Wel of geen sneeuw, dat maakt niets uit! In de Megavalanche in Alpe d’Huez knallen de mountainbikers over de gehele berg naar beneden. Vanaf de steile besneeuwde pistes tot aan de redelijk technische ‘singles’ lager in het dal. Dus als je je in de winter wel eens hebt bedacht, wat zou het hier gaaf zijn om te fietsen? Dan is de Megavalanche echt wat voor jou! Heb je niet dit soort gedachtes? Dan zou ik je toch aanraden om het filmpje te bekijken, want het mountainbiken is nogal indrukwekkend. Hieronder ook de POV beelden van de editie van 2014. Lijkt dit jullie wat?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Ik ben een keer met mijn pa bij deze wedstrijd wezen kijken toen we op vakantie waren in Bourg-d’Oisans, en wat vet is dat zeg! Ik zou er ook echt wel een keer aan mee willen doen.

Aanrader om te doen, :D

berg/heuvels af rijden in de sneeuw op een mountainbike is super om te doen. Je krijgt het er super warm van, dus moet je wel goed opletten dat je niet met te weinig kleding begint, maar zeker niet met te veel, dit laatste zal wel snel het geval zijn. Omhoog rijden in de sneeuw en dan afdalen is trouwens behalve heel zwaar maar wel veel leuker om te doen dan enkel naar beneden :D

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Haha, wat een gekkenhuis, ik dacht eerst dat die gast iedereen voorbij ging, die ging echt als een speer, heel steady, totdat zijn fiets in beeld kwam… ;-)

Ben er jaaren geleden geweest, 2010 volgens mij. Was er toevallig aan het XC mountainbiken en dacht ‘he, leuk paadje…allemaal lintjes, laat ik daar eens in gaan’.
Bleek het deel van de Megavalanche te zijn tussen het dorp Alpe d’Huez en Villard Reculaz (vrij vlak stukje).
Pas toen een official mij van de baan haalde begreep ik waarom: 400 man downhillers die in rotvaart voorbij kwamen razen…
Ben toen maar over het wandelpad gefietst tussen Villard Reculaz en Oz Station. Ook erg mooi en vooral heeeeel rustig :)

fijne site hè, dat wintersport.nl?
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie