Net zoals de Franse Alpen kreeg ook Zwitserland dit weekend een portie langverwachte sneeuwval. De zon kwam er moeilijk door en ook de rest van de week wordt grijs met verse vlokken. Dat kan echter de pret niet drukken: eindelijk gaan de condities de goede richting uit! Beetje bij beetje kunnen er steeds meer pistes geopend worden en zijn we niet meer enkel afhankelijk van kunstsneeuw. Het grijze weer moeten we er maar even bij nemen.

In Flims en Laax is het nog zoeken. Nog niet de helft van alle pistes zijn geopend waardoor de interactieve app van Laax momenteel goud waard is. Het gebied is voorzien van een vrij goed wifi-netwerk, zodat we op onze smartphone konden volgen welke verbindingen er open waren en welke niet.

Wie vertrekt er deze week of maand nog naar de sneeuw? Volgen jullie nu al welke pistes en liften er open zijn?

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.

Zaterdag a.s. vertrekken. Ga denk ik vanaf woensdag serieus kijken wat allemaal open is/gaat. Morgen nog aardig was sneeuw in de planning daar na de regen van vandaag.

@Laura, leuk verslag en wat een mooi gebied is het toch. Vooral dat prachtige uitzicht naar het Zuiden toe.
Jammer dat het zo belachelijk duur geworden is met de Franc, nu meer dan 400 Euro voor een weekpas…pffff.

Bizarre prijsstelling met dat Eco(+), Blueline etc. Ook per dag wisselende prijzen.

https://m-plus.laax.com/index.php?id=34

Een pas voor de Blueline is zeker nu niet nodig, we hadden nooit wachttijden aan de liften.
De prijzen wisselen nu omdat niet alle pistes open zijn. De komende twee dagen is ook de gletsjer gesloten door de sterke wind. Er zijn dus (iets) goedkopere pasjes te krijgen aan de kassa’s in het gebied.

Maar @Rotehersentote ik geef je zeker gelijk, Zwitserland ìs duur. Om te beginnen betaal je al 40 euro wegenvignet om het land binnen te mogen. Liftpassen en hotels zijn ongeveer 40% duurder dan in Frankrijk of Oostenrijk. Voor een week materiaalhuur zit je zonder problemen rond de 200 euro.
Een biertje kost 5 euro, een chocomelk 4,8 euro. Soep 's middags 8 euro, een iets vollere lunch begint aan 15 euro. Soms trekken ze de euro gelijk met de franc, op andere plaatsen dan weer niet en is het voordeliger als je in euro betaald. Best verwarrend.
De plaatselijke bevolking begrijpt heel goed waarom buitenlanders niet voor Zwitserland kiezen, maar wakker liggen ze er nu ook weer niet van.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie