Vorige week sneeuwde het heel erg hard, erger nog de meeste sneeuw viel op steenworp afstand van mijn huis. Blijdschap volop zou je verwachten. Maar ik keek die dagen waarschijnlijk naar hetzelfde uitzicht als jullie. Ik was namelijk in Nederland. Best leuk natuurlijk, maar met zoveel sneeuw op mijn deurmat deed het wel een beetje pijn. Gelukkig reed ik zaterdag weer terug naar huis, en zag ik op de Col de Montgenevre al aardig wat wits onder de gitzwarte sterrenhemel. Een paar ‘reports’ van vrienden en het was zeker. Ik moest skiën. Vandaag was de eerste mogelijkheid om op de ski’s te staan. We reden naar de Col Agnel, waar elk begin seizoen goed valt te skiën. Het skiën is heerlijk, we hebben zelfs wat oude poeder gevonden. Maar de stenen lagen niet ver (niets geraakt…) en we konden alleen rustig skiën, dat mag de pret niet drukken. We hebben heerlijk in de sneeuw gespeeld. Dat er maar snel meer sneeuw mag vallen en het seizoen echt losgaat. We zijn nog nooit zo dichtbij geweest…

Nog geen skigebied open, dus de benenwagen
Nog geen skigebied open, dus de benenwagen

Mooi is het wel
Mooi is het wel

null

null

null

null

null

Lekkere poeder tussen de stenen...
Lekkere poeder tussen de stenen...

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

@ Rogier
Het valt me op dat jullie (en andere toerskiërs ook) tijdens het lopen naar boven nooit een helm op hebben. Zou dat niet ook veiliger zijn ivm vallen, vallend ijs, lawines etc? Is er een specifieke reden dat je dat niet doet?
Ben gewoon beniewd

@GerbenB We hebben in steil terrein (40°-45° +) wel vaak een helm op bij het omhoog lopen, zeker voor de redenen die jij noemt (vallende stenen, vallend ijs, zelf vallen). eigenlijk gaat de helm op als het te steil is om omhoog te lopen met ski’s.
De reden dat we geen helm dragen tijdens de klim heeft voornamelijk met warmte en gemak te maken. De valkans is aanzienlijk kleiner tijdens het omhoog lopen. Vergelijk het een beetje met bergwanden, daar draagt men ook nooit helmen.

Natuurlijk is het veiliger om een helm op te hebben, maar de totale veiligheidswinst tijdens het klimmen lijkt ons niet hoog genoeg om er een te dragen.

Click. Click. Peace

Wat een jaloersmakende foto’s weer!

Winter is coming

@Rogier

Duidelijk. Had ook al zo’n vermoeden, maar vroeg het me toch ff af. ;)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie