Venet is een klein skigebied langs de snelweg in het Inntal, vlakbij het dorpje Zams. Je vindt hier 22 kilometer pistes. De afdalingen zijn voornamelijk rood, maar nooit moeilijk. Druk is het hier niet en daardoor is het een ideaal gebied voor families. Je vindt er bovendien een aantal hele gezellige hutten wat het een echte geheimtip maakt.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

2 jaar geleden zijn wij hier een dagje geweest. Wij gingen toen een week naar SFL en sliepen in een appartement in Fliess. Aangezien we vrijdag avond het grootste stuk al hadden gereden waren we zaterdag na een overnachting op tijd bij ons appartement. Toen hadden we mooi de tijd om een dagje dit gebied te verkennen! Inderdaad niet al te groot maar zo voor een dagje heel leuk om alvast een dagje in de sneeuw te zijn! Kortom super leuk om een dagje te verblijven als je op doorreis bent naar SFL, Ischgl of st anton!

Haha. Ik vroeg je dit jaar je of je hier toevallig ook nog heen zou gaan. Ik was toen in SFL, Nauders en het Kaunertal waar jij toen ook 3 reviews van deed. En dus nu de Venet. Inderdaad een leuk gebiedje voor een dag. Dank je wel!

Aftellen maar!

Wat een heerlijk beeld :D Is er iemand die weet of kan zien wanneer deze review is opgenomen? Alvast bedankt!

Hier afgelopen winter geweest tijdens de voorjaarvakantie en voor het eerst met de kinderen (toen 4 en 6 jaar). We hebben van maandag t/m vrijdag geskied. Mijn jongste dochter heeft het 1 dag geprobeerd en is vervolgens afgehaakt. Mijn oudste dochter heeft de hele week les gehad. Zij kon aan het einde van de week de lange blauwe piste af. Als wintersporter in hart en nieren kan ik vertellen dat er niets mooiers is dan je eerste afdaling samen met je dochter te maken. Daar kan geen week wintersport tegenop. Daardoor zal deze vakantie en dit gebied mij altijd bij blijven. Het is dan ook maar de vraag hoe objectief mijn mening over het gebied is maar ik ga er toch wat over vermelden.

's Ochtends moet je veel geduld hebben. Toen wij er waren deden we er in totaal 30 tot 45 minuten over om vanuit Zams boven te komen. Eenmaal boven wordt het wachten volledig beloond. Prachtig lange afdalingen, veel rust en ruimte en prachtige vergezichten. Van de drukte van de gondel naar boven zie je niets meer terug. Het gebied is niet groot maar de pistes zijn wel lang. De afdaling richting Rifenal is echt heel lang. De meeste skigebieden waar ik ben geweest (en dat zijn er behoorlijk veel) hebben niet zo’n lange afdaling. De liften aan deze kant zijn snel genoeg om de lifttijden acceptabel te maken. Dat is anders aan de zuidzijde van de Venet. De afdaling aldaar is nog steeds vrij lang met een mooie blauwe beginnerspiste. De lift naar boven is echter een langzame ouderwetse lift waar je lang in moet zitten om boven te komen. Je kunt op2 plekken in die oude lift stappen. Ga je voor de onderste instap dan moeten de ski’s aan het einde uit en moet je een stukje omhoog klimmen. Beter dus het tussenstation. Die afdaling is voor kleine kinderen al lang zat.

Moeilijke afdalingen vind je hier niet maar de pistes zijn ook niet overdreven gemakkelijk, behalve de blauwe aan de zuidzijde richting Flies. Aan de zuidzijde kun je ook met een rodel naar beneden en dat is dan volgens mij ook een behoorlijk lange rodelbaan. Ik heb dit zelf echter niet geprobeerd. Er zijn meteen boven bij de lift 2 skischolen die naast elkaar een kinderpiste hebben met een lopende band. De lessen waren prima.

Geen apres ski in Zams maar daarvoor kom je waarschijnlijk ook niet in dit skigebied. Het gebied is toch voornamelijk geschikt voor gezinnen. Zonder mijn kinderen ben ik een kilometervreter en zou ik niet voor dit gebied kiezen. Overigens zit er nog wel 1 barretje meteen onderaan bij de gondel.

Al met al een geheimtip voor gezinnen. Wij hadden een hotel met z’n vieren inclusief skipassen en half pension voor slechts EUR 620 voor 4 dagen skipas en 5 hotelovernachtingen. En dat tijdens de voorjaarsvakantie. Al met al waren we inclusief autoreis, 1 extra dagpas, skilessen en lunches ongeveer EUR 1.500 kwijt. Maar dat lijkt me voor een dergelijke vakantie zeer acceptabel.

Dit jaar proberen we Seefeld in Tirol. We zitten op een paar honderd meter van het dalstation waar hier ook de piste eindigt. Hopelijk wil mijn jongste dochter nu ook de hele week op les. Mijn oudste dochter heeft er in ieder geval alweer heel erg zin en ik natuurlijk ook…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie