijen. Dat deze ingreep echter een grote vooruitgang is voor het skigebied, hoeft geen betoog. Heerlijke hellingen en een vlotte verbinding, terwijl het natuurlijke landschap goed bewaard werd.

Voor wie in Kronplatz verblijft en na enkele dagen wat uitgeskied is op deze ‘ene berg’, loont het absoluut de moeite eens naar de Sextner Dolomieten uit te wijken. Voor ons is het alvast een jaarlijkse gewoonte geworden…

Steven.
Steven is ski initiator en gepassioneerd door de bergen. Het liefst staat hij de hele winter door op de latten!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie