Val Gardena is een van de bekendste en meest geliefde skigebieden van Italië. Je skiet tussen de geweldige Dolomieten en je kunt hier ook de beroemde Sella Ronda maken, waarbij je om het Sella-massief heen skiet. In Val Gardena liggen drie dorpen: Ortisei, San Christina en Selva. Drie dorpen met veel historie en een eigen karakter. Wil je lekker eten op de piste en in de dorpen dan ben je in dit gebied aan het goede adres. Je vindt hier zeer veel goede restaurants! Een absolute aanrader!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Een heerlijk gebied! Hoewel in de Sella Ronda vaak heb geskied, was dat meer om in de andere gebieden te komen (vooral Alta Badia en Arabba) dan op het rondje op zich.

Ook de afdaling Longia kan ik zeker aanraden: van bovenop de Seceda helemaal naar Ortisei, langs bevroren watervallen en heerlijke restaurantjes, waar de geur van verse pasta je danig uit je concentratie kan halen… :)

De leukste pistes liggen meer naast de sella ronda dan erop.
Het handigste en leukste aan de ronde is dat je er snel van gebied naar gebied kan.

Ik wilde hem altijd doen, en toen ik hem eenmaal gedaan had, vond ik het allemaal wat overdreven gepromoot, en ik zou er zo weer heen willen alleen dan echt voor de resf van het schitterende gebied

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Vergeet ook niet om je heen te kijken,het is er zo mooi

De Marmolada vind ik altijd geweldig om te doen. moet je wel een beetje doorboarden als je in val gardena zit!

Prachtige regio en het rondje is leuk. Is voor mij meer een route om ergens anders te komen dan het rondje op zich zelf. Er is zoveel te zien en te beleven buiten het rondje. Lekker straks in maart weer naar toe, dan op ski-safari (voor de 2e keer).

ben er 1 keer geweest, super gebied, en met de dolomiti superskipas 1200km aan piste tot je beschikking wat wil je nog meer. echt prachtig

prachtig gebied. thumbs up!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie