Er zit zachter weer aan te komen. Dat zit al dagen in de kaarten, maar het blijft de vraag of dit zo nadelig uitpakt als sommigen vrezen. Eerst valt er dit weekend namelijk nog sneeuw, en de zachte lucht kan in eerste instantie nog niet tot de gehele Alpen doordringen. Toch wordt het later spannend voor de kunstsneeuwproductie. Meer hoor en zie je in dit video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Ik vroeg me al af waar je was :D, had al video weerbericht daardoor verwacht! Dus het is het wachten weer waard geweest ;)
Gauw hopen op kouder weer en bakken met wit goud

@Roel, om sneeuw te krijgen in de Dolomieten, is toch een depressie nodig vanaf de Middellandse Zee + kou om de neerslag sneeuw te laten zijn?

Dan weet ik naar welke ingrediënten is moet speuren op de weerkaarten… ;)

@GiGi klopt. Echte kou hoeft nog niet, de intensieve neerslag laat het vaak vanzelf lager sneeuwen. Voorlopig helaas niks van dat alles.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Roel, nog even over Dolomieten. Zijn er daar wel mogelijkheden voor kunstsneeuw ?

@jurjenvanameijde daar geeft de "domme vraag"antwoord op ;)
https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/5546/hoe-wordt-kun…

@Roel weer een strak en realistisch bericht, dank. Zuidalpen dan maar weer in de wachtkamer? Yep… :D

Seriously snow addicted family!

Helder bericht. Een korte periode wat zachter weer lijkt me geen probleem. Ik hoop echter dat er in het volgende bericht weer afgrijselijke kou en dito dumps zullen worden aangekondigd. Ik kijk alweer uit naar het volgende bericht!

Leuk om met Alpbach te openen ! Ga 13 december die kant op, heb alle vertrouwen dat ik bovenop goed kan skiën, en een groen dorp is dan weer makkelijker voor de hond :)

@jurjenvanameijde Ik weet niet of je de afgelopen dagen naar de webcams in de Dolomieten hebt gekeken, maar het was eigenlijk niet mogelijk om een webcam te vinden waar geen draaiende sneeuwkanonnen op te vinden zijn ;)

null

null
null

null

#proudtobepartofleswintersporters

@jurjenvanameijde

#proudtobepartofleswintersporters

huh hij pakt zijn naam niet…

#proudtobepartofleswintersporters

nouja ach, 1ste webcam is Ladurns, 2e is Kronplatz met rechtsboven Sextner Dolomieten (ook met besneeuwing aan) 3e is Rosskopf - Monte Cavallo en de 4e is Arabba.

#proudtobepartofleswintersporters

Ach ja, vorig jaar werd het na sinterklaas ook overal wit, hebben we nog even te gaan.

Wat leuk gedaan met de ‘reporters ter plaatse’! Hulde weer Roel ook voor de duidelijke uitleg. :)

Dolomieten: geen sneeuw, maar wel 100+ km pistes klaar.
http://www.val-gardena.com/en/ciampinoi-live/page469.html…

Ik vertrek 6-12 naar Plan de Gralba ben eens benieuwd hoe dik de kunstsneeuw op de piste is. Wat als het niet dik genoeg is en ik mijn ski’s beschadig, hoe zit dat met de verzekering.
Waarom deze vraag? De reisorganisatie wil niet uitwijken naar een ander gebied.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie