Het sneeuwt! Last minute boeken?

Laura. op 22 november 2015· 3 reacties

Meters sneeuw gespot op de kaarten! Meteen vertrekken?
Meters sneeuw gespot op de kaarten! Meteen vertrekken?

Wie de weerkaarten en het weerbericht van Roel in de gaten heeft gehouden, wist al dat het serieus ging dumpen dit weekend. Het is natuurlijk altijd even afwachten waar de meeste sneeuw valt. Is last-minute boeken daarom een goed idee, of is de kans dan te groot dat je nergens meer een kamer vind?

Verzamelsites voor hotels
Wie dit weekend boekte in Val Thorens, is er aan voor de moeite. Ze stellen hun opening een week uit en daar zit je dan. Annuleren en uitstellen? Of toch gaan en misschien niet kunnen skiën door de extreme wind en sneeuwval? Wie nog geen kamer had, zit in een betere uitgangspositie. Via verzamelsites voor hotels zoals Hotels.com of Booking.com kan je nu erg goede deals maken. Vaak worden er last-minute kamers aangeboden aan een veel lagere prijs omdat lege kamers een hotel meer kost dan een lagere prijs aanbieden. Ik vond vorig jaar een deal van -50% op een erg goed hotel in Ischgl omdat ik donderdagochtend boekte voor vertrek op vrijdag. Ik kon slapen in een accommodatie die normaal ver boven mijn budget lag en had de luxe om last-minute nog te kiezen naar welk gebied ik wou gaan.

Online kan je last-minute nog goede deals vinden.
Online kan je last-minute nog goede deals vinden.

Pakketdeals
Ook op websites die veeleer pakketten aanbieden, zoals bijvoorbeeld Sunweb.be / Sunweb.nl of Pierre et Vacances kan je nog goede deals maken op het laatste moment. Vaak doen de hotels in hun catalogus hun prijzen naar beneden voor kamers die 1, 2 of 3 weken voor afreis nog niet verhuurd zijn. De skipassen worden sowieso al in grote aantallen aangekocht waardoor ook die prijs gedrukt kan worden.

Als je niet zoveel belang hecht aan je bestemming en last minute de sneeuw wil najagen, is laat boeken dus een goede optie. Wanneer je echter verknocht bent aan hetzelfde skigebied of je bent gebonden aan schoolvakanties met de kinderen of vrije dagen op je werk, is een last-minute een minder goed idee. Ook is de keuze vaak erg beperkt voor chalets of vakanties met grote groepen.

Heb jij positieve of negatieve ervaringen met extreem laat boeken? Of heb je eerder al eens moeten annuleren omdat je te vroeg boekte en er weinig sneeuw was?

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.

Boek wel vaker last minute. Max. week voor vertrek. Meestal goede deals kunnen doen. Alleen met een grotere groep boek ik ruim van tevoren.

Nu ook net geboekt voor Tignes. Vrijdag a.s. heen voor de opening zaterdag. Benieuwd hoeveel van de pistes ze open krijgen.

Voordeel trouwens voor de mensen die in VT hadden geboekt: VT geeft sneeuwgarantie. Houdt in dat mensen om mochten boeken naar volgende week of anders hun geld terug kregen.

Ik heb gelukkig nog nooit hoeven annuleren. Hooguit wat minder ideale condities gehad.

booking.com daar heb ik toch mijn twijfels over !! ik was van plan om een hotel in Arabba te boeken 2 maand op voorhand al voor 1 week 2 personen, bij B.com hadden ze alleen maar een 3p kamer voor dit hotel aan 2300€ in hp,ik nam zelf contact op met het hotel en daar kon ik wel nog een 2p kamer krijgen voor 1500€ ook in HP!! zo zie je maar om best zoveel mogelijk zelf even rond te neuzen op internet en niet altijd maar op die zogezegde goedkopere zoeksites te zoeken.

WAT kopen ze in maar je werd wel op een idee gebracht om dit hotel te contacteren!!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie