Serre Chevalier heeft 250 kilometers aan pistes tussen de vestingstad Briançon en de thermische baden van Le Monêtier-les-Bains. Het is het grootste skigebied van de Zuid Franse Alpen, en het meest interessante gebied, zeker qua pistes. Het is een sportief gebied met veel zwarte en rode pistes. Vooral de dalafdaling zijn geweldig mooie en uitdagende pistes. Het is wat mij betreft een skigebied voor wat de Fransen ‘Grand-ski’ noemen. Tel daarbij op dat de ligging dit skigebied zeer sneeuwzeker maakt en je hebt een topper in handen. Helaas is het wel een lange zit met de auto vanuit Nederland of België, en zijn sommige liften ook aan vervanging toe (alhoewel dat ook steeds beter wordt). In dit filmpje stel ik jullie vijf pistes voor die wat mij betreft de mooiste van het gebied zijn.

Zijn er bij jullie kenners van Serre Chevalier? zijn jullie het met mij eens? Of hebben jullie andere tips?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Dit klinkt veelbelovend! Volgend jaar waarschijnlijk naar Serre. Het oriënteren is al begonnen! ;)

Liefhebber van de heerlijke alpengerechten, strakke pistes en prachtige panorama's

Laat ik beginnen met dat er weinig af te dingen is op de top 5 voor de redelijk gevorderde pisteskiër, allemaal prachtige pistes.

De Luc Alphand is geweldig, over 3 weken is dat weer het uitzicht van m’n balkon. En inderdaad, ski deze piste bij voorkeur al voordat de grote groep aan de dalafdaling begint voor de lunch.

Afdaling naar Briancon is zeker fraai maar is wat gevoeliger voor de zon. Zeker het 2e deel, Remparts, is rustig en fraai tussen de bomen.

Je nummer 3 is mijn favo. OK de lift is niet de snelste, maar wachttijd is nul en de pistes zo lekker en zo leeg. Naast Aigiullette en éduits hebben mijn kinderen hier nog een favoriet: dwars door het bos naast de éduits.

Ik spring even naar nr. 5, heerlijke piste, je kunt ook stukken off-piste, wel wat drukker op het smalle deel. Fijne snelle ontsluiting qua lift.

Nummer 4 wil ik iets toevoegen: de Vent en Yret zijn zeker fraai, maar vergeet de andere top in Monetier niet. Vanaf de Cibouit (lift ook langzaam maar vangt wel meer zon) kun je de gelijknamige piste naar beneden pakken (rood of zwart) en dan helemaal door naar het dal via tabuc. Deze rustige zwarte piste is alleen vaak gesloten helaas. Maar als deze open is, grijp die kans. Dus als ik ook mag smokkelen @rogier dan is het nu een top 6

Bordje was vorig jaar trouwens in betere staat ;-)

null

1x in Serre Chevalier geweest. Alweer ± 10 jaar geleden. Toen zeer weinig sneeuw van erg matige kwaliteit, een week lang flinke regen gehad en veel pistes dicht. Als ik dit hierboven zie en lees, dan hebben wij destijds echt pech gehad. Geen goede eerste indruk, maar misschien nog eens overdoen!
Wat me in al die jaren wel is bij gebleven: het pension stond in de straat “Avenue René Froger”.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Net terug uit Serre. Er waren eigenlijk maar weinig pistes die het niet deden voor mij. De 3e tip stond voor vertrek al op mijn lijstje maar op de weg naar de Aigiullette lift waar je eerst nog een stuk over een heerlijk geprepareerde Saludes skied kwamen we op de ongeprepareerde eduits piste (wel helemaal alleen). Bovenaan hebben we weer de Saludes richting Chantemarle genomen. Deze bleef eigenlijk de hele week een hele fijne piste.
Verder ben ik het eens met de top 5!

Slechts één keer in serre che geweest. Ik houd het wel altijd in de gaten. Dit jaar en vorig jaar hadden we de week voor kerst wel gewild maar lag er erg weinig sneeuw.
Echt een cool gebied omdat je overal echte pistes hebt tot in het dal! Onderin veelal in de schaduw in de middag waardoor de sneeuw goed geconserveerd blijft.

Paar keren in Serre Chevalier geweest. Herinner me nog heel goed de eerste keer.
Bedoeling was Montgenevre en rest van de Via Lattea te verkennen, maar door de grote hoeveelheden sneeuw was daar echt niets open (lawineniveau 5), Italie was een ganse week onbereikbaar.
Dus terug de col de montgenevre afgereden en heerlijk in dit gebied geskied, met een bescheiden 30 cm verse sneeuw waren alle pistes open.
Daarna nog enkele malen terug geweest in combinatie met de Via Lattea, en ook Vars/Risoul.
Serre Chevalier is een prachtig gebied met mooie lange afdalingen, die mede door de noordgerichte ligging lang goed blijven. Alleen een beetje jammer dat een aantal mooie afdalingen boven Le Monetiers les Bains door oude trage stoeltjesliften ontsloten worden. Maar dat is misschien ondertussen al veranderd.
Verder kan ik me vinden in jou keuze al vinden sommige die misschien iets te uitdagend.

@rogier Heb je toevallig ook nog gelijksoortige tips (helemaal van het type ‘3’) mbt Montgenevre?

Binnen 11 dagen ben ik er en ik heb er onwijs veel zin in!! :D ik zal deze top 5 zeker proberen te skiën :)

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie